Sada je: 25 kol 2026, 11:19.

atopica dermica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

PostPostao/la Gemini » 15 lis 2007, 18:25

Ni moj nije imao rane same od sebe, nego kako bi ga to na obrazima svrbilo tako je sam sebe znao iderati do krvi. Mi smo sa linolafett mazali i na otvorenu ranu (piše da se smije) i na crvenilo, koliko god puta dnevno hočeš ili smatraš potrebnim, nije štetna nema kortiće u sebi. Koristili smo i mi kortikosteroide par puta prije otkriča te kreme poslije više nije trebalo. AD je počeo sa cca 2,5mj, stabilizirao se oko 6 a u potpunosti nestao do cca 10mj. ( u periodu 6-10mj je bilo ljeto a more i sunce pomaže pa je i to pridonjelo)
Link na sliku...

D&D 21.09.2005.
Gemini
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la stela5 » 16 lis 2007, 08:55

a, samo po obrazima je imao ili još negdje?
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajci » 16 lis 2007, 09:25

Moj je stariji znao kao beba biti crven tjednima bez prestanka, povremeno uz ranice na koži. Meni je bilo važno da je stalno namazan. Koliko sam skužila, imaš doma svu silu preparata, možda prebrzo prelaziš s jednih na druge. Kao što je netko rekao, to nisu kortići i treba vremena da počnu pomagati.
Mi smo prvo testiranje radili s osam mjeseci i saznali da je alergičan na svu silu nutritivnih alergena, s tim da sam ga ja isključivo dojila do 6 mjeseci a on je imao jaki neurodemitis i ranije. Hoću reći, samo isključivanje alergena neće samo po sebi riješiti pitanje kože, pomoći hoće, ali dok se ne riješi treba ti puno strpljenja.
Njemu se koža skroz sredila tamo negdje iza trće godine ako se dobro sjećam.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re:

PostPostao/la stela5 » 16 lis 2007, 10:43

da, dobro si skužila..imam hrpu toga, istalno nešto mijenjam..zato ništa niti ne reagira..najgore je kaj mi je crveni sveposuda..leđa, noge, ruke, trbuh, šake..hrapavi..stvarno sam jadna..da li je i kod vas bilo crvenilo sveposuda ili samo npr malo ruka i noga..pitam zato da usporedim malo..jer nekima je ne znam crvena samo podlaktica i nadlaktica i ništa drugo..ja kad ga tak namažem s tom nekom neutralnom kremom po tim upaljenim crvenim mjestima..onda još više izreagira..tj.pocrveni.zato uopće ne znam da li dobro radim..a, doktori samo prepisuju kortiće i to je to..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gemini » 16 lis 2007, 23:59

Mi smo imali lice, rukice i malo po nogama.
Nemoj mjenjati stalno i mješati, drži se jedne kreme barem 7 dana ali ako vidiš da koža reagira suprotnom reakcijom i sve još više pocrveni onda ta krema vama definitivno ne paše. Probaj s ovom mojom, drćim palčeve da uspije. Ali i kad počne djelovati neče sve nestati preko noći ali češ vidjeti da ide na bolje.
Link na sliku...

D&D 21.09.2005.
Gemini
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jullishka » 17 lis 2007, 08:25

Stela5, jedan :hug prvo...
Mi nemamo hvala Bogu takav problem, ali nasa najbolja drugarica ima to od 4 meseca....
Ona je probala sve što može da se proba, na kraju je odvela dete kod homeopate....evo, naša mala drugarica (kuc kuc) nema ni traga od bolesti... pije neke kapi, šta i kako ne znam tačno, ali ću se raspitati!
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

re:

PostPostao/la stela5 » 17 lis 2007, 12:37

da li kod vas kod kojih je prošao ad, da li se koža potpuno regenerirala? da li je i dalje ostala suha koža na tim mjestima? i da li ste kad je upala prošla i to se počne sušiti i ljuštiti, jako mazali vlažnim kremama ili ste pustili prvo da se ta koža sama izljušti, pa onda tek mazali? znam, imam puno pitanja.. ali, iskustva zlata vrijede..hvala puno..pusa svima..

p.s. danas sam baš u bedu zbog tošea..tako mlad i tako dobar..strašno..znam da nije tu mjesto da to napišem..ali, pobjeglo mi je..danas si tu, sutra te nema...život je stvarno...nemam riječi..hvala vam i oprostite.... :mah
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gemini » 17 lis 2007, 15:06

mazali smo cjelo vrijeme i sve se regeneriralo
Link na sliku...

