Sada je: 27 srp 2026, 20:24.

Kada sve krene naopako, ali sa sretnim zavrsetkom

Moderator/ica: Diami

Kada sve krene naopako, ali sa sretnim zavrsetkom

PostPostao/la RitaZG » 06 pro 2006, 08:11

Uglavnom krenulo je sa cekanjem poroda (3 tjedna ranije) kod muzevih roditelja u velikom gradu sa velikom bolnicom u kojoj imaju odjel za specijalne(visokorizicne) trudnoce. Uglavnom tamo sam ja spadala s obzirom da mi je prvi porod bio carski a ovaj sam jako htjela roditi vaginalno.
Tri dana nakon termina ja na pregledu,UZ pokazao da je plodne vode malo i da bi bebica trebala ici van.
Taj dan(petak) narucili me u bolnicu na indukciju. Otisla sam si na rucak, prosvrljala malo po ducanima(imala sam sve spreno u autu za ostanak) i oko 1 sat dosla na odjel. Smjestili me i objasnili proceduru.Krenut ce lagano sa cervadilom(gel za otvaranje grlica maternice), koji se umece na grlic(izgleda ko tableta na koncicu) svakih 12 sati. Uvalili mi kanilu u ruku(nakon 3 neuspjesna pokusaja dosao anesteziolog) i izranjavali me totalno,sva sam bila plava. Uglavnom prva tri cervadila nisu nista napravila. Svako provjeravanje cervixa je trajalo pola sata jer mi je grlic bio skroz povucen iza bebine glave i nitko nije mogao dosegnut do njega, da vam ne pricam kakva je to muka bila. Prije poroda sam vec imala ledene obloge na pici od svih tih pregleda. A cervadil moraju stavit na grlic bez ikakvog podmazivanja(gela) jer gel ometa rad tog ljeka(hormona),mislim ono bolovi za poludit. Uz sve to sma bila prikopcana na monitor cijelo vrijeme,na svu srecu je bio bezicni pa sam mogla hodati. U to vrijeme sam mogla i jesti i piti sta sam htjela. Nakon trece doze cervadila se nisam otvorila ni milimetar, samo se sve bilo omeksalo, tada sam vec imala trudove jedno 12 sati, bili su OK i uglavnom sam ih bez pol frke prodisavala. Puno sam hodala i sve je bilo OK. E onda su odlucili jos jednu dozu cervadila ali ga nije bilo u bolnici pa im je trebalo 5 sati da ga dofuraju, za to vrijeme su meni trudovi skroz prestali, bas sam bila koma ,sva jadna. NA svu srecu sa mnom su bili i muz i moja mama a dosli su me vidjet i tata, svekrva, ZOe i tak malo su bili i onda opet cekanje, setnje, ...
Oko 14 sat su mi dali 4. cervadil i onda je krenulo ludjacki. Trudovi skroz nepravilni(2-4min.) i to tolikog intenziteta i tako naglo da nisam mogla uopce doc k sebi. Tjelo mi se nikako nije moglo nosit s time. Bas totalno neprirodno i ludo. To je trajalo 10 sati dok nisu odlucili provjeriti da li sam se pocela otvarati. E to je bilo nesto naj gore, pregledali me u pol truda i naravno nakon pregleda trudovi skroz poludjeli i krenuli bez pauze. Sat vremena su me tresli ludjacki trudovi bez prestanka, jedan za drugim. Ovi nisu znali sta bi samnom. Naravno pregled je pokazao da sam i dalje skroz zatvorena. TO mi je bilo ko da me netko maljem po glavi lupio. Bacili su me u kadu u toplu vodu i to mi je malo pomoglo. Dali su mi opcije: carski ili epiduralna sa dripom da se probam otvoriti. Posto sam bila na nuli, a u trudovima preko 20 sati sa zadnjih sat vremena nevjerojatne boli bez ikakvog ucinka odlucila sam za epiduralnu i drip.
Epiduralna mi je bila bogom dana, nakon tih zadnjih sat vremena ko da sam se ponovno rodila. Uglavnom prvih 1- 3cm su me prakticki manuelno otvorili jer su me stalno pregledavali i svaki put bi bilo,ah malo ce mo pomoci i tak. Uglavnom do 5 cm sam dosla za cas. Oko 6 sati u jutro sam bila na 5 i cim me pregledala (nakon pola sata) ja joj kazem da me tjera na tiskanje,ili mi se kaka. Na sto me sestra pregleda i kaze, ne tiskaj pa ti si se skroz otvorila. Pozvali su doktoricu i nakon jedno 15,20 minuta svi smo bili spremni.
