Sada je: 12 kol 2026, 00:43.

Magnetna rezonanca...

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Magnetna rezonanca...

PostPostao/la nadicab » 15 tra 2004, 08:28

Mi smo MR radili preko Klaićeve; njega su pro forme zaprimili u 11. mj. u bolnicu i otišli smo s njime na Šalatu i tamo to obavili. Pored MR iskoristili smo priliku pa je naravljena kompletna o
ada rtoped, defektolog, EEG, VEP i REP i neuropedijatar.<
>Mislim da i Re
o ima tu mogućnost, ali ne znam koliko se čeka. Mi smo čekali oko 3 tjedna.<
>Ne znam koliko ti MR može pomoći samo za pumpicu (tak su meni rekli); MR prati zbivanja u stanicama od rođenja, pa na dalje (nešto kao očitavanje godova na drvetu). CT je invazivniji zbog zračenja, ali rezultati se dobiju odmah i ne smijemo zaboraviti da je puno jeftiniji. Mislim da za MR se mora proći na Re
u nekakvo komisijsko odo
enje jer je skupa pretraga.<
>Denisa su zračili u 10. mjesecu, u 1. i 3 puta u 2. mjesecu tako da ga zbilja mogu zvati "Sunce moje malo" koliko svijetli u mraku Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: Magnetna rezonanca...

PostPostao/la Lidija » 15 tra 2004, 08:39

Ja sam MR prije dosta godina radila na Sv.Duhu, a mislim da ga ima i Vinogradska. Nisam sigurna ...<
><
> I 9.8.90<
>M 13.5.96<i></i>
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re:magnet...

PostPostao/la danijela fsn » 15 tra 2004, 13:56

Hvala na obavijestima,dohvatit ću se telefona i zvati da vidim kako stvari stoje.Valjda će se dati nešto napraviti,iako ako bude trebalo da odleži u bolnici zbog toga onda nam je bolje otići u split i obaviti u jedno jutro sve pa šta košta da košta... <i></i>
danijela fsn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re:magnet...

PostPostao/la alexandra » 15 tra 2004, 15:00

cure su napisale, sv. duh, salata, re
o (klaiceva koristi ovaj na salati), mislim da je ovaj na re
u star, star i ne bas pouzdan, cekaju novi (a ne pretragu se ipak ceka 2-3 mj.). sasa je bila kandidat za magnet u 11. mj. prosle godine, ali bi ga, bez obzira i na to sto je bila papirnato hospitalizirana u klaicevoj morali platiti jer s uputnicom moze samo za strogo indicirane slucajeve (dakle ne samo kao dijagnostika za svaki slucaj). tako nekako mislim da bi vam bilo manje maltretiranje i za vas i za stelu da to odradite u splitu, s obzirom da cete tesko izbjeci placanje. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Re:magnet...

PostPostao/la danijela fsn » 15 tra 2004, 19:07

U vinogradskoj imam gospođu,koja je mojoj vjenčanoj kumi svekrva,a koja radi baš na magnetu,a na sv.duhu radi neka rodica moje neviste(
atova žena)isto to.Možda čak i uspijem nešto iskemijati.Naša doktorica nam rekla da će nam ona dati uputnicu,ali da uz nju mora biti priloženo i mišljenje neuropedijetra o potrebi snimanja.Probat ću pa šta bude,ne gubim ništa... <i></i>
danijela fsn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re:magnet...

PostPostao/la alexandra » 15 tra 2004, 20:45

oho, ako imas vezu, naravno da moras probat kemijat, drzim fige da uspijete <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

re

PostPostao/la RibaZvanaWanda » 16 tra 2004, 00:35

Mislim da vecina prima na uputnicu s tim da na uputnici mora stajati ne znam ni ja koliko vec potpisa (mislim da tri pecijaliste i ravnatelja bolnice od kuda se dijete upucuje). Mi smo prosli mjesec radili u Pozegi magnet (najnoviji je aparat, u upotrebi tek dva mjeseca) na uputnicu na kojoj su bili faksimil specijaliste koji upucuje dijete i ravnatelja bolnice. Prosle godine smo radili na Salati i platili 1800 kn. Oni isto primaju na uputnicu, ali moraju biti svi ti silni potpisi, jer u tom slucaju snimanje ne placa HZZo nego sama bolnica koja dijete upucuje..MR ima i Sv. Duh i Vinogradska, a mislim i bivsa vojna bolnica Matej,22.02.2002<i></i>
RibaZvanaWanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

MRI

PostPostao/la kreso » 16 tra 2004, 08:28

Danijela, u splitskoj bolnici na magnetu se mogu snimati samo osobe koje imaju vise od 18 kg .Taj sjajni aparat je nabavljen u doba He
anga i po meni dostupnim informacijama, preko tvrtke nekog njegovog necaka. Sad nam taj isti soli pamet ponovo. Mi smo Marti napravili privatni kod Kalajzica i platili 1600 kn. HZZO nam priznao i vratio oko 750 kn jer je po njihovom cijeniku to cijena MRI-a. Sad mi nije jasno zasto na Salati naplacuju 1800 kad je ta pretraga po HZZO-u 750 kn ? <i></i>
kreso
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re:MRI

