Sada je: 02 kol 2026, 15:02.

kinder pingui

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

kinder pingui

PostPostao/la vrabec te dal » 29 lip 2007, 14:12

Kinder pingui

Biskvit
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlicetople vode
3 žlice glatkog brašna
1 žlica gorkog kakaa u prahu
pola praška za pecivo
za kolač vam trebaju dva biskvita, znači radti ćete sve ovo dva puta

odvojiti žutanjak i pomiješati s vodom, šećerom brašnom, kakaom i praškom za pecivo. Mikserom fino izmiksaati da bude glatka smjesa. Kakao staviti zadnji, prosijati ga u smjesu, i lagano ga umiksati jer ako se puno miksa nakon stavljanja kakaa onda smjesa postane svijetlija a treba biti tamno smeđa
bjelanjke izmiksati u snijeg posuda mora biti čista i suha i lagano žlicom umiješati u ovu smjesu prije

u protvan stavti foliju na dno i malo pouljiti takoda možete izvaditi kasnije biskviti i peći drugi. Na to izlijete smjesu pazite da bude ravnomjerno i pečete na 200 'C
dok se ne ispeče brzo je gotovo, možete pikati sa čačkalicom, ako se ništa ne hvata za nju onda je gotovo

krema
pola litre tučenog slatkog vrhnja
1 želatina ili još jednostavnije 1 želatina fix
ne sve odjednom napraviti

podijelite vrhnje i želatinu na dva dijela jer morate dva puta raditi kremu
pola želatine otopiti u 3 žlice hladne vode i čekati 5-10 min da nabubri. Vi u međuvremenu miksate vrhnje dok ne bude čvrsto. Kad želatin nabubri lagano zagrijavate dok se ne rastopi ne smije kipiti i malo ohladite pa umiješate u tučeno vrhnje
ako se koristi želatina fix onda pola vrhnja lagano tući par minuta, zatim ubaciti pola želatine fix i tući dok ne postane čvrsto

sadje gotova polovica kreme koju namažete na prvi biskvit i stavite na hladno, tj škrinju

glazura

rastopite 15 dag čokolade stavite malo vode da bude lakše i kad se rastopi dodajte 10 dag margarina i sve lijepo miješajte dok ne postane jednolično. Kad se malo ohladi prelij glazuru preko kolača i opet u škrinju s njim.

Sad opet radite drugu polovicu kreme i stavite je preko glazure koja se već trebala stvrrdnuti. Na to stavite drugi biskvit. Na taj biskvit glazura i stavite u frižider, ne škrinju

Recept je super. Samo je za moj ukus malo svega za onaj veliki protvan. Tako da je bolje dodati 1 ili 2 jaja i proporcionalno svega ostalog

I što je najbolje imate crtu u sredini kao kod pravog kinder pingui
vrabec te dal

PostPostao/la Esbig » 29 lip 2007, 17:52

Zvuci fino i bas bi probala napraviti, ali imam pitanja. prvo, jer se prvi biskvit i krema moraju staviti u frizer? A drugo pitanjce, sta neide ni malo secera u kremu :da?
Adam 17.10.2006 Louise 12.9.2002
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vrabec te dal » 29 lip 2007, 22:21

Esbig je napisao/la:Zvuci fino i bas bi probala napraviti, ali imam pitanja. prvo, jer se prvi biskvit i krema moraju staviti u frizer? A drugo pitanjce, sta neide ni malo secera u kremu :da?

pa ne sladak ti je biskvit. uostalom napraviš prvi put ovako pa si dodaješ idući put kak ti što paše. a u duboko zamrzavanje mora ići, bar sam ja tako stavila da se jako stvrdne krema, da ti glazura ne prođe kroz kremu. možda i može u frižider ali ja sam radila ovako.
isto tako po mome svega je premalo za obični protvan, tj za one klasične pećnice. ne znam koja je to veličina ali ne mislim na one duguljaste nego na one više "kockaste"
vrabec te dal

PostPostao/la Esbig » 29 lip 2007, 22:25

Hvala na odgovoru, a kolko dugo treba biti u skrinji? To bum ja sutra probala. Se moze jesti isti dan, ili je bolje napraviti danas za sutra?
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † nina i nika » 30 lip 2007, 10:29

Prepisala u kuhricu! Zvuci dobro. Fali jos glazura preko svega :)
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la vrabec te dal » 30 lip 2007, 13:17

Esbig je napisao/la:Hvala na odgovoru, a kolko dugo treba biti u skrinji? To bum ja sutra probala. Se moze jesti isti dan, ili je bolje napraviti danas za sutra?

pa meni je bio ono vrijeme dok sam radila drugi dio. onda se već zaledilo pa sam prelila glazuru.
ja mislim da može samo se treba dobro stisnuti.
vrabec te dal