Tiskala sam tri puta i nakon dva puta je maloj srce pocelo divljati pa je doktorica trazila dopustenje za forceps i u trecem stiskanju sam ju ja istisnula ,dokica je pomogla malo i rodila se ANA. Dobila sam je odmah na prsa, nisu mi je uzeli na pranje,vaganje nista. Apgar su ocjenili dok je bila na cici. POsto je koristen forceps bilo je dosta toga za sivati pa je trebalo nekih 45 minuta da doktorica dovrsi posao. Mala je jos uvijek na meni, cica i svi sretni,sve super. Doktorica ode i kaze doci ce natrag da izvadi tupfere za pola sata.
Dodje ona natrag, vadi van spuzvice i sta vec stave da zaustave krvarenje i odjednom pocne panicno sve brze i brze vadit van. Moj muz sve bljedji, doktorica gura cijelu ruku u mene i pipa me(ja jos uvijek na epiduralnoj,nista ne osjecam), stisce mi trbuh iz vana i vikne sestri idemo u operacijsku salu,ja tu nista ne vidim.Meni uzimaju malu iz ruku, ja se pocnem gubiti, citaju mi tlak koji pada i ja se izgubim na putu po hodniku. DOlazimo u operacijsku salu i probudi me anesteziolog koji me bode i trazi venu za jos infuzije. Cujem kako vice na sestru da ne pusti mog muza u salu i opet se izgubim. Uglavnom probudim se u post operativnoj i cujem si muza kako razgovara sa sestrom. NE mogu otvorit oci i kazem muzu kako sljedeci put definitivno idemo na carski.
Epilog cijelog rusvaja je taj da sam pocela uzasno krvariti, ruptura maternice. Pet centimetara rez na straznjoj gornjoj strani. TAko nesto se desi jednom u miljon slucajeva, obicno pukne dolje ili na starom oziljku od carskog. Probali me sasiti vaginalno ali nije islo, pa opet otvorili stari carski rez, izvadili maternicu van,pokrpali(skoro mi je skroz odstranili), ocistili me, stavili sve na mjesto , dali mi litru krvi(izgubila 2 i pol) i eto tu sam. Muz gledao cijelu operaciju kroz prozor, doktorica dolazila i pitala za dopustenje(transfuzija krvi, odtranjivanje maternice kad su mislili da ce biti nuzno...) muz sav izvan sebe. Moja mama sa bebicom ceka i sestra joj kaze da sam sretna da sam u toj bolnici i da se bore za moj zivot ali da sam u dobrim rukama i tako. Sve u svemu ako se nesto moglo meni dogodit loseg,dogodilo se.
Oporavljam se prilicno OK, izasla sam iz bolnice na svoju odgovornost u petak(4 dana nakon operacije). Mlijeko sam dobila 3. dan i imam ga ko u prici. Evo sad je tri tjedna proslo i gotovo da je sve dolje zaraslo. Jos krvarim(potrgan mi je cerviks a nisu ga stigli sasit pa mu je trebalo malo duze da zaraste), rez od operacije je zarasao ljepo, savovi na pici su uglavnom svi unutrasnji pa to fino zarasta. Otekline su se povukle jedno desetak dana nakon, plavilo je isto otislo, ali me jos muci mjehur i pisanje. Ne mogu bas kontrolirat akciju. Izgledala sam ko da me neko tuko palicom , strasno nesto ali tjelo je nevjerojatno, svaki dan me iznenadi kako se super oporavlja.
Znam da nije neka inspirirajuca prica s poroda kakvih ovdje ima puno ali morala sam je napisati. Ishod je prekrasna Ana, zdrava, sretna, napredna beba. JA se oporavljam zadovoljavajuce, i vise od toga a ovo sto se dogodilo je splet nesretnih okolnosti i sreca u nesreci da sam bila tu gdje jesam, pod budnim okom vrhunskih strucnjaka.Hvala im. Hvala i vama ovdje, mjesto gdje mozes ispucat i takvu porodjajnu pricu da te ne gledaju u cudu.
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 06 pro 2006, 12:09