D&D 21.09.2005.
Gemini
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajci » 17 lis 2007, 23:49

I mi smo cijelo vrijeme mazali i vrijedilo je. Ali dobro kaže Gemini, neće nestati preko noći, ad traje dugo, računajući u mjesecima i više.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MATEJA » 25 lis 2007, 09:07

DRAGA STELA,znam kako ti je,ja sam mislila da ću poluditi.Naša Jana je dobila atopijski dermatitis 3 tjedan nakon poroda,do osmog mjeseca,nismo znali koja joj je dijagnoza.Mazala sam joj lice s kortikosteroidima,na preporuku dr.,mislim da je učinila ispravno,jer te rane,i svrab je samo mogo zalječiti kortikosteroid.Kad sam već pukla nakon silnihhhhhhh isprobavanja krema,i njoj ništa nije odgovaralo,zatražila sam uputnicu za dermatologa na Šalati.Dr.Sučić je odmah rekla atopijski dermatitis,i preporučila kremu ELIDEL.Elidelom mažeš samo kožu lica kad je blago upaljena,to nas je spasilo od učestale upotrebe kortikosteroida,jer ELIDEL vrati kožu u zdravo stanje.Nakon ovog ljeta Janina koža je prekrasna,tu i tamo ličeko crveno,ali Hvala Bogu super je.Atopijski dermatitis se u 90% slučajeva totalno povuče.Zaboravila sam napisati da smo Janu 2 puta tjedno kupali u kadi gdje je bilo par kapi maslinovog ulja,puno je pomoglo,tijelo ne ispireš,nego samo obrišeš.Nemoj biti u panici,a Elidel nikako na svoju ruku nego samo po savijetu liječnika.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re:

PostPostao/la stela5 » 26 lis 2007, 10:46

samo po licu je imala? po drugim dijelovima tijela nije?
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamenko » 31 lis 2007, 12:24

Evo mog iskustva. Lukas je dobio atopijski dermatitis sa negdje 2 mj. Najvise je imao po obrazima koje je cesao, pa su mu se pravile kraste, ma uzas...Isli smo od dermatologa do dermatologa, dok nam jedan nije dao Beloderm u belobazi 20 % koji smo mazali 5 dana, a poslije toga eucerin kremu s ureom. Povuklo se, a uskoro se ponovo pojavilo, tada smo jos jednom mazali, i Hvala Bogu!, nikad se vise nije vratilo!!!
mamenko
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sarah Kay » 07 stu 2007, 00:50

Od rođenja Sara ima jako osjetljivu kožu, nakon tuširanja dobije po prsima i leđima i vratu crvene fleke koje ju češu, a povuku se same nakon 15-ak minuta. To nas je na početku zabrinjavalo, ali smo se s vremenom navikli da kupanje maksimalno skratimo i prorijedimo.

Prvo ljeto smo skužili da joj od vrućine izbiju prištići i iste one fleke kao od kupanja.Čim smo došli na more sve je prošlo ko rukom odneseno.
Vratili se u ZG i tu jesen s jaslicama i sezonom grijanja prvi put nam se pojavio AD i to kao jedan mali suhi krug veličine kovanice od 50 lipa na desnoj potkoljenici. Mazali se par mjeseci A-derma kremom, povuklo se vrlo brzo. Mi mislili sve rješeno ;)
Kupili u L'Occitaneu kupku od maslina i jedno vrijeme nam se sve činilo OK. Pri kupanju i dalje crvene fleke, po vrućini također. Došlo opet ljeto, maloj se koža preporodila od mora i sunca. Mi zaključili kako smo sjajno to rješili ;)

