Sada je: 23 srp 2026, 23:45.

Kad je potrebno po obroku dati obje cice?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kad je potrebno po obroku dati obje cice?

PostPostao/la Mamidji » 04 sij 2007, 14:20

Kako sam napisala u naslovu-zanima me kada je i zasto po obroku potrebno bebici dati obje cice? Naime, citala sam tu na forumu da neke mame to rade a ja osobno nisam nikada i ne vidim potrebu za time? Naime, moj mishek jako dobro napreduje a i lijepo i uredno sisa i nikada nisam osjetila da je bilo potrebno u 1 obroku dati mu i drugu cicu jer je jednu ispraznio?!
Naime, cini mi se kao da on nikada nemre isprazniti cicu do kraja (znam da u cici uvijek ostane malo mlijeka), pa ne vidim razloga zasto bi mu davala i drugu kada mu je 1 sasvim dovoljna.
Inace, imam dovoljno mlijeka-neki dan sam se u to uvjerila jer mi je po noci spavao skoro 8 sati, pa sam ujutro se ujutro izdojila iz te cice koju je trebao papati 140 ml i onda je on josh popapao tu istu! I bilo mu je sasvim dovoljno......
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 04 sij 2007, 14:24

to jako ovisi od slučaja do slučaja. ovisi i o bebi i o maminim sisama (logično je da one sa većim sisama mogu akumulirati i veću količinu mlijeka bez da dođe do zastoja i smanjenja produkcije, iako se dobar dio mlijeka stvara u toku samog sisanja).
mi smo negdje sa 4,5mj i 7,5kg krenuli sa jednom + pola druge.
eli
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 04 sij 2007, 21:49

Ja nisam nikad davala obje,tj uvijek bi i u prvoj nešto ostalo :dunno
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la ivanaCH » 04 sij 2007, 23:20

mi smo od pocetka bili na 1,5. jednostavno je bio nezadovoljan, cendrav i koliko god ga ja pokusavala vratiti na istu cicu bilo bi sve gore, onda bi dobio drugu, i to nam je postala navika...Iako me to uvijek grizlo jer njegov prirast na tezini nije bio bajan, pa sam mislila da je to zbog tog sto ne dodje do masnog mlijeka. Ali, i danas mu je "prirast" los tako da to valjda i nije bio razlog. Ne znam..jednostavno sam radila po osjecaju.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 04 sij 2007, 23:47

Uvijek je podojio samo jednu i jos je u njoj ostajalo mlijeka. Dojio je kratko ali zestoko, imala sam vrlo jak let down. Dobivao na tezini uredno, iskljucivo dojen do 6.mjeseci dogurao do skoro 9kg.
Ja bi djetetu nudila obje cike ako mu jedan ne bi bila dovoljna.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la putnica » 05 sij 2007, 00:10

Ne sijecam se koliko je bila kad sam joj povremeno davala obje. (Na pocetku sam pazila da unutar 2 sata uvijek dajem jednu te istu).
A zasto?
Pa to jednostavno sama skuzis - pokazuje sve znakove da bi i dalje sisala, a nikako da se smiri i nastavi na istoj siki. Eto, to je bio razlog da joj ponudim srugu i tada bi se najcesce smirila i nastavila sisati na drugoj.
Ni ja nisam nikada bila sigurna da li je onu prvu skroz ispraznila i da li je stvarno povukla ono zadnje mlijeko i da li je trazila drugu jer je ptva bila prazna ili samo od nervozte.... Ali... jednostavno sam je pokusavala slusat. Nju i svoj instinkt.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la saptacica » 05 sij 2007, 12:09

Ja sam uvijek morala davat dvije. On je bio ogroman, moja jedna to nije mogla napripravit. Sisao je dugo i polako, načitala sam se ko nikad u životu.
Napredovao je sasvim prosječno, skoro pa na knap. Ja sam se trudila, dojila po cijele dane ali jedostavno moja jedna nije bila dosta.
Tek s negdje deset-jedanaest mjeseci sam počela davat po jednu kad to više i nije bio obrok konkretni jer je imao već dosta nadohrane.