:hug Rita- ova me tvoja prica uvijek iznova rasplace!
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Arkana10 » 06 pro 2006, 13:11

ja cu samo :hug...uzivaj sa Anom :3srca
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la servuz » 06 pro 2006, 13:28

:3srca
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RitaZG » 06 pro 2006, 18:09

Maslacak, ma je moglo je biti jako lose ali evo sve je dobro proslo. Nemoj se bedirat, i uzivaj u :tru :hug
To su tak rjetki slucajevi.
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marsovka » 06 pro 2006, 19:55

Joj Rita, vec mi je i ona kraca verzija tvoje price bila :strah Neka je samo sve zavrsilo sa happy endom i prekrasnom, zdravom bebicom :3srca Tebi zelim da se sto prije POTPUNO oporavis :3srca
marsovka
celebrity

PostPostao/la Esbig » 06 pro 2006, 21:36

Rita, tak mi je zao sto si imala tavo iskustvo a porodom :hug , ali mi je drago da se sve dobro svrsilo i sada uzivas u preslatkoj Ani slika
Adam 17.10.2006 Louise 12.9.2002
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mamidji » 07 pro 2006, 00:09

Rita drago mi je da je ishod tvoje price prekrasna djevojcica Ana i da si ti tako optimisticna u svom oporavku! Drzim fige da se sto prije oporavish do kraja!
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 07 pro 2006, 00:24

oooo, Rita, srećom je sve dobro završilo :3srca
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la teutonija » 07 pro 2006, 21:46

I meni je bilo previše i ono ukratko ,a ovo sam pročitala bez daha ,misleći samo ne znam kak bih ja to. :cry:
Bit će sve ok,radi Kegelove vježbice i uživaj u maloj prekrasnoj Ani. :3srca
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la eli » 07 pro 2006, 21:55

ajme rita, ne znam da li sam ikad pročitla kompliciraniji i teži porod na ovom pdf-u. :juhu
eli
Sveta krava

PostPostao/la kruznica » 07 pro 2006, 23:12

Rita :3srca , ali da sam pročitala tvoju priču prije drugog poroda sigurno baš ne bi išla opušteno na njega. Baš kao što kažeš to je jedan na milion slučajeva, a mi mislimo da je taj jedan uvijek netko drugi.
Ljubi svoje mrvice!!!
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la magda74 » 08 pro 2006, 00:55

Rita, kakva strašna priča! Ne mogu vjerovati kako si optimistična. Stvarno je sreća što je sve dobro završilo. Želim ti brz oporavak i da uz malu Anu što manje misliš na ovo što si prošla. :hug
magda74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 08 pro 2006, 14:41

:hug
Dobri andjeo
zlatna ribica

Re:

PostPostao/la Tania » 08 pro 2006, 15:07

Uffff.... ja sam mislila da je sretni završetak bio onaj kad si dobila malu na ruke, kad ono još uslijedio epilog u operacijskoj sali. Svaka čast što si pregurala.
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lucy25 » 08 pro 2006, 15:52

Ajme, stvarno hororac od poroda :strah

Svaka ti cast na hrabrosti i optimizmu :klanja :klanja :klanja

Bas me zanima kakav je tvoj stav nakon svega: jel bi isla na jos jedno ili...
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la olja » 08 pro 2006, 15:58

kazem muzu kako sljedeci put definitivno idemo na carski

Ženo!!! Kako si ti hrabra!!! :shock:
Pročitala sam tvoju priču u jednom dahu - u par navrata zamalo da se ja onesvestim!!
Jako mi je drago da se tako fino i brzo oporavljaš! Ljubi Anu i Zoe!!! :3srca
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la RitaZG » 09 pro 2006, 18:00

