Sada je: 17 tra 2026, 14:54.
Moderator/ica: nadicab

mamita je napisao/la:Puno pozdrava svima na ovom forumu.Pratim vas već dugo,jer sam u sličnom problemu kao i vi .Imam curicu 7 god i dijagnozu" elementi autizma".Prije par mjeseci poslali smo urin u Norvešku i dobili nalaze,ali budući da u Hr nema DANliječnika nismo znali kaj s njima. Slučajn je naišao čovjek koji je došao na GO u naše selo ,inače iz Bg i ja ga zamolila da nam odnese nalaz dr.Selaković i da moli za mišljenje. Sad čekam kaj će biti..u međuvremenu sam ukinula kravlje mlijeko-već četvrti tjedan...
Najveći problem kod moje djevojčice ćine mi njezini nekakvi ispadi bijesa ili neznam čega.Ona se svaki dan bar jedmput baca po podu ,vrišti, dere se ,svija na leđa, skače na koljenima...grono i nemožeš ju ničim pridobiti da prestane....sva poplavi,oznoji se..To je grozno, neznam kad joj bu došlo, bojim se izaći nekud, jer je to strašno, traje po 15-20 min i onda prestane ko da nije nikaj ni bilo, dođe me ljubit,ko da joj je žao
Inače ima epilepsiju,pa sam mislila da nije to oblik kakvog napadaja...JER JE ona ko da nije pri sebi a opet nikad se nije ozlijedila ili lupila..
Kako izgledaju ispadi vaše djece? imate li kaj slično?

mamita je napisao/la:Puno pozdrava svima na ovom forumu.Pratim vas već dugo,jer sam u sličnom problemu kao i vi .Imam curicu 7 god i dijagnozu" elementi autizma".Prije par mjeseci poslali smo urin u Norvešku i dobili nalaze,ali budući da u Hr nema DANliječnika nismo znali kaj s njima. Slučajn je naišao čovjek koji je došao na GO u naše selo ,inače iz Bg i ja ga zamolila da nam odnese nalaz dr.Selaković i da moli za mišljenje. Sad čekam kaj će biti..u međuvremenu sam ukinula kravlje mlijeko-već četvrti tjedan...
...Kako izgledaju ispadi vaše djece? imate li kaj slično?

mamita je napisao/la:Super ideja!!
Anni je napisao/la:mamita je napisao/la:Super ideja!!
mamita , poslala sam Vam privatnu poruku...Marijel pa vec postoji mogucnost predstavljanja na ovom forumu, rubrika se zove "predstavite se " i li ste mislili samo na nas, roditelej djece sa autizmom? mozemo mi otvoriti rubriku i svako u par recenica opisati svoje dijete, i sto se sve napravilo i postiglo od pocetka do danas...mislim da bi za sve bilo tih nekoliko informacija korisno procitati i znati.
Pozdrav

Ddabilly je napisao/la:mi upravo radimo web-stranicu naše udruge, pa ćemo i forum otvoriti. ako ste za, ja sam vas svakako mislila zvati sve da razmjenjujemo iskustva :juhu a možemo i ovdje otvoriti jedan druželjubivi topic autističnog spektra

Ddabilly je napisao/la:mi upravo radimo web-stranicu naše udruge, pa ćemo i forum otvoriti. ako ste za, ja sam vas svakako mislila zvati sve da razmjenjujemo iskustva :juhu a možemo i ovdje otvoriti jedan druželjubivi topic autističnog spektra
mama1969 je napisao/la:Izvinjavam se što upadam u diskusiju o detoksikaciji, imam pitanje za Annie i Marjel (a i druge koji mozda znaju).Isključila bih "vrlo voljeno" kravlje mleko i videh na sajtu http://www.nbnus.net finu zamenu - krompirovo mleko DariFree Potato Milk (koje ima kalcijuma koliko i kravlje mleko). E sada cena je 9$ (a troškovi isporuke 65$). Da li ima preko nekog drugog sajta (ili distributera) da se nabavi povoljnije?
Marjel da li se može nabavljati direktno preko Danijele Helc?

