Sada je: 25 kol 2026, 17:51.

atopica dermica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

atopica dermica

PostPostao/la stela5 » 27 ruj 2007, 11:05

e, odakle da počnem..nova sam tu na forumu i jako jadna..znam da se o tome jako puno pisalo, ali javljam se i ja sa svojim problemom, možda mi tko pomogne..mojem igoru je sa 2 mj dijagnosticiran atopijski dermatitis.dojen je mjesec dana, bio je velika beba, nisam imala dosta..onda am kombinirala, ali mlijeko mi je nepovratno brzo nestalo. zatim je jeo bebimil, pa pregomin, a sad je na alernovi.razlog toga su bili osipi koji nisu prolazili..flekice. sad ima 9mj. i to mu se sve jako proširilo, po cijelom tijelu zna imati crvenilo i fleke..rukice, noge, ličeko, leđa..ništa se ne svrbi.koristim kortiće kad je stvarno gadno, a u mirnijoj fazi trixer, bepanten, kupku stelatopija..uglavnom, jako me to sve pogađa..i stvarno zna biti jako crveni..htjela bih bez kortića, ali izgleda da ne mogu..totalno sam se izgubila u tom mazanju..više ne znam kaj mu smeta, kaj ne..sutra idemo na alergološko testiranje.recite mi svoja iskustva..i ima li koga tko nije dugo dojio, a izliječio se od ad-a? moram priznati da nisam niti znala da kaj takvoga postoji, a kamlo da će to dobiti moje dijete..inače, imam još jednog dečkaod 4 god, on je potpuno zdrav.jako sam tužna i nemam volje za ništa..nisam dobra mama..padma u depresiju..pomozite.. :(
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 27 ruj 2007, 11:15

ja ti nazalost ne mogu nesto pomoci, ali sam ti morala poslati jedan :hug

bilo kako bilo - sigurno nisi losa mama, radis sve sto mozes i naravno da te pogadja kad se stanje ne popravlja.

znam da nije isto, ali znala sam jednog djecacica s neurodermatitisom koji ga je vukao od 3. mjeseca do iza 3 godine, pa plus jos hrpu alergija - i proslo. nije bio dojen (mozda par tjedana) i hvala bogu sve to skupa ga uopce nije smetalo niti ometalo u normalnom djetinjstvu, igri, zabavi...

drz' se :hug
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

re

PostPostao/la sama » 27 ruj 2007, 11:53

Drži se! Nisi loša mama čim tražiš savjete i želiš pomoći svojoj bebi.

A da probaš sa homeopatijom? Daje odlične rezultate kad su u pitanju kožni problemi.

Naš mali susjed je imao prestrašan AD. Češao se do krvi. Sve je nestalo oko drugog ročkasa.
rakić i ribica
sama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la melita » 27 ruj 2007, 22:49

Stela. moja Zita ima poduži dojenački staž pa je ipak prošla fazu atopijskog dermatitisa, koji je hvala nebesima na kraju spontano nestao i nadamo se da se više neće vratiti (puj, puj, puj). Zato ga sad ima moje drugo djetešce :roll: . Uglavnom, nakon terapije kortićima, kad se sve povuče, predlažem ti sljedeće: kupaj malenog u uljnoj kupki A-derma dvaput tjedno. Nakon kupanja kožu njeguj kremom A-derma i to na način da manje količine kreme kružnim pokretima utrljavaš u kožu dok se ne upije. Kremu maži svakodnevno, bez obzira jesi li je kupala ili nisi. Nikad nemoj koristiti bilo kakve druge kreme, šampone ili sapune, odmah izbaci omekšivač za rublje ako ga koristiš, a predlažem ti da nabaviš i neki što blaži deterdžent (ja koristim frosh tekući) za rublje. Pridržavaj se ovoga i olakšat ćeš svome djetetu, a nadam se da će se i kod vas i kod nas uskoro taj gnjavež sponatano povući. Sretno!
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

re:

