Sada je: 27 srp 2026, 22:29.

Vaginalni porodi-kako je "krenulo"

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Vaginalni porodi-kako je "krenulo"

PostPostao/la skorpionka » 05 ožu 2007, 20:28

Zanima me kod cura koje su vise puta rodile vaginalno (a da sam porod nije bio induciran) da li vam se razlikovao nacin početka samog poroda. Recimo, moja mama je rodila tri puta vaginalno, neinducirano i svaki put je porod započeo drugacije. Prvi put je dobila trudove, vodenjak joj je bio duuuugo odrzan, skroz do pred kraj, drugi put je prakticki istovremeno osjetila trudove i puknuo joj je vodenjak, dosla u bolnicu full otvorena, a zadnji put joj je pukao vodenjak i dosla je u bolnicu bez trudova, niti na CTG-u ih nije bilo ali ih je onda nakon cca 1 sat dobila. Neke druge zene koje znam su recimo imale uvijek slican nacin pocetka.

meni je prvi put pukao vodenjak u noci, u bolnicu sam dosla zatvorena i bez trudova koji se su javili cca 2,5 sata nakon puknuca vodenjaka. sad sam pred porodom pa bas razmisljam kako ce ovaj put krenuti.
Pa me zanimaju i ostala iskustva. :juhu
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 05 ožu 2007, 20:55

skorpionka, pa ja tek sada primjecujem novosti (koje vise i nisu bas tako nove :mrgreen: )

Kada sam procitala u sadrzaju naslov tvog topic-a, prvo mi bilo cudno sto se javljas na ovom podforumu, pa kada sam procitala sadrzaj pomislih da se informises i pripremas za naredini poduhvat, kad ono....ti u samoj zavrsnici. :3srca :3srca

Cestitam sa zakasnjenjem i zelim ti od srca porod kakav i sama prizeljkujes. :hug
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la skorpionka » 05 ožu 2007, 22:27

A ja gledam isto tako sta ti radis na ovom topiku kad si rodila jednom kao i ja. :mrgreen:
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la teutonija » 09 ožu 2007, 00:17

Prvi puta puknuće vodenjaka u 36-tom tjednu ,bez trudova,i naznaka za njih,pa indukcija ,drugi puta školski ( točno 38 tjedana),trudovi prvo neredoviti ,pa sve redovitiji :mrgreen:i da ne duljim rodila sam jako brzo potpuno prirodno bez ikakvih medikamenata ,sa svojim trudovima i da,ovaj puta su bušili vodenjak. :cool
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la sj » 09 ožu 2007, 08:58

Prvi put na termin krenuli trudovi, otišao čep i ja rodila :mrgreen: Drugi put održavana trudnoća u bolnici, pa su inducirali porod u 39+2 tjednu.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Kolberg » 09 ožu 2007, 14:34

hm, a mene bas zanima kakav je bio ovaj drzgi put kod škorpionke :3srca
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lucy25 » 10 ožu 2007, 14:52

Meni su oba poroda pocela puknucem vodenjaka u vecernjim satima, ali s tom razlikom sto sam prvi put bila zatvorena ko cep i nakon svih mogucih kemikalija (drip, gel, injekcija dolantina) jedva jedvice dobila trudove. Porod mi je trajao 42 sata :strah

Drugi put je sve bilo gotovo za 2 sata, dobila sam svoje trudove tako da nije bilo potrebe za gore navedenim stvarcicama :nana

Inace, uvijek sam mislila da cu prvo dobiti trudove jer sam htjela biti doma cim je vise moguce tako da cim manje vremena provedem u bolnici, a desilo se potpuno suprotno. I jos nesto.... znam dosta slucajeva gdje je porod poceo upravo puknucem vodenjaka i to kasno navecer ili u noci. Zasto je tome tako :dunno
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la azaleja » 11 ožu 2007, 12:55

Prvi put, dan nakon termina - iskliznuce cepa i pocetak trudova odmah. Lijepi, skolski trudovi koje sam ja prohodavala i nakon 8 sati sam legla na stol s 8 cm otvorenosti i vodenjak smu mi busili neposredno pred tiskanje. Sve mi je ostalo u super sjećanju, nista dramaticno ni prebolno.
Drugi put nazalost indukcija s 39 tjedana - busenje vodenjaka i drip, jer je bilo problema s posteljicom.
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la wild apple » 19 ožu 2007, 17:35

prvi put, na termin otišao čep i krenuli trudovi, malo dripa, vaginalno
drugi put isto ali 25 dana prije termina, carski
vodenjake bušili,sva 3
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la skorpionka » 20 ožu 2007, 09:26

Evo, sad mogu sama odgovoriti na svoj topik.