E, došla i ova jesen, opet jaslice s teškom ponovnom adaptacijom, opet sezona grijanja, a u obitelj uskoro dolazi još jedna beba. Puno stresa, ukratko. Mrvu je opet napao AD, ali ovaj put poprilično jako. Prvo je u rujnu dobila jednu otvorenu ranu na desnoj natkoljenici. Ja sam mislila da su ju nažuljale nove traperice, špricala Octeniseptom i Bivacinom i uskoro je zacijelila. Bila je veličine 50lipa i nimalo nije sličila na ono ljuskanje od prošle godine. Kad je dobila i drugu ranu nakon kakvih mjesec dana par centimetara od one prve ipak sam se zabrinula i odvela je doktorici i dermatologici. Ta je rapidno napredovala, narasla je u dva dana od zrna papra na 5 kuna. Doktorica i dermatologica su se složile da je to opet AD.
Proučila sam sve što se na netu dalo izguglati na tu temu. Najkorisniji savjeti su došli s ovog topica ;)

Nama je pomoglo jednom, dvaput dnevno, otvorene rane dezinficirati Octeniseptom, mazati ih Tobrexom (antibiotskom kremom za oči) i Linola-Fettom. Dvaput dnevno sam joj mazala cijelo tijelo A-derma mlijekom. Tuširala se dvaput tjedno u A-derma Exomega ulju. Kupili smo joj i filter za vodu koji uklanja klor, nečistoće i dio minerala iz vode. Sad nakon tuširanja nema točke! Izbacili smo sve mliječno osim jogurta, pazimo na E brojeve, hranimo se jako zdravo. Robicu perem u DM-ovim prašcima za osjetljivu kožu, ispirem do besvijesti, stavljam vrlo malo DM-ovog omekšivača za osjetljivu kožu...

Najgori napad AD-a je prošao, sve su se rane povukle, stvorila se nova koža, nema novih žarišta. Koža joj je na tim mjestima crvena, ali izgleda da će biti dobro. Mackamo se A dermom i dalje i nadamo se da smo zauvijek gotovi s ranama. Eto, nadam se da će naše iskustvo nekom pomoći, a i koristim priliku da zahvalim svim mamama na njihovim vrijednim iskustvima.
Sarah Kay
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la frida » 18 stu 2007, 22:29

Evo da se i ja priključim. Mojoj curki je dijagn. sa 11 mjeseci (dojila je do 2,5 godine), tak da to nema veze. :mrgreen: Ona nije imala uznapredovalu fazu, tek nekoliko lišajića po rukicama i ličeku, tako da smo to sve poprilično bezbolno prošli. Uglavnom, dr. je preporučila Linola mlijeko za tijelo (košta oko 120,00 kn) i Bepanthen mast za ličeko i to je stvarno brzo prošlo. Preporučam u svakom slučaju.
frida
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: atopica dermica

PostPostao/la mrcinela » 22 lis 2010, 15:44

Pozdrav svima! Molim vas ako mi netko može pomoći!

Moj beban ima 5 mj i malo malo kašlje. U zadnje vrijeme dosta teško diše i otišli smo na pregled gdje ga je doktor samo pregledao i preslušao i rekao da je možda astma i da ima atopijski dermatits. E sad, taj osip na licu ima od rođenja i jedva se vidi ali malo mu je izbilo još na jednoj strani lica. I glavu dosta češe ali ima tjemenicu pa sam ja mislila da zato, nikako da ju iskorijenimo.

