Sada je: 13 kol 2026, 01:52.

Kalos - pomoć + što nam treba za tamo?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Kalos - pomoć + što nam treba za tamo?

PostPostao/la Hope77 » 13 lis 2007, 01:47

U pretražniku foruma kad upišem Kalos izbaci mi uglavnom teme stare 2 godine i više, pa sam mislila da je ok da otvorim novu temu jer me zanimaju novije informacije.

Dakle zanimaju me neke stvari pa ako mi možete pomoći :klanja

Moj bebač ima 13 miseci, rođen je 21 dan prije termina, stao je disati 15-ak minuti nakon poroda i kad je napunio 9 miseci dijagnosticirali su mu hipotoniju, pa nas ipak nakon mnogih vježbi šalju i u Kalos.

Pošto se sa 9 miseci počeo bojati nepoznatih ljudi, a i onih koje ne viđa redovito (počeo se bojati nakon čestih pregleda kod raznih doktora, vježbi i slično) i na sve reagira strahom i plačom, mene zanima da li možemo tražiti sobu di ćemo biti samo mi ili max još jedna majka sa bebom (a i to će biti veliki problem za njega, ali ipak mi je lakše da je što manje ljudi kraj njega)?
Inače će biti u stalnom grču i strahu, a to ne bi željela jer će ionako jako plakati na vježbama (u ova 4 miseca još nije prestao plakati na vježbama), pa bi htjela da barem nakon toga ima svoj mir (čak nam je i naša fizijatrica rekla da će biti problem s njim u Kalosa, a neuropedijatrica je napisala da je izrazito plačljiva i ne surađujuća beba).
Da li pedijatrica može napisati neku preporuku u vezi toga ili?

I još me nešto zanima ; da li se vježba preko vikenda? A ako se ne vježba da li mi za vikend možemo ići kući pa se vratiti u nedilju ili rano ujutro u ponediljak (to me zanima jer nam jako bliski rod ima pir)?

Kakva je hrana za bebače? Da li se može negdi nešto na brzinu skuhati?
Da li se negdi može oprati roba?

Da li ste vidjeli rezultate nakon Kalosa? Kako su vaše bebe podnile sve to?

Ako znate još nešto što bi moglo biti zanimljivo, molim vas, napišite :3srca
Zadnja izmjena: Hope77; 11 stu 2007, 19:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marto » 13 lis 2007, 12:42

E super, i mene zanimaju odgovori na sva ta pitanja!
Moj Frane ima 10 mjeseci, a hipotonija nam je dijagnosticirana sa 6 miseci. Ista stvar ka kod tvoje bebe, mrzi vježbat i u bolnici se ne odvaja od mene. Najveća agonija mi je kad me zamole da napustim prostoriju pa ga slušam iza vrata kako urliče :shock: Na kontroli poslin 3mj vježbe, fizijatrica nam je dala još 3mj (jednom tjedno u bolnici) i već spomenila mogućnost odlaska u Kalos.
Znan da san malo skrenila s teme :oops: al pitala bi te kako se tvojoj bebi manifestirala hipotonija, jeste li nosili cipelice za hodanje i kakve su vam vježbe? (ako hoćeš možeš mi poslat na pm)
Sretno! :bye
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hope77 » 15 lis 2007, 02:06

Marto je napisao/la:Znan da san malo skrenila s teme :oops: al pitala bi te kako se tvojoj bebi manifestirala hipotonija, jeste li nosili cipelice za hodanje i kakve su vam vježbe? (ako hoćeš možeš mi poslat na pm)
Sretno! :bye

Cipelice sam mu nedavno kupila za "nehodače"... skroz su mekane, i propuštaju zrak, ali njih nosi samo kad idemo vani i ako je baš hladno, inače mu navučem 2 para debelih bičava (po kući ima jedan par tankih).

