Sada je: 01 ruj 2026, 00:01.

natecene limfne zlijezde na vratu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

natecene limfne zlijezde na vratu

PostPostao/la TiFilMama » 25 lip 2006, 22:49

f. ima natecene limfne zlijezde na vratu<
>to izgleda tako, da kada ga se gleda s ledja, sa svake strane vrata kao da mu je netko prilijepio trecinu jajeta<
>bili kod dr koja je na zamjeni, nasa je na go<
>vadila mu je krv i nalaz je bio ok<
>dobili smo antibiotik, ako zakuri da imamo <
>rekla je da moze na more, ne na sunce<
>to je bilo prije 2 tjedna<
><
>onda smo opet isli kod dr nakon tjedan dana i ona je opet ponovila da moze na more, da ce mu to do
o doci, te ako dobije temp, ako pocne kasljati da mu damo antibiotik koji nam je dala<
><
>ali sada su prosla vec 2 tjedna od kada je vadio krv i mene polako pocinju
inuti te natecene limfne zlijezde<
>poceo je nesto slabije jesti, e sada je li to povezano ili mu se jednostavno ne jede kada je vruce?<
><
>sada je s bakom na moru<
>baka ga stalno promatra, pazi na njega i onda mi podonosi izvjestaj<
>uglavnom, mene je tako uhvatila neka panika nakon razgovora s njom da je to strasno<
>svasta mi se mota po glavi<
><
>dajte mi recite, ja se ne kuzim u te krvne slike, ali ako je dr rekla da je nalaz krvi ok, onda valjda nije nista strasno<
><
>f. je nedavno prebolio kozice, mozda mu je samo imunitet oslabljen <i>Edited by: TiFilMama at: 25/6/06 22:58<
></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: natecene limfne zlijezde na vratu

PostPostao/la teutonija » 25 lip 2006, 23:08

Ako je krvna slika ok ,znači isključila je bakterijsku infekciju ,a što se vidi i po do
om općem stanju zasad ne bi
inula.Limfne žlijezde znaju oteći uslijed nekog infekta i ostaju takve još neko vrijeme nakon.No ako bi se to nastavilo i ne i se smanjivalo kad se vrati doma,išla bih dalje da se vidi zašto su sad već tako dugo povećane.<
>jedino mi nije jasno zašto ne na sunce ak je sve ok? misim nitko od nas niti ne izlaže dijete najjačem suncu ,mi npr.nikad i nismo od 11-16,17 sati, ak smo na plaži onda smo u šumici .<
>mislim da m to sunce ne može štetiti. <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la TiFilMama » 25 lip 2006, 23:24

ma od silne nervoze koja me opsjeda, zaboravila sam reci da je imao neke pristeve po licu, i zato je rekla da ne ide na sunce<
>za pristeve smo dobili garamicin<
><
>ti pristevi su izgledali tako da su prvo bili mali crveni, a onda su rasli i poceli izgledati kao pristevi kod teenagera<
><
>e sada je li to povezano jedno s drugim ili uopce nije <
><
> <i></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 25 lip 2006, 23:40

ako antibiotik ne djeluje, do
o bi bilo da ode na punkciju da se vidi koja je beštija u pitanju i da dobije ciljani lijek.<
>moja frendica je tako vukla sa jedne strane vrata oteklinu na limfnoj žljezdi na koju antibiotik nije djelova, a pregled punktirane mase nije ništa otkrio. kod nje se znalo da se radi o tuberkulozi koja joj se vratila. kod vas sigurno nije tako, ali ovo pišem zato što se ponekad nikako ne može izolirati bakterija. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la watani » 26 lip 2006, 14:30

<
>nemojte radit paniku, odmah na punkciju! nije bas to tak.<
><
>cijela se “nauka“ razvila oko povecanog limfnog cvora, da tak velim. u pravilu se prvo izvadi krv, iskljuci akutna infekcija i onda se taj cvor prati. naravno da djecu ne punktiraju odmah! misli, to boli i odrasle i radi se o invazivnom zahvatu koji ima i svoje komplikacije. zato se danas prakticira ultrazvuk.<
><
>ak vas to tak
ine i smeta, trazite da vas dr posalje nekom otorinolaringologu, ili padijatru na pregled u bolnicu, pa se malo savjetujte s njima.<
><
>a nisu mi jasni ti pristevi. koliko ima f. godina? ak nije u pubertetu, a ima te pristeve mozda je dobil nekui infekciju; impetigo tak izgleda. onda se radi o bakterijskoj infekciji koze, pa mozda zato ima te cvorove. a na sunce u principu ne smije jer maze s tom kremom pa da mu ne ostanu flekovi na kozi-ako u kremi ima kortikosteroida onda se s tim ne smije na sunce. <i></i>
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Re: natecene limfne zlijezde na vratu