PostPostao/la stela5 » 28 ruj 2007, 08:54

hvala vam na odgovorima..to mi puno znači.najgore je kaj nisam niti sigurna da je to atopijski dermatitis, možda je alergijski..možda mu smeta kakva hrana, a ja ne znam...ono, cijeli dan razmišljam kako d amu pomognem i od čega bi mu to bilo..psihićki sam već bolesna od toga.. :dunno bojim se za njega, kak bude to završilo. sad mi je žal kaj nisam dojila duže, pa makar on bio na meni 24 h...možda bi mu to ipak kaj pomoglo..i kapci su mu crveni, šakice..mislim, stvarno strašno..ili sam to ja tak previše osjetljiva..kaj po prirodi inače jesam..nadam se da bude to sve uskoro prošlo i da budem mirna.. :dunno
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 28 ruj 2007, 12:40

kako razlikovati urtikariju od atopijskog dermatitisa?
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la teutonija » 30 ruj 2007, 13:40

Ste bili s tim kod dermatologa il alergologa? Oni će ti reći šta je to.
Inače urtikarija je akutna znači naglo bukne i to su prištići ili crvenilo obično po cijelom tijelu ili dijelu tjela koji je bio izložen alergenu ,obično je alergijske prirode i jako dobro reagira na antihistaminike ,tj brzo se povlači ,dok je kod dermatitisa koža promjenjena ,crvena ,ljuskava i suha teško prolazi i uz terapiju.

Od moje susjede mala je do nedavno imala jaki dermatitis ,dojena je i na testiranju su našli da je alergična na piletninu ,mlijeko i pšenično brašno ,smetalo joj je čak i kad je mama jela,kak su to sve izbacili preporodila se ,kožica je opet super.

Moja Marta je isto imala ,ali malo samo na pregibima koljena i na glenju ,nismo našli šta joj smeta,jer se pokazalo da je alergična samo na soju(koju ne konzumira ,čak niti skrivenu jer ne jede nikakve kupovne mikseve i sl) no kak je starija povlači se ,tj sad s godinu dana nema više ničeg.

Tješi se da većina tih alergija i preosjetljivosti prođe kako dijete raste a sad mu samo možeš olakšati i eventulano naći šta mu smeta i to izbaiti iako je to ponkeda jako teško ,cure su ti dale super savjete ,A-derma je super.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

re:

PostPostao/la stela5 » 01 lis 2007, 12:14

hvala ti na odgovoru..vaši savjeti i potpore mi puno znače..jer atopijski dermatitis je stvarno jako gadan.bili smo i kod 3 dermatologa i alergologa.svi su rekli atopijski dermatitis, neurodermitis.sad to je isto.ali, svatko ima neku svoju drugu terapiju..jedna kaže, obavezno kupati svaki dan, drugi, nikako ne..i ne znaš kome bi se priklonil..valjda nekome paše svaki dna kupka , nekome ne..bili smo sad na testiranju, ali samo iz krvi..pa ćemo vidjeti..kako god, mislim da tu hrana ima jako veliku ulogu..a, teško je odrediti kaj bi mu smetalo..jer koliko sams ad još tu čitala, reakcije se čak mogu pojaviti nakon mjesec dana, a ne nakon 24-48h..znači kad se u tijelu toga prenagomila..nisam pametna više, a htjela bi otkriti uzrok..jer uzrok je neki je..jedino ako nije baš gen, onda mu ne mogu baš previeš puno pomoći.. :dunno i moram jako puno pohvaliti ovaj forum..super je..puno bolji od rodinog...ako ima još tko kakvog iskustva nek mi se javi..stvarno svaki savjet i iskustvo mi je dobrodošlo.. :kiss
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajci » 01 lis 2007, 20:41

stela, prvo se opusti, radiš najbolje što znaš i samim time si super mama. Time što se živciraš i strepiš nad bebicom možeš samo pogoršati stvari jer beba osjeti tvoju nervozu i postaje i sama nervozna.

