10 srp 2012, 22:02
Hajdi je napisao/la:Zwerka, kad čitaš odgovore moraš uzeti u obzir starost djeteta o kojem se radi. Sa tri i pol godine je sasvim normalno da se dijete boji spavati samo u sobi, bez svjetla, da zove mamu usred noći, da ga je strah grmljavine i tako dalje. Također je sasvim normalno da se ne želi igrati samo u sobi, da želi da se igrate s njim i da ga zabavljate. Moja ti je preporuka da ne radite problem od spavanja nego da tolerirate djetetovu starost i potrebe i to će sve doć na svoje. Što se tiče drugog djeteta koje planirate, koliko znam trudnoća traje devet mjeseci pa pretpostavljam da je to dovoljno dugo da se usvoje određene promjene i da dijete sazrije.
12 srp 2012, 17:02
. To je jednostavno tako, ti moraš biti dosljedna, držati se pravila i tražiti da ih se i on drži i gotovo. Rečenica koja, po mom mišljenju, sažima svu mudrost preživljavanja TT faze kaže: "red daje djeci sigurnost, a pravila slobodu". A inat, otpor, jurišanje svim raspoloživim sredstvima, od histerije, do cendranja itd., na granice koje si postavila sigurno te neće zaobići.
15 ruj 2012, 08:19
16 ruj 2012, 00:48
16 ruj 2012, 09:43
. šalim se, ali ne bih imala ništa protiv da još spava kod nas, što su veći to manje cipelare. 17 ruj 2012, 22:53
. komociju mozda da izgubim? koju ni nemam,svakako
18 ruj 2012, 00:32
Zwerka je napisao/la:patkica je napisao/la:Na ovo da VEĆ tri i pol godine nisi spavala u komadu mogu se samo slatko nasmijati. I reći ti iz svoje perspektive da je to TEK tri i pol godine
Ajme, nemoj me tješiti..![]()
![]()
Nego, uvijek, ali uvijek se nešto izjalovi kad se ja krenem pohvaliti.
Današnji popodnevni spavanac je bio žali Bože..U biti, nije ga uopće bilo.
Ja neću spavati, mama spavaj sa mnom, meni je dosadno, i opet neću spavati, ja sam gladan, jako gladan, ja bi se igrao...
Dobro, spavao je do 9 ujutro, al svejedno..I uvjerena sam da sam ostala s njim u sobi, zaspao bi ko od šale..
Al ja ne ostajem s njim, a on ostaje bez popodnevnog spavanca.
Kako da se tu postavim??
I evo, većeramo (dobro, već je prošao i 21 h ) a on gleda crtiće i viknem mu da pogleda ovaj do kraja, idemo zubiće prat i spavat, a on razvaljen na trosjedu i spava ko top..
Ah...
19 ruj 2012, 12:15
19 ruj 2012, 14:19
Diami je napisao/la:I sad, pričamo mi prije tri dana, pita on mene "a kad će M narasti Kako ja?", velim ja "za dvije godine, ali ćeš i ti onda biti već veći", on "a onda više neće piti mamino mlijeko?" ja "vjerojatno : ne", on kratko razmisli, lice mu se ozari i veli "onda će mama moći cijeeeelu noć spavati kod mene".![]()
zlato malo
30 stu 2012, 00:54
10 pro 2012, 23:43