Sada je: 12 kol 2026, 14:59.

Downici u kojem ste vrticu...

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

PostPostao/la TalaB » 19 ruj 2007, 14:50

Dinkić, vrijedni na svim segmentima kao i uvijek, baš me zanima ta glazboterapija, gdje idete i s koliko godina se najranije može krenuti?

Domimama, jeste krenuli u jaslice, kako je prošla prilagodba, niš nam ne javljaš.

Mi Laru još ove godine nismo upisali, taman smo u 5.mjesecu imali testiranje na kravlje mlijeko i test je još uvijek pozitivan, istina u blažem obliku, ali reakcije su još uvijek tu.

Sada imamo u 11.-om opet, i opet se nadamo da je prošlo. S obzirom da bi mi Laru voljeli upisati u DV Vrbik na Bočarskom, zanima me kako bi bilo s hranom ako bi ona još imala tu alergiju sljedeće jeseni.
Ona nesmije niti trunku mliječnoga probati, niti maslac, nikakve jogurte, kekse, ništa.
Da li bi ona onda dobivala posebnu hranu, da li su tete u mogućnosti kontrolirati da ona slučajno ne uzme nešto sa stola ili od nekoga.
Irena (ako čitaš), mislim da je tvoj Jan išao tamo, kakva su vaša iskustva?
Pitam jer je od poznatih mala krenula u neki vrtić na Borongaju i oni imaju švedski stol za ručak i sami si uzimaju hranu.
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 19 ruj 2007, 15:00

TalaB je napisao/la:Irena (ako čitaš), mislim da je tvoj Jan išao tamo, kakva su vaša iskustva?
Pitam jer je od poznatih mala krenula u neki vrtić na Borongaju i oni imaju švedski stol za ručak i sami si uzimaju hranu.

Cuj, Jan nije imao ( nema) nikakvih ogranicenja sto se prehrane tice , tako da ti nemam osobno iskustvo, no koliko se sjecam da su mene na pocetku pitali za to pa onda pretpostavljam da prema onima koji istaknu ogranicenja imaju i posebnu paznju da ne jedu sto ne smiju. Pitali su me i za Vita i tete su si zabiljezile ako je kakav zdr. problem pa cak i ako velis da dijete neku hranu jednostavno nikako ne zeli jesti ( npr. moj Vito ne vili gris pa dobije nesto drugo).
Njima je za dorucak neka vrsta sved. stola - odnosno tete kuharice donesu na jedan stol npr. kruh, namaz, pice ( mlijeko, caj) pa si oni uzimaju na tanjuric i nose za svoj stol jesti. Za rucak im nose ponekad gotove porcije a ponekad si sami stavljaju na tanjur odredjenu hranu.
Sutra ja vodim Vita u vritic pa cu bas pitati tete iz njegove grupe - javim cim stignem.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TalaB » 19 ruj 2007, 15:21

Hvala Irena, puno mi to znači, ma, tak sam nekak tužna, svi su krenuli u vrtiće, polako se prilagođavaju, i ja sam toliko htjela da i Lara krene ove godine, ali pričekat ćemo dogodine.
Sutra idemo kod TS, pa ako dobijemo terapiju bit će joj to korisno sa se polako uhoda prije vrtića, s obzirom na njen problem sa socijalizacijom.
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 19 ruj 2007, 17:46

Nismo jos krenuli... :oops:
Zlocesta mama i NJM su bili u Parizu pa im se zaguzvalo na poslu... pa... pa...

uglavnom u planu je ovaj tjedan odraditi razgovor sa vrtickom psihologicom - nabavila sam joj papire koje je trazila (ajd bar to :cool )...

Cekamo i da moja sister polozi zadnji ispit pa da ga ona fura na par sati dnevno za vrijeme adaptacije jer je zlocesta mama potrosila svoj go na bauljanje po francuskoj prijestolnici :oops: :mrgreen:

svakako se javim kad krenemo...

a glede klope - u Borninu grupu sada ide mala veganka... pa ako mogu njoj paziti na prehranu, zasto ne bi tvojoj Lari ;-)
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TalaB » 19 ruj 2007, 22:02

Ajme blago Vama, neka ste.

Istina je to što kažeš, ali toj curki nebu niš bilo ak slučajno dohvati komadić šunke,a moja Lara bu 3 dana u komi od povračanja i proljeva s temperaturom ak samo uzme zalogaj mliječnoga. Al dobro, vjerujem da tete paze, znam za jedan slučaj celijakije, što je donekle slično Larinom, barem po simptomima. Tako da ćemo i mi u vrtića sljedeće godine kako god da bilo.
:mah
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Pozdrav od Pepija...

PostPostao/la Pepi » 01 stu 2007, 16:08

Pozdrav svima, ja sam Pepi i novi sam decko na ovom forumu :mah !
Imam 1,5 mjesec i jako sam dobar.

Ovo na slici je moja mama koja me puno voli i koju ja puno volim :3srca .

