Sada je: 11 kol 2026, 12:39.

Prošle stojbe o vrticima

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 lis 2007, 13:01

da, da, na ravnicama! :bonk
a sto je to s majom?
tanja, hvala za info.
pokusat cu nesto i s vedrim danima, premda ne znam hocemo li uspjeti ista prije jeseni :(
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Mirci » 19 lis 2007, 13:03

maja3 ima problema sa smjehuljicom. Ima malo nize topic :juhu
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la JiA » 19 lis 2007, 13:04

Mislim da je Majina Smjehuljica u Sesvetama, ili? :|
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la ivana7997 » 19 lis 2007, 13:08

a vis, ja sam bila uvjerena da je to cigra na ravnicama, cak sam se malko i cudila jer sam bila tamo par puta - na rodjendanima, doduse - i po pricama usputnim, kvartovskim, mi je zvucalo ok. osim sto u kupaonici gdje se presvlace male bebe ima uputa kako se to radi, tzv. postupnik, u kojem je posebno navedeno da poslije mijenjanja pelena treba oprati ruke :mrgreen: pa sam si nekako mislila, auuu, ako to treba bas napisati kao pravilo :roll:

odi tamo i pitaj, vidi, upoznaj. iz iskustva mi je jasno da nema do vlastitog iskustva i 'klika' s tetama....
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 lis 2007, 13:12

ivana, taj dio nije uopce sporan. ali je cinjenica da mi puno znace vase price i vasa iskustva. ponekad mi je to i vaznije od onoga sto vidim na licu mjesta. ;-)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la tanjabb » 19 lis 2007, 13:15

Mi smo tamo slavili 3. rodjendan. Tete su bile jaslicke i sasvim OK. To je svo nase iskustvo :mrgreen: . Nisam cula nista lose za taj vrtic.
A sta je s dadiljom? Moze i na PP... :kiss
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Solea » 19 lis 2007, 17:08

ja sam za cigru cula da je ok za proslave rodjendana ali ne i za cjelodnevni vrticki program.
te su info. doduse malo starijeg datuma, a primjedbe su se odnosile uglavnom na hranu i boravak na zraku.
Solea
Sveta krava

PostPostao/la kokakola » 26 lis 2007, 15:53

Mi smo do treće godine bili u Čigri, doduše u Sigetu, ali ista su pravila ponašanja.

Sad smo u gradskom i razlika je drastična u korist Čigre.

sve se nadam da ću se priviknuti i Hani cijelo vrijeme govorim kako joj je divan i krasan novi vrtić, a u sebi plačem za Čigrom.

Budući da imamo iskustvo sa jaslicama, mogu samo o tome ponešto reći. Tamo nema situacije da je dijete sa nepoznatom tetom u dežurstvu, jer su u grupi (imali) zaposlene tri tete i u svako doba dana su po dvije tete prisutne. Samim tim se postiže i transparentnost i bolji odnos prema roditelju, jer uvijek teta ima vremena izaći van i razgovarati sa roditeljem o svemu. Hrana je catering iz nekog restorana na kvatriću i menije sastavljaju sami, pa im catering dostavlja po njihovoj želji. Svaki dan imaju voće. Peru se zubi. Tete su jako pristupačne i drage. Moja Hana mi i sad govori da bi se vratila u Čigru, a kad ju pitam zašto, odgovara mi da su tamo osim neprežaljenih prijatelja njezine tete,koje više voli nego ove nove.

Ja sam u puno prilika imala priliku vidjeti, jer je na ulasku u našu sobu stakleni prozor i vidi se sve kako se tete prema djeci ponašaju i što rade.

