Postao/la beammama » 15 ožu 2007, 10:10
eli, rekli su nam da je za sada još prerano o tome uopće raspravljati, ali možda neće biti ni potrebna transplantacija jer postoji mogućnost da se, ako se kemoterapijama počisti koštana srž, obnovi bez transplantacije.
maminmačak za sada ima tih knjižica dosta. Sada su mu najinteresantnije one koje imaju i naljepnice. Ja nisam skužila da imam još takvih doma pa sam ih i ja par kupila, a poslije sam tek išla pregledavati kolekciju koju ste mu poslale, pa sam ih još nekoliko našla i doma, tako da će imati jedno vrijeme zanimaciju. Dok polijepi i ispuni ove koje ima možda ga i prođe interes za to pa će žicati nešto drugo tako da za sada ne treba slati.
Dobri anđeo dr. Konja nam je rekao da ništa ne kupujemo od tih pripravaka za njega jer on dobije u bolnici sve što mu treba (dobiva transfuzije plazme, koncentriranih trombocita, eritrocita, krv - sve zavisi kakvi su mu nalazi).
Nalazi krvi su mu još uvijek niski, ali se polako popravljaju. Gljivice su ga napale i gore i dolje, pa ne jede ni ne pije skoro ništa i plače da ga guza peče, pogotovo kad treba obaviti veliku nuždu. Prekjučer smo imali razgovor jer mi je jedna sestra rekla da im neda ni pogledati guzu, a meni je Amadej rekao da ne da sestrama da mu mažu guzu, da to možemo samo tata i ja. Vjerojatno ga je sram, ali sam mu objasnila da smo mi samo popodne kod njega i da će mu brže proći kada mu se bude guza češće namazala i da su tete tamo da se brinu o njemu i da ga njeguju.
Bojala sam se da će si napraviti problem s probavom jer pokušava zadržati stolicu. Neznam da li dobiva nešto i za probavu jer mi je jučr rekao da je ujutro obavio veliku nuždu.
Raspoloženje mu se mijenja, malo je cendrast ili se legne na bok potpuno mirno i igra igrice na mom mobitelu, a malo je dobre volje pa priča samnom ili žica da ide na "balkon". U stvari, u kakvom je stanju, još se i super drži, jer je bilo kriza kad je samo ležao i nije htio s nama progovoriti niti riječ.