A sad vježbamo stajanje na koljenima sa dignutom guzom.
Do sad smo izvježbali okretanje i samostalno posjedanje.
Ako te još što zanima, slobodno pitaj.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Djeni » 15 lis 2007, 09:29

U Kalosu mozes sredit da buides sama ili s jos jednom mamom. JA ne znam da je u sobama i bilo vise od 2 zene s djecom, mislim da nije. Iams prirucnu kuhinjicu, roba se kad sam ja bila tamo prala na ruke, ali vodu kupujes, i za pice i pranje. Najbolje je pitat Duju jer ona ide tamo.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Futrola » 15 lis 2007, 11:12

Mislim da će gospođa Dijana (duje) moći nešto više napisati i dati odgovore.
"Budimo svjetionici onima kojima treba pomoć."
Sinisa, bacc.therap.occup.
Futrola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 15 lis 2007, 11:55

i ne vježba se preko vikenda
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 15 lis 2007, 12:16

Ne vjezba se vikendom, ti ostavis dijete na vjezbi dodjes po njega, mame vecinom sjede u kaficu, popodne si slobodna, pa setas Lukom, inace ti je skuplje jer je na otoku, imas 2xtjedno logopeda, 2x psihologa, 2x radnu, svaki dan masaža i vjezbe (osim vikenda). Sve u svemu ok. Hrana im nije losa (bar nije bila kad sam ja bila tamo). Mislim i da su preuredili djecji odjel. Imas svoj raspored i njega se drzis. :juhu
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hope77 » 15 lis 2007, 16:47

Znači da možda uspijem dogovorit da jedan vikend odemo doma. Super.

Da li ste vidili pomak nakon Kalosa?

I da li su i vama bebači plakali na vježbama?
I ako jesu da li su se ipak navikli pa prestali sa plačem ili su plakali do kraja?
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mammamia » 16 lis 2007, 10:19

Ja sam bila s Margaritom u Kalosu u 5. mjesecu i bilo nam je lipo. Ovo nam je bio prvi boravak tamo, inače idemo na Goljak u Zagrebu. Uglavnom su po 2 mame u sobi (mislim da ima jedna soba za tri mame i troje dice i jedna di možeš biti sama). Što se soba tiče, prilično su prostrane, svaka ima svoje kupatilo i tu možeš oprati robu. Imaju oni i praonicu, možeš dati da ti oni operu i ispeglaju robu, ali su jako skupi. Imaš boravak za mame i dicu. Tu je strunjača za dicu, televizija, a mame i dica tu i jedu (donbeseš hranu iz kuhinje). Hrana je dobra, ako treba oni i smiksaju za dicu, a možeš tražiti i voćnu kašicu koju oni prave. Uglavnom ima dva menija pa biraš koji ćeš. I zaboravih ti reći, u boravku ima i kuhinjica pa možeš i ti skuhati nešto ili bar ugrijati mliko ako treba.Samo ponesi svoju spužvicu za suđe i kuhinjsku krpu jer znaju biti prilično prljave prije nego što ih zamijene, a ja bih ti preporučila da poneseš i jednu malu tećicu u kojoj ćeš za dite pripremati mliko iako ima i tamo nešto. Inače, prvi dan ideš kod doktorice i ona odredi koje vježbe i ostale tretmane dite treba, pa dobiješ raspored. Mi smo imale fizikalnu svaki dan, radnu 2x tjedno, logopeda 2x tjedno, parafin svaki dan i masažu svaki dan, ali samo dva tjedna od tri koliko smo tamo bile, psihologa 3x u cilom boravku i ja sam tražila Hubbard kadicu - to ti je bazenčić s toplom morskom vodom, ali tu ti nema terapeuta, nego si sama s ditetom. To smo isto imali svaki dan, samo tu trebaš dobro zamotati dite dok ga nosiš tamo i do sobe, jer je po hodniku propuh. Moja Margarita je guštala u vodi i pomoglo joj je da se malo opusti, jer je spastična. Što se vježbi tiče, uglavnom ostaviš dite, ali ako želiš gledati što se s njim radi možeš i ostati, samo traži. Ovisi što je za njega bolje. Ja sam u početku ostajala, jer sam hjela vidjeti što rade, kako bih doma mogla i ja s njom raditi, ali kasnije sam je ostavljala, jer mi manje plače ako me ne vidi. (To "manje" znači da se ne čuje u ciloj zgradi, nego samo na jednom katu ;-)). Cilo popodne ti je slobodno i možeš šetati. Misto je prekrasno. Imaš i dosta dućana, nađeš uglavnom sve što ti triba, pa čak i robicu. Za vikend možeš slobodno doma, nema vježbi. Uglavnom, svidilo mi se, iako mislim da mojoj Margariti više koristi Goljak, jer tamo svaki dan ima i radnu i logo i defektologa, a sad i senzoriku i ako je to moguće, uvik isti terapeut radi s ditetom (svaki boravak), a u Kalosu mi se u tri tjedna izmijnala tri fizioterapeuta, jer oni ne rade samo s dicom. Jedna mi je bila fantastična (zove se Fanita), a ovi ostali nisu mi bili baš nešto posebno. Uglavnom su je samo razgibavali uz izgovor da ne mogu s njom raditi kad toliko plače. (A kako je Fanita mogla, i one na Goljaku, i ovi u Zadru???) Ali sve u svemu, planiramo još ići, samo možda manje tamo, više na Goljak. Nadam se da sam ti bar nešto pomogla. Ako imaš još pitanja, slobodno pitaj. :3srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la duje » 16 lis 2007, 11:20