Pozdravljam puno tetu Dinku, tetu Gogu i tetu Irenu i saljem im veliku pusu!

Pusa, pa pa :bye
17.09.2007. Pepi najbolji decko!
Pepi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la camelia » 01 stu 2007, 20:56

:mah Pepi i mama!Pozdrav od Petre i mame!
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TalaB » 01 stu 2007, 21:04

:bye

Dobro nam došao Pepi :juhu
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

pusa svima

PostPostao/la Pepi » 01 stu 2007, 23:28

Pusa teti Cameliji i Petri, pusa TaliB i Lari... :3srca :babby

Evo da se javimo ponovo...Ja fino papam, kakim i smijem se vec pomalo. Smiju se i moja mama i tata onim doktorima u bolnici sto su tako glupi da nisu vidjeli koliko sam ja lijep i dobar....Kaze tata da su oni svi malo bedasti i da im ne zamjeramo jer nikad nisu vidjeli neko tako dobro dijete kao sto sam ja...Stalno su me nesto gledali i proucavali, a i ja sam njih. Bila je jedna doktorica malo debela, jedna s masnom kosom i tako...Onda je bila neka doktorica sto je donijela mami neku nepismenu brousuru u Petrovoj bolnici, mama i tata kazu da su joj to ocigledno prepisali studenti za vrijeme otpora Informbirou...Onda je tata rekao mojoj teti Dinki za to i ona ce srediti da dobiju brosuru gdje ce vidjeti koliko smo mi downici dobri. Eto, sto mozemo tata kaze da i takvi dinosaurusi moraju negdje raditi i da moraju doci u kontakt s dobrom djecom kao sto sam ja da bi prestali biti zlocesti.. eto bilo mi ih je jako zanimljivo proucavati. Ja sad moram ici mama kaze da su mi pelene ukakene.. :dunno

:pise
Zadnja izmjena: Pepi; 02 stu 2007, 10:34; ukupno mijenjano 1 put/a.
Pepi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noddy » 02 stu 2007, 09:37

Pepi,prekrasan si!!!!
noddy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Danas smo bili u Klaicevoj kod Dr. Barisic

PostPostao/la Pepi » 06 stu 2007, 15:27

Danas smo bili u Klaicevoj bolnici kod Dr. Barisic.

Prijem je bio FANTASTICAN!!! Svi su bili toliko super da se Pepi nije dao iz ruku tete doktorice Persoli!

Stvarno se vidi da ljudi rade posao koji vole i to s puno, puno ljubavi!
Zato im Pepi salje puno, puno pusa :3srca :bye pogotovo teti Dr. Persoli i teti med. sestri Ljerki!

:pise
Pepi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la DomiMama » 06 stu 2007, 15:35

super! i nama su super tamo :mrgreen:

mi imamo zakazano 14.11. a prije toga moramo izvaditi hormonceke...

mi smo danas bili u vrticu potpisati ugovor i upoznali se s tetom i Domi se skoro nije dao iz sobe s klincima... kad ih je spazio kroz prozor na sobi poceo je lupati po staklu i pokazivati prstom pa sam ga spustila na pod i onda je "uletio" u sobu pored tete i sjeo u sredinu pa su se kikici okupili oko njega ... onda je spazio igracke na fotelji pa se stao uz nju i zagrlio velikog slona ... pa je cuo muziku i poceo plesati... onda smo morali ici pa se skoro rasplakao od tuge :3srca

uglavnom za ozbac krecemo od ponedjeljka :mrgreen:
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 07 stu 2007, 00:19

Domi svaka cast. Ma kako i Pepi rece oni su super.

Ma i danas je Ivan bio super u vrticu, tako me razveselila njegova mama Suzy kad mi je pricala kako je bio super iako je samo malo u redovnom vrticu. Vide oni da je Ivan super i ja vjerujem i nadam se da ce nas Ivan biti uskoro i vise sati u redovnom vrticu. Kako je jednom mama nase Anci iz Pule rekla, Ana se sam izborila za svoje mjesto u redovnoj skoli, ona je pokazala da moze i da ona pripada toj sredini. Tako ce i nas Ivan izboriti svoje mjesto i nece biti vise teta ni psihologa koji ce reci da nemogu nasa djeca u redovne grupe i redovne vrtice.

Pepi, vidis kako se tvoji prijatelji bore, ma i ti si vec izborio svoje prve bitke. Ma bit ce ih jos, ali vidis kako nam ide, iz svake borbe izlazimo jaci. A i ima i nas pa nismo sami. Zato ti lijepo papaj, smij se, uzivaj i ceka i tebe vrtic, brzo ce i to doci. No bez brige vec su ti tvoji decki prokrcili put pa ces ti u Janov vrtic, a nije ti ni daleko tako da ti je to super.

