Sada je: 17 tra 2026, 17:49.
Moderator/ica: nadicab

i jos uvijek se previse ne pita zbog cega autizam u zadnje vrijeme u nekim se drzavama povecao i za 600%( velika britanija).
nema sanse da on prozvace malo rize, prolaze samo integralni kruh i integralna tjestenina

Fortuna33 je napisao/la:ovde su bili veliki clanci o tome da je dokazano da cjepivo ne prouzrokuje autizam. sta se tice ostete zar bi nastavili dalje cjepiti i tako povecati jos veci krug onih koji ce mozda vec sutra traziti odstetu?

Anni je napisao/la:da se je stav prema autizmu promjenio to je istina, al jos uvijek se premalo istrazuju uzrocnici autizma i jos uvijek se previse ne pita zbog cega autizam u zadnje vrijeme u nekim se drzavama povecao i za 600%( velika britanija).

Anni je napisao/la:Hi, gledam sinoc jednu emisiju na njemackoj Tv.
Emulgatori( svi oni silni E) na gotovim proizvodima su jako stetni, jedan dio njih se stavlja u hranu da bi nas se cinilo ovisnim o hrani, tj. da bismo cim vise trosili i kupovali, oni koji imaju broj 400 i nesto su jako stetni za djecu : izazivaju nemir, hiperaktivnost i u vecim kolicinama mogu izazuvati trajne poslejdice na mozgu..a ima ih u gotovo svakom gotovom "kupljenom " proizvodu.
Dakle OPREZ sa tim.

andrij je napisao/la:Anni je napisao/la:Hi, gledam sinoc jednu emisiju na njemackoj Tv.
Emulgatori( svi oni silni E) na gotovim proizvodima su jako stetni, jedan dio njih se stavlja u hranu da bi nas se cinilo ovisnim o hrani, tj. da bismo cim vise trosili i kupovali, oni koji imaju broj 400 i nesto su jako stetni za djecu : izazivaju nemir, hiperaktivnost i u vecim kolicinama mogu izazuvati trajne poslejdice na mozgu..a ima ih u gotovo svakom gotovom "kupljenom " proizvodu.
Dakle OPREZ sa tim.
E moram napisat ---- A šta sam vam ja rekla ? A ?
ive3 je napisao/la:Ejla je napisao/la:Vi koji se bolje kužite, šta je ovo i može li koristiti:
http://www.poliklinika-analiza.hr/index ... view&id=61
pa mogla bi dobiti popis namirnica te ih izbjegavati. koliko to moze pomoci neznam. prije par mjeseci sam bio otisao s malim kod njih i odbili su raiti test jer je tek bio navrsio 4 godine, kao premali je i rezultat ce biti neprecizan. a tada sm se uvjerio i da neznaju djetetu izvaditi 3 epruvete krvi. za tvoju petru nece odbiti raditi test, jer su rekli da se to radi djeci starijoj od 6 godina.
mozda bi ti bilo pametnije odraditi ovaj test:
http://www.greatplainslaboratory.com/testprices.asp
i to:
Food Allergy -Comprehensive (IgG or IgE 93 foods) $200 - SST tube - 2 ml serum
duplo jeftinije, medjutim neznam koliko utjece to sto ce ti krv par dana putovati do amerike!

shakti9 je napisao/la:ive da ti odgovorim na ovo pitanje. ja sam to radila i slala u GPL, uglavnom to je riješeno tako da se u epruveti koju oni pošalju već nalazi neka supstanca koja ne dozvoljava zgrušavanje krvi, bitno je to poslati u roku koji oni preporučuju. šta se tiče same cijene analiza u GPL-u su puno jeftinije nego kod nas čak i sa prijevozom. mene zanima dali je itko od vas nakon šta je napravio nalaze na teške metale i ako su im isti billi povišeni, pronašao lječnika u hrvatskoj koji bi mogao adekvatno- stručno odraditi detoksifikaciju ili je to još uvijek enigma u ovoj našoj prelijepoj?
pozdrav ekipici

Najteze nam, ustvari, pada taj die-off, odnosno kad ona pocne da odumire i proizvodi toksine...zato je nama i Nystatin i svaki drugi lijek vise nego rizican. Dva puta smo pokusavali uvesti nystatin i oba puta je dobila epi napad. sad smo ga ponovo uvodili, uz povecane alge za detox i pola dozvoljene doze...nije imala napade, ali se potpuno nenormalno ponasa...nervozna, agresivna...Cim su prosle dve nedelje i mi ga iskljucili ona je opet vesela i stara...
ja vjerujem da bi svaki roditelj riskirao nekih par stotina eura da napravi pretrage i isto tako da sa nalazima moze ljeciti svoje dijete , a ne da nalazi stoje u vetrini.
moje je pitanje bilo " roditelji sta radite sa djecom kada dodju kuci iz vrtica,"? al Ti nisi odgovorila globalno na moje pitanje nego si nam eto naveliko objasnila svoje stavove o dijeti, biomedicini i detoxikaciji.
mi radimo svasta nakon vrtica. ona je u vrticu do pola 1, tamo odradi sve sto treba s terapeutima, a ostatak koji radimo jest - 3x tjedno defektolog, 1-2 puta tjedno plivanje, dnevna setnja s psom (kad je ona seta), svaki dan 10-15 min trcanja na traci, penjanja na svedske ljestve, igre s pilates loptama, svaki dan park pola sata do sat, a uz sve to svaki dan 2 puna sata defektoloskog rada s njom doma, jedan na jedan, pola sata crtica (gotovo iskljucivo disney, nikakve agresive, nindze i slicno), klopa, kupanje, a sto se tice igranja, gdje je ona "slaba" to slobodno vrijeme prepustam njoj, a mi se ukljucujemo u ono sto nju zanima pa malo pomalo sirimo interes (npr. od loptanja i bacanja lopte, prelazimo na bacanje lopte na kos - ona to nikada ne bi sama pocela, nego je mi moramo "usmjeravati") i tako sa svim ostalim. trenutno joj je najdraza igra loptom, igranje s plivajucim stvarcicama u kadi (to pak koristimo za ucenje grabljenja, polijevanja i ostalog), pjevanje i plesanje i da joj ja radim predstave s pjevajucim igrackama. pokusavam je sto vise gurati medju drugu djecu, jednom tjedno idemo u "grad" u setnju medju tramvaje, u guzvu, nedjeljom na male izlete.
sad kad tome pribrojim da jos i radim i da mm i ja hendlamo kucu i dnevne poslove bez icije pomoci, skroz se dobro drzim

provodi puno vremena (2-3 sata dnevno) na kompjuteru sa suncicama 1-6 i Wordom,
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.