Sada je: 28 srp 2026, 22:05.

Bole li trudovi?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la eli » 11 lis 2007, 22:15

carice, vi pričate o oporavku uz lijekove protiv boli. to je ipak drukčije od trudova bez analgetika, pogotovo ako su uz drip (nisam probala i ne bi).
eli
Sveta krava

PostPostao/la Maslacak » 11 lis 2007, 22:25

Ja sam uz drip dobila i nesto protiv boli na prvom porodu- ne epiduralnu nego nesto sto je skupa sa dripom curilo... Drugi put sam bez icega i bol je bila skoro jednaka- mozda me malo vise bolilo drugi put kod samog izgona- ali razlog moze biti i 3 cm veci obujam bebine glave.
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SlucajniGost » 11 lis 2007, 23:10

carice, vi pričate o oporavku uz lijekove protiv boli. to je ipak drukčije od trudova bez analgetika, pogotovo ako su uz drip (nisam probala i ne bi).

ooooo ova carica će ti sve ispričati o bolovima razne vrste :lol

trudovi do 5 cm, ni osjetila - takoreći.

onda drip sljedećih 5,6 sati - ne ponovilo se ne stigneš udahnut, nevjerojatno te tresu (a kako sam rodila na carski, ne bi se niti smjelo ponoviti).

sjećam se i momenta kad su isključili drip, al se nakon toga vrlo malo sjećam :mrgreen:

onda oporavak od carskog - bez lijekova protiv bolova, prvi dan nakon, teško hodaš, nekakvim puzećim korakom; sjesti je bio crni mrak na onaj visoki krevet; stati prvi put na noge - ja skoro pala, sestra me pridržala; smijanje i kašljanje, ne daj bože kihanje, užas. ali kad miruješ - dobro je, stvarno ne boli.

napominjem prvi dan nakon, jer sam na dan carskog dosta spavala nakon operacije, bila sam jaako grogi, nisam mogla govoriti uopće - ne znam jel to od opće možda, ali sam se uspjela rotirati s jednog boka na drugi, što recimo druge cure u sobi nisu uspjele, pa sad ne znam što je od to dvoje 'normalno'.

oporavak od carskoh uz analgetike - je dosta lakši od onog bez :lol al sam mudra.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 11 lis 2007, 23:14

ono moje je bio riplej anđi i renci.
a ti si gošćo prošla skoro sve, jedino te krejzica nadmašila (ta je uz svo tvoje imala i vaginalni na "čupanje") :drink
eli
Sveta krava

PostPostao/la damdam » 12 lis 2007, 01:04

i ja sam prošla sve, osim izgona...
al ovo ću bogami ponoviti...osjećaj kad sam se probudila poslije opće je bio sljedeći: ja na kolicima ne mogu reći, viknuti, otvaram usta a iz mene ne izlazi glas :shock: , koji mi treeeeeba da viknem, da me spase...osjećaj...ma najgori u životu...osjećala sam se ko zaklana krava...osjetila sam se kao da su me taj moment rezali...onda su došla ona dva smiješna tipa sa sv duha (stanlio i olio) i tako razrezanu su me, ali sa lijepo pošteno ohlađenom ranom, zgrabili i sa stola premjestili na kolica (ona iz prvog svj. rata) onda me provozali, pa sa tih kolica ponovno prebacili na krevet...poslije su me i s tog kreveta prebacivali na krevet sa kotačima....bila sam toliko očajna i toliko sam zapomagala a sve uzalud...glas nije izlazio izmene pa je ispadalo kao da hropćem i otvaram usta u prazno...o bolilo me je toliko pri tim dizanjima da sam čak zagrlila onog olia oko vrata i čvrrrrsto ga stisla..(sw mama - možeš si zamislit koliko sam očajna bila :mrgreen: )....ljudi mi se poslije ispričavali jer su zbog navale to jutro morali čekati slobodan krevet, pa mi se rana od reza ohladila i zato je toliko boljelo, a sredstva protiv boli sam dobila tek kasnije, mislim one boce.

TI bolovi su bili neusporedivo gori od najgorih trudova pod dripom...radije bih bila pod dripom cijeli dan nego taj dio poslije carskog u općoj ponovno doživjeti...

eli, kako to misliš ovo o crazy?
jeli ona rodila jednu curićku-blizanku normalno a drugu carskim? jesam li to dobro shvatila?
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 07:47

