Postao/la swenova mama » 29 ožu 2003, 01:51
ma nisi ti tu pridonijela pitala sam ja jos, i svugdje su me vracali na dr. Ljubesic.. <
>a za suvag su mi rekli da su odlicni za djecu s problemima sluha, ali ne i za ove koji cuju, ali ne pricaju, pogotovo ne tako male .. eh..<
>stvar je, vjerojatno, ocekivanja, ja bih rado, kao i svi,pretpostavljam, neku instant formulu, a gore bas nisam dobila nista od nekih konkretnih savjeta. Da sve bude gore, stvarnosam imala osjecaj da im sluzimo kao kunici ili neki
oj za promatranje pa, hop,u neku studiju. Mozda se varam. (iako mi je bilo ponudjeno da se staviumo u kontrolnu skupinu djece, znaci da provode nekakvo istrazivanje),<
>Ono sto je hvale vrijedno jest to da prime besplatno, bez uputnice i svega, ali od konkretne pomoci, niente, na zalost. Ako hoces nabavit cu
oj ove zene (psihologinje) koja radi u nekakvoj ustanovi s djecom s poremecajima ponasanja i poteskocama u razvoju (sto se nisam previse raspitivala jer sam dosla do nje privatnim kanalima), ona mi se ucinila stalozenijom (ne strucnijom), ali, za moj pojam, prihvatljivijom.<
>Na njihovu sam anketu reagirala iskreno, ali ne znam sto bi ih sprijecavalo da izidju na teren (ok, nije placeno, ali ne mora sve biti placenou zivotu, nesto radis i iz ljubavi, ne?)?<
>Osobno nisam dovoljno kompetentna da procjenjujem njihove testove koji su vjerojatno radjeni i standardizirani na skupinama djece, ali s druge strane,oduvijek sam protivnik generaliziranja (pa nismo svi isti i pripadamo u skupine), pa ako kao roditelj kazem odmah, cim vidim lutku da sw nece htjeti uciniti to sto se od njega trazi na lutki, vec mogu pokusati traziti od njega izravno, ne razumijem zasto se i dalje inzistira na tome sto pise u knjigama ili je testom propisano. Ista prica i s ovih sest igracaka. Jos da su bile bez autica (ato sam isto odmah rekla), jos, jos. Ovako je ucinio najprirodniju stvar na svijetu sto se njega tice ( i sto je sukladno njegovu ponasanju).<
>Moja strahovanja da mozda ima nekoliko autisticnih crta u njemu nisu otklanjali, vec su mlako odgovorili da je to malo vjerojatno, ali da treba pricekati (iako je druga psihologinja cim ga je vidjela rekla da, iako ima zakasnjeli razvoj govora, o autizmu se ne moze govoriti, jer je otvoren, druzeljubiv, znatizeljan, promatra u oci itd. sve sto je na
ojala). Zato sam imala osjecaj da smo mi tamo zbog njih, a ne oni zbog nas, i to me malo, pa ajmo rec,pogodilo (dolazim jer trebam pomoc, a ako ju oni trebaju za studije, ok, neka kazu, mi mozemo opet doci).<
><
>btw, lidija, di je onaj nas pref? <i></i>
drzavni neprijatelj No.1