To što kažeš da liječnici imaju različita mišljenja to nije tako čudno, kod neurodermitisa često ne paše isto svakom djetetu. Moj stariji je imao jaki neurodermitis, na svim pregibima koža je bila crvena, suha, negdje je znalo maltene do krvi biti ispucala. Svrbio ga je svaki dodir tako da sam sirotanu rezala nokte koliko god sam mogla da se ne grebe jer rukavice nije nikako htio imati na rukama, samo bi još jače plakao. Po noći se budio jer čim se siroče okrene počne ga svrbiti. Isto tako sam išla kod par liječnika i svi su se složili oko dijagnoze ali svako je imao neki svoj dodatni savjet. Ono što sam definitivno naučila, a to i tebi savjetujem, jako se čuvaj kortikosteroida. Kad time mažeš bude super, ali čim prestaneš sve opet bukne, možda i jače nego ranije, a to nije baš bezazlena kremica. Jedna pedijatrica nam je savjetovala "Kleopatrine kupke". To ti je kupka s maslinovim uljem i mlijekom - katastrofa, samo mi je par puta zaronio jer se sklizao od ulja a ništa bolje nije bilo.
Na kraju sam sama skužila što baš njemu paše. Kod njega je to bila najobičnija pavlovićeva, ali su mi u apoteci odvajali kremu prije nego bi stavili parfeme, i to u ogromnim količinama. Tada još nije bilo raznih preparata tipa Aderme, Mustele i sl. Tako jake promjene su trajale tamo negdje do osam-devet mjeseci, ne sjećam se više točno, a onda je postepeno prolazilo. Sad ima osam i pol i koža je super.
Inače, kao mali je bio alergičan na kravlje mlijeko, jaja, citruse, oraščiće, jabuku, brokulu, ne znam više što još. I to se s vremenom normaliziralo, već tri godine jede sve.
E da, dojila sam ga deset mjeseci, nakon toga on više nije htio.

Kad se mlađi rodio imao je suhu kožu i ljuskice i crvenilo na pregibima. Njega sam jedno vrijeme mazala stalno s Aderminom kremom za atopičnu kožu, u kadu stavljam baedmovo ulje i kupam ga s Mustelinim šamponom. Sad ima 11 mjeseci i koža je super.

Samo nemoj očajavati, sve će to doći na svoje, a da ti ga je teško gledati, to znam.Dojenje je super, ali to što si ga kratko dojila ne znači da bi bilo bolje da je bilo drugačije. :3srca
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la melita » 03 lis 2007, 10:35

Tajci je u pravu, svakom djetetu odgovara drugačija njega. Evo, ja sam primjetila da Valterova koža na mjestima gdje je zahvaćena deramtitisom izvrsno reagira kad mažem belobazom. Tu belobazu su mi isto preporučili na Šalati. Općenito, mislim da su na Šalati jako dobri stručnjaci i da bi se tamo trebalo ići kad dijete ima problema s kožom. :dunno
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kokomamac » 03 lis 2007, 20:12

moje iskustvo je da treba vremana skontat kaj tocno smeta kozi. ono kaj je dobro za moju malu, opce ne treba bit dobro za neko drugo dijete koje ima istih problema. kroz par godina sam skuzila sto joj sve smeta i kako reagira na kaj. nasla bus vec kaj djetetu pase od sapuna, sampona, cega vec - mi smo na kraju svi prilagodjeni njoj i peremo se istim preparatima. ne moraju to bit nuzno skupi preparati...

-konzervansi, pojacivaci okusa, umjetne arome i boje u hrani (glutaminat prvenstveno)
-konzervansi u kozmetici
-metil,butil parabeni u kozmetici
-neki detergenti
-svi omeksivaci osim dvije vrste
-namakanje u vodi (kupanje obicno domace, mislim da je do klora, jer nije pomoglo ni ulje u vodi ni neka hiperultraanti kupka)
-bazen (hiperkloriran je, isusi ju uzasno i krenu mrlje, grebanje, kraste - plivanje ko sport otpada)
-vuna gola il u mjesavini (osipa se na mjestima di je u kontaktu gola koza sa vunom)
-tempere, flomici i vodene boje (oma se moraju ruke dobro oprat, ako dojde iz skole musava od njih po rukama, drugi dan je koza suha i krenje svrbez, pucanje, gnojenje)

glede hrane i aditiva evo ti stranica o e-brojevima da se mozes orijentirat (ja vec napamet znam brdo brojeva i kad opsesivno :lol citam deklaracije znam kaj ne bum kupila..

http://e-brojevi.udd.hr/

stisni sa lijeve strane e-brojevi i izaci ce popis..

