Uvik vas svi bombardiraju istim pitanjima pa ni ja neću bit izuzetak Mali na Bebimilu 1 od 8.dana života (ukratko, bija glaaadan, mlijeka bilo jedva 30ml iz obje, nije se stvorilo ni nakon 3 ipo miseca šta san forsirala cice uz Bebimil...). Danas ima 5mj i 5 dana, osim tu i tamo u zadnje vrime šta bi mu dala da lizne moju jabuku/krušku, ništa osim 5 obroka Bebimila (150-180ml) nije jea. Čajeve izbjegavam (samo kad ga triba "zavarat" da produljin vrime između obroka ako smo npr. vani), vodu smo naučili (ja se nadam) piti i na žličicu i na bocu (al nakon par gutljaja, 20ak ml, to postaje igra). Pedijatrica se složila da sa dohranon ne triba prije 5mj života i da do najmanje 6mj možemo ostat na Bebimilu 1. Okolina me bombardira primjerima dohrane od 4mj, pa i dojene djece. Eto, ja krećem sa 5. Al polako. Danas san uzela jabuku (u čije podrijeklo želim virovat), nož i žličicu i krenila u akciju
Nožem sastrugala malo, stavila na žličicu i idemo: Mali se gadi, melja po ustima, proguta i oče još! Pa opet isto, čudan izraz na licu, mljackanje, nekad izgleda da se guši, al hrabro nastavlja dalje i izgleda da voli jabuku!
E sad, mene zanima, koliko vas je za ove houm mejd kašice, a koliko za kupovne? (ja san vagala, vagala, i odvagnila da bi ovu "vulgaris" varijantu) Onda me zanima, jel mislite da je ok počet sa 5mj i nešto dana s obziron da nije dojena beba u pitanju? Jel dobar početak sa jabukom? I najvažnije šta me zanima: jel jebuku dajem između obroka, tako da u ovom slučaju onda uvodim 6. obrok ili postepeno zamijenim jedan obrok mlijeka sa voćem?
To ne razumin!
:juhu

kad kuhano povrće neće (tikvice je do prekjučer obožavala), a ni jabuku ni bananu ni krušku (ona joj je osim korabice od početka
)
, ali vjeruj mi da ima puno bebaca koji su kudikamo tezi, i sa 6. mjeseci imaju i preko 10kg.

stalno slušam kako dojene bebe oko mene počinju dohranu sa 4-4,5 mj
:juhu
svima!
; ne mislim joj ni uskraćivat podoj ili preskakat kad ju tolko voli

!