Sada je: 10 kol 2026, 17:11.

Prve (ili najdraze) drustvene igre

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Prve (ili najdraze) drustvene igre

PostPostao/la nata003 » 12 stu 2005, 20:42

jako volim period djetinjstva, kad se igraju drustvene igre. to mi je sa sinom bio tako drag period.<
>i ja sam kao mala igrala razne igre, s tatom sah, s bakom - i djedom dok je bio ziv - razne igre kojima ne znam ime, bar ne na nasem jeziku, kasnije sestra i ja same razne karte i tako... <
><
>otkad imam djecu, nekako igram drustvene igre samo kad su oni u tom uzrastu.<
><
>Hanna je prosle zime, znaci kad je imala 3 godine i koji mjesec, shvatila donekle, ali pojednostavljenu, igru Crnog Petra. to je prva drustvena igra koju smo par puta igrali. mada se u njenoj verziji vise ju je zabavljalo da skuplja iste karte i slaze ih, nego sto je fermala crnog petra, pa nismo ni forsirali. igrali smo kako je njoj zabavno. bez pravih pravila, ali vrlo nalik Crnom Petru.<
>bilo mi je tako simpa gledati kako moja 'beba' ozbiljno drzi 4 karte u ruci, to je vidjela u nekom crticu kako se drzi, mi smo joj predlagali da stavimo svi karte na pod da se vide (tako su mene ucili prava pravila za sve igre), no ona je htjela tako, ko fol, 'kako treba' da igramo<
>pa smo svi drzali karte kako treba, a pravila su bila manje bitna <
><
><
>jesenas, kad ima vec 4 godine, kupili smo joj neki Winnie The Pooh igru, tipa onih sto se baca kocka pa koji
oj ispadne toliko polja ides i radis ono sto ti pise na polju. uglavnom mozes propadati i penjati se (ljestve i zmije se to ovdje zove), i moderna je igrica utoliko sto ploca nije polozena nego se namjesti u obliku satora, figure su plastificirane i mogu se 'zakaciti' i dosta joj do
o ide, mada joj je i dalje bitnije na koju ce boju stati, nego da ide prema cilju, i recimo zabavnije joj je padati nego penjati se (mada je za igru bolje o
nuto). no, tako moze prirodno nauciti da je bitno sudjelovati , i da je put cilj pa joj samo lagano ukazemo kad bas pretjera da joj je cilj da ide naprijed, i svi se s tim zabavimo<
><
><
>dalje.... ide Bozic, mozda bismo obogatili nasu kolekciju (od sina imam neke sve naprednije, fali mi ovo za pocetnike)<
><
>a i ne moraju samo prve igre, pogledam ovaj topic i dogodine a i volim se prisjetiti ili otkriti neku novu drustvenu igricu<
><
><
>ovdje su odjeli s igricama krcati meni nepoznatih naslova, a ima ih bez
oj, pa mi trebaju preporuke i razmjena iskustava <
>moja djeca u Sarajevu<
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Prve (ili najdraze) drustvene igre

PostPostao/la beammama » 12 stu 2005, 22:02

Moji baš nisu zainteresirani za društvene igre, osim kad ja s mojom sestrom igram jamb, ali za to su još premali.<
>Mi smo ko klinci najviše igrali čovječe ne ljuti se, magarca, mlin i šnaps. <
><i></i>
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Matilda » 12 stu 2005, 23:14

Onaj krokodil (iz TL), pritiskaš mu zube dok ne zatvori usta. To nam je veliko veselje. <
><
><i></i>
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kris2 » 13 stu 2005, 00:25

L ima vise strpljenja za igre nego I. Proljetos (još nije imala 3 godine) je od moje sestre dobila Crnog Petra, pa je slagala parove. Za rockas su dobili memory (one slicice u paru koje se okrenu pa se traze parovi) i to mogu izdrzati jednu ili dvije igre - igramo za pravo i L stvarno jako do
o pamti gdje je koja slicica (ja sam se bas iznenadila cinilo mi se da su premali za tu igru). <i></i>
Kris2
Danadadila

PostPostao/la swenova mama » 13 stu 2005, 03:07

kartamo uno, igramo domino i covjece, ne ljuti se. Ja sam odrasla na drustvenim igrama, pol faksa prokartala nocima i nocima, imam doma punu stalazu igara i jedva cekam da doraste do dobi kad se budemo mogli zajedno igrati vec sad voli kartati, i igrati se, ali mrzi gubiti <i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Krkica » 13 stu 2005, 15:20

Covjece ne ljuti se, inacica crnog Petra i stolni nogomet (za tim je lud). <i></i>
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SanjaMK » 13 stu 2005, 15:35

crni petar, ali isto sto kazes, neka njegova varijanta i memory. i moram ga pohvaliti da mu ne popustam, ali me on uvijek pobjedi. <
>Teodor 20.06.2002<
><
><i></i>
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Tina » 14 stu 2005, 12:00

UNO, domino, čovječe ne ljuti se, isto neke igre s kockicom pa pomičeš figuru i radiš što ti piše na određenom polju, imamo karte sa slovima, pa slažemo riječi, igramo se vješala (pogađanje slova u riječima), memori, mastermind (ja pogađam on odgovara), šah, wc-a (s kartama), pantomime (to nam je navečer prije spavanja omiljena zabava u zadnje vrijeme, jer nas mm nasmijava)... <
><
><
>edit: nama je prva igra (ako se do
o sjećam) bila, onaj domino sa slikicama iz crtića Kralj lavova Leon (04.02.2000.)<i>Edited by: Tina at: 15/11/05 9:56<
></i>
Tina
hub guru

PostPostao/la PixyDust » 14 stu 2005, 14:06

Mi smo zasad probali domino i memory. <
><
><i></i>
slika slika
PixyDust
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marsovka » 14 stu 2005, 16:11

Do sad smo probali domino i memory. Nekad izdrzi cak i 15 minuta igranja, a onda pocne sve bacati okolo. Najbolje mi je kad igramo memory sta on u pauzama kad nije na redu otrci jedan krug po sobi tako da pamti samo one slike koje sam okrene, ostalo niti ne vidi <
><
>Nekad se i kartamo ali s nekim pravilima koje samo on kuzi - mi ne pa on uvijek pobjedi i nema svadje <
><
>Ma ustvari mi od svih drustvenih igara najvise volimo NOGOMET! Ima koja zainteresirana manekenka za mog buduceg nogometasa? <i></i>
marsovka
celebrity

PostPostao/la Narya1590 » 14 stu 2005, 17:15

Quote:Ima koja zainteresirana manekenka za mog buduceg nogometasa? <
><
> <
><
>Eh, moja je manekenka u dusi, u stvarnosti je kilaza sprecava da se uvrsti u tu kategoriju. <
>A i totalni je duduk za drustvene igre . <
><
><
> Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gold dust » 14 stu 2005, 17:19

kod nas je memory bio prva koje se mogu sjetiti - znam da sam se iznenadila u kako ranoj dobi mogu to igrati - oko 3 godine, cini mi se (i kako bolje pamte i pobjedjuju nas odrasle ) <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la flower power » 15 stu 2005, 09:55

u memory-u rastura, crnog Petra igra po svojim pravilima (koja mijenja ovisno kako ide tok igre pa si nastima pobjedu), a Covjece ne ljuti se su jucer prvi put igrali ona i MM - zdusno ga je na pol igre ubjedjivala da ona vise nije zelena nego zuta i da se to tako igra <
>domino igramo malo pojednostavljeno-igramo ga otvoreno <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la georgij » 15 stu 2005, 10:34

Nikakve drustvene igre, bar sa nama kuci, ne igra. Uhvatili smo ga pre neki dan kako sa bakom dok smo bili kod nje, igra neku varijantu Crnog Petra, i to je to. Nadam se da ce mu se javiti bar malecni interes za koju godinu, pa da se kartamo zajedno. <i></i>
georgij
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Narya1590 » 15 stu 2005, 12:05

Je l' moze neko da mi napise kako se igra Crnog Petra, ja sam to zaboravila.<
><
>A ima i ona igra magarca, isto sa kartama - nesto ono dvojka kruzi okolo pa moras da se otarasis te dvojke. Zaboravila sam ja to, nisam igrala sto godina. Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jezurka » 15 stu 2005, 12:23