S obzirom na sadašnje iskustvo sa novim gradskim vrtićem, moram reći da je definitivno ovaj prema djeci puno hladniji i takva je ciijela organizacija, tete su bahatije, sa djecom se radi otprilike 4x manje nego u Čigri. Zubi se ne peru do daljnjeg. Teta kaže da se još dovoljno ne poznaju, ima ih koji još puno plaču, pa zbog njih ovi koj ne plaču ne peru zube. :conf
Moja Hana je jako sretna kad si izabere neku novu robicu i to joj je jako važno. Kad idemo doma ispriča mi kako je pokazivala teti novu suknjicu, a teta joj je rekla da ju baš briga :conf i da nema vremena gledati njezinu suknjicu. Neka joj je teta rekla da kaže mami da joj moram kupiti druge tenisice (imala je starke na vezanje), jer da joj nitko neće vezati vezice. Onda ja svaki put vidim da je hodala u odvezanim tenama po vani, jer joj vezice budu blatnjave.
u Čigri nikad nije bila niti prljava, niti ukakana, niti balava, a bila je voljena i to je bilo očito. Tete su se svakodnevno divile svakom njezinom novom dostignuću i jedva čekale da dođem i da mi ispričaju ili pokažu što su radili.
Ne znam, jako sam žalosna i fali mi Čigra, jer vidim da mi je dijete tamo bilo sretnije. Nadam se da je ovom novom vrtiću ovo samo početničko konfuzno stanje i da će se uskoro promijeniti, jer sad smo u Španskom, pa mi baš i nije lako voziti ju više u Novi Zagreb svako jutro.
kad bi se otvorila Čigra negdje u zapadnom dijelu grada, mislim da bismo bili prvi na listi čekanja. Sad zvučim kao reklama, ali to valjda progovara ogorčenost ovim vrtićem, od kojeg sam očekivala još i više nego što smo dobivali od Čigre.
za druge Čigrine objekte ne znam i ne mogu ništa tvrditi, ali Siget nam je :3srca
Hana 03.08.04.
kokakola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 27 lis 2007, 22:28

hej cure, svima vam hvala za info :3srca
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la sretnamama » 28 lis 2007, 10:36

kokakola imaš PP
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 29 lis 2007, 10:25

mozete li mi reci sto tocno treba priloziti od papirologije pri upisu? i trebam li kakve vrticke obrasce ispunjavati? konkretno, rijec je o vrticu "vedri dani".
tnx.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Solea » 29 lis 2007, 10:57

ovako, ono sto ce ti sigurno trebati je sljedece:

ZAHTJEV ZA UPIS (to podizes u tajnistvu vrtica)
RODNI LIST i/ili IZVADAK IZ MATICE RODJENIH (vadis na opcini gdje si ga prijavila)
POTVRDA O PREBIVALISTU (vadis u mup-u)
POTVRDA O ZAPOSLENJU RODITELJA

mozda ces trebati jos neke dokumente, to ce te vec uputiti tete iz tajnistva vrtica ;-)

nakon upisa a neposredno prije djetetovog polaska u vrtic jos ispunjavas jedan vrticki upitnik koji se odnosi na osobine i navike djeteta (od nekih opcih podataka koji se ticu obitelji i uvjeta stanovanja do podataka vezanih za prehrambene navike, nacin uspavljivanja... do onih o zdravstvenom statusu djeteta).
Solea
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 29 lis 2007, 11:01

:kiss
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Berta22 » 29 lis 2007, 22:23

Kad idemo doma ispriča mi kako je pokazivala teti novu suknjicu, a teta joj je rekla da ju baš briga i da nema vremena gledati njezinu suknjicu. Neka joj je teta rekla da kaže mami da joj moram kupiti druge tenisice (imala je starke na vezanje), jer da joj nitko neće vezati vezice. Onda ja svaki put vidim da je hodala u odvezanim tenama po vani, jer joj vezice budu blatnjave.
zao mi je da je vase iskustvo ovakvo jer je nase iskustvo u gradskom vrticu u Rudesu bitno drugacije :3srca
Berta22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 29 lis 2007, 23:11

3 x mama, mi smo aktualni starosjedioci u Grabovcevoj :3srca sto ce reci da smo jos uvijek tamo, al vec u najstarijoj grupi, znaci zadnja godina. Ne znam koje si tete tamo imala, sad je raspored jako OK, dobre su tete, nase su (meni naravno) najbolje. I atmosfera je i dalje onak obiteljska i "minijaturna", ko mali objektic za sebe.
Na proljece nas cekaju novi upisi (ja jednog van, a drugog nutra bacam :lol) tako da se valjda uskoro i vidimo.
patkica
svizac

