Sada je: 12 kol 2026, 11:37.

djeca i kino

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

PostPostao/la lara72 » 21 ruj 2007, 12:45

F. je u kazalištu bio prije druge godine i u kinu sa dvije i pol. Sve što smo gledali bilo je primjenjeno njegovim godinama (a odgledali smo cijeli repertoar svih zg. dječjih kazališta i više od desetak crtanih filmova). Jedino što je bilo nasilno i što nismo do kraja odgledali je Spiderman. ;-)
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 21 ruj 2007, 13:18

Stariji bi mogao odgledati bilo koji od ova tri, ali ja bih i mlađeg vodila 3g i 3 mj ...
Tanja, fala na iscrpnom izvješću
razmislit ću
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la IINA » 21 ruj 2007, 13:41

Cure koje su bilo na tom Juhuhu, je l bi mogla ja povest i mlađu- ima dve i četri mjeseca? Inače ona doma gleda Ledeno doba, Tarzana,Legenda o medvjedu, i sl. Nije samo za Teletabise.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 21 ruj 2007, 14:05

Divlji valovi traju oko sat vremena

Juhuhu traje skoro 2 sata

Tanja, na site-u piše da Divlji valovi traju 110 min, a Juhu-hu 85 min.
Radije bih da idemo na kraći film za prvi put, sad mi više niš nije jasno :conf
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la tanjabb » 21 ruj 2007, 14:25

Ajd pogledaj jos jednom ;-) .
Divlji valovi traju 85minuta, Juhuhu - sinhronizirani 119min.
Imas na stranicama Blitz Cinestara.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Rimaithor » 21 ruj 2007, 14:39

Tanja-to je bilo najduzih 85 min u mom zivotu :drink Crvic je nakon pol sata totalno izgubio interes :dunno A inace ne trepce i ne dise u kinu :cool
Sad mi je bas krivo sto nismo gledali Juhu-hu jer nam je to bila dvojba (isto se zbog duljine trajanja odlucili na DV) :drink
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la sunce » 21 ruj 2007, 15:05

Juhu hu :5 , mislim da ce i mladi uzivati i bez problema odgledati... :mah
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mimi321 » 21 ruj 2007, 15:07

A nama pak Juhuhu nije sjeo, cak smo izisli ranije :dunno . Meni je pomisao na stakora u kuhinji apriori fuj, a D. se rastuzio kad je stakor izgubio obitelj, tako da nismo docekali kraj (i okupljanje stakorske obitelji).
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajci » 21 ruj 2007, 20:06

Moj stariji je prvi put bio u kinu s negdje četiri godine (ili pet, ne sjećam se više), gledao je legendu o medvjedu i oduševio se, kako s filmom tako s kinom, pa smo dva dana kasnije išli opet. Od tada gleda sve animirane crtiće u kinu, a od igranih filmova gledao je jedino kronike iz narnije. HP smo sve odgledali doma, zaluđen je totalka (skupa sa mnom) i jedva čekamo slijedeću knjigu.
Juhuhu je išao gledati s tatom i oduševio se.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la valentinaal » 22 ruj 2007, 09:52

Gabriela ide kao i Mihaela u kazalešte od godinu i po a u kino je Gabi krenula sa nekih 4 i to crtance,
dobro ovo ljeto MM je inzistirao da ide s nama gledati pirate s kariba i filma je odgledala do kraja, pitala nas je kaj se dešava kaj strićeki i tete prićaju i tako to, nije imakla nikakve more i nije ju bilo strah jer zna da je to samo film, uglavnom kad vidi neku sliku ili kojeg glumca ondmah s veseljem povikne ; gle mama to su pirati s kuriba :mrgreen: uglavnom svidio joj se i to je za sada jedini film koji je u kinu gledala, doma je malo gledala Harry-ja Pottera ali ju baš nije dugo zanimao pa se je išla igrati uglavnom zna da su ti filmovi većinom izmišljeni
Gabriela 13.02.2003.
Mihaela 15.11.2005.
valentinaal
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana7997 » 22 ruj 2007, 13:26

Meni je uvijek upitno sta dijete dozivi u ta dva sata u kinu gledajuci neprimjeren film.

x
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2007, 17:49

Mi smo gledali koješta. :dunno

Najbolji su se pokazali Auti, to je jedini koji smo išli više puta i u kojem je stvarno uživao.

