Hej MElita ajd da nisam jedina momentalno ovdje;).
Prvo da ti kazem kako sam imala izrazito tezak porod i sivana sam jako puno i dole, operacija i rez ko carski i jos jedan na maternici, pa o bolovima poslje uopce ne bi. Nego meni je pomoglo prvih tjedan dana pila sam dosta tableta protiv bolova i to me spasilo.
Prvih dana mi je ZOe pomogla da mi mlijeko dodje i dojila sam je cim sam se probudila iz narkoze.
Poslje mi je pomagala da se produkcija poveca kad je trebalo a i da mi ublazi napetost u prsima kad mala nije mogla toliko pocicati.
I sad mi je tesko dojit ih zajedno ali recimo malu stavim na sebe (kad uspavljujem ZOe) , legnem se malo na bok i Zoe lezi uz mene i cica. Onda recimo kad sjedim na kaucu nije problem, Zoe se klekne uz mene na jednu stranu a malu si stavim na ruku i ona cica normalno. Dobro je sto je ZOe prilagodljiva i namjesti se kak meni i Ani pase. Mislim da ce biti puno lakse za koji mjesec kad ce i mala biti cvrsca. Nego kad sam pocela ZOe dojiti,nisam se nikak mogla namjestit za lezece dojenje(dosta dugo) ,pa sam uvijek muku mucila sa razno raznim pozicijama, bradavice su me boljele, ona lose hvatala bradavicu(samo vrh ,ne i aureolu) a sada ova mala isto nece otvorit usta kako spada ali me nista ne boli, papamo lezecki od prvog dana, ma sve je puno lakse, uigrani smo od pocetka,nema nepoznanica i nekakvih briga. Sve ide ko po loju pa je onda i tandem laksi.
E samo da ti jos kazem da je jako tesko uspavljivat ZOe za podnevni odmor. Ako Ana bas u tom trenu ne spava onda je to fakat koma. Sad se i ZOe vec pocela bunit kad je ANa bucna a nemam je di ostaviti nego je uzmem sa nama u krevet, dam ZOe cicu a malu stavim na sebe i pokusavam animirati da bude tiha da Zoe zaspi. TO mi je fakat tesko.Tak ak mozes starije dijete naucit da samo ide zaspat to bi bilo super, meni to ne uspjeva. Drs se