PostPostao/la Mirci » 30 lis 2007, 12:40

kokakola, meni je zaista zao sto se tako lose osjecate u novom vrticu. Sve ovo sto opisujes, a sto je i Berta kvotala, je i kod nas totalno drugacije. I ja se nadam da je to samo los pocetak i zelim Hani da opet bude sretna kao i prije.
I nemoj sutiti, ukazi tetama na sve sta te smeta :juhu
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la pulse » 30 stu 2007, 11:18

Kokakola, :hug

Citam tvoj post i taman htjedoh da napisem da je vratis u stari vrtic, ali poslije vidim da ti je suvise daleko. Ako ima neki drugi vrtic koji ti je blize i za kojeg se zna da je dobar, ja bih je prepisala, pa iako bi ti bilo teze sa prevozom.
pulse
atletičarka

PostPostao/la kokakola » 01 pro 2007, 15:13

Hvala cure!

U međuvremenu se stanje ipak nešto popravilo. Ja sam po Mircinom savjetu, porazgovarala sa tetom i rekla joj sve što me muči.
Prvo mi se za neke stvari počela ispričavati i obećala da će razmisliti o svom ponašanju.
Kad je nakon nekoliko dana bio roditeljski sastanak, tamo sam iznijela pred svima sve svoje boljke, baš da čujem iskustva drugih roditelja, međutim ispalo je da su svi sretni i zadovoljni osim mene.
Od tada sam inzistirala na iscrpnom izvještaju svaki dan i skoro svaki dan pomalo oprala tetu, nakon što bi mi Hana doma ispričala doživljaje.
Na primjer: Hana mi doma veli da bi se igrala da sam ja teta I.., a ona mala Mia (curica iz vrtića) i sjedne mi u krilo i kao mazi se. Ja kažem "Ajmo se igrati da sam ja teta I.., a ti Hana. Ona na to kaže da ne može, jer da teta nju nikad ne mazi. Tu sam pukla i sutradan bez imalo sustezanja rekla teti sve što od nje očekujem i da je i moje dijete malo dijete iako je najveća u skupini, da se i ona mora adaptirati na novi vrtić iako je već prije bila u vrtiću, da ako njoj ona i nije najdraža, da ima odglumiti da ju voli i da nikako ne želim čuti više da se mazi samo neku djecu, nego ili sve ili nikoga. U jednom trenutku mi je teta rekla da moram shvatiti da su neka djeca jednostavno takva i da ne vole vrtić i da ne surađuju u grupnim aktivnostima, a da je Hana očito takva. Tad sam opet poludila i skoro se rasplakala i rekla sam teti da oni moje dijete uopće ne poznaju i da je ona u starom vrtiću uvijek bila prva za aktivnosti.
Na kraju sam u danima razgovora i dosađivanja prisilila tetu da se promijeni barem prema mom djetetu. Čini mi se da je i Hana sada sretija i da je teta promijenila ponašanje, ako ništa od straha od mene. A za to me baš briga. A i krenula je H. na ritmiku i onako pravo se zainteresirala, pa joj je u tome još veći gušt ići u vrtić.

Nadam se da će tako i ostati. Žao mi je samo što ne mogu imati apsolutno povjerenje u tete, kao što sam imala prije, nego eto stalno osluškivati i pratiti je li sve OK.
Hana 03.08.04.
kokakola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 3 x mama » 04 pro 2007, 15:45

Kad ovak citam vasa svakojaka iskustva sve me strah :mrgreen:
Doduse ja racunam da ce mi maleni ici u nase Vedre dane, a tamo znam da su tete super. (btw Patkica, jos se necemo vidjeti jer u Grabovcevu dolazimo, ako nas prime, tek za 2-3 godine, jos smo jako mali ;-) )
Nego, sad smo u frci. Izjadala sam se vec na jaslickom topicu, a sad morm i ovdje :mrgreen:
N. je tek prosao 9 mjeseci, ja radim :mrgreen: :oops: , muz na porodiljnom, ali od sijecnja na dalje i on radi.
Mislili smo se krpati s bakom a mi u razlicitim smjenama, nekako do 1.3. i manje vise sam bila sigurna da cemo dobiti jaslice u kvartu, tu su isli stariji klinci, kao znaju nas, i oboje radimo itd. Kad sam pitala u svibnju rekli su da se javim oko nove godine. I, sad zovem - nema sanse, prepunjeni su! :cry:
Sad sam na sto muka, ne mozemo se bas tak krpati do ljeta. Teta cuvalica mi je frka, kad citam kakvi su to sve slucajevi!
Ima netko neki savjet? Kak je s privatnim vrticima na podrucju Medvescaka? :dunno