PostPostao/la TiFilMama » 27 lip 2006, 10:12

f. ima 4 godine<
>desna limfna zlijezda jucer jako buknula<
>dobio temp<
>bili na zaraznoj-bakterijska infekcija<
>prima injekcije penicilina 10 dana <i></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 27 lip 2006, 15:31

O Tifi <
>Samo sam ti htjela reci da je crvic kod svake svoje bolesti imao povecane limf. čvorice na vratu kao posljedicu a da ih nikad nismo punktirali jer su se spontano povlacili. <i></i>
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la tutijeva mama » 27 lip 2006, 23:02

Meni su te otečene limfne prvi pokazatelj da je "opet" streptokoka ,odmah tražim nalaz
isa grla i nosa.A paketi na vratu skoro da i ne prolaze jer su kratki razmaci između tih infekata pa se nemaju kad ni povući.Čitala sam tvoj post i htjela ti već ranije napisati da nije neka beštija,ali reći će svi ova samo o bakterijama pa sam ušutila. <
>Malenom želimo
z oporavak <i></i>
Čovjek mora biti dovoljno velik da prizna svoje greške,dovoljno pametan da od njih ima koristi i dovoljno jak da ih ispravi...
tutijeva mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re

PostPostao/la RibaZvanaWanda » 06 srp 2006, 16:03

Ja sam bila presretna (eto sto ti je zivot) kad su mom M. "buknuli" limfni cvorovi (na vratu, iza usiju, na potiljku).<
>Prije toga je bio strasno bolestan, (stalne respiratorne infekcije uz fe
ilne konvulzije) temp.skoro mjesec dana, terapije lude, imunolski test bio prestrasan...taman je cekao dva tjedna bez temp. da mu lijecnik da injekcije za dizanje imuniteta <
><
>i onda su mom jadnom misu buknuli cvorovi...to je bio znak da su mu se probudile imunoloske stanice...malo po malo i super..<
>bilo je ruzno za vidjeti, za dodirnuti, ali imalo je pozitivan predznak!!! Matej,22.02.2002<i></i>
RibaZvanaWanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re

PostPostao/la dodoli » 08 srp 2006, 13:43

Kod mrsavije djece limfne zlijezde znaju biti izrazenije! D-06/2000<
> L-09/2005<
><
><i></i>
DORA-18.06.2000.
LUNA-05.09.2005.
dodoli
bravo kralju

PostPostao/la Megan » 09 srp 2008, 14:44

Iscupala sam topic da ne otvaram novi.
Vec sam negdje o tome pricala, L. ima stalno male sitne cvorice na vratnim zilama, ne vide se puno, samo kad pjeva ili se dere tj. glasno prica, onda su izrazenije.
Rekla sam doktorici par puta, ali tada je svaki put bio bolestan (virozice) pa je rekla da je to od toga, ali i kad nije bolestan ih ima, ali velim, vide se samo kad se napreze.
Inace nema nikakvih drugih smetnji, normalno jede, i osim kad je viroza u pitanju, ne rastu niti se posebno vide.
Zasto neka djeca imaju te cvorice, a neka ne?
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la TiFilMama » 09 srp 2008, 15:27

vedi, pa gdje si nasla ovaj topic :mrgreen:
i moj f.ima cvorice na vratu, dr je rekla da je to ok
jednostavno on ih ima izrazenije
nista ne brini,ako jede, veseli je, znaci da je sve ok

i da zaboravila sam dodati, kada je prije 2 godine, f. buknula limfna zlijezda na vratu, i kada je dobijao injekcije penicilina, na kraju se ispostavilo da je bio streptokok grupe A
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SonjaV » 10 srp 2008, 08:57

L. ima stalno male sitne cvorice na vratnim zilama, ne vide se puno, samo kad pjeva ili se dere tj. glasno prica, onda su izrazenije.

isto i kod L.
I dr. sam pitala u par navrata i kaže da je to tako i da ne brinem, povećaju se malo prije nekakve viroze ili sl.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la Hajdi » 10 srp 2008, 17:12