Moj Pepe (Filip) je sve veci mudrac. Uziva u vrticu i kad baka dodje po njega vice NEEEEEEEE. Spava s vremena na vrijeme. Uziva u svojim tetama, posebno onima koje imaju dugu kosu, sarmer vec od malena.
Veceras smo morali crtati njegovu omiljenu tetu (ta teta je od pocetka njegovih jaslica s njima) i oko nje djeca, a na A4 s ne stane puno djece, ali su ipak stali oni njegovi stari (spojili su nasu grupu i jos jednu drugu).
Hodamo po slavljima rodjendana iz tjedna u tjedan i sve u svemu puno raznih druzenja. A i ucimo li ucimo, pisemo, crtamo, nemamo jos puno do skolice.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

vrtic

PostPostao/la irena1506 » 08 stu 2007, 12:17

lijep pozdrav svima iz Kastela!
Kiki ima 5 i po godina i ide od sredine devetog mjeseca u vrtic kod casnih. Cekali smo dok se druga djeca priviknu na vrtic i isplacu, prema vrlo korisnoj preporuci casne i od tada ide svaki dan i ostane dva sata. Uziva, prvih par dana su ga i djeca i casne malo podrobnije promatrali, ali brzo ih je Kiki osvojio i sad se vise ne cude sto sve Kiki zna, nego mi samo prenesu, meni je to ocekivana reakcija ljudi koji se prvi put srecu s DS.On se igra, kuha kavu i caj na barbikinom stednjaku, svira klavijature s nekom casnom.Voli ici, a meni je najvaznije sto moze par sati biti u grupi s drugom djecom.
irena1506
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la DomiMama » 26 stu 2007, 17:56

evo prijavak od prvog tjedna u vrticu...

prva dva dana je ostajao po sat i pol (prvi dan bez sa mojom sistericom, drugi bez), treci i cetvrti dan je bio do spavanja, znaci papao je i rucak - posljedica toga - u nedjelju je juhu htio jesti sam :mrgreen: malo smo mu pomagali i bio je sav samozadovoljan...

tete su zadovoljne... Domi djeluje zadovoljno (njemu je samo da se ide negdje pa-pa, bas me zanima kako ce biti kada shvati da je to trajnijeg karaktera :mrgreen: )... elem, tako smo ondak i mi zadovoljni... :mrgreen:
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 26 stu 2007, 18:51

Ma kako se super snalaze nasi vrticarci - sto napisa Dinka - sami se oni izbore za svoje mjesto pod suncem. Na nama je da im damo priliku a onda oni hrabrice dalje odrade sve.
Bravo vrticarci, samo naprijed.
:juhu
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Downici u kojem ste vrticu...

PostPostao/la DomiMama » 28 tra 2010, 15:24

hm... poceli smo imati fazu odbijanja vrtica... tj. s obzirom da je od kozica u 11 mjesecu do sada malo cesce bolestan (zadnje smo imali Sarlah i Moraxellu i rota virus pa sve u 10 dana) bio je cesce cuvan kod moje mame.. .a naravno da je kod bake ljepse...

sada se poceo zaliti na jednu tetu... da on nece teti X... da on nju ne voli... mislim da je ona malo stroza, a da on voli da ga se gladi perom po dupetu :roll ... s obzirom da dodje teta Smilja u vrtic dva puta tjedno, zvala sam nju... pa ona kaze da je ok raspolozen kad ona bude (bez obzira sto zna cviliti ujutro kad ga ostavljam) i da je tamo sve ok...

doduse... sad on vise ne bi ni u dvoriste ni kod logopeda, a bome mu je i engleski postao tlaka, ali to je posljedica Wii konzole (i Borni se ne da vise nista drugo :roll :mrgreen )...

kako je kod ostalih vrticaraca?
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 30 tra 2010, 14:45

Kod nas je super, Aina obozava ici. Imali smo problema samo jednom, kada je Aina bila malo prehladena pa je ostala kod bake doma na cuvanju tjedan i pol. Kada se vratila u jaslice nakon toga, onda su mi tete govorile jedno tjedan dana da je postala malo bezobrazna, da nece pospremati igracke s drugom djecom, da nece dijeliti igracke, jednu curicu je ugrizla i drugu gurnula da dobije neku igracku. Ja sam to sve povezala s njenim odmorom kod bake gdje je mogla raditi kaos i show-program, jer baka joj sve dopusta. I rekla sam tetama neka budu stroge i smirila se frajla nakon nekih tjedan dana i opet sve super.

Kod aine vrijedi ono pravile "Give them an inch and they'll take a mile"
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 30 tra 2010, 14:52

ovo je naucio u vrticu (jedan dan mi ju je samo otpjevao).... :mrgreen
stavila sam u neki video format s nekim slickama, jer je snimljeno na mobitel, a ne pali mi da stavim samo zvuk...
nu, uglavnom... Dodo i "Hocemo proljece"...

slika
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 30 tra 2010, 20:56

:cool bas je cool s naocalama :) :5 a pjesmica za 5
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži