Postao/la zeljka35 » 25 tra 2004, 17:29
nisam imala namjeru provocirati, ali o
azloziti mi je jako tesko, a znam da ce me uvijek netko hvatati za rijec pa me vec u startu strah.<
>Danasnji primjer: on uvijek pravi histericne scene kad ima publiku. Danas je to bio rucak kod bake gdje je znao da ce izazvati pozornosti i zgrazavanje.<
>MM i ja nismo mu dali da tacnu kolaca koja je bila na sredini stola pretvori u kasu. Uzeo je vilicu i poveo divljacki drobiti kolace koji naravno nisu bili namijenjeni samo njemu. Da nije napravio to napravio bi nesto drugo, uvijek bi napravio nesto sto TOCNO ZNA da ne smije, ali zna da ce privuci paznju i opce zgrazanje.<
>Uslijedila je histericna scena koja se uopce ne da opisati, scenarij uvijek isti i nama poznat, divljacki je mlatio vilicom i malom
atu skoro izbio oko, poceo suludo trcati po kuhinji i sobi te zamalo na sebe izlio lonac vrele juhe...lomi, baca, unistava... i tu histeriju je NEMOGUCE ZAUSTAVITI. <
>On je jednostavno u transu. Kad netko pocne govoriti njemu ili ne, urlao je divljacki da sutimo, da svi sutimo, da nitko ne smije govoriti... <
>Gotovo nikada to ne radi nama kod kuce jer ga ignoriramo i nikad ne popustimo. A on ne moze podnijeti kad nesto nije po njegovom. Toliko je tvrdoglav da ta suluda histerija moze trajati i 5 sati, glas mu pukne, ali on ne posustaje dok ne zaspe od umora.<
>Buduci da znam da ga to nece proci satima, razgovarati je apsolutno nemoguce, ja ili MM ga uzmemo, odvedemo nasamo gdje nema publike, pljesnemo ga 1-2 puta po guzi da se osvjesti. Onda razgovaramo i analiziramo zasto je dobio po guzi i zasto se tako ponasao. Sredimo se i vratimo medju ljude.<
>Mi tako moramo postupati jer sve druge odgojne tehnike ne funkcioniraju.<
>To se dogadja rijetko, ne udaramo ga cesto, ne udaramo ga bez veze i ne tucemo ga nekontrolirano.<
>Ja smatram da ga na taj nacin odgajam jer u svojim histericnim fazama nikakvu drugu komunikaciju ne prihvaca. I vidim da ima efekta i ne smatram da ga zlostavljam i cinim mu lose.<
>Ako je npr. MM histerican nece sigurno istresti na sebe litru vrele juhe, izbosti sina vilicom po licu, a ja ga onda odgojno lupiti po guzi. Sigurno necu tuci odrasle ljude i time pokusavati na njih odgojno djelovati. Oni ipak upravljaju svojim postupcima, a dijete neke stvari jednostavno ne razumije. A ja mog sina, nazalost u nekim prilikama, mogu urazumiti samo na ovako drastican nacin.<
>Znam da cete me sad , zato sam i izbjegavala ovo o
azlozenje. <
>Adrian i Darjan nove slike.<
>Darjan,28.07.2000<
>Adrian,07.07.2003<i></i>