Sada je: 24 kol 2026, 22:34.

vodene kozice

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: koze, nas update

PostPostao/la milanovamama » 05 lip 2005, 08:25

Tina ni kod Ivana jos nista. Jos uvek cekamo jer mogu i ove nedelje da se pojave. Ni ja ne znam da li bih volelea da ih dobije ili ne sad. Imam i za i protiv toliko puno.<
>Sretno vama. <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TINA2 » 06 lip 2005, 12:58

Milanovamama javi ako bude kakvih promijena kod vas. <
>Mene tješi jedino što su mali i zdravi, a za prevenciju još svaki dan dobivaju svoju dozu vitamina pa ako ih ćapi da to prebole što lakše. Držim vam fige. <
>Btw moja mama misli da sam ih ja imala ko mala , tako da ćemo vidjeti da li je do
o mislila ili ću ih i ja dobiti <
><
><
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milanovamama » 08 lip 2005, 08:16

Stigle nam kozice. Vise nemam sta da pametujem i razmisljam je li bolje ovako ili onako.<
>Tina2 sta ima kod vas? <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TINA2 » 08 lip 2005, 14:19

Uf kod vas stigle, a mi još u isčekivanju . <
>Ima li ti temperaturu? <
><
><
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

kozice

PostPostao/la milanovamama » 08 lip 2005, 14:52

za sad nema temperaturu. Ni Milan nije imao temp., pa se nadam da cemo proci i sad bez nje. Ali ce kozica izgleda biti mnogo vise nego kod Milana, a i on ih je imao puno <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kozice

PostPostao/la TINA2 » 14 lip 2005, 19:17

Evo raporta, sutra je 21 dan od kada mi je sestra donijela kozice u kuću i klincima ništa, ali zato je mene čapalo . Danas mi je 3. dan i koma sam osim što sam puna puncata kozica, grlo me boli od 1. dana da jedva gutam, temp. ne moram ni spomenuti. Nadam se ako ih ipak dobiju, ovaj put od mene, da će kod njih biti blaže jer ovo je horor. <
><
><
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milanovamama » 15 lip 2005, 07:18

Joj Tina, bas mi zao. A sto se klinaca tice, mozda bi bilo bolje da ih ne dobiju od tebe. Iz mog iskustva, drugo dete zaista dobije puno vise kozica. Nasa doc kaze da je to uobicajeno jer je vise bilo u kontaktu sa zarazom. Drzim fige da se izvucete sto lakse.<
>Kod nas je sad u fazi krastica, a ima ih ne
ojeno. Velikom
atu je vec proslo cak je i u vrtic krenuo. <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † RLmama » 15 lip 2005, 12:58

Moj Roko je dobio prvi, Lucija nakon njega. Ona je imala dosta manje nego on <
><
>Tina ajoj, baš mi je žao. Varićele znaju bit baš neugodne pogotovo kad ih odrasli pokupe Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <i></i>
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la TINA2 » 15 lip 2005, 20:51

Milanovamama sad si me za
inula i molim Boga da ih ne dobiju od mene, ja sam koma nad komama, ali eto barem me grlo više ne boli Brojim dane i jedino što me drži je to što znam da će proći, a do tada sam svako malo pod tušem i zalijevam se hipermanganom. Drago mi je da je kod vas faza pri kraju, nego da li su kod njih izlazili 7 dana ili to ipak bude kraće i bezbolnije<
>RLmama ne da su varičele neugodne kod odraslih nego je ovo horor nisam ni znala koliko udubina i kože imam od kada sam ih dobila, izlazu doslovno gdje stignu, lice mi je super za horor filmove i možda je ovo jedini razlog što bi volila (ali ne sada) da ih djeca prebole dok su mali jer kažu da to lakše podnose, ali nisam pametna. <
><
><
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jureiante » 16 lip 2005, 10:23

