Postao/la ALEX » 26 lip 2003, 19:03
Luna, sve ce biti u redu, samo ne panicari!<
>Ja sam vidjela Zaru, ona je skroz normalno dijete i mislim da stvarno nemas razloga za
igu. To sto se razvija razlicito od Lune, to je skroz normalno. One su dvije jedinke, i svaka ima svoj razvoj. A to sto nije propuzala sa 6 mjeseci kao Luna....moja Tina nije bila ni blizu puzanju sa 6, tek joj je uspjelo s punih 11! A rodjena je i poslije termina, jedna (dakle nije blizanka kao Zara) i s 3650g.......hocu samo reci da nije imala niti jedan predisponirajuci faktor da bi kasnila u razvoju. Prohodala je nakon 14-tog mjeseca zivota. A i sama znas da je najnjormalnije dijete(ne pada mi na pamet drugi izraz, ne mislim da neka druga djeca nisu normalna, mislim da znas sto mislim) i da nema nikakvih problema s hodom niti s bilo cim drugim. Pisem ti ovo jer Tinu znas, pa samo da te podsjetim da razvoj ne mora uvijek ici bas po knjigama, a da svejedno sve bude normalno.<
>Vidjela sam dosta djece koja su zaostajala u razvoju, zbog kojekakvih razloga, a Zara mi ne slici niti na jedno od te djece. Ako postoji ikakva sumnja za bilo sto ( a zanima me koja je dijagnoza na osnovu koje su ordinirane vjezbe) i ja bih svakako provodila te vjezbe. Kako su cure i napisale, ne moze skoditi. Ali sjetim se svaki put kad se ovako nesto spomene Patricije i njene Vite, kojoj su prognoze bile vrlo crne, i koja, doduse nije vjezbala, a ja sam moram priznati bila malo skepticna (bez razloga, sada je to jasno ) i uvijek bih se odlucila za opciju vjezbi ako postoji i najmanja sumnja, pa je njen razvoj tekao potpuno normalno i sada nema niti najmanje sumnje da nesto mozda nije u redu. <
>Zato nemoj panicariti, jer najvjerojatnije je sa Zarom sve u najboljem redu. Stvarno kad je se sjetim, ne bih je niti izdaleka smjestila medju djecu s nekim poremecajem. (steta sto ne znam staviti sliku, bas imam jednu "svjezu" nje i Tine u zagrljaju )<
>Vjezbajte lagano, shvati to kao oblik rekreacije a ne kao spas od nekog zla. Tako ces puno opustenije moci pristupiti tome. I nemoj Zaru gledati kao bolesno dijete. Ponasaj se prema njoj najnormalije, kao i do sada i nemoj pred njom iskazivati za
inutost, jer djeca to sve osjete. Vidjet ces da ce sve biti u redu. Napravi sve moguce pretrage, ako ce ti tada biti lakse, samo gledaj da ni nju previse ne izmucis s time. Jako bih voljela da tvoji sljedeci postovi glase: sve je u redu, potvrdio doktor prvi....drugi...treci! Jer i biti ce sve u redu.<
>Ne mogu tako ne misliti, jer mi je sada pred ocima Zarina slika, slika najnormalnije napredujuceg djeteta. I preslatkog!<
>Znam koliko je tesko pozitivno misliti kad postoji i najmanja sumnja da nesto nije u redu s vlastitim djetetom, iskusala sam to vec tisucu puta (najgore je biti doktor kad se radi o vlastitoj djeci, jer vidis i ono cega nema), ali moras biti jaka i natjerati se na pozitivno razmisljanje. Jednostavno moras, zbog nje! I da nesto nije u redu, jednostavno se moras pomiriti s tim i dati sve od sebe da se popravi koliko god je najvise moguce. A ti si jaka i mozes to. Zato se drzi!<
><
>Ako niste na moru, mozda se vidimo ovaj vikend.<
><
>Velike puse Zari i Luni od Tine <
><
> <i></i>