Ma ja sam jos onak mamurna u sok sobi rekla muzu da sljedeci puta idem odmah na carski jer mi vaginalno vjerojatno vise nece dati. Poslje mi je dosla doktorica na razgovor i rekla da mi slucajno ne padne na pamet opet zatrudniti, da to ne bi nikako bilo dobro i da se moze desit da mi maternica pukne u bilo kome momentu. Uglavnom rekla je da ima drugih opcija, usvajanje, surogat mama itd. Prema tome mislim da ce ove dvije zlatice biti to. Ne mogu se zaliti. :dunno
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kruznica » 09 pro 2006, 18:42

Ma samo ti čuvaj njihovu mamicu!!! :3srca
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la njofrica » 09 pro 2006, 19:06

Rita sve najbolje tebi i tvojoj bebici :3srca

p.s. kod mene isti slucaj sa grlicem
njofrica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 09 pro 2006, 23:50

joj rita ovo je stvarno horor priča. brrrrr

hvala bogu sve je dobro završilo. ljubi mišice i čuvaj se! :hug
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 10 pro 2006, 13:31

Rita, imaš dve prelepe curice i nemoj žaliti što im ne možeš roditi još jednu bebicu - čuvaj njihovu mamu!!
:kiss za sve tri!!
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la VIPmama » 10 pro 2006, 14:59

ajme :strah horor porod

drago mi je da si se oporavila :3srca
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Julija29 » 20 pro 2006, 13:05

Nemam rijeci. Bas si imala srece (u stvari, pameti) da se porodis tu gdje jesi.

Svaka cast na optimizmu. Ljubi svoje djevojcice.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Septembar75 » 21 pro 2006, 08:01

I meni je izmamila suze na oci ova tvoja horor prica.
Drago mi je da je sve zavrsilo kako treba :3srca
Sad mi je cini mi se os lakse sto ci i drugo roditi na carski za 7 dana
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 29 pro 2006, 00:21

Uh Rita.
Ja se jednostavno bojim pomisliti kako bi ova priča završila u nekom manjem rodilištu u Hrvatskoj. :|

Ali glavno da je hepi end, ovo ćeš sve zaboraviti ako već nisi. :3srca
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la RitaZG » 31 pro 2006, 08:09

Znas BArbi ja sam si cijelo vrijeme mislila o tome. MIslila sam si i kad sam radjala kako me tretiraju i koje uvjete imam i zasto nije tako i u HR. A ovaj moj slucaj je toliko rjedak da se bojim da i u nekom vecem rodilistu jednostavno ne bi reagirali na vrijeme a sve se odvijalo uzasno brzo.
Ja sam sve bolje, evo danas sam i tenis igrala. Jedino me muci inkontinecija, bolje je nego sto je bilo nakon operacije ali daleko od normalnog pa u utorak idem na svoj "6 tjedana nakon" pregled i pitat cu sta da radim s time.Jako me to muci. Energija mi je puno bolja, jedino sam jos anemicna pa mi se vrti kad sam aktivnija nego sto bi trebala,recimo danas hehe.
Eto tako je to kod mene za sada, javim napredak :mah
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 02 sij 2007, 11:38

Rita, brrrr koja priča :strah :strah :strah , stvarno si imala sreću da si bila u tako dobroj bolnici i da su tako brzo reagirali. Svaka čast na brzom oporavku! Ljubi dječicu i uživaj!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la eli » 02 sij 2007, 12:31

rita, proguglaj i potraži kegleove vježbe. jednostavno i pomaže kod tvog problema.
eli
Sveta krava

PostPostao/la RitaZG » 03 sij 2007, 06:31

Eli,hvala znam ih ja i radim ih ali ne pomazu bas.Bila danas kod dokttora i bacila me na program za vracanje kontrole nad mjehurom. Pisanje svakih sat vremena po satu, tjedan dana,pa povecavanje svaki tjedan za 15 minuta i za 6 tjedana ce mo vidjet da li to pomaze. Eto, hvala na info.
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.