Evo i naš raport. Kao što sam i očekivala, J. je prva kozica izbila točno 14. dan od kada ih je A. dobio. Ajme meni, cure, a koliko ih je bilo. Ja, nemajka, od straha nisam mogla gledati lice svog djeteta. Horor!!! Puno lice i glava, te vrat. Sve ostalo nije tako strašno. Prva tri dana je J. imao laganu temperaturu. Onda je četvrti dan zakurio na 39,6 C. Nekoliko kozica je požutilo. Hitno na zaraznu. Htjeli su ga ostaviti u bolnici. Jer je imao puna usta kozica i afti, pa nisu bili sigurni da će moći piti. Nisam ga htjela ostaviti, dobili smo Klavocin i otišli doma. Temperatura je pala, kozice se počele sušiti. Nadam se da će u ponedjeljak u vrtić. Jedan pa drugi, 4 tjedna bolovanja!!! <i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mrgudica1 » 16 lip 2005, 14:30

isuse jia upravo sam na jos godinu dana odgodila vrtic <i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dunja » 16 lip 2005, 15:04

mrgudice, nije uvijek tako strašno<
>moji su imali jedan za drugim prije dvije godine čini mi se, riješili smo ih se početkom 12 mjeseca<
>prvo je dobio stariji, a 17. dan mlađi, kupali su se u rozoj vodi non stop, nisu imali neku opaku temperaturu i prošlo je relativno ok, imali su ih onak, posvuda ali ne previše <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la jureiante » 16 lip 2005, 15:09

Da, roza voda...i mi bi se kupali non stop jer dijete mi je vidno mijenjalo raspoloženje ( čak se i smijao ) dok je sjedio u toj vodi.<
>Ali, doc. na zaraznoj mi reče, 2 puta je dovoljno. <i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milanovamama » 16 lip 2005, 17:07

da, da i mi smo se kupali u rozoj vodici.<
>A temperature ni kod nas nije bilo, samo je kod I. bilo kozica po telu uzas. U ustima srecom nije imao.<
>M. je imao i u ustima i nije bas hteo da jede, ali proslo je.<
>A sto se bolovanja tice, nisam smela da ga uzmem. Kod mene bi bilo 6 nedelja bolovanja . Srecom bake su ih cuvale, a ja sam kriticnih dana uzela slobodno od godisnjeg. <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TINA2 » 20 srp 2005, 10:42

Evo me jopet o vodenim kozicama ili ti ga varičelama - e jesam dosadna , ali moram negdje prijaviti da su ih i moji klinci dobili i prebolili <
>Prvi ih je dobio Frano i to 14 dana nakon mene. Super je prošao bez temperature (možda dan dva 37,4) i nije ih imao puno svugdje pomalo i sitne. Najteže od svega ga je bilo držati ga u kući <
>Luka je dobio 17 dana nakon
ata i još je u krasticama i kod njega se mogu pohvaliti da nije imao neku temperaturu, možda dan i po 38,2, a nema ih ni jako puno isto kao i
at svugdje pomalo , najviše oko vrata i na prsima.<
>Tuširala sam obadvojicu redovito u rozoj vodici <
>Za kraj mamama kojima malci to još nisu prebolili svakako savjetujem da ih dobiju dok su mali da se toga riješe i da sutra kad odrastu i budu imali svoju djecu ne strahuju, kao što sam ja. <
>U Du
ovniku je bila prava epidemija varičela kao i zaušnjaka (možda je još uvijek i aktualno) i ljudi koji to nisu prebolili su u panici, čak kruže priče da vodene mogu doći dva puta, kao imaju dvije vrste <
>Jeli to moguće <
><
> <
><
><
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milanovamama » 21 srp 2005, 07:38

Quote:Za kraj mamama kojima malci to još nisu prebolili svakako savjetujem da ih dobiju dok su mali da se toga riješe i da sutra kad odrastu i budu imali svoju djecu ne strahuju, kao što sam ja. <
>i ja to mislim, mada je lako sad reci kad je to za nama <
><
>Quote:čak kruže priče da vodene mogu doći dva puta, kao imaju dvije vrste<
>a za ovo nikad nisam cula <
><
><
>Inace drago mi je da je proslo i kod vas <i></i>
milanovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TINA2 » 21 srp 2005, 10:23

