Sada je: 23 srp 2026, 16:44.

Molim savjet u vezi noćnog dojenja

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Molim savjet u vezi noćnog dojenja

PostPostao/la Hope77 » 11 sij 2007, 04:06

Rodila sam na carski (rođen je 21 dan prije termina, imao je 3600 i 50 cm), beba je bila odvojena od mene 11 dana, tada se hranio samo na bočicu (ja sam zadnjih par dana mogla doći na dva podoja dnevno).

Od kad smo došli doma moj bebač je samo dojen i na to sam jako ponosna, pogotovo što su mi svi govorili da nema šanse da ga dojim nakon što je toliko dugo jeo iz bočice.

Za nekoliko dana punimo 4 miseca, i željela bi da i dalje dojim kao i do sad, ali se bojim da nešto ne radim krivo, jer ono kako ja radim se razlikuje od ovoga što čitam na forumu.
Da objasnim, po danu jede svaka 3 sata (nekad je to 2 ipo, a nekad 4 sata razmak, ali je najčešće 3), ali zato po noći razmak bude po 8 sati (nekad, doduše, rijetko, zna biti i veći razmak po noći).

Ja sam se na početku stalno izdajala, posebno u rodilištu, i prvih dva miseca kad smo došli doma, i od tad se ne izdajam jer smo uspili stvoriti podjednaku ponudu/potražnju.

Grudi su mi mekane, čak i kad ne doji toliko dugo po noći, tad osjetim samo da su ipak punije nego po danu, i neku malu nelagodu, ali ne i bol.

Normalno napredujemo, u prva 3 miseca je dobio 3 kg i narastao je 12 cm (a od zadnjeg mjerenja je još narastao), dojenje nam je na početku trajalo do 40 minuta i onda se odjednom smanjilo na 10, i sad zadnjih 2 miseca doji samo po 5 minuta.

Svi mi kažu da je to premalo vrimena što on doji, ali on je zadovoljan, uvik nasmijan, koji se ni u kom slučaju se ne ponaša kao da gladna beba.
To me prije brinilo, pogotovo što bi to čula nakon svakog podoja, ali sad sam već navikla.

Jedino me zanima da li da se izdajam po noći ili ne?

Meni se čini da nema potrebe, ali svugdi čitam da je često stvaljanje na prsa jako važno ako se želi i dalje stvarati mlijeko.

Imamo 6 podoja dnevno (a kad smo tek došli doma bilo ih je 7).
Naš dan izgleda ovako - npr. prvi put dojim u 7, pa u 10, zatim u 13, pa 16:30, 20:30, pa u 23 i tad spava do ujutro.
Ako mu nudim kad nije gladan tad me grize ili jednostavno neće da primi bradavicu.

Kaki se dva put dnevno, i pri svakom minjanju pelena vidim da je i piškio.
Sad tek vidim koliko sam se raspisala :oops:
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 11 sij 2007, 09:10

blago vama!
ritam koji je ulovio tvoj bebač je baš onaj koji bi svaka majka poželjela.
budući da lijepo napreduje, normalno kaki i piški razloga za brigu nemaš.

ja sam po prirodi paničarka pa bi ipak probala ponuditi mu i u snu, negdje pred zoru (oko 5-6). ako hoće, super, ako neće, nema veze.

:mah
eli
Sveta krava

PostPostao/la Hope77 » 11 sij 2007, 13:26

eli je napisao/la:blago vama!
ja sam po prirodi paničarka pa bi ipak probala ponuditi mu i u snu, negdje pred zoru (oko 5-6). ako hoće, super, ako neće, nema veze.

I ja sam paničarka, pa sam baš zato sinoć skoro i podojila sina nakon pisanja posta, ali kraj mene je bio MM pa mi nije dozvolio.
Njegova teorija je da ako do sad lipo napreduje da ne tribamo ništa minjat.

A to što nam sinčić toliko dugo spava mi ništa ne iskoristimo, MM i ja smo oduvik bile "noćne ptice", uglavnom legnemo tek između 2 i 4 :roll:
Moramo to pod hitno prominit.

Hvala na odgovoru.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 12 sij 2007, 14:59

I Marta ima gotovo isti ritam ,popapa za 5 minuta ,dulje jede jedino noću al je to onda 8 minuta :rolf jede stvarno ko prase ,i zato i jako bljucka,al super napreduje ,vesela je i zadovoljna beba .lijepo spava i uopće se ne brinem kad i koliko pojede.

Tek sad je dodala noću još jedan obrok ,do nedavno je isto spavala 7-8 sati u komadu ,sad zaspi oko 19 i 30 pa jede oko ponoći ,onda obično ja idem spavati i ak ju vidim da se meškolji ona joj ponudim ,ako ne onda papa oko 2-3 i onda između 5 i 7 i spava do 7 -8.

Više ne izdajam noću ,ispočetka jesam jer mi se onda druga dojka previše napunila i boljela pa mi ovakav raspored više paše ,pošto brzo pojede lakše mi ju podojiti nego izdojiti :gigl

Ona neće dojiti ak nije gladna i više ne nudim ak ne traži ,nekad i danju prođe 4-4. 5sata :dunno

istina trebalo mi je da se naviknem na takav režim jer je Klara non stop visila na cici ,njezini obroci su trajali po sat vremena i uvijek je bila za akciju,ak nije bila gladna onda ju je cclala ,mazila,ili spavala s njom u ustima.
Marti je to isključivo hrana,npr nikad ne zaspi dok cica dok se Klara isključvo tak uspavljivala.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Septembar75 » 13 sij 2007, 16:10

jao suti i uzivaj imas bebu iz knjige :mah
Nasi podoji traju 45 minuta
hos se mjenjat :mrgreen:

Super je ritam te tvoje bebe i jos ako imas dovoljno mokrih pelena, kakice kud ces bolje :3srca
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 13 sij 2007, 21:08

Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Hope77 » 13 sij 2007, 22:29

Ja sam bila užasno zabrinuta zbog te duge pauze između podoja :dunno
nekako sam počela razmišljati da ću na taj način izgubiti mliko :oops:

Očito se majke uvik brinu ;-)