Gledali smo još i shreka, Lassie, Hrabrog peru (samo prvih pol sata) i više se ne sjećam koji, a znam da ih je bilo više. I da, Ninje. Uživao je.

Doma gleda i garfilda i Zebru trkačicu i sve Disney-eve dugometražne.

U dosta tih filmova, pa i sinhroniziranih ima puno fora koje su za odrasle i djeca ih ne razumiju. Nesinkronizirane filmove ne idemo gledati. To će tek kad nauči čitati.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Nincka » 22 ruj 2007, 18:16

vipice, ne citam bas jako pazljivo, sorry, ali jel ti to za starijeg trazis crtic na koji bi ga vodila?

mi smo gledali i juhu-hu i velike valove i oba su nam bila dobra. isli smo obiteljski, svi cetvero. l. i m. imaju sad 8,5 i 6.5 godina. vec neko vrijeme mogu bez problema odgledati i crtic i predstavu.

meni je juhu-hu bio bas :3srca

na zalost, na moru su u ljetnom kinu gledali spidermena. bio je to coporativni izlazak s drustvom i roditeljima. sve su oni kuzili, to nije uopce upitno.... ali meni je film bio totalno bezvezan i glup i neprimjeren za takve klince, a kamoli jos i mladje kojih je isto bilo.

gledali smo obiteljski i pirate s kariba 3. opet - klinci kuze film, ali isto mislim da taj tip filmova nije za tako male. sve te borbe, efekti, zvukovi.... ali obojica su jako jako navaljivala da idemo u kino pogledati taj film, a mm i ja nismo bas sasvim uskladjeni po ovom pitanju.... tak smo na kraju isli svi skupa, iako da je bilo po mojem, privekali bi jos koju godinu. ali kako su gledali (mm kupio dvd-je) i prvi i drugi dio, u biti nisam niti imala argumenata da se previse protivim.
Nincka
notebook girl

PostPostao/la tajci » 23 ruj 2007, 11:26

Zaboravila sam da je s razredom išao gledati Duh iz močvare.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SonjaV » 24 ruj 2007, 08:47

S Lukom sam prvi put išla gledati crtić jako rano, nije imao ni tri godine.
I uživali smo :3srca
Neznam dali je on bio sretniji, zbog atmosfere, djece, kokica, ekrana...ili ja ;-) . Još nakon odemo na sladoled ili kestene i nitko sritniji od nas.
Od tada idemo ali rijetko, jednostavno ne stignemo.Naravno idemo isključivo na crtiće...još.
To nam je postalo posebno :3srca
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la mamalada1 » 24 ruj 2007, 14:48

Moja A. ima 4 god. i još nije bila u kinu. Doma biramo crtiće primjerene dobi i jako ih voli. Sad nam je već vrijeme i pikiram Cinestarovu ponudu za rujan i listopad.
mamalada1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VIPmama » 25 ruj 2007, 07:51

bili smo svi.
Prvi put, bilo je super!
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la tanjabb » 25 ruj 2007, 14:51

I sta ste gledali na kraju?
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la franika » 25 ruj 2007, 23:48

Moji su do sada bili 2 puta u kinu. Prvi put smo gledali crtic Preko ograde, Nika nije imala jos ni 3 god pa je otisla nakon pola sata filma sa tatom u setnju a Fran (tada 4 i pol godine) je sa mnom odgledao film do kraja.

Drugo smo nedavno bili na Shreku 3 i to su oboje uzivali od pocetka do kraja jer napamet znaju Shreka 1 i 2. Inace od crtica obozavaju Disneyeve klasike, pa one tipa Nemo, Garfield, Misic Stewart, pa naravno Tom i Jerrey, Pink Panter a Fran je neko vrijme bio lud i za Scooby Doo-om. Sada cemo ici gledati Juhu-hu. Pixar-ovi filmovi su stvarno odlicni, njihov Monsters Inc. su klinci obozavali, iako nije bio sinkroniziran na hrv.