PostPostao/la danijela fsn » 16 tra 2004, 13:31

Vidiš ti,a mi steli radili 4 puta do sada magnet kod kalajžića i nikad nismo tražili da nam socijalno refundira bar dio,nismo ni znali da se to može,ali i inaće smo imali toliko s...a u tom periodu da nismo ni imali vremena ni snage baviti se lovom... e jesmo tukci .<
>Mi nikad ništa ni ne nosimo na soc.,niti one putne troškove ni ništa drugo,u početku jesmo,ali bi se toliko iživcirali i nebi dobili ni sjenu onoga što treba pa smo digli ruke.To nam je i veliki gubitak vremena jer mm mora otići s posla,a kako imamo svoju firmu to je opet nama trošak,a ja sam doma s dicom koju nemam nikome ostaviti,a i sa stelom ne vježba nitko osim mene...bla,bla,bla,uglavnom,velikodušni smo prema ovom nevelikodušnom državnom aparatu.<
> <i></i>
danijela fsn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

1800kn

PostPostao/la RibaZvanaWanda » 16 tra 2004, 23:50

joj ne znam ni ja ali nas je do
o udarilo po dzepu:"> <i></i>
RibaZvanaWanda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re

PostPostao/la Sanja » 18 tra 2004, 20:03

U Splitu možeš napraviti magnetsku u bolnici na uputnicu
oj telefona ti je 556082.Zovni i pitaj koja ti dokumentacija treba jer moraš proć neku bezveznu komisiju i to je to-uštedila si 1600kn. <i></i>
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re

PostPostao/la Sanja » 18 tra 2004, 20:08

A gdje se u Zagrebu radi magnetska glave sa kontrastom?To trebam Nikoli napraviti ,a ni sama neznam gdje . <i></i>
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re

PostPostao/la kreso » 19 tra 2004, 08:15

Sanjo,<
>to da u Splitu mozes napravit magnet u KB vrijedi samo za djecu koja imaju minimalno 18 KG. <i></i>
kreso
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re

PostPostao/la nadicab » 19 tra 2004, 08:36

za kontrast znam sigurno da rade na Re
u Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

re

PostPostao/la Sanja » 19 tra 2004, 22:32

Sorry nisam znala za kilažu ,a moj Nikola je radio u bolnici sa 17 kg.Kako to? Sama sam morala kupiti kloralhidrat ,a inekciju fenobarbitona je dobio na dječjem odjelu. <i></i>
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: re

PostPostao/la Anajecestoime » 20 tra 2004, 14:55

Ja sam magnet na uputnicu radila na Svetom Duhu. Moj doktor je napisao uputnicu, moj neurolog (koji i inače radi na SD) ju je potpisao i to je bilo dovoljno. <
>Cijela stvar se odvijala u prosincu 2001. godine.<
><
>Inače, na Re
u su dobili neke nove super strojeve.Mislim da su trenutno najjači u HR. <i></i>
Anajecestoime
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Riješeno...

PostPostao/la danijela fsn » 20 tra 2004, 19:37

Uvalilo nas 5.05. u 9h,na sv.duhu.<
>Moramo donijeti nalaz krvi i urina,ekg,uputnicu od naše doktorice s potpisom i pečatom neuropedijatra i pečatom bolnice,mora biti zdrava,bez prehlade,kašljanja i sl.<
>Trebaju mi još uputnice za anesteziologa,jedna za pregled i jedna za opću anesteziju.<
>Sutra ću zvati tu gospođu koja mi je to sve sredila i koja to i radi,da je malo ispitam za tu anesteziju. Stela je do sada,već sam rekla,radila 4 puta magnet i nikad mi nisu bile potrebne nikakve pretrage.Prije snimanja bi dobila neku inekciju i nakon 10-15minuta bi zaspala,snimanje bi obavljeno,probudila bi se čim bi je digli i to bi bilo to. Sad mi je malo bed od te opće anestezije...<
> <i></i>
danijela fsn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Riješeno...

PostPostao/la Lidija » 20 tra 2004, 21:55

Pa to ti je to. Ona je ocito bila u opcoj anesteziji. A prije svake opce se radi o
ada da bi se ocijenio rizik anastezije i moguce komplikacije. Barem sam ja uvijek to morala proci s I. prije CT-a, MR-a i prije operacije fimoze (prije dva tjedna). Meni se cini pomalo neodgovorno uspavati dijete bez prethodnih pretraga I 9.8.90<
>M 13.5.96<i></i>
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Riješeno...

