Još jedan savjetić .Ne opterećuj se previše njenom prehranom pogotovo ne pred njom .
Slažem se s curama da izbaciš sve što nećeš da jede,ponudi ručak ,ako neće makni bez ikakave prislile,sažaljevanje ,ljutnje....i kad vidi da nema drugo ,da te ime ne može manpulirati odustat će i pojest barem malo ak je gladna.
ja se s Klaom nikad ne pterećujem s tim koliko pojede ,kad veli da više neće velim ok i to je to ,tak je bilo otpočetka i nkad nismo imali nekih problema.
bilo je razboblja lošijeg i boljeg apetita.
što bude starija to je teže kontrolirati šta jede no dok je tak mala i doma možeš ju dravo hraniti jer na krau krajeva ona za drugo ne treba ni znati.
Klara dok nije krenula u vrtić nije ni znala za paštete i hrenovke,a ni ine slatkiše koje sad već ukapira na reklami ,kod druge djece ....
no ni u tome nije neka šteta ak je povremeno npr na rođendanima i dozirano.
Npr dugo sam ju varala za gumene bombone koje je strašno htjela,kupila sam sušene brusnice i rekla da su gumići.
Sad naravno više ne pali al tvoja je još mala svašta možeš podmetnuti i skamuflirati.
Sjećam se faza kad nije htjela voće ,na tanjuru nikako ,al bi u vrtu ubrala sam punu zdjelicu jagoda i kupina i sve smazala ,ili kad bi brali trešnje ili breskve i marelice... direktno s drveta ,davila se u tome.