Postao/la † Volvo » 30 stu 2005, 12:55
Morat ćemo na operaciju hidrokele - vidjela sam topic niže na tu temu...Imam par pitanja, ako netko ima bolničko-operativno iskustvo u Klaićevoj: ostaje li dijete (2,5 godine) prije operacije u bolnici (nekako sam na prvom pregledu (kad smo bili iskomirani strahom pa pol stvari nisam do
o skužila) ulovila da ne treba a i da nakon isti dan može doma (da izbjegnemo noćenje u bolnici - to mi se čini najboljom varijantom, ma kako ga bolio šav lakše ćemo to skupa doma prevladati), kako s takvim šavom kasnije - pitat ću i dr. i sestre tamo, no ako netko zna od prije: naime L. ima još samo noćnu pelenu, no hoće li ju moći imati obzirom na šav, treba li mu kupiti npr. spavaćicu ako pidžama žulja...Mogu li kad ga zbude iz anestezije biti kod njega u bolnici da se ne isprepada sam...<
>Kako je s bolovanjem za mene u to vrijeme - imam li pravo na bolovanje za taj dan operacije i par dana poslije dok je doma do vađenja šavova - kad se vade šavovo?<
><
>I još na kraju, iako ne manje važno: koliko njemu samom reći i kako objasniti što će sve biti. Naime bude trtaroš kad mora doktoru (vezano je to za cijepljenje i/ili bolest pa kužim da mu nije to baš omiljena destinacija) a znam da mu moram ispričati otprilike što ga čeka, i da će ga neko vrijeme i boljeti (neću lagati, znam da to ne nosi rezultate) ali da se mora obaviti i da ćemo biti s njime kad god budemo mogli (koliko bolnička pravila daju, znam da ne mogu u op. salu s njim). Radi se o punopričajućem djetetu koje pita zašto i sluša odgovore pa mislim da će mu biti lakše ako se donekle pripremimo...Imam povjerenja u liječnike ali znam da nemaju vremena sa mnom puno pričati i da je to njima rutinska operacija ali znate da meni nije pa za svaki odgovor unaprijed zahvaljujem! <i>Edited by: koko mamac at: 4/1/06 14:45<
></i>