PostPostao/la nadicab » 21 tra 2004, 08:40

Kada je Denis išao na pregled fundusa oka pod anestezijom, isto smo morali napraviti sve pretrage (i EKG).<
>Za MR ne - dobio je fenić u Klaićevoj i čepić na Šalati i spavao kao beba Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Re:re...

PostPostao/la danijela fsn » 22 tra 2004, 18:45

To je vjerovatno dobila i stela,zaboravila sam nazive,a ta snimanja su meni užasnmo teško padala pa sam bila sva smušena,tako da nije ni čudo da ne znam kako se zovu sva ta čuda s kojim bi je filali da zaspe.<
>Btw,lani smo fabiana vodili na vađenje angina u jednu privatnu kliniku,nisu trebale nikakve pretrage,dali su mu infuziju i u roku keks je zaspao,ja ga držala za rauku i pričala s njim,nisam ni skužila da je to to.Za dvadeset minuta je već bio budan...<
> <i></i>
danijela fsn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Magnetna rezonanca...

PostPostao/la danijela fsn » 04 vel 2005, 16:06

Da li se u nekoj bolnici radi magnetna glave djetetu na uputnicu?Mi smo do sada radili to steli u splitu, privatno ,i za taj pregled bi pljunili 1600kn.Prošli put kad smo bili u zg.srela sam jednu mamu dječaka koji je bio sa stelom na re
u,mali je operirao tumor na mozgu,prošao je ko zna koliko kemoterapija i ostalog,sad je ok. ali kako mu nisu uspjeli sve izvaditi ide svaki mjesec na kontrole u klaićevu,a svaka tri radi magnet i to na uputnicu,gdje ne znam jer smo se navrat nanos morali rastati pa nisam stigla ništa pitati.Sad,ako već postoji mogućnost da se to može obaviti besplatno,bez obzira na čekanje mi bi se aktivirali,ako ne opet ćemo u split.<
>Nadice,jel denisu prije operacije rađen ct ili magnet?Steli su do sada radili ko zna koliko puta ct pa joj to nikako nebi radila...<
>Zadnji magnet smo radili prije dvije godine,računali smo da nema potrebe raditi novi dok je ona do
o,ali nekako mislim da bi ipak bilo bolje kontrolirati kako radi pumpica i kako to sve skupa izgleda.Ježim se od same pomisli na pregled... <i></i>
danijela fsn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 05 ožu 2007, 21:52

nasla sam dobar topic :1 jel bio netko mozda u zadnjih godinu dana na mr? nas ceka u ovo ljeto.. radit ce joj radi nestabilnog mjehura da se vidi da nema kakvo osgtecenje kraljesnice ... dakle koliko citam niste isle unutra s djetetom vec je dijete uspavano :conf
morAM priznat da mi je laknulo sto nemoram unutra (opet-bila sam za sebe) :mrgreen:
dakle i za dijete zezaju s uputnicom :ne
kreso kako se trazi povrat od hzzo?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la nadicab » 06 ožu 2007, 09:47

ja sam išla s Denisom unutra jer je bio mali i nismo se usudili ga samog pustiti.
Mislim da bi i danas morala s njim ići usprkos tomu što je dijete uspavano.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dobri andjeo » 06 ožu 2007, 14:36

joj zasto nadice? pa kaj se moze probuditi unatoc anesteziji ili im daju nekaj bezveze za spavanje tipa apaurina ???
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la nadicab » 06 ožu 2007, 17:05

DA, da na sva pitanja
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dobri andjeo » 07 ožu 2007, 14:15

ajme nisu normalni :ne
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lulamae » 08 ožu 2007, 22:07

mi idemo drugi tjedan na MR..na Rebro..cekali smo 3 mjeseca ako ne i vise..na uputnicunaravno i dobit ce phenobarbiton kao i prije..to ga malo smiri al ipak treba bit i pospan da se lakse uspava..btw ne volim to sve skupa i strasi me kaj buju ovaj put nasli jer svaki put je nekaj..sad idemo vidjeti jel ima tumor na hipofizi :cry:
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

magnetska

PostPostao/la tatjanakl » 09 ožu 2007, 10:54

Mi doduse nismo bili sa Larom, ali sam ja bila prije godinu dana na Salati. Meni su radili MR glave i nakon pol sata su mi dali kontrast jer su mi detaljno trebali snimati hipofizu. Cula sam da je taj aparat u Centru za mozak najnoviji u Zagrebu. Receno mi je kada cu ponovno raditi MR (moram svakih godinu dana), da je najbolje raditi uvijek na istom aparatu jer su razlicito "umjereni" (kaj god to znacilo) i da se onda mogu adekvatno usporedjivati promjene u nalazu MR.
tatjanakl
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 09 ožu 2007, 20:27

lulame:hug
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lulamae » 10 ožu 2007, 14:14

Dobri andjeo je napisao/la:lulame:hug

:3srca odmah mi je malcice lakse..thx..

..a kakav to kontrast za hipofizu?kaj to znaci? i zar nije najnoviji uredaj za MR na Rebru :dunno
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.