Evp ja sam nakon carskog dobila jednu injekciju analgina (nekih pet sati nakon zahvata) i to je to :dunno . Kasnije te svakih par sati pitaju trebaš li analgin. Meni nie trebao. Zbilja dok si na miru ne boli. Ja to ne bi nazvala oporavak uz analgetike.
A na vaginalnom porodu nisam dobila niš, jer nisam tražila, a oni mi nisu dali odmah(bila sam u bolnici pa je postupak primitka u rodilište malo drugačiji), a kad su se sjetili bilo je kasno :mrgreen: Uz to 90% poroda nije bez analgetika, jer već kad dođu u predrađaonu dobiju analgetik (koji prezentiraju kao "nešto što će vas opustiti"... ) Rijetko ko se može "pohvaliti" porodom bez analgetika :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 12 lis 2007, 08:11

danrej, pisala je ona, prva blizanka je rođena vaginalno, ali ne normalno nego na silu, a druga se ružno spustila pa je morala na carski. žena je prošla baš sve gadno što se moglo proći, ali cure su od prvog trena dobro i bile su krupne kao kod jednopl.tr.
eli
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 08:38

Rijetko ko se može "pohvaliti" porodom bez analgetika

Kako u kojoj bolnici.
Nisu mi niti dali niti nudili analgetik u porodu.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 08:46

Ak pričamo o Hr to je otprilike isto u svakoj bolnici.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 lis 2007, 09:05

jeli ona rodila jednu curićku-blizanku normalno a drugu carskim? jesam li to dobro shvatila?

dobro si shvatila.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 09:12

Ak pričamo o Hr to je otprilike isto u svakoj bolnici.

Niti je isto u cijeloj HR, pa niti u svim Zg bolnicama.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 09:14

OK ajde da čujem detalje. Izostavi Sv. Duh i Petrovu, to znam.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 09:29

IINA je napisao/la: Rijetko ko se može "pohvaliti" porodom bez analgetika :dunno

Zasto mislis da su rijetkost oni koji su imali porod bez analgetika.
Sigurna sam da ce ti se javiti jos cura koje su imale to iskustvo.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la kimama1 » 12 lis 2007, 09:31

Pula - analgetike nitko nudio ni davao.
Moja frendica ih je npr. dobila, ali kad ih je zatražila sama.

Što se trudova tiče, boljelo je jako, ali je trajalo kratko. Isti tren kad sam rodila, liječnica je pitala - onda, jel bilo strašno?. Odgovorila sam joj, čujte, ugodno nije, ali da bi mi OVA bol bila razlog da ne rađam ponovno (inače sam s puno žena tada pričala koje su navodile da ih strah od bolova priječi da planiraju još jednu trudnoću) - sigurno ne bi.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 09:42

Zato kaj je davanje analgetika dio standardiziranih postupaka u rodilištu :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 12 lis 2007, 09:45

pula - sada već na tečaju kreće pravo nagovaranje za epiduralnu koju su uveli prije 2,5g
do tada nisu davali ništa. znam samo za jedan slučaj kada je moja poznanica, nakon x sati dripa molila da je ubiju pa je dobila malo dolatina, izrigala se i požalila.
sve ostale koje znam su otrpile.

dobije se injekcija za šivanje epi.
poslije ništa, tj. kod mastitisa sa visokom temperaturom daju paracetamol. nikad nitko nije dobio nešto protiv boli od šava ili postporođajnih kontrakcija.
eli
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 09:51

:shock: na Duhu ti doleze prva dva dana u sobu bar tri puta pitat je l trebate analgin. I obavezno te isto pitaju prije spavanja i nakon davanja oksitoksika.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 09:51

Zato kaj je davanje analgetika dio standardiziranih postupaka u rodilištu

Ako je to standard ona nema sanse da bi ja to izbjegla cak dvaput. Ajde jednom da im se omakne, ono ispala im sprica na pod pa im se nije navlacilo novu. :mrgreen:
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 10:01

na Duhu ti doleze prva dva dana u sobu bar tri puta pitat je l trebate analgin. I obavezno te isto pitaju prije spavanja i nakon davanja oksitoksika.

Sad pricamo o kruskama i jabukama, jel pricamo o trudovima tijekom poroda ili o stezanjima maternice nakon poroda i nakon davanja bilo ergometrina bilo sintocinona. O cemu pricamo.

U porodu mi nitko nista nije davao.

Nakon poroda su dolazili pitati ovo sto IINA kaze, ali ako jedna zena uzme a druga ne uzme onda to nikako ne spada u standard.
Tada, poslije poroda nisam imala razlog za uzimanje analgetika: prvo nije me bolilo da bi ga uzela, a drugo Analgin je zadnji analgetik koji bi u 21. stoljecu popila. Lijek koji je u nekoliko zemalja napušten radi svojih komplikacija u prvom redu supresije kostane srzi.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 10:02

Pa možda ima šanse. Možda si rođena pod "sretnom zvijezdom".
Ja ne znam nikog ko nije dobio taj uvodni, a bome niti odbio kasnije analgetike kad su nuđeni. A u četiri dana provedena u rađaoni ali sve do jedne su dobile "za smirenje".
Ima ih sigurno koje nisu niš dobile (ko ti recimo), ali je to rijetka pojava.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 12 lis 2007, 10:04