glede pranja.. ona se ne kupa, ili iznimno rijetko, al i tada kratko. dakle, samo se tusira. i poslije na mokro namrlja ulje na kozu pa se pobrise (dva puta ispiranje robe od detergenta, omeksivac iz dm-a bez mirisa, za kozu sklonu alergijama i sl.).. vec jako dugo koristi golo bademovo ulje sa par kapi lavande i nerolija. na sampon pazimo da nema parabena. kao i sve ostalo kaj mece na kozu..
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajci » 03 lis 2007, 22:00

Tako je i moj, nema šanse da obuče išta što nije 100% pamuk, odmah bi ga počelo svrbiti. Sad i to može.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re:

PostPostao/la stela5 » 04 lis 2007, 10:15

hvala vam na odgovorima i savjetima. imam pitanja još ako mi možete pomoći. sad poslije terapije s kortikosteroidima mu se to sve povuklo i čisto je bilo svega 2 dana..danas se ujutro probudio sav crveni u licu..i šta sad da radim? pa ne mogu ga opet ići mazati kortik. s čim da ga namažem..tako sam jadna..s kim ste vi mazali kad su bili crveni, a da nisu bili kortići i koliko je dugo trebalo bez njih da se to povuče ili su uvijek bili malo crveni..to mi je tu nejasno..a, doktorica mi bude sigurno rekla da ga opet namažem..njih baš briga kaj su to kortik.plačem se već cijelo jutro..hvala..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 04 lis 2007, 10:30

probaj s dr. theiss intenzivna krema na bazi noćurka. nama se ta kolekcija pokazala najboljom.

prvo vrijeme sam ga mazala adermom i kupala ga u mustelinoj stelatopiji. i bilo je dosta dobro.

onda sam nabasala na dr. theiss proizvode za atopičnu kožu na bazi noćurka. imaju uljnu kupku (fantastična i danas je koristim, a sin mi ima 3 godine), intenzivnu i 'običnu' kremu - sve na bazi noćurka. naj naj naj bolja stvar koju sam koristila.

e sad kako je to dosta individualno, možebit da će tvojemu bolje pasati mustelina linija, ili adermnina ili pak ova dr. theissa. odi u apoteku i potraži testere ako imaju.

i jedan vrlo važan savjet za uljne kupke. ulje (ja sam stavljala maslinovo) se ne smije staviti odmah u kadu kad i dijete. dijete se treba prvo jedno vrijeme (5-10 minuta, ovisno koliko dugo kupate dijete) kupati u samoj vodi i tek onda treba staviti ulje. malo, jedan čep.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

re:

PostPostao/la stela5 » 04 lis 2007, 10:42

da, čula sam za te kremice..mogla bi probati..ali, sad znači ga namažem s tom nekom neutralnom kremom za atopičare na ta crvena područja ? i to onda prođe nakon nekoliko dana ili? kak ste vi to prakticirali i koliko ste dugo bili čisto čisti, bez ijednog crvenila? tj.kako dugo su trajale ove upalne faze a, koliko dugo zdrave? očajna sam... hvalaaaaa..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 04 lis 2007, 10:54

joj ja sam ti to već zaboravila koliko dugo je bio crven, a koliko dugo 'zdrav'. ali u svakom slučaju znam da mu je bilo puuuno bolje kad sam ga s time mazala jer ga nije svrbilo, a i na izgled je bilo puuno bolje.

i nemoj odustati nakon što ga tri puta namažeš jednom kremom. treba bar neko vrijeme proći jer kako te kreme nisu kortikosteroidi ne vidi se momentalni pomak.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

re:

PostPostao/la stela5 » 04 lis 2007, 11:36

da, probala budem..ali, najgore je to kaj se to počne širiti..sad već ima malo i po vratiću i tako..bojim se da se ne proširi po cijelom tijelu..u, biti niti sam više ne znam..probat ću sad par dana namazati normalnom kremom. možda čak još danas odem i kod doktora. ne znam, sve mi to ne mirši na dobro..hvalaa..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 04 lis 2007, 13:25

evo, nazvala sam doktoricu i ona kaže da namažem opet kortik., da smijem.a, ja nebih htjela to tak često koristiti..stvarno je to gadna i opaka bolest.. :( nalazi od alergološkog testiranja budu gotovi u utorak i to smovadili saml krv iz vene.pa budu provjerili ige i rast na kravlje mlijeko, jaja, pšenično brašno s tim da jaja i pšenicu nije još niti jeo.sad sam ga namazala s neutralnom kremom po ličeku, mada je dosta crveni. ništa se ne svrbi..on se normalno ponaša koda ništa nije, samo mu mama nije više normalna.a, primjetila sam da je počeo dobivati ko crvene prišteke iznad guze..a, ovu noć je dosta loše spavao..i tako..samo problemi..znam da ima puno gorih bolesti i sve je to jasno, ali bogme nije niti ova baš samo tak..ako imate još kakvih iskustava i korisnih savjeta, samo mi recite..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 05 lis 2007, 13:20