<
>Quote:mada je lako sad reci kad je to za nama <
><
>Slažem se, ali kad se sijetim kako sam ja prošla , drago mi je da su ih preležali sada.<
> <
><
><
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Luantaro » 10 pro 2005, 20:52

ah, kaj bih ja bez foruma...evo i nas u klubu točkavih L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIPmama » 10 pro 2005, 23:35

znači opet haraju <
><
>držim fige da bude
zo! <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Luantaro » 11 pro 2005, 00:38

hvala...<
><
>nama je problem kaj ona ima već tri dana upalu uha i na antibioticima je, tak da ne znam ima li to veze jedno s drugim.... L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Webmama » 11 pro 2005, 01:07

mozda jedino zbog pada imuniteta <
><
>pusa tockastoj <i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 11 pro 2005, 15:30

fala <
><
>bili smo na zaraznoj, rekao je da nema veze upala uha i antibiotik, tak da sad mirno uživamo u kozicama L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Webmama » 11 pro 2005, 15:55

ej, imam ti ja prah od walede protiv svrbeza ako hoces... sad sam se sjetila. To je na prirodnoj bazi, kao puder, a nama vise ne treba <i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 11 pro 2005, 17:45

hvala, ali ne treba, super se suše s ovim hipermanganom iz Nedinog recepta L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 17 vel 2006, 18:27

evo i nama je zatrebao ovaj topic. L ih je dobila jucer. Ne uspijevam ju nagovoriti na tapkanje hipermanganom. Zasad smo u fazi lupkanja po kozici. <
>Ja ih nisam imala. Vjerojatno i mene cekaju racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la dunja » 20 vel 2006, 15:58

lara znači pokupili ste ih, znam da je sad u vrtiću bila epidemija kozica<
>ajde, držim vam fige da ih prođete što bezbolnije <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

Re: vodene kozice

PostPostao/la iv » 20 vel 2006, 18:47

Pa i ja se mogu uključiti u ovu priču ali samo sa jednom drugom varijantom.Moj je M prošli tjedan kurio 2 dana i preko 38,5 ... i nije se žalio na ništa posebno osim kada bi temperatura porasla onda je bio koma.Nakon što skinemo temperaturu on je bio kao ptičica.Telefonom sam dogovorila sa doktoricom da ću doći kod nje ako temp ne popusti i tako je i bilo.Treći dan odemo mi kod nje i ona pogleda grlo i kaže da je to HERP ANGINA koju izaziva isti virus koji izaziva i vodene kozice.Kod neke djece izazove i tu anginu.Grlo mu je krcato tih grozdića (prištića) i ne pije se nikakav lijek nego samo puno tekućine, po mogućnosti ispirati grlo (grgljatii ispljunuti - što nama nije baš uspijevalo).Prvi put sam za tako nešto čula ali evo i toga ima.Ova angina je stvarno mučna, ta čudesa u grlu jako smetaju, ne može normalno jesti i temperatura traje 4-5 dana.Sada je M još uvijek doma, ne ide u vrtić, kombiniramo sve i svašta sa čuvanjem i to je to.<
>Na žalost, mislim da on i dalje nije imun na kozice jer u nekom idućem valu ih može po
ati.<
>Do tada, lijepi pozdrav svim točkastim dušama ! <
> Marko 11/2002<
><i></i>
iv
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lastavica » 21 vel 2006, 01:06

dunja hvala na lijepim zeljama. Jedna noc je bila kriticna, sve ostalo prolazi dosta do
o. Sad joj se suse.<
><
>Iv uh,uh vidim da je kod M bilo koma. Ajde nek je sad to iza vas. racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Novamama » 06 ožu 2006, 11:47

evo ja pročitala cijeli topic jer još uvijek nisam sigurna da li je kod nas to TO.<
>Jučer jedna mala crvena točkica na vratu, jutros 20-tak točkica, ali nigdje ne vidim vodeni mjehur.<
>Temperature nema.<
><
>A ako je dobio, onda je jučer bio zarazan, a baš jučer je imao vrlo društveno aktivan dan- na dječjem rođendanu su se igrali zmaja i rigali vatru (čitaj: pljuvali se).<
><
>u vrtiću su imali svi ovih proteklih par tjedana osim njega i još jednog dečka. <i></i>
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la antonia » 06 ožu 2006, 22:41

evo i nas u drustvu tockastih.<
>dino je dobio jucer, a mia danas. dino ima jako visoku temperaturu, nist ne jede, slabo pije, na licu ih ima stotinu i bas je jako, jako bolestan. kcer se zasad mazi, nema temperature i sve ok.<
><
> <i></i>
antonia
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.