To sam i ja jučer mislila pitati jer i mi imamo neka svoja pravila za Crnog Peta pa sam našla ovo :<
>Crni Petar<
><
>Magarac<
><
> <i></i>
jezurka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Narya1590 » 15 stu 2005, 12:35

Hvala jezurka .<
><
>Moram prvo dijete vezati za stolicu pa cemo probati da igramo Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 15 stu 2005, 15:03

marsovka pa moje dijete je manekenka ok obecana je zasada ali vidim da taj mali kojem je obecana nista ne trenira nogomet <
>Mi nema kaj ne igramo; Crni Petar od prosle godine, Covjece ljuti se, domino, bingo (za djecu sa slikicama a tako igramo i memori), memori klasican, crvena vozi, mlin (onako bezveze, ali...), uno a najdraza mi je kad dame u kartama zove seljanke <
>Ima cak i jedna pjesmica djecja kojoj stih ide<
>Sestre su mu dame sto citaju romane<
>a ona uredno pjeva sestre su mu seljanke sto citaju romane <i></i>
Adorabla
Medena

PostPostao/la Sarina mama » 16 stu 2005, 00:52

mi smo probali domino, ali Toni ih je pola pojeo pa se nije uspjela ispraksirati. <
> Kupila sam neku igru da se spoji crtez i slovo, npr. auto i A, ali to mi je bio totalni promasaj i jos nesto sa bojama "ucimo boje" ili tako nesto - jos veci promasaj To su nam sad novci kad se igramo trgovine.<
><
>Ima karte sa Barbikama, svako drzi karte u ruci (3 jer4 ne moze drzati tj. tako pocinjemo) i onda iz spila izvlacimo karte i poredimo koja Barbika ima ljepsu haljinu pa tu ljepsu uzima, a jednu bi trebala odbaciti, ali njoj su sve haljine lijepe pa na kraju sve karte zavrse kod nje <
><
>Memory sam nedavno kupila, sa slikama zivotinja, jako slatko i super joj ide.<
><
>Puzzle ( ne znam li se to u
aja u drustvene igre ) su joj i dalje najdraze,ali "prave" jako rijetko slaze jer joj Toni skoro uvijek smeta. Cesto ih igra na netu i onda se tu izgusta.<
> Sara 29.08.2001.<
>Antonio 29.09.2003.<i></i>
Sarina mama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TINA2 » 16 stu 2005, 15:59

Gold dust i kod nas je Memory bila prva igra i ne cini ti se nego definitivno bolje pamte i pobjedjuju, ja sam često gubila dok bi on uživao u pobijedi (btw inače mrzi gubiti ), danas nije više toliko ni za memory, ni za čovječe ne ljuti se (možda tu i tamo), već luduje za loptom i nogometom <
> <
><
>Luka 06.08.1999.<
>Frano 04.10.2003.<
><i></i>
TINA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mirci » 16 stu 2005, 16:07

Jezeku je prvi bio domino sa oko 3 godine, pa su onda slijedili redom memory, crni petar, stolni nogomet i hokej, covjece, mlin. Sad obozava Covjece, ne ljuti se i Mlin, svakodnevno moramo odigrati barem jednu partiju. I ne voli gubiti. Inace, i mi imamo
do svojih starih igrica i jedva cekam da Jezek nauci igrati Riziko da MM prestane mene daviti. To je jedina igra koju ne volim igrati, vjerojatno zasto sto ama bas uvijek izgubim od MMa .<
>Vovo rastura memory, voli domino i trenutno ucimo Covjece.<
> Ježek, travanj 2000.<
>Vovo, srpanj 2002.<i></i>
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Arwen Udomiel » 24 stu 2005, 13:42

Viktora baš ne zanimaju društvene igre. Voli gledati kako baka i deda igraju šah, p a slaže figurice s njima, ali to je sve. A ja jedva čekam kad ćemo moći zaigrati neku od igara poput Memorija isl. <i></i>
Arwen Udomiel
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tinfran » 28 stu 2005, 10:52

Tin do sada nije mario za društvene igre. Imao je domino kocke, ali nije se igrao s njima (bar ne na način za koji su predviđene). Aki prije par dana, kod rođaka je "otkrio" Čovječe ne ljuti se i totalno se zainteresirao. Skužio je pravila, jako savjesno
oji polja na ploči, ali ako protivnik dobije dvije 6 za redom - krenu suze <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
slika slika
tinfran
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diamanda » 29 stu 2005, 13:50