pa zar baš nikoga nema tko bi mi mogao još pomoći na temelju svojih iskustva i odgovoriti na postavljena pitanja?
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 05 lis 2007, 14:39

stela ne znam točno na koja pitanja želiš odgovore. :dunno
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 05 lis 2007, 14:58

STELA-nema točnog odgovora ,morate prvo naći na šta je alergičan ,to izbaciti iz prehrane ili okruženja koliko je god moguće i naći najbolje kozmetičke preparate koji vam odgovaraju uz kombinaciju s kort. kad je najgore te čekati da malo poodraste .
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la d&j mama » 08 lis 2007, 00:14

draga stela, vjerujem da ti je koma jer sam i sama to prosla sa svoja dva pisulinca. najgore je dok ne otkrijes sto mu smeta odnosno sto mu pomaze. nama je Eucerin-uljna kupka spas!!!
oboje imaju neurodermitis i kad su bili mali je bilo prilicno gadno i isto kao i ti sam se uzasavala kortikosteroidnih krema, ali mislim da je bolje staviti dok je tako gadao nego ne, bar dok se malo ne smiri pa lagano smanjivati.
ja sam svoje decke kupala u vodi i eucerinu i to tako da ih ne bi tusirala nego samo umakala u kupki i nakon toga nista na kozu. sada imaju 3 god. i jos uvijek koristim samo tu kupku, ali ih sada tusiram. probala sam i adermine proizvode za atopicnu kozu, ali meni tj. njima ne pasu kao eucerin. moze se kupiti u ljekarnama i kosta 70 kn. imamo jos uvijek i kortikosterodinu kremu u kuci, ali je rijetko, rijetko korisitmo za razliku od prije.
nadam se da ces sto prije otkriti sto vam pase i da ce to biti iza vas :mah
d & j 21.11.2004
d&j mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 10 lis 2007, 10:32

hvala vam na odgovorima..to mi puno znači..jer od svakog nešto naučim, bez obzira kaj na svako dijete to drugačije djeluje..inače, ovaj vikend mi je bio dosta crveni po cijelom tijelu, osim po ličeku i vrateku..za prestrašiti..pa sam ga namazala razrijeđenim elokomom, pa mu to sad sve prolazi..kad ga namažem elokomom to prođe totalno do kraja, kao d aništa niti nije bilo..ali, vrati se mic po mic za kojih 5 dana..ne mažem duže od 3 dana..čiato da se ti crveni hrapavi plakovi povuču, da ne naštetim zdravoj koži.vodim dnevnik upotrebe kortikosteroida..moram ih upotrijebiti kad s drugim ne prolazi..bar smo sad u toj nekoj lošoj fazi, najlošijoj do sad..razlog nemam pojma..možda i to kaj je sad stalno nelal prehlađeni..brat mu to donosi iz vrtića..e, gotovi su testovi..ukupni ige je 66,5 , alergija na kravlje mlijeko 3, bjelanjak3 , pšenično brašno 0 i prašina, kuć.grinj...0 to je nalaz iz krvi.. popodne idem kod doktora da pokažem nalaz.. da li to pokazuje visoku alergiju ili? najbolje bi bilo da se sad testira na namirnice koje jede, pa ćemo vidjeti..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 10 lis 2007, 10:42

Ne znam za alergije (hvala bogu), ali možda da probaš sa Aderma mlijekom ili kremom? Ne može škoditi, a nama je dermatolog to preporučio. Preparat je namjenjen atopičnoj koži i prirodan je. Kupuje se u apoteci i košta oko 120 kn. Nas spasilo pukotina u koži izazvanih suhoćom :mah
IINA
Sveta krava

re:

