Sada je: 17 tra 2026, 16:17.
Moderator/ica: nadicab

mamita je napisao/la:ljudi,da li je netko od vas radio status crijevne flore i candidu na uputnicu ovdje u Hr?
Mi smo uveli dijetu i Ca, Mg, Cvit,riblje ulje i sad bi trebalo pogledati crijevnu floru, a ne znam kako da to velim svojoj pedijatrici.
Inače je Marta imala probleme sa probavljanjem hrane- u stolici nađene neprobavljene tvari i radi toga je pila kapsule "Kreon"
Čitala sam da su one dobre kad se nešto pogriješi u GFCF dijeti tj ako pojede nešto "zabranjeno" za lakše probavljanje dati kapsule...
soma je napisao/la:Postoji neinvazivna tehnika za odredjivanje ostecenjosi zida debelog criijeva koristeci Vega masinu.
Postoji test na Crevnu propustljivost . To je najjednostavniji urinarni test koji direktno mjeri sposobnosti dva nemetabolicka molekula secera (manitol i laktuloza) na propustljivost crevne mukoze.
Ovaj test mjeri kolicinu laktuloze i manitola posle 6 sati od uzimanja uzorka mokrace.
Ko ce mi malo pojasniti ove testove?
Anni je napisao/la:Dragi roditelji, kakva Vi imate iskustva u borbi protiv Candide? Sta ste sve davali? Koliko je borba trajala i tko je na kraju bio pobjednik?
Pozdrav

andrij je napisao/la:Draga...
O Fos -u možeš pročitati tu-
http://www.chronolab.info/download/douglas/fos.pdf
On potiče razvoj dobrih bakterija koje nadjačaju na kraju ove loše ...Vrlo jednostavno.
Prehrana je i dalje - kontrolirana. A prašak ne troši skoro mjesec danauh, zar toliko ?
Promjene - teško je pisati o nekim velikim promjenama...meni je puno ako je on mirniji i skoncentriraniji ...ako sada može sjediti mirno 45 minuta a da se ne ustaje u tih 45 minuta po deset puta. U odnosu na prijašnje stanje - meni je to puno.
PS. Molim Vas ne uzimajte ništa samoinicijativno već se posavjetujte sa svojim liječnikom .

stray_cat je napisao/la:koliko ste vi dugo dojili vase klince, odnosno koliko dugo su dojeni
ja jos dojim, mali ima 3 god i 8 mjeseci i nema nista od problema sa probavom, imunitetom i gljivicama
koliko od vas je prakticiralo AP (attachemnt parenting)? nas se mali tek prije nekih 20 dana maknuo samoinicijativno u svoj krevet, do tad je spavao sa nama i ne mogu reci da smi ikad imali besane noci, cak i kad je bio prehladjen ili gripozan
kako majcino mlijeko ima vise dobrih bakterija od bilo kojih drugih namirnica mi smo izbjegli

stray_cat je napisao/la:nasem je klincu prije nekih 2 tjedna u dobi od 3 god i 7 mjeseci dijagnosticiran neki blagi oblik autizma (ali se kao jos ne zna u kojem intenzitetu i kojem obliku)
najveci mu je problem ispravno uspostavljanje kontakta sa djecom i imamo problem discipline, tj on ne slusa nista sto mu nije po volji. odlasci u ducan su najcesce nocna mora jer trci kud i kako hoce, ne jednom se doveo u opasne situacije i u 2 navrata nam se dogodilo u zabavnom parku da nam je pobjegao i da samo ga 20-ak minuta trazili i to je ziva panika.
nema osjecaj straha, zaostaje u govoru (sto su svi pripisivali tome sto je visejezican a i to mu stvara probleme u komunikaciji), fina motorika mu je u zaostatku kad su u pitanju stvari koje ga ne zanimaju
skoncentriran je koliko god mu pase na stvari koje voli ali ono sto mu ne ide od ruke ili sto ne moze uopce ne pokusava ili bjezi od toga (pa sad na fizioterapiji rade na tome)
koliko ste vi dugo dojili vase klince, odnosno koliko dugo su dojeni
ja jos dojim, mali ima 3 god i 8 mjeseci i nema nista od problema sa probavom, imunitetom i gljivicama
koliko od vas je prakticiralo AP (attachemnt parenting)? nas se mali tek prije nekih 20 dana maknuo samoinicijativno u svoj krevet, do tad je spavao sa nama i ne mogu reci da smi ikad imali besane noci, cak i kad je bio prehladjen ili gripozan
kako majcino mlijeko ima vise dobrih bakterija od bilo kojih drugih namirnica mi smo izbjegli
Fortuna33 je napisao/la:
dobro dosla draga stray :juhu
dojenje, njegova duzina i ap nemaju definitivno nikakvu vezu sa autizmom ili icim iz autistickog spektakra.
ja i moj mali saljemo nasem lipom prijatelju veliki pozdrav sa sjevera

Fortuna33 je napisao/la:stray vidis da mi je nik fortuna33 a sad mi je za koji dan 38 pa onda znas da sam ovde vec petu godinu ali najvise samo na ovom podforumu.
dokazano je da cjepljenje nema veze sa autizmom ( kao sta se to virovalo godinama) a isto tako da spavanje-dojenje i slicno nema veze jer se takoreci do nedavno autizam smatrao za nedovoljno bliskosti izmedu majke i bebe ( pa su mame dobivale na leda krivicu i osudu u prvom redu od teta u vrticu jer dite nebi reagiralo kad bi vidilo mamu a poslije i od ljecnika jer se o autizmu pocelo govoriti tek prije nesto vise od deset godina.
mom uceniku je i socijala dolazila doma jer su mu smatrali mamu za losu mamu da bi se poslije otkrilo da dijete ima jednu vrstu autizma( 80-ih se za autizam govorilo da je to djecja psihoza).
autizam i autisticki spektar je jako sirok i pliz kad budes citala nemoj uzest zdravo za gotovo da je bas tako sa tvojim malim jer je svako dite sa dijagnosticiranim autizmom ili slicno sasvim drugacije... sve je vrlo individualno.
ja radim u centru za autizam i svaki moj ucenik je drugaciji tj svaki je unikatan na svoj nacin.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.