Sada je: 04 lis 2026, 23:43.
Moderator/ica: Diami

za tvoja dva andela

).

Ruptura mjehura nije uobičajena "nezgoda" prilikom carskog, nego postoji povećani rizik za tako nešto.
Rupturu mjehura nitko nije spomenuo jer niti je pojam "oštećenje mjehura" sinonim za rupturu mjehura niti je to ovdje itko tvrdio. Oštećenja mjehura mogu biti kako mehanička tako i funkcionalna.Ruptura mjehura nije uobičajena "nezgoda" prilikom carskog, nego postoji povećani rizik za tako nešto.

super mi je ovo s kraticama ispred i iza imena.
I za kraj... Ona izjava da ti ja skačem na vrat s osvrtom na moj "ružni događaj" je vrlo, vrlo zločesta. Nije primjerena osobi koja je (zajedno sa svojim djetetom) jedva živu glavu izvukla s poroda.
Moj "ružni događaj" apsolutno nema veze s mojim komentarom na tvoju priču.

Anatomical divisions of uterus
Fundus: cephalad to line connecting the insertion of fallopian tubes
Cornua: lateral regions of fundus associated with intramural fallopian tubes
Isthmus/lower uterine segment: portion of corpus connecting with cervix
Cervix: lower 1/3 of uterus; at and below level of internal cervical os
Tvoje kratice ispred i ia imena, ukoliko ih uopce imas - tesko mi je povjerovati da je itko iole educiran toliko nepismen- nisu nikakva amnestija da se nadjes drugima prodavati pamet u obliku toga da govoris je li prica s poroda izmisljena ili je ipak istinita, a i te istze kratice ne bi ti dopustile da pomijesas ostecenje mjehura s rupturom mjehura. <no, dobro.

Uterus (corpus) - normal
Corpus is upper 2/3 of uterus above level of internal cervical os
Uterus is hollow, pear shaped, 40-80 g, 7-8 cm
Peritoneal reflection is lower posteriorly than anteriorly because bladder is anterior; this is used to orient uterus
Myometrium has rich network of blood vessels; arteries are sometimes found within dilated venous channels, AJSP 2002;26:232; myometrium is PLAP positive
Before puberty: endometrial tissue is inactive and composed of tubular glands, dense fibroblastic stroma, thin blood vessels
After menopause: inactive (no proliferation or secretion), thin, often with cystic cavities lined by flat or cuboidal cells, fibrotic stroma
Micro images: normal endometrium and cyclin D1 (figures 1A/1B)
Anatomical divisions of uterus
Fundus: cephalad to line connecting the insertion of fallopian tubes
Cornua: lateral regions of fundus associated with intramural fallopian tubes
Isthmus/lower uterine segment: portion of corpus connecting with cervix
Cervix: lower 1/3 of uterus; at and below level of internal cervical os

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.