potpisujem Margitinu mamu.
sve dodatno što ti treba možeš nadoplatiti, pogotovo hranu, jer njihov meni je katastrofa skoro uvjek....

sobe su prekrasne,
ljudi su super, uslužni, ljubazni- samo pohvala.....
duje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Djeni » 16 lis 2007, 11:57

I Lani je bila FAnita, ona im pjeva dok vjezba pa su mirniji :mrgreen:
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hope77 » 16 lis 2007, 15:59

Super, hvala cure :3srca
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hope77 » 11 stu 2007, 20:01

Samo me još zanima da li trebam poniti fen, ručnike... i slične stvari ili ne trebam?
I ako se još čega sitite od stvari - samo napišite :klanja

Lagano se pakiram, pa mi padaju na pamet takvi detalji :oops:
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Djeni » 12 stu 2007, 08:53

Ja sam nosila, ali koliko se sjecam rucnike su davali. Fen ponesi.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 12 stu 2007, 11:02

Da, ručnike dobiješ, doduše one manje (50x100) i mijenjaju ih svaki dan, tako da to ne moraš nositi, ali fen ponesi. Ako ćeš grijati mlijeko ili nešto za dijete, ponesi i neku malu tećicu, jer doduše ima tamo, ali nisu uvijek čiste, zna nekome i zagoriti nešto pa se ne opere dobro. I preporučam da nosiš svoju spužvicu za suđe, jer ona njihova zna biti stvarno odvratna prije nego što je zamijene. Sad se ne mogu sjetiti ničeg više, ali ako te što konkretno zanima, pitaj. :3srca
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hope77 » 12 stu 2007, 15:21

Hvala cure :3srca

Bila me uhvatila panika ali sad me lagano pušta :)

Sutra ujutro putujemo :mah

Napisat ću dojmove kad se vratimo :3srca
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mammamia » 13 stu 2007, 11:27

Nema razloga za paniku. Sve će biti dobro. Imat ćeš dosta vremena za šetnju popodne i vidjet ćeš da je to jedno vrlo ugodno mjestašce. A i s drugim mamama se brzo sprijateljiš pa je odmah lakše. Sretno i javite kako je bilo. :bye
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hope77 » 23 stu 2007, 14:57

Vratili smo se prije vrimena, dicu je uhvatila viroza i pošto je i moj bio zafibrao u srijedu navečer zabranili su nam vježbanje tako da smo došli doma.
Izvaljalo nas je more pa se oporavljamo od puta.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marto » 25 stu 2007, 00:21

I, kako je bilo? Kakvi su terapeuti, doktori, hrana, smještaj...? Kako je Vigo podnija boravak tamo? A ti draga?
Ajde oporavite se koji dan, pa nam sve lipo javi! (a prvi sunčan dan se vidimo na ljuljama :wink)
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Kalos - pomoć + što nam treba za tamo?