No ono kaj mene muci je sljedece: meni nije jasna ta pomama za Ninja kornjacama! Naime, ocito je da interes potjece od gledanja tih crtica. Sve klince, decke, a bome i pokoju curicu, koje znam, su ludi za tim ninjama. :conf Pa reko da ja pustim Franu taj crtic pa da skupa vidimo u cemu je fora! Pa nisam mogla vjerovati, radnja za desetogodisnjake i k tome blesavo i nerazumljivo ko tu koga i zakaj, zaplet u stilu trilogije Ratovi zvijezda..Mom Franu je to bilo dosadno, uopce nije kuzio sadrzaj, i sada , osim te borbe u filmu koja njega uopce nije nesto fascinirala, ja se pitam, u cemu je kvaka? I kaj se tu uopce moze od takvog filma dobiti osim da se treba znati dobro tuci da bi bio faca.. :dunno Isto se pitam i za filmove Transformers, Spiderman, pa oni Powers Rangersi..A igracke na te filmove kupuju trogodisnjacima,cetverogodisnjacima... :conf Je li moguce da tako malo djecu istinski zanimaju takve igracke i takvi filmovi??
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 26 ruj 2007, 07:48

Divlje valove :5
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Bubidea » 26 ruj 2007, 08:58

a nama su divlji valovi bili :|
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Tinica » 26 ruj 2007, 09:08

Mom Franu je to bilo dosadno, uopce nije kuzio sadrzaj, i sada , osim te borbe u filmu koja njega uopce nije nesto fascinirala, ja se pitam, u cemu je kvaka? I kaj se tu uopce moze od takvog filma dobiti osim da se treba znati dobro tuci da bi bio faca.. Isto se pitam i za filmove Transformers, Spiderman, pa oni Powers Rangersi..A igracke na te filmove kupuju trogodisnjacima,cetverogodisnjacima... Je li moguce da tako malo djecu istinski zanimaju takve igracke i takvi filmovi??
Franika svaka moja riječ je na ovu temu suvišna!!! Isto razmišljamo no tebi je lakše jer ti možeš sa malenom pogledati i Pepeljugu i Barbie a Frana zanimaju samo ovakvi crtići... mislim stvarno.

Ti crtići su totalno nasilni, sama nekakva borba, tučnjava, pucnjava, ma katastrofa ali on ih obožava...

Franov prvi crtić u kinu je bio Preko ograde i taj mi je bio baš lijepi, dječji, no kasnije su uslijedilili Ninje i Spiderman a on je bio kao ukopan, nije se ni pomaknuo... imam osječaj da ga fasciniraju jer su močni i uvijek na kraju pobjede... :gigl
Kod nas je dogovor da sw preko tjedna ne gleda TV, samo vikendom no onda mi je draže kad si pogleda na Bomerangu Scoobia, a bila sam presretna kad je bio oduševljen sa Garfieldom. On mi je jako simpatičan i to mi je jedan od najdražih crtića. :3srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 26 ruj 2007, 10:20

Bubidea, uzmi u obzir da moj stariji (7 i pol g.) i mlađi (3) nisu nikad bili u kinu :cool
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la mahima » 26 ruj 2007, 10:31

Sigurna sam da za sve ima vremena; a kad je pravo vrijeme treba odlučiti roditelj, a ne dijete.
Moj je stav da općenito televizije treba malo, vrlo malo - maštu širiti/obogaćivati na druge načine... i puno više prirode, zraka, rijeka, mora, planina, različitih ljudi i kultura - UŽIVO!
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 26 ruj 2007, 11:27

Bubidea, uzmi u obzir da moj stariji (7 i pol g.) i mlađi (3) nisu nikad bili u kinu

evo, uzela u obzir :mrgreen: :lol

onda, neka su vam :5

a, neka si ih i u kino odvela, napokon :mrgreen:

cekaj, a stariji, skola-vrtic...nista? nisu ih vodili u kino?
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la VIPmama » 26 ruj 2007, 12:50

vrtić - samo kazalište, izleti i sl. u kino nisu išli
a u školu je tek krenuo :pee
Vrag nosi Pradu
VIPmama

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži