Mi smo do treće godine bili u Čigri, doduše u Sigetu, ali ista su pravila ponašanja.
Sad smo u gradskom i razlika je drastična u korist Čigre.
sve se nadam da ću se priviknuti i Hani cijelo vrijeme govorim kako joj je divan i krasan novi vrtić, a u sebi plačem za Čigrom.
Budući da imamo iskustvo sa jaslicama, mogu samo o tome ponešto reći. Tamo nema situacije da je dijete sa nepoznatom tetom u dežurstvu, jer su u grupi (imali) zaposlene tri tete i u svako doba dana su po dvije tete prisutne. Samim tim se postiže i transparentnost i bolji odnos prema roditelju, jer uvijek teta ima vremena izaći van i razgovarati sa roditeljem o svemu. Hrana je catering iz nekog restorana na kvatriću i menije sastavljaju sami, pa im catering dostavlja po njihovoj želji. Svaki dan imaju voće. Peru se zubi. Tete su jako pristupačne i drage. Moja Hana mi i sad govori da bi se vratila u Čigru, a kad ju pitam zašto, odgovara mi da su tamo osim neprežaljenih prijatelja njezine tete,koje više voli nego ove nove.
Ja sam u puno prilika imala priliku vidjeti, jer je na ulasku u našu sobu stakleni prozor i vidi se sve kako se tete prema djeci ponašaju i što rade.
S obzirom na sadašnje iskustvo sa novim gradskim vrtićem, moram reći da je definitivno ovaj prema djeci puno hladniji i takva je ciijela organizacija, tete su bahatije, sa djecom se radi otprilike 4x manje nego u Čigri. Zubi se ne peru do daljnjeg. Teta kaže da se još dovoljno ne poznaju, ima ih koji još puno plaču, pa zbog njih ovi koj ne plaču ne peru zube. :conf
Moja Hana je jako sretna kad si izabere neku novu robicu i to joj je jako važno. Kad idemo doma ispriča mi kako je pokazivala teti novu suknjicu, a teta joj je rekla da ju baš briga :conf i da nema vremena gledati njezinu suknjicu. Neka joj je teta rekla da kaže mami da joj moram kupiti druge tenisice (imala je starke na vezanje), jer da joj nitko neće vezati vezice. Onda ja svaki put vidim da je hodala u odvezanim tenama po vani, jer joj vezice budu blatnjave.
u Čigri nikad nije bila niti prljava, niti ukakana, niti balava, a bila je voljena i to je bilo očito. Tete su se svakodnevno divile svakom njezinom novom dostignuću i jedva čekale da dođem i da mi ispričaju ili pokažu što su radili.
Ne znam, jako sam žalosna i fali mi Čigra, jer vidim da mi je dijete tamo bilo sretnije. Nadam se da je ovom novom vrtiću ovo samo početničko konfuzno stanje i da će se uskoro promijeniti, jer sad smo u Španskom, pa mi baš i nije lako voziti ju više u Novi Zagreb svako jutro.
kad bi se otvorila Čigra negdje u zapadnom dijelu grada, mislim da bismo bili prvi na listi čekanja. Sad zvučim kao reklama, ali to valjda progovara ogorčenost ovim vrtićem, od kojeg sam očekivala još i više nego što smo dobivali od Čigre.
za druge Čigrine objekte ne znam i ne mogu ništa tvrditi, ali Siget nam je