Moj Arian je ovo proljece naucio (u igraonici) igrati Mau Mau (mislim da je to slicno kao Uno) i sad rastura...pravila ti objasni bolje nego ja ili MM (neki dan je objasnjavao djedu)...Memory mu je vec dosadan ali je otkrio Monopoly i to mu je sad jako zanimljivo pogotovo kad je on u "banci"pa dijeli novac i polja gdje stajemo...a tek kako ima srece u tim drustvenim igrama... ARIAN 30.09.2001.<
>BEBA 20.12.2005.<i></i>
Arian&Vilim

I Want To Be The Girl With The Most Cake...
Diamanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VIPmama » 29 stu 2005, 13:57

memory (u svim oblicima ) i čovječe ne ljuti se <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Krumpirić » 17 lis 2009, 11:14

podižem-jest prastara tema, ali me zanima

kakve društvene igre igrate, stiže crna zimulja :mrgreen: i to je meni luda zabava (inače obožavam pictionary, rummi, ma sve društvene igre..)

mi igramo čovječe (jako zabavno jer ga super konta, nema objašnjavanja više putem), igramo sve oblike, skinuli smo ga s neta s raznim radnjama tipa skači u krug kad staneš na ovo polje.. i igramo obično čovječe

crnog petra

guess who (tu smo još na pola pola, nekad odigramo čitavu, nekad u pola zaboravi sistem :mrgreen: )

imamo neku kobilu na koju treba stavljati opremu, oprezno, da ne izbaci

memory mu je već dosadio, kao i domine

igramo i jenge(jel se piše tako), ono kad izvlačiš pločicu da ne padne

ultimativni megahit je mikado!!

kakve su habine igre (nekad smo imali gavrana, bio je očito premal za njega, jer je sve pogubio, možda je sada vrijeme za gavrana)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la SonjaV » 17 lis 2009, 12:09

Svi zajedno igramo Čovječe ili Memory, to E. zna samostalno pa nam je najjednostavnije.
Kad je L. bio kao E. već je znao briškulu, malo kasnije trešet, i donekle šah.
Riziko i Monopoly smo prošlu zimu prakticirali pa je dosadilo, sad nam je nr.1 Yamb (pa je mama jako sretna :mrgreen: ).
Ovo se sve više odnosi na Luku koji je stariji pa...
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la † Volvo » 19 lis 2009, 12:19

Od Habinih imamo Labirint (s duhovima, treba preslagivati zidove i tunele za prolaz), a iz knjižnice smo imali posuđene krtice-rudare, isto je ok. Može za 4 ili 5 naviše.
Od ostalih dobra nam je 4-u nizu (žetoni koji se slažu u podlogu, treba malo kombinatorike), Mau-mau je uvijek aktualan (to je u stvari Uno), imamo jedne karte sa životinjama i njihovim osobinama (brzinom, masom, visnom) pa "najjača" pobere ostale (na tu foru ima i i aviona i motora, vidjela sam u poštama), a i tombola (bingo) je super, pogotovo za učenje dvoznamenkastih brojeva (ja sam "Karamela" :p ).
Dodajem još: "Zmije i ljestve"...
Zadnja izmjena: † Volvo; 28 lis 2009, 11:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Mrđi » 19 lis 2009, 12:39

mi imamo Lotti karotti http://www.spiel-ideen.ch/shop-spiel-id ... er_pic.jpg
pravi pogodak, malo smo modificirali pravila da sa svim zecicima moras doc na kraj pa duze traje. a zan se i sama zaigrat.
imamo Ne probudi tatu.... isto super.
sah nas redovno gnjavi da ju naucimo i igramo s njom
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Liv Tyler » 20 ožu 2010, 23:01

G se voli zabaviti puzlama ali obavezno u društvu sa nekim (npr. samnom) ili traži da joj crtam prazne likove koje će ona bojati pa tu bude svega od životinja do prirode i društva. to je zimi, a liti joj je sve uz more društvena igra jer je plaža obično krcata dicom pa se oni zaigraju u pjesku.
Liv Tyler
idoiti popitu

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.