Nakon poroda mi nisu nudjeni nikakvi analgetici. Niti ista za smirenje.
Na zalost, jer je jaaaako bolilo. I bila sam u komi totalnoj.
Kad sam ih trazila, rekli su da zamolim mma da mi donese nesto, jer oni nemaju ( SD )... Pa je mm donio Analgin jer su to oni na odjelu preporucili.
Skorpi :shock: nisam znala to za Analgin.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 10:12

A u četiri dana provedena u rađaoni ali sve do jedne su dobile "za smirenje".
Ima ih sigurno koje nisu niš dobile (ko ti recimo), ali je to rijetka pojava.

Kao prvo ovdje ce ti se javiti cure koje su rodile na Svetom Duhu kao i ja i nisu za vrijeme poroda dobile nikakav analgetik.

Drugo, igrom slucaja ja sam u radjaoni bila puno vise puta od onih dvaput kad sam rađala, i to u drugoj bolnici od one u kojoj sam rađala.
Pa dozvoli mogućnost da ima osjećaj o tome koliko zena pri porodu dobije Dolantin ili neki drugi analgetik (iako u samom porodu ne daju uglavnom nista osim Dolantina).
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 10:20

Ono o analgeticima je bilo za eli, koja piše da u Puli ne daju niš za postporođajne kontrakcije.
Ništa drugo ni ne nude osim analgina, prema tom nemaš izbora.
Da Dolantin u porodu. Istina, možeš dobit i analgin. Drugog nema.
A to da nisi niš dobile, žao mi je al totalno mi je vjerojatno da možda ni ne znaš da jesti :dunno Pogotovo na Duhu. Osim ako nisi došla drito na stol, onda im zna promaknut ili ako nisi eksplicite odbila :dunno
Zadnja izmjena: IINA; 12 lis 2007, 10:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Julija29 » 12 lis 2007, 10:24

Ja nisam u HR, ali just for the record - kod nas ne daju nista. Ni za trudove, ni za sivenje epi, ni za rez od carskog.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la watani » 12 lis 2007, 10:44

swenova mama je napisao/la:ok, neka bude. A zasto su onda razliciti i o cemu to ovisi i mozemo li na to utjecati?

nego, sw m, zakaj to tebe zanima?
jer da bi odgovorila na ova pitanja, trebalo bi se spustiti na razinu receptora, zivcanih zavrsetaka, nasih iskustava i osobina...da li nas je mama dojila dok smo bili bebe :mrgreen: ...

puno je tu detalja u igri. a najbitniji je, ja mislim, onaj dio koji se odvija u nasem mozgu.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la damdam » 12 lis 2007, 10:54

danrej, pisala je ona, prva blizanka je rođena vaginalno, ali ne normalno nego na silu, a druga se ružno spustila pa je morala na carski. žena je prošla baš sve gadno što se moglo proći, ali cure su od prvog trena dobro i bile su krupne kao kod jednopl.tr.

žena zmaj

što mi sve pretrpimo, koliko je tu različitih priča, bolnih, manje bolnih...
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 12 lis 2007, 11:04

A to da nisi niš dobile, žao mi je al totalno mi je vjerojatno da možda ni ne znaš da jesti Pogotovo na Duhu. Osim ako nisi došla drito na stol, onda im zna promaknut ili ako nisi eksplicite odbila

Valjda ovo pitanje ide meni pa da odgovorim:
Oba svoja poroda znam sigurno da nisam dobila. Niti su mu nudili pa da bi odbila.
A tvrdnja ti je u rangu toga da ja tebi IINA sada kazem da ti se pricinilo a da ih zapravo nisi dobila. ;-)

Ako igras na kartu neuracunjivosti moje ili necije druge na porodu ona ti opet kazem da sam prisustvovala na xy poroda i da ne stoji tvrdnja da sve zene u porodu dobiju analgetik a isto tako da one koje ne dobiju, nisu pritom nikakav izuzetak.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 lis 2007, 11:05

sta si i ti doula skorpi? :shock:
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 11:07

Ovak možemo do sutra. Ja sam se svega nagledala, na žalost, i ne govorim na pamet.
A nije ni bilo upućeno baš tebi, više općenito ;-)
IINA
Sveta krava

PostPostao/la nina » 12 lis 2007, 11:28

ja nisam dobila bas nista na porodu,rodila sam u rijeci,jos sam ih ja tlacila da mi daju nesto za boleve,iako me ni trudovi,ni porod nisu bolili,ja sam cekala tu veeeeliku bol,i od straha ih tlacila
rekli su mi da fino lezim i cekam,a protiv bolova mi ne treba nista
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.