Ali, vjera i znanost NISU u konfliktu. A to je pretpostavka od koje se nazalost polazi, pogotovo ako se ostane na razini vjere koja je dosegnuta u srednjoj... Onda se ljudi obicno razumom vinu dalje, napreduju, rastu.. informiraju se, dok vjerski, duhovni dio ostavljaju na vegetaciji. Sto nije dobro. Vjera trazi razum. srednjovjekovni konflikt vjere i znanosti do danas je prilicno u strucnim krugovima prevladan.... Vjera i znanost idu uz bok jedna drugoj. Ali znam. Tko danas od vjernika cita enciklike, tko prati strucne znanstvene studije u kojima se udruzuje teologija i fizika... nemaju ljudi za to vremena. Nazalost. Ali svejedno to ne moze biti razlogom da se u drustvu vecinom razgovara na nacin proslog stoljeca, ili pretproslog.....
Pa moram i ja malo oftopicariti
samo sam htjela reci da krivo mislite ako razdvajate vjeru i znanost. A s druge strane, svatko nesto ocekuje i trazi od vjerovanja, u konacnici od Boga. Pa onda to prenosi i na djecu. Nekome je sasvim dovoljna jednostavna svijest o sigurnosti. Ne zeli komplicirati. Voli pravila, dovoljno mu je da zna da je nesto "grijeh" i on to ne cini. Druge to nece zadovoljiti. Pa ce se neprestano svadjati s Bogom, traziti odgovore i razloge. Sve nijekati... pa uroniti u zahvalnost.. ili ne.
Meni je to kao prica o glinenim posudama koje su svaka trebale toliko koliko su bile velike....... A svaka je bila posebna i razlicita i bilo ih je bespredmetno usporedjivati....

Ako je offtopic mozda da se ovo preseli u posebni topic
Hvala ti što mi pomažeš.

. No ako je ovo prvo, onda smo prije svega pozvani svjedočiti životom. I u tom se smislu slažem s