:bye
slika
3 x mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Virtuallmommy » 07 sij 2008, 17:45

Jel' netko slučajno davao dijete u Waldorfski vrtić na Jordanovcu?
Dala bi Kleu na pola dana da se malo igra s dječicom. Malo me muči upisnina koja je 750 kn, a ne znam u koju je to svrhu. Ne namjeravam je ostaviti tamo za stalno, nego samo par mjeseci pa mi je onda to previše samo za upisninu.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 07 sij 2008, 22:16

nisam prijavila da smo mi od 2. sijecnja sluzbeno upisani u vedre dane :)
ali smo jos uvijek doma s cuvalicom :3srca
Zadnja izmjena: mamashnita od noje; 08 sij 2008, 09:00; ukupno mijenjano 1 put/a.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Virtuallmommy » 08 sij 2008, 00:07

Nisam pratila, ali upisali ste se sada ili ste se prijavili redovno? Imaju mjesta sada?
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 sij 2008, 08:59

upisali smo se izvanredno. i bilo je jaaaako gusto i jaaaako tijesno.
mjesta nema.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Virtuallmommy » 08 sij 2008, 09:54

Ok, thx.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Otocanka » 08 sij 2008, 09:59

Ima li ovdje koja mama da radi 4 sata i da joj dijete ide u vrtić?
Odnosno, može li to biti razlog da mi ne dozvole upis klinaca?
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 08 sij 2008, 10:04

to ovisi od grada do grada. kod nas je navala pa prednost imaju oni koji plaćaju punu cijenu.
nama su jaslice za prvu godinu trebale samo od 8-12, ali nam to nisu omogućili pa sam plaćala punu cijenu, a tata bi je pokupio u podne. takav sistem im nije smetao.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 08 sij 2008, 10:19

otocanka, pise li ti to na potvrdi o zaposlenju? meni je pisalo samo da sam zaposlena od tad i tad na neodredjeno vrijeme. jer neki prijavljuju na 4 sata a ljudi rade vise... pa ne mislim da bi to mogao biti problem. ali ja sam naivka :cry:
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Otocanka » 08 sij 2008, 11:20

ivana7997 je napisao/la:otocanka, pise li ti to na potvrdi o zaposlenju? meni je pisalo samo da sam zaposlena od tad i tad na neodredjeno vrijeme. jer neki prijavljuju na 4 sata a ljudi rade vise... pa ne mislim da bi to mogao biti problem. ali ja sam naivka :cry:

Nemam pojima šta će mi "moji" napisati. Još sam friška u tome (radim tako tek mjesec dana).
Moj službeni status je "pravo na rad s polovicom punog radnog vremena".
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 3 x mama » 08 sij 2008, 12:45

Mamashnita, jeste vi u vrticu ili u jaslicama? Na kojoj lokaciji?

Mi smo pokusavsali za jaslice, i sad smo na kraju odustali do jeseni. Bilo bi pregusto, a srce me boli malca stavljati u jaslice vec sada.
Kak se to promijenilo! Moji stariji su se bez problema i veza upisivali u Vedre dane kada smo htjeli! A sada frka totalna!

Good luck u Vedrim danima!
slika
3 x mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 sij 2008, 13:03

3xmama, mi smo u starijoj jaslickoj ili mladjoj vrtickoj grupi, ne znam tocno. ali tu su klinci izmedju dvije i tri godine, bez pelena. objekt u makancevoj.
mamashnita od noje
Muza

PrethodnaSljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.