Jakob je neko vrijeme imao povećane limfne žlijezde na vratu - on tako reagira na svaku virozu. Doc nas je prepala s mononukleozom ali nije bilo to.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Nina334 » 13 tra 2009, 23:51

eto, i mi se ovdje pridružujemo.
Od 06. 04. pili smo amoksil radi angine, a u petak kad smo bili na kontroli dr. je primjetila oteklinu na lijevoj strani vrata.
Kako je to bilo pred blagdan, poslala nas je u bolnicu da mu izvade krv, jer naš lab ne radi do sutra.
Nalaz je manje više OK.
Pregledao nas je i ORL, koji je rekao da se valjda radi o posljedici angine i da je mali kandidat za vađenje mandula.
Od srijede nema temperaturu, dobrog je općeg stanja, vesel je, zafrkava s jelom po obićaju i izluđen je valjda što ga MM i ja svako malo pipamo. Po meni to se još niš nije smanjilo.
U svakom slučaju poprilično nam je uprskalo blagdane, no glavno da je sve u redu!
Roko, 15. 02. 2007.
Nina334
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 15 pro 2009, 22:21

Please help već sam malko zabrinuta.

Dakle Lauri sam već dan nakon rođenja primjetila povećanu žlijezdu na desnoj strani par cm iza uha pa malo niže(u onoj udubinici ispod kraja kosti lubanje). Nije se vidjela okom ali je pod prstom bila veličine otp zrna graška. Laura sada ima 2 g i 7mj i ta se krvžica polako povećava i sada je već duga oko 2 ipo cm i oblika jezgre bajama. Kad je prehlađena zna oteći (kao sada) i biti gotovo kao čitavi bajam i sad se već vidi i na oko grbica. Pričala sam o tom više puta s pedijatricom a ona ju nije željela ni pogledati već samo odmahne rukom i kaže da je to obična žlijezda koja natekne kod prehlada. Inače i muž i svekar su kao djeca imali povećane žlijezde po vratu ali ne tako velike. Ono što mene muči jest to što ta kvržica iz godine u godinu raste. Naravno u ovih 2,7 god više puta smo vadili krv iz nekih drugih razloga pa pretpostavljam da je išta opasnije da bi se to na krvi primjetilo, ili ne?
Inače imam prijateljicu kojoj su takve otekline na vratiu završile jako loše i sretna je što se izvukla(da ne pričam sad i ne širim loše vibracije) ali zanima me imate li takvih iskustava, trebam li se brinuti i trebam li poduzeti išta više od razgovora s nonšalantnom pedijatricom i što konkretno mogu poduzeti.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la qw » 04 sij 2010, 11:23

Moj ti je imao kvržicu na vratu ispod uha i išli smo doc napravili pretrage ,uzv ,punkciju vađenje krvi...,nalazi krvi ok,a punkcija je pokazala da je to najvjerojatnije od mačke ili od psa,još trebamo obaviti infektologa te pratiti sam čvor koji se malo smanjio ali kod povečanja doći opet u bolnicu.ja bih ti savjetovala da ideš svom pedijatru na pregled.

DiI :mah
qw
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 04 sij 2010, 11:26

ruaulica, svako povečanje preko promjera od 1cm zahtjeva pregled
i obradu.
Javi se pedijatru, on će te uputiti što dalje.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 05 vel 2010, 11:33

Evo napokon su se prehlade malo primirile i sad idemo na pretrage. Prvo krv a onda hematologu. Peijatrica mi je rekla da me ne začudi ako nas pošalje na punkciju :shock očekivala sam uzv jer sam čitala da djecu punktiraju ako je baš baš nužno
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la qw » 05 vel 2010, 11:45

Bolje ti napravi punkciju da vide kaj to je ali ni sama punkcija nije nešto strašno.

_________

DiI :srca
qw
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 05 vel 2010, 14:57

Kako se radi ta punkcija... uz lokalnu anestezijuili... Koliko se ostaje u bolnici? Kako to izgleda?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la IINA » 05 vel 2010, 15:17

Ne radi se sa anestezijom.
Ambulantno izvuku iglom malo sadržaja kvržice i pošalju
na analizu.
Možda djeci pošpricaju anestetikom, mada sumljam, jer
nije bolnije od cijepljenja. :dunno
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 05 vel 2010, 15:19

A iglom?? Mislila sam da se radi rez jer prijateljica mi od tog ima ožiljak od par cm i šivano s par punata.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la IINA » 05 vel 2010, 15:20

To je vjerojatno biopsija bila ili su joj izvadili cijeli čvor.
Meni su punktirali izraslinu na leđima. I to se radi iglom.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 05 vel 2010, 16:12

ok hvala :kiss
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Natrag na Bubini sam!

Na mreži