PostPostao/la vrabec te dal » 30 lip 2007, 13:18

nina i nika je napisao/la:Prepisala u kuhricu! Zvuci dobro. Fali jos glazura preko svega :)

napisala sam da ide glazura ;-)
stvarno je super. inače sam našla taj kolač u drugim oblicima. ali mi je bio više kao puding. to mi je bez veze. ovaj je kao pravi.
vrabec te dal

PostPostao/la Masha » 30 lip 2007, 13:27

Ovo odlično zvuči, samo što je prilično kompliciran, tj. ima toga za raditi cijeli dan... :mrgreen: Ali, svakako ćemo probati, jer još nisam naišla na neki recept za pingui, a da mi se sviđa.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la † nina i nika » 30 lip 2007, 13:44

Sorry, sorry! :cigle Odletila sam nesto drugo raditi pa nisam zadnjih par recenica prepisala kao znam sto ide dalje. :mrgreen:
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la Esbig » 30 lip 2007, 13:47

Evo moj se sada hladi u fizideru gotov :mrgreen: . Masha i ja sam mislila da je malo zahtjevan, mutiti dva biskvita, pa dvije kreme,.........., ali sam se iznenadila kako je sve brzo gotovo i jednosvavno i to sam radila uz jamravu bebu.
Poslje ga uslikam, pa vam pokazem.
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Esbig » 30 lip 2007, 14:33

Evo mi smo i isprobali kolac i MM je odusevljen :papica , a mislim da bi ja ipak stavila malo secera u kreme, ali inace :up

Evo i slikice slika
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vrabec te dal » 30 lip 2007, 16:49

hm tebi je ispao lijep. meni kolaču uvijek ružni :dunno
jelda da je super?
kao pravi :bye
vrabec te dal

PostPostao/la thalia » 30 lip 2007, 16:53

vrabec-te-dal je napisao/la:hm tebi je ispao lijep. meni kolaču uvijek ružni :dunno

e, ovaj problem i mene muči :dunno

upravo imam dvije torte u frižideru, za sinov rođendan.

fine su, al samo ih majka može voljet' :oops:

odoh :oft pardonemua. ont: ja ne volim pingui :ne :mrgreen:
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la vrabec te dal » 30 lip 2007, 18:33

Esbig je napisao/la:Evo moj se sada hladi u fizideru gotov :mrgreen: . Masha i ja sam mislila da je malo zahtjevan, mutiti dva biskvita, pa dvije kreme,.........., ali sam se iznenadila kako je sve brzo gotovo i jednosvavno i to sam radila uz jamravu bebu.
Poslje ga uslikam, pa vam pokazem.

to si radila točno po mom receptu. meni je puno tanji biskvit ispao. pekla si u onom velikom protvanu?
i kreme si isto stavila po receptu? meni se nekako čini puno višlji nego moj.
vrabec te dal

PostPostao/la Esbig » 30 lip 2007, 19:27

Jesam, sve sam radila po receptu, samo moji protvanji nisu tako veliki ko kod nas, pa vjerovatno radi manjeg protvanja ti se to cini. Ali MM je stvarno presretan s ovim kolacem :papica , pogotovo, posto je diabeticar, pa mu je ovo dobro, jer nije preslatko, a on nemre bez slatkog slika
Esbig
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Marin » 11 srp 2007, 09:16

Probala, odličan je!! I meni je biskvit malo deblji.
Samo imam pitanje - jel bi se mogla napraviti glazura (ova srednja) od neke recimo mliječne čokolade??
Mom mužu je malo gorko ovako (koristila Dorinu za kuhanje). Samo neznam dal bi se mliječna čokolada dosta stisnula :dunno
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la vrabec te dal » 11 srp 2007, 10:50

Marin je napisao/la:Probala, odličan je!! I meni je biskvit malo deblji.
Samo imam pitanje - jel bi se mogla napraviti glazura (ova srednja) od neke recimo mliječne čokolade??
Mom mužu je malo gorko ovako (koristila Dorinu za kuhanje). Samo neznam dal bi se mliječna čokolada dosta stisnula :dunno

te cake ti ja ne znam, moraš pitati iskusnije kuharice. ja uzmem recept i točno po njemu radim. inače ispadne bučkuriš.

a ti imaš one velike protvane? meni je u tom ispao pretanak. :dunno
vrabec te dal

PostPostao/la Marin » 11 srp 2007, 12:18

Nisam radila u onom kockastom kakvog dobiš sa šparhetom, imam neki pravokutni - cca 30cm širine.
No sljedeći puta ću napraviti u ovom većem - predebelo mi je ovak. Imam osjećaj da ima previše biskvita :conf
A ja ću staviti i malo više vrhnja (volimo kremu).
I mama mi je rekla da u gornju glazuru stavim umjesto margarina ulje, pa će biti svjetlija :dunno
Moram probati...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

Re: kinder pingui

PostPostao/la vrabec te dal » 10 ruj 2008, 11:56

jel tko probao ovo zamrznuti za kasnije
jel jesivo odmrznuto
:mah
vrabec te dal

PostPostao/la Henrietta » 17 ruj 2008, 15:45

isprobat ću recept. Kako bi bilo kad bi se u kremu stavilo 3 dcl slatkog vrhnja i 2 dcl mascarponea? Ne volim čisti okus slatkog vrhnja. Javit ću rezultate.

