Meni su indirektni podsjetnici na moje porode određeni mirisi i hrana
Zanimljivo je da sam oba puta spremajući torbu za rodilište kupila gelove za tuširanje koje inače nemam običaj koristiti, tj. ranije ih nikad nisam koristila pa sam kasnije automatski taj miris povezivala s porodom ali u onom pozitivnom smislu, da se s guštom prisjećam toga dana ali i onih par dana poslije. Prvi put je to bio gel za tuširanje Palmolive Med&mlijeko koji sam prvi put upotrijebila nakon što sam dobila klizmu u pripremi za porod pa sam se nakon toga otišla istuširati. I dan danas kad kod nekoga operem ruke tekućim sapunom istog mirisa kao taj gel, lagano odvrtim u glavi sjećanja ns moj prvi porod. Uz prvi porod me jos vežu i pločice od žitarica marke Corny, njih sam tamanila šetajući se u trudovima po hodniku i kasnije neposredno nakon poroda. I njihov okus me uvijek vrati u tu noć, sjetim se sebe kako setam, malo se sagnem dok prodje trud i nastavim dalje setati i jesti Corny. :papica
I drugi put sam kupila gel za tuširanje koji ranije nisam koristila Palmolive Bodyogurt i sad taj miris vežem uz drugi porod, jednako kao onaj drugi gel uz prvi porod. Kad ga pomirisim kao da je opet ta noć samog poroda i onih sati neposredno nakon. taj svježi miris me sjeti na trenutke kako par sati nakon poroda oko 04.45 idem pod tuš na odjelu babinjača, sjeti me onog osjećaja sreće i olakšanja što je sve prošlo, sjetim se onog neobičnog osjećaja dok voda prelazi preko mene a meni neobično jer odjednom trbuha više nema.
Za drugi porod mi je vezan i intenzivni ranojutarnji pjev ptičica na Sv.Duhu, kad sam se čudila kako se jako čuju već iza 03 sata, dok sam ležala u rađaoni nakon poroda čekajući prebacivanje na odjel.
Da čujem druge, što vas indirektno podsjeća na te trenutke?

sta treba za bebu, za bolnicu, sve oko dojenja...i sad mi zvoni u glavi..ne jake mirise gela za tusiranje, dezica...i tak da sam propustila uzivat u
;-)