Od rođenja Sara ima jako osjetljivu kožu, nakon tuširanja dobije po prsima i leđima i vratu crvene fleke koje ju češu, a povuku se same nakon 15-ak minuta. To nas je na početku zabrinjavalo, ali smo se s vremenom navikli da kupanje maksimalno skratimo i prorijedimo.
Prvo ljeto smo skužili da joj od vrućine izbiju prištići i iste one fleke kao od kupanja.Čim smo došli na more sve je prošlo ko rukom odneseno.
Vratili se u ZG i tu jesen s jaslicama i sezonom grijanja prvi put nam se pojavio AD i to kao jedan mali suhi krug veličine kovanice od 50 lipa na desnoj potkoljenici. Mazali se par mjeseci A-derma kremom, povuklo se vrlo brzo. Mi mislili sve rješeno
Kupili u L'Occitaneu kupku od maslina i jedno vrijeme nam se sve činilo OK. Pri kupanju i dalje crvene fleke, po vrućini također. Došlo opet ljeto, maloj se koža preporodila od mora i sunca. Mi zaključili kako smo sjajno to rješili
E, došla i ova jesen, opet jaslice s teškom ponovnom adaptacijom, opet sezona grijanja, a u obitelj uskoro dolazi još jedna beba. Puno stresa, ukratko. Mrvu je opet napao AD, ali ovaj put poprilično jako. Prvo je u rujnu dobila jednu otvorenu ranu na desnoj natkoljenici. Ja sam mislila da su ju nažuljale nove traperice, špricala Octeniseptom i Bivacinom i uskoro je zacijelila. Bila je veličine 50lipa i nimalo nije sličila na ono ljuskanje od prošle godine. Kad je dobila i drugu ranu nakon kakvih mjesec dana par centimetara od one prve ipak sam se zabrinula i odvela je doktorici i dermatologici. Ta je rapidno napredovala, narasla je u dva dana od zrna papra na 5 kuna. Doktorica i dermatologica su se složile da je to opet AD.
Proučila sam sve što se na netu dalo izguglati na tu temu. Najkorisniji savjeti su došli s ovog topica
Nama je pomoglo jednom, dvaput dnevno, otvorene rane dezinficirati Octeniseptom, mazati ih Tobrexom (antibiotskom kremom za oči) i Linola-Fettom. Dvaput dnevno sam joj mazala cijelo tijelo A-derma mlijekom. Tuširala se dvaput tjedno u A-derma Exomega ulju. Kupili smo joj i filter za vodu koji uklanja klor, nečistoće i dio minerala iz vode. Sad nakon tuširanja nema točke! Izbacili smo sve mliječno osim jogurta, pazimo na E brojeve, hranimo se jako zdravo. Robicu perem u DM-ovim prašcima za osjetljivu kožu, ispirem do besvijesti, stavljam vrlo malo DM-ovog omekšivača za osjetljivu kožu...
Najgori napad AD-a je prošao, sve su se rane povukle, stvorila se nova koža, nema novih žarišta. Koža joj je na tim mjestima crvena, ali izgleda da će biti dobro. Mackamo se A dermom i dalje i nadamo se da smo zauvijek gotovi s ranama. Eto, nadam se da će naše iskustvo nekom pomoći, a i koristim priliku da zahvalim svim mamama na njihovim vrijednim iskustvima.