Drago mi je da s tobom nije tako :) !
Dok dobro napreduje ne misli o ničem!
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la magda74 » 05 sij 2007, 23:54

I ja sam oduvijek davala obje. Iz vrlo jednostavnog razloga - jedna mu nije bila dosta. Sisao je brzo i žestoko, kad bi posisao jednu, uznemirio se, ispustio ju, plakao i nisam nikad mislila da je u njoj nešto ostalo. I drugu bi on gotovo ispraznio. Napredovao je super i sisao isključivo do 6 mj., pa nastavio do dvije godine. Kasnije kad je već prošao godinu mijenjao ih je čak po nekoliko puta obje. To je bilo vrlo smiješno.
Zmaj 18.08.2004.
Poletarka 06.03.2007.
magda74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mamidji » 06 sij 2007, 00:48

Curke hvala vam na odgovorima......sad mi je jasno kako i zasto obje cicke po jednom obroku!
Inace, malisha je danas bio na kontroli i ima 6260 gr i 61 cm (a iz bolnice pusten sa 3300gr i 52cm).....dakle ja sretna i zadovoljna jer maleni fino napreduje (za bebu od 2 mjeseca i tjedan dana ) sto mi je sada i potvrdjeno sa ovako lijepim brojkicama :3srca !
I dalje mu dajem jednu cicu po obroku i ocigledno je to ok!
Eli-ja nemam neke velike cicke al cini mi se da se ponuda i potraznja lijepo iznivelirala tak da imam dovoljno mlijeka! Nadam se da se tako i ostati! Ova info da se najvishe mlijeka stvara u toku samog sisanja me veseli jer Roko zna imati dosta duge podoje - ponekada i po 45,50 minuta (sada je to sve rjedje ali josh mu se zalomi...)! Kaj se tice zastoja-puj,puj,puj -za sada je sve ok i nadam se da me njegove prospavane noci bez sisanja (po 6,7,8 sati u komadu) nece "skupo kostati".....
Putnice-ponekada mi Roko zna biti nemiran na cici, pa ispusti al onda ponovno primi i sisa dalje! Malo cak zna i zaplakati al to je na sekundu, pa onda opet nastavi! Kad sam procitala tvoj post-pomislila sam si da je mozda takav nemiran jer u toj cici vishe nema mlijeka ali kad bi probala stisnuti bradavicu mlijeko bi islo iz nje! Tako da ipak josh nisam nudila drugu!
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la putnica » 06 sij 2007, 11:12

mamidji - ma ne moras uopce brinuti!
Nisam ni ja Neri nikada nudila drugu dok nisam prvo vise puta pokusala ponuditi istu (i malo je smiriti i...). I nisam to radila na pocetku nego tek kasnije.
Naravno da nervoza moze dolaziti iz bilo kojeg drugog razloga i da je uvijek bolje da isprazni sto vise jednu siku.

Sve u svemu - tvome to (za sada) uopce ne treba. Uzivajte u dojenju!
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Mamidji » 06 sij 2007, 11:37

Putnice thanks!
Btw slicica u potpisu ti je prekrasna :3srca mam sam nekak nostalgicna za bushicom :3srca !
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Esbig » 07 sij 2007, 15:21

Mamidji ja obicno idem popotrebi Adama. Nekad cica jednu, pa pocne jamrati da je jos gladan (pretpostavljam da ju je ispraznio), pa ga stavim na drugu, dok se ne zasiti, a opet nekad, vecinom ponoci, samo isprazni jednu i nastavi spavati :dunno
Adam 17.10.2006 Louise 12.9.2002
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gilmorica » 10 sij 2007, 22:46

Meni isto nije bilo jasno kako dati 2 jer je moja starija uvijek samo popapala jednu i fino napredovala, nije trazila jos. Dok nisam rodila i pocela dojiti mladju curicu. Na pocetku joj nisam nudila obje ali je onda sa 4, 5 mj. pocela sve cesce i jace jamrati i nije bila zadovolj(e)na sa jednom. Od tad joj dajem obje i sve 5. Dakle, ne razlikuje se samo po mami vec i po bebi!
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 10 sij 2007, 23:11

Ja vise uopce ne pratim koju joj dajem u kojem vremenskom razdoblju.KAd god zacvili dobi cicu, a uvijek popipam koja je veca pa joj tu i dam. Nikakvih problema ni s prvom a ni s Anom nisam imala za sada.Super napreduje a Zoe uvijek dobi onu u kojoj ima manje mlijeka.Ako ocjenim da nije dosla na podoju do masnog mlijeka onda joj dam istu cicu ali to sve tak varira. Cesto u ovoj ludnici i zaboravim koja je bila zadnja. Pa se i izdajam pa je to onda svakak. Na srecu nismo imali nikakvih problema. :dunno Moje obe cure su brzi sisavci(znaju da mama nema cicflajsa) i imam jaki letdown pa se i Zoe sada zna zagrcnuti a mala se svaki podoj obavezno prvo zagrcne pa je dignem da uhvati zraka, do tada sam vec sva mokra jer cica curi u mlazovima i onda nastavi. E,da kad pocne cvilkat i meskoljit se cesto je problem zrak pa je moram podrignut i onda nastavi cicat i obicno zaspi na cici. 15. idemo na pregled pa javim kako napreduje, meni se cini jako dobro, sarmice su se fino naslagale.
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.