andrij je napisao/la:mama1969 je napisao/la:Izvinjavam se što upadam u diskusiju o detoksikaciji, imam pitanje za Annie i Marjel (a i druge koji mozda znaju).Isključila bih "vrlo voljeno" kravlje mleko i videh na sajtu http://www.nbnus.net finu zamenu - krompirovo mleko DariFree Potato Milk (koje ima kalcijuma koliko i kravlje mleko). E sada cena je 9$ (a troškovi isporuke 65$). Da li ima preko nekog drugog sajta (ili distributera) da se nabavi povoljnije?
Izvrsna zamjena za kravlje mlijeko je - Kozije mlijeko. Prodaje se u svim bolje opskrbljenim trgovinama , a djeci ne stvara probleme ,već upravo suprotno.
mama1969 je napisao/la:Izvinjavam se što upadam u diskusiju o detoksikaciji, imam pitanje za Annie i Marjel (a i druge koji mozda znaju).Isključila bih "vrlo voljeno" kravlje mleko i videh na sajtu http://www.nbnus.net finu zamenu - krompirovo mleko DariFree Potato Milk (koje ima kalcijuma koliko i kravlje mleko). E sada cena je 9$ (a troškovi isporuke 65$). Da li ima preko nekog drugog sajta (ili distributera) da se nabavi povoljnije?

noddy je napisao/la:Kad je u pitanju autizam onda sigurno nema na svijetu takve dijete koja će ga "izliječiti" jer da je ima onda bi valjda sva djeca i osobe s takvim problemima bila izlječena.A priori ,nisam protiv dijete,ali je glupo misliti da će samo režim prehrane donijeti nekakvo čudo.Samo roditeljska ljubav,razumijevanje i strpljenje kao i kvalitetan rad s djetetom je ipak ono što je po meni glavna točka uspjeha.Dijete se ne smije siliti ni forsirati na nešto,a isto tako ne treba ga pustiti da radi po svome,već naći neku zlatnu sredinu i voditi se djetetovim interesima,na neki način usmjeravati ga poštujući pritom njegove želje i potrebe.
Kljucati dijete vitaminima ,mineralima i tko zna čime nisam sigurna koliko mu činimo dobro a koliko narušavamo njegovo zdravlje.

noddy je napisao/la:Marjel,slažem se s vama,ali mislim da nikad nećemo saznati je li poboljšanje nastalo upravo zbog uvođenje djete ili se jednostavno poklopilo time što je dijete starije pa samim time i spremnije za neke zadatke.To vam govorim iz vlastitog iskustva,jer i moje dijete je gledajući unazad godinu dana puno zrelije,vidljiv je napredak i neke stvari npr.pričanje priča,prepričavanje događaja,pozornije slušanje bilo mi je nezamislivo da ćemo moći kod njega postići, a danas to bez problema radimo.Očito da neke stvari lani jednostavno nije mogao raditi, a sada to odradimo na obostrano zadovoljstvo i mislim da je to samo zato što je jednostavno stariji i jasno mu je što d njega tražim.Kad ga nešto forsiramo,to ga jednostavno fustrira,zato ja primjenjujem metodu da mu ponudim izbor i nastojim ga zaintersesirati za igru ili za zadatke koje od njega tražim.Rezultat toga je da me on sad sam raži de se igramo zajedno,slikamo,čitamo skupa i sl.
Mislim da je rezultat uspjeha zbroj više čimbenika, a ne samo par stvari.
Podržavam svaku metodu koja daje rezultate i čini dijete sretnije i zadovoljnije.kava nam korist da nam dijete nauči lijepo govoriti,slušati nas i izvršavati zadatke,a postane isfrustrirano i nesretno.
Sorry što sam se nadugo raspisala
Srdačan pozdrav

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.