PostPostao/la stela5 » 10 lis 2007, 10:48

imam ja doma svih mogućih preparata od a derme, avene trixera i još brdo toga..cijelu paletu krema i mlijeka..sve su to super kreme kad nema crvenila, kad je samo koža suha, i nije upaljena..ali, kad je upaljena, mi ne djeluju..meni se izvrsno pokazala pantexol krema..to mu super odogovara posebno licu..koža mu je baš mekana od nje.jako sam se zaratila sad protiv te bolesti..želim naći uzrok..želim ići na sve moguće pretrage..jer ama baš ništa se ne dešava na koži bezveze, UVIJEK postoji neki uzrok iznutra koji dobro ne funkcionira i to treba riješiti..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 10 lis 2007, 10:58

Koliko ja znam ne postoji neki poseban uzrok za ovo :dunno kao ni za alergije...jednostavno je takav imunitet :dunno
IINA
Sveta krava

re:

PostPostao/la stela5 » 11 lis 2007, 09:41

nego, to kaj me zanima..kažete da s kortićem prođe i za par dana opet dođe..naravno..ali, kak ste onda riješili problem crvenila..kad je pocrvenio mazali ste s neutralnim kremama? da li se povuklo onda ili je cijelo vrijeme dijete bilo blago crveno? koliko dugo je trajalo to crvenilo, koliko dugo je bila mirna faza, bez crvenila? e, to mene zanima..ta iskustva..da li je to crvenilo bilo hrapavo, da li vam se koža poslije toga ljuštila, kad se to osušilo?...hvala na odgovorima.
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gemini » 11 lis 2007, 10:04

Evo mene, nisam odmah vidjela temu.
Moji su jaako kratko bili dojeni i mlađi je več sa 2,5 mj (što je najčešća dom kad izbija neurodetmitis iliti atopijski dermatitis) dobio i to. Počelo je sa licem i širilo se se više. Probali smo sve moguće kupke i kreme i ... a ja osobno mislim mogu slobodno reći da nama to nije bilo potaknuto "nečime" jer PReHipp su pili od svog 5 dana, odjeću sam im uvjek prala posebno i 2 put ispirala bez omekšivaća a u dobi od 2,5-3 mj i do 5 nismo uvodili amabaš ništa novo dakle sigurno niej bilo zbog nove hrane, aergije i bla,bla...
Da ne duljim probali smo svašta i nije pomagalo ništa. Znao se ujutro probuditi sa krvavim obrazima koliko bi se izderao noću. Onda smo otkrili nešto novo, krema Linolafett i mlijeko Linollamilk ( i kupka). sve je nestalo u roku od tjedan, dva dana, kremica je fantastična, zacjeljuje i otvorene rane puno brže. U uputama njenima nigdje se ne spominje atopijski ali se spominje da pospješuje zarastanje i popravak opštečenja kože... uglavnom ,nije štetna, nema kortiće, može se koristiti po potrebi koliko god treba. Nas je spasila a i dan danas imamo uvjek tubu u kući jer s time mažemo i ogrebotine i razbijena koljena i ... sve ostale povrede da brže prođu. Inače ljeti atopijski slabi jer mu pogoduje more i sunce pa je i to pomoglo i nikad se više nije vratio.
Eto , probaj, nemaš šta izgubiti a nas je zaista spasilo.
Inače atopijski ako se ne izlječi i ne nadraste do neki kažu 5 godine , neki do puberteta, onda ostaje za cijeli život.
Link na sliku...

D&D 21.09.2005.
Gemini
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 11 lis 2007, 10:36

hvala ti na tvojem iskustvu..moj igor nema rana..pa me zanima da li se ta krema može stavljati i samo na crvenilo? da li si koristila kad kortikosteroide? i koliko su bili stari kad im je prošlo? hvala..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 15 lis 2007, 09:02

evo me opet...možda sam već pomalo dosadna i oprostite mi radi toga, ali kad je u pitanju moje dijete, onda...nemam granica..naime, nitko mi još nije odgovorio ono kaj baš mene zanima..jer u biti znam te stvari koje atopičare smetaju i itd..nego me zanima sam postupak mazanja..ono, pocrvenio je..s kim ste ga išli mazati, koliko puta na dan i za koliko dana se vidio oporavak, ili je prošlo, koliko je trajalo mirna faza bez crvenila, ako ga je uopće bilo? to mene zanima.. puno vam hvala..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.