Edit:
Esbig, u kojim dimenzijama protvana si pekla biskvit? Izgleda super. :mah
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 19 lis 2008, 22:57

kolač je :5, dodala sam 1 kiselo vrhnje u kremu i svima se svidjelo. Radila sam ga 2 puta i niti jednom nisam poslikala ali s obzirom na msina i mm i koliko oni vole kinder pingvi radit ću ga često. To je jedini kolač s kremom kojeg moje dijete jede :3srca
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Beppa Joseph » 23 lis 2008, 22:02

Ja sam mislila da je ovo tema za ljubitelje kinder pinguija :rolf .

Naime, ja sam luda za njima. Kad smo u svađi MM dobro zna kako me kupiti. Ipak, ne prodajem se ja tako lako, ponekad mora donijeti i dva komada :mrgreen:

Probat ću napraviti i kolač, hvala na receptu :bye
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la dazd » 23 lis 2008, 22:47

vrabec te dal je napisao/la:jel tko probao ovo zamrznuti za kasnije
jel jesivo odmrznuto

želatina inače nije dobra kad se zamrzne
mrvi se poslije....
pa mislim da nije najsretnije rješenje da zamrzavaš
dazd
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vrabec te dal » 24 lis 2008, 10:17

Beppa Joseph je napisao/la:Ja sam mislila da je ovo tema za ljubitelje kinder pinguija :rolf .

Naime, ja sam luda za njima. Kad smo u svađi MM dobro zna kako me kupiti. Ipak, ne prodajem se ja tako lako, ponekad mora donijeti i dva komada :mrgreen:

Probat ću napraviti i kolač, hvala na receptu :bye

kolač je kao pravi keks. samo moraš prvi dio zamrznut i onda čokolada. u biti sve ovisi koliko si umjetnička duša :mrgreen:
ja nemam, ali je svejedno kolač super iako je ružan.
vrabec te dal

PostPostao/la vrabec te dal » 21 stu 2008, 17:26

ima netko ideju kako napraviti kinder maxi king onaj sa lješnjacima i karamelom u sredini
vrabec te dal

PostPostao/la Henrietta » 21 stu 2008, 19:01

vrabec te dal je napisao/la:ima netko ideju kako napraviti kinder maxi king onaj sa lješnjacima i karamelom u sredini

Mislim ( :oops: ) da schwartau ima glazuru karamel (provjerit ću!) ili napravi neku karamel kremu :dunno. Završen kolač izrežeš na komade, staviš na rešetku (npr. od pečnice), preliješ mlakom čokoladom glazurom i kad se malo posuši posipaš sitnije sjeckanim lješnjacima. Jes' da je više posla ali je sigurno za prste polizat.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la vrabec te dal » 21 stu 2008, 23:09

Henrietta je napisao/la:
vrabec te dal je napisao/la:ima netko ideju kako napraviti kinder maxi king onaj sa lješnjacima i karamelom u sredini

Mislim ( :oops: ) da schwartau ima glazuru karamel (provjerit ću!) ili napravi neku karamel kremu :dunno. Završen kolač izrežeš na komade, staviš na rešetku (npr. od pečnice), preliješ mlakom čokoladom glazurom i kad se malo posuši posipaš sitnije sjeckanim lješnjacima. Jes' da je više posla ali je sigurno za prste polizat.

ajd provjeri za tu glazuru od karamele

a zakaj na rešetku, da bude svaki kolač sam za sebe posipan ili neki drugi razlog :dunno
vrabec te dal

PostPostao/la Henrietta » 23 stu 2008, 12:07

vrabec te dal je napisao/la:a zakaj na rešetku, da bude svaki kolač sam za sebe posipan ili neki drugi razlog :dunno

Mislila sam da hoćeš baš da svaki komad kolača bude prelit čokoladom :dunno ako hoćeš glazuru samo gore naravno ne treba rešetka.
Javit ću ti sutra za karamel. :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la vrabec te dal » 23 stu 2008, 16:36

Henrietta je napisao/la:
vrabec te dal je napisao/la:a zakaj na rešetku, da bude svaki kolač sam za sebe posipan ili neki drugi razlog :dunno

Mislila sam da hoćeš baš da svaki komad kolača bude prelit čokoladom :dunno ako hoćeš glazuru samo gore naravno ne treba rešetka.
Javit ću ti sutra za karamel. :mah

i kupim samo one vafle, gdje su gotove kore za torte?
vrabec te dal

PostPostao/la Henrietta » 23 stu 2008, 21:21

vrabec te dal je napisao/la:i kupim samo one vafle, gdje su gotove kore za torte?

:da? Za što će ti vafle?
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.