Ono što mene zanima, da li se stvarno može postaviti dijagnoza a samo je pogledao u dijete? I odmah je razvezao priču o alergijama i da je to povezano. Dijete nigdje osim na licu nema ništa, od nedavno mu peremo veš s omekšivačem, kreme smo svakakve koristili i šampone i sve je ok. I kakve ja sad alergije trebam očekivati? Za mjesec dana krećemo s doranom i malo me je strah! Ako mi tko može nešto reći o tome.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 22 lis 2010, 22:34

stela, moj G je bio sav flekast, dermatitis atopični .... mi smo se preporodili kad smo se počeli mazat Stelatopiom od Mustele, jednom na dan navečer
djecu ne kupam svaki dan jer im to previše isušuje kožu

inače kod N ista pjesma, pomagale kupke od hrastove kore

držim fige da bude bolje
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la boysmama » 22 lis 2010, 23:06

eh, da... došlo nam hladnije vrijeme i čim malo grijanje upalimo, i ove godine ista pjesma :znoj taman kad sam se ponadala da je prerastao AD... L je već počeo dobivati kružne grozdaste točkice po licu i nogicama, jedino što je nama pomagalo i prošle zime (osim kortića) je dobri stari bepanthen, samo redovito i stalno mazati, i nikako ih kupati svaki dan... a borba je to žestoka, igra strpljenja...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Svrco » 23 lis 2010, 10:04

I Juri je negdje s 4 mjeseca dijagnosticiran atopijski. Dojena je beba, tako da mislim da si nemaš razloga predbacivati nedojenje. Nama je pedijatar preporučio Adermu Exomegu i stvarno mu je pomogla. Izbjegli smo i kortiće. Ja njega stalno mažem s Adermom, praktički bez prekida. Ne kupam ga svaki dan, već svaki drugi. Sad mu se rjetko pojavi tu i tam poneki flekić. Bit će sve ok. Njima se to obično povuče, negdje do 3. godine. Ali kužim te, i ja sam bila sva unezvjerena kad mu se to pojavilo.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la cakorka » 24 lis 2010, 00:13

Mrcinela-i mojoj maloj je pedica rekla da je atopijski samo sto ju je pogledala.
Kod nas nije bilo strasno,jednom sam namazala korticima ispod koljena,inace smo koristili Neuroderm kremu.Znam da su me neki ovako gledali :shock ali sam slusala pedicu i kupala je jednom sedmicno i to dugo samo u cistoj vodi,nekad bi stavila par kapi maslinovog ulja.Posle smo presli na weledine proizvode,do skoro nije ni znala sta je pjena pa sad uziva.
Sa dohranom smo isli polako,sve po tablici i hdb nikad nije imala neku reakciju.
Tvom bebacu :kiss i drzim fige da prode bez alergija i bez kortica
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrcinela » 24 lis 2010, 09:28

hvala cakorka :D
Mi ga kupamo svaka 2 dana ali mislim da možemo sada i rijeđe jer stvarno nije vruće (sreća),iako ja nisam primjetila da mu išta smeta jer je samo na licu, a s dohranom sam svakako mislila po tablici, čak malo pomaknuti jaja i ribu ( tako sam negdje pročitala)...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrs. eastwood » 12 stu 2012, 12:36

podići ću ovu temu...
imamo atopijski oduvijek valjda, nekad nam je bolje nekad dobro, nekad ga i nema... uglavnom sad se je pojačao...

gledam proizvode i ne znam da uzmem kremicu/mlijeko za tijelo ili kupke, pjenice za kupanje?
generalno sam se odlučila da ću ove na bazi zobi (da ne reklamiram proizvođaca?!).
samo se sad mislim da bude to praktičnije. sad po zimi se ne kupamo svaki dan, pa mozda bolje kremica, pa mogu lokalno intervenirati. uglavnom nam je po nogama izbija i tu se najvise i cesška :|
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 12 stu 2012, 12:48

vazno je da kupka bude sto prijateljskija za kozu, to je moje iskustvo. moj je pedijatar to zvao 'na salatu' - preporucio je dodavanje i malo octa u vodu, osim ulja koje smo oduvijek stavljali.

ja ne volim izbjegavanje kupanja i tusiranja, ma koliko isusivalo kozu, pa sam ih makar samo oplahnula vodom. za to mi je bilo odlicno dr wolf ulje za tusiranje ili tako nekako se zvalo :da?

imala sam prilike vidjeti kako izgleda kad se rane od ceskanja inficiraju, grozno nesto. a nezamislivo mi je mazanje kreme na neopranu kozu, brrrr
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Nanoibeba » 12 stu 2012, 12:56

nisam čitala od početka ali nas je spaisla krema koju nam je preporučila pedijatrica. Radi ju jedna gospođa u apoteci negdje u hercegovini. moja cura ima alergijsku astmu i u periodu alergije, javlja joj se i dermatitis.

Inače, malac je imao atopijski kao beba, isprobali smo sve moguće kreme s manje ili više uspjeha, ali se kod njega povuklo.

Ova gore navedena krema, nam je stalno u frižideru. Stvarno preporuke i ne sadrži kortikosteroide
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 12 stu 2012, 13:06

ivana7997 je napisao/la:ja ne volim izbjegavanje kupanja i tusiranja, ma koliko isusivalo kozu

ne izbjegavam ja kupanje jer joj isušuje kožu, naprotiv - atopijski bi se trebao tretirati svakodnevnim tuširanjem, u ne pre toploj vodi... a zimi se mi kupamo svaki drugi dan jer smo ionako prešmcavi i kašljemo odkako smo krenuli u vrtic na jesen.

da, ni ja ne nanosim kremice na neopranu kozu nije mi problem ju oplahnuti joj i nogice dok joj perem guzu.

a zna se dobro zagrebati :ajme
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la lilipop » 13 stu 2012, 10:43

Moja princezima ima atopijski,ali nama je A-derma krema pomogla.
Pojavi se uglavnom zimi,kada je hladno napolju
Mazemo je od glave do pete
Uz A-dermu ne moramo je cak ni mazati svaki dan
Probali smo svakakve kreme,ali ova nam je hdB pomogla
Tusiram je svakodnevno, ali krema "odradi" svoje
(Ovi iz A-derme bi mi trebali platiti reklamu :lol )
Imam osjecaj da joj se stanje popravlja kako je starija
Cim krene jesen pocnem davati riblje ulje u perlama
Kazu da i to pomaze kod atopijskog
Mama, ja ću biti tvoja najbolja drugarica cijeli život.
lilipop
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara.b » 13 stu 2012, 10:49

Sve su to nijanse i koliko je kod koga to izraženo ili nije.

Moj ga nije ni imao do prošle godine, dakle dobio ga je sa 4 i kusur.
Ja ga imam u izuzetno blagom obliku, samo se na nadlakticama pojavi kružić -2
i riješim ga se vrlo brzo.
ALi kod njega ide sporije i zahvati veću površinu, uglavnom stradaju bedra, nekad i listovi.

Pomagala nam je kupka sa zobenim pahuljicama,
kantarion (domaći) i obavezno pranje sa sredstvom koje nema sapuna, a i to vrlo malo stavimo.
Mažem mu nogice 3 x dnevno bademovim uljem (već mjesec, dva) i za sada je stanje hB ok.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la direktorica svemira » 13 stu 2012, 13:12

Iznutra ulja bogata omega 3 masnim kiselinama (riblje npr) i gama linolenskom (noćurak, boražina), ponekad pomaže i ulje crnog kima.

Izvana kupke od zobi (zobene pahuljice u gazu pa iscijediti u vodu za kupanje), lokalno dermalno mješavine shea maslaca i noćurka (najjednostavnije).
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara.b » 13 stu 2012, 14:24

direktorica svemira je napisao/la:zobene pahuljice u gazu pa iscijediti u vodu za kupanje

točno to smo mi radili..i to nekoliko gruda.
Po 2, 3 velike žlice zobenih stavit u gazu, zavezati i onda stiskati u vodi par minuta..voda bude kao mlijeko.

Zanimalo me baš može li noćurak ili crni kim za djecu...Hvala direktorice :)
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 13 stu 2012, 14:38

ovo sto sam uzela je aderma na bazi zobi. pise da je za bebe i djecu...

da, zob je super kažu.a kad je imala kozice, samljeli smo zobene pahuljice i kupali je u njima, smanjuje svrbež jer se stvori nekako sluzavi sloj na kozi :1
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 13 stu 2012, 14:47

A-derma exomega :dada
Zakon.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.