PostPostao/la mamin slatkiš » 15 lis 2009, 22:14

bok ima li netko tko je u poslijednje vrijeme bio u kalos vela luka i dali se što promijenilo ,ja i moj bebač :mali ubrzo idemo pa me sve zanima pliz ako je netko bio da mi se javi pozz :kiss :kiss
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 15 lis 2009, 22:21

mamin slatkiš je napisao/la:bok ima li netko tko je u poslijednje vrijeme bio u kalos vela luka i dali se što promijenilo ,ja i moj bebač :mali ubrzo idemo pa me sve zanima pliz ako je netko bio da mi se javi pozz :kiss :kiss

Pitaj šta te konkretno zanima,i na koje promjene misliš,jer ja sam bila prije nekoliko mjeseci?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 08:02

zanima me kakva je hrana za dijete od 15 mj tj DALI TI MOGU SMIKSATI ILI MORAM NOSITI SVOJ MIKSER i gdje se suši roba i,ako imas koji koristan savjet sto za ponijeti pozz :kiss :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la duje » 16 lis 2009, 10:09

mamin slatkiš je napisao/la:zanima me kakva je hrana za dijete od 15 mj tj DALI TI MOGU SMIKSATI ILI MORAM NOSITI SVOJ MIKSER i gdje se suši roba i,ako imas koji koristan savjet sto za ponijeti pozz :kiss :mah

miksaju ali loše i ko zna šta stave unutra, ponesi svoj mikser, ja sam sve sama miksala i birala koju hranu. ponesi i tečicu da možeš nešto skuhati...uglavnom se snađeš jer su sve mame super i pomognu...fen obavezan, ponesi štipunice za sušenje robe i konop za napraviti sušilo ako ga slučajno nema u sobi....
puno sreće! :ljubav :ljubav :ljubav
duje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 10:30

punohvala pozz :D :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 10:39

ZABORAVILA SAM PITAT JEL ZA DORUČEK ONI PRAVE ČOKOLINO ILI MI SAMI MORAMO ..JOS JEDNOM THANKS,, :srca :buket :mase
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la duje » 16 lis 2009, 10:49

mamin slatkiš je napisao/la:ZABORAVILA SAM PITAT JEL ZA DORUČEK ONI PRAVE ČOKOLINO ILI MI SAMI MORAMO ..JOS JEDNOM THANKS,, :srca :buket :mase

mogu ti ga i oni napraviti, ja sam uvik uzimala odvojeno pa bi sama zamišala, ustvari kupovala sam mliko, jer je njihovo u prahu (bljak)
duje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 11:40

onda je najbolje ponijeti posudicu i sam ugrijati mlijeko i napraviti opet mi bolje znamo kako nasa djete voli,ima li hladnjak,sta si oblacila dijetetu za vjezbe normalna roba ili...))))))) :proljece :ljubav
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la duje » 16 lis 2009, 11:53

uvik tutice, najlakše je i dici i terapeutima :srca
duje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 12:20

ok ako se jos cega sitim javim ti se.jesi i ti puno cekala kad si se narucila evo ja 2 ipo miseca pa tek sad dosla na red :dunno pusa :joy
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lucija1976 » 16 lis 2009, 13:02

Ja bi koncem studenog trebala u Kalos sa 3,5 godišnjim sinom kojem je za sada dijagnosticirana Ataxia pa me zanima sve o smještaju, tretmanima, slobodnom vremenu- kako da se organziram. Kakve su veze s kopnom ....
lucija1976
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.