Prvi put: krvavo sluzavi cep otisao dan prije poroda ujutro, cijeli taj dan prekunjala, osjecala sam se jako umorna, pa sam opet navecer otisla rano u krevet. Oko pola dva me probudio nekakav cudan osjecaj i nagon na WC, da bi tamo skuzila da mi je upravo pukao vodenjak i to ne onako da curka, nego kao da si lavorom izlio iz mene. U bolnicu dosla bez trudova, zatvorena, trudove dobila 2,5 do 3 sata nakon toga, nisu bili previse bolni, jako brzo sam se skroz otvorila i brzo rodila.

Drugi put: sluzavo krvavi cep otisao 2 dana ranije, u utorak, prekunjala cijeli cetvrtak da bi navecer dobila trudove, popodne sam jos imala jake B-H kontrakcije ali ubrzo vise nisam mogla razaznati jel b-h ili prava kontrakcija. Vodenjak ostao odrzan skroz do samog izgona bebe, pukao u trudu tijekom izgona, u bolnici dosla par minuta prije ponoci, obavili prijem, u radjaonicu usla oko 00.30, rodila u 00.40. Trudovi su bili bolniji nego prvi put ali je izgon bio lpuno laksi.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Kolberg » 20 ožu 2007, 16:54

:3srca
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la camelia » 21 ožu 2007, 15:53

Skorpi..... :juhu
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Virtuallmommy » 12 stu 2007, 21:45

Ja malo čačkam po starim topicima. Interesantno mi je jer su mi prvi put inducirali porod i sad sam u totalnoj panici da neću znati je li počelo. Ko da nikad u životu rodila nisam...

Anyway, rekli su mi da kod drugog poroda moraš jako požuriti u bolnicu jer se mnogima desilo da porod počne na stubištu ispred kuće. Sad me zanima od iskusnih, jel' stvarno baš tako dramatično ili to vrijedi samo u slučaju da pukne vodenjak?
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunce » 12 stu 2007, 22:10

Prvi porod je poceo s puknucem vodenjaka, bolnica, trudovi (tak,tak jaki), porod
Drugi porod, trudovi u gluho doba noci, odmah na 10 min pravilni, ne pre jaki, dosla u bolnicu, za 20 min imala V u rukama. S obzirom da u prvom porodu prakticki nisam ni osjetila trudove, ja s drugim kakti otisla odmah u bolnicu, da sam pricekala trudove na 5 min, rodila bih doma ;-)
:juhu
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la teutonija » 13 stu 2007, 00:44

Sad me zanima od iskusnih, jel' stvarno baš tako dramatično ili to vrijedi samo u slučaju da pukne vodenjak?
meni nije pukao vodenjak ,al je išlo puno brže nego prvi puta :cool i da sam ja odlučivala rodila bi doma,čekala sam dok trudovi nisu bili na 5 minuta :dj ,već u autu su bili na minutu dvije ,sad kad gledam da je bila gužva ko zna ;-)
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Virtuallmommy » 13 stu 2007, 14:41

Uf... :shock: Srećom, bolnica mi je stvarno jaaaaako blizu.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 14 stu 2007, 15:05

Meni su i prvi put i drugi put trudovi koje sam osjetila odmah bili na 3-4 minute, tako da mislim da cu ovaj put sigurno trcati cim nekaj osjetim ... :mrgreen: ... i onda vjerojatno provesti u bolnici duuuuuge sate, ali sto je ziher je ziher. Drugi put kad mi je puknuo vodenjak, a nisam osjetila prave trudove, bila sam tako nervozna da sto prije krenem da je to bilo strasno. Tako da znam sto me ceka!
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la olja » 15 stu 2007, 17:12

Virtuallmommy je napisao/la:Ja malo čačkam po starim topicima. Interesantno mi je jer su mi prvi put inducirali porod i sad sam u totalnoj panici da neću znati je li počelo. Ko da nikad u životu rodila nisam...

Anyway, rekli su mi da kod drugog poroda moraš jako požuriti u bolnicu jer se mnogima desilo da porod počne na stubištu ispred kuće. Sad me zanima od iskusnih, jel' stvarno baš tako dramatično ili to vrijedi samo u slučaju da pukne vodenjak?

meni nije puknuo vodenjak a i oba porodjaja su indukovana ali je 2. bio mnogo brzi - od prikljucenja na indukciju do trenutka kada je M. zakmecala 1h - u poredjenju s 3 sata kod 1. porodjaja
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Trini » 15 stu 2007, 18:08

A ja na statisticki znacajnom uzorku odgovora koje sam procitala na ovom i slicnim topicima zakljucujem da je vecina forumasica imala ekspresne porode!!! :cool
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la olja » 15 stu 2007, 18:13

ja jesam. i opet bih tako expresno u zamenu za odlazak kod zubara :lol
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Virtuallmommy » 15 stu 2007, 23:38

Vidiš Olja, baš zgodno. Moj prvi inducirani porod je isto trajao oko 3 sata. Znači s drugim se nadam ekspresnom. No dobro, neću coprat unaprijed.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Vaginalni porodi-kako je "krenulo"

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 26 kol 2013, 22:26

prvi put:
dan ranije jaki umor, natečenost lica, samo sam ležala, ništa nisam jela ni kuhala do navečer kad smo izašli na picu (jedva se kretala).
tamanim sladolede ko da nema sutra. (mm zapanjen ali šuti)
Dan D- od jutra 5 h neke kontrakcije, oko 13 h primjećujem ritam. kuham i jedem. oko 17 h ja bi sladoled. trudovi me šibaju i od boli svako tolko klečim na sve 4
nemam nikakve druge znakove poroda i odugovlačim.
krivo brojim trudove jer ne znam da je moguće imati jaki-slabi
idem piškiti oko21 h i vidim smečkasti iscjedak - valjda je sluzni
idemo u bolnicu, trudovi na 3 min
stižemo na vrata trudovi na 1 min. na vratima bolnice puca mi vodenjak (fala Bogu nije u autu)
otvorena 10 cm rađam unutar 45 min na stolčeku izvan sebe u totalnoj euforiji

drugi put:
imam jedno i pol godišnjakinju i dva dana ranije sam je malo previše nosila i cap nekaj me uvatilo, neki umor
drugi dan opet popodne strašna umor, ali ovaj puta ne mogu kunjat jer je maliča tu
jedem sladoled ko manijak i kupujem još. (mm ovaj puta odlučuje progovoriti: pa ti ćeš roditi pogle kolko tog sladoleda jedeš, tako je bilo i zadnji put)
idemo na grunt i tamo rikavam, oko 20 h sam uvjerena da su pravilni trudovi
Li doji a trudovi se intenziviraju.
odlazim za Rijeku
opet dolazimo pred kraj (10m) ali ovaj put mi buše vodenjak zbog zelene vode
isto dobar porod, bez dripa i ljekova unutar 1 h

zaključak: jaaako slično oba puta, drugi put brže i dojenje je sve ubrzalo. ja sam jedna od onih kojima je vodenjak održan i slični su mi porodi

sigurna sam da sam trebala roditi malo prije dolaska u bolnicu no od straha su mi stali trudovi i vjerujem da se mišić pokako tada pred kraj jer je par sati prije voda bila bistra

na kraju mi je ostao gorak okus drugog poroda jer sam željela fiziološki porod doma i sigurno bih doma rodila bar 2 h ranije
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

Re: Vaginalni porodi-kako je "krenulo"

PostPostao/la mamitaaa » 26 ruj 2013, 13:15

počelo pucanjem vodenjaka u 41+3 tjednu u 4 h ujutro, rodila u 10:25 h bez dripa , bez epiduralne uz veliku epiziotomiju (ovo je bio moj drugi porod, prvi je bio hitan carski)

drugi vaginalni isto počeo pucanjem vodenjaka u 5:35 h ujutro i rodila u 12:00 h uz epiduralnu i bez epiziotomije
13.04.2003.
21.10.2008.
05.09.2013.
mamitaaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.