Postao/la jassna » 20 ožu 2006, 16:02
Imala sam slicnu situaciju prosle sedmice. Moj H., isto cetiri godine, negdje predvece se pozalio na bol u glavi. Mislim nisam uoce imala dilemu da ga boli, u to sam ubijedjena jer je on dijete koje ne priznaje bol ni kada je to ocigledno iz aviona. Svjestan je da je to uvod za odlazak doktoru, a njih ne voli . Rekla sam da malo prilegne, jer je mozda previse skakao taj dan, sto je on bez pogovora uradio, sto me je dodatno uspanicarilo, jer on lezi samo kad mora.<
>I ja sam se bila uspanicila, jer genaralno ne volim kada djecu imaju neke cudne simptome, karakteristicne za odrasle, iako je njihova bol glavi jako sirok pojam, moze biti uho, zub, sinusi koliko ja znam ne mogu biti, jer se oni kod djece formiraju oko 5. godine.<
>Prvo sto mi je palo na pamet je da je u pitanju neki virus opet, jer sedmicu prije je imao gripu, a bas taj dan prijeteljica mi je rekla da joj malecka ima neku virozu koja je pracena teskom glavoboljom.<
>H. je tu noc relativno fino spavao, ja sam ga cijelu noc nadgledala, ujutro je ustao ne bas raspolozen i rekao mi da ga jos malo boli glava, ali bitno manje nego prethodnu noc. Mislila sam ga poslijepodne odvesti docu da je bol nastavila, medjutim on je do poslije podne bio u punoj formi.<
>Eto vidis, desava se glavobolja kod djece, ne panici, ali ako ga nastavi boliti odvedi ga u bolnicu.<
> <i></i>
HEDIJA 10.12.1996.
HAIRLIJA 28.08.2001.