Sada je: 12 kol 2026, 15:40.

LIJEČENJE U KINI? ZNATE LI ŠTO?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

PostPostao/la pamparam » 09 stu 2007, 11:17

ali cesto, vrlo cesto, u tim pricama bude puno vise vidjenja novinara, nego price samih roditelja. i vjerujem kako je i to cesto razlog da se ne odlucuju na medije. opet im se obije o glavu.
iako sam i sama svjesna kako mediji puno toga mogu napraviti, ne mislim da su oni jedini duzni reagirati, tj poredak me muci: da se prvo roditelj mora opeci, pa to staviti u medije da bi netko gore eventualno reagirao! govorila sam kako bi bilo lijepo da postoji sustav kontrole svega onog sto nam se na trzistu nudi, da ovakve "udruge" ipak moraju proci neki filtar prije nego se roditelji nasankaju - ah, utopija, znam :|
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la nadicab » 09 stu 2007, 11:49

da, kada bi država reagirala samo u okviru zakona koji su donešeni, eee, bilo bi puno manje lošeg i trulog.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la TinkiVinki » 09 stu 2007, 12:53

Samo jedan hint -Robert Valdec u Istrazi je osjetljiv na djecu...jako...a još više nabrijan na prevarante...a koliko znam i voljan poslati novinare u ulozi roditelja...a telefon za prijave je uvijek dostupan...možda ne bi bilo loše... :cool
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Djeni » 09 stu 2007, 13:14

Vidjela sam u 24 sata, negdje sa strane ubacen oglas kao ukoliko ste bolesni, patite od (sad je tu navedeno svasta) dodjite k nama i bla-bla. Mislim da se radi o istoj ekipi.
Bas bi bila fora poslat im nekog da to malo prosvrlja.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TinkiVinki » 09 stu 2007, 13:24

Osvanuli su oglasi i na tramvajskim stanicama... I posebno navode, ako imate teško bolesno dijete...! :riba
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Što je to Energetska medicina i kako radi?

PostPostao/la Slajica » 09 stu 2007, 13:29

Ekubin je napisao/la: Kad ovaj forum bude bio prepun pozitivnih ljudi, spreman sam Vam otkriti novu tehnologiju života koju sam osobno iskusio.

Hvala Vam svima koji će podržati ovo razmišljanje i molim Vas nemojte se međusobno svaditi... :3srca

Samo da se kratko javim. :bye
Imam dvoje djece i svakodnevno čitam teme u Grupama potpore i divim se prekrasnim, pozitivnim i optimističnim majkama koje se bore za svoju prekrasnu dječicu. :up
Moram priznati da su uvelike promjenile moju percepciju osoba s posebnim potrebama i hvala im na tome. :3srca

Na svađu nisam nikada naišla, već naprotiv na konstruktivnu raspravu iz koje svi izlaze malčice bolji, pametniji. :up

P.S. Na Ekubinov mail mogu reći samo: :lol
Slajica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Što je to Energetska medicina i kako radi?

PostPostao/la faith » 09 stu 2007, 17:15

Meni je jasno da ljudi ne vole da ih se povlači po medijima, većina zna za moju priču i kako smo se mi jedva rješili medija i MRN ali mene nije sram priznati da sam htjela svom djetetu najbolje i odlučila se to probati. Pa nisam ja kriva što nisam znala da je žena otkačila na lovu i odlučila napraviti sve da ju izmuze na najlakši način. I još uvijek legalno radi i bere pare.
Svi mi ponekad griješimo, ali naše namjere su toliko čiste i jasne, da jednostavno ne znam kako netko ne želi izaći u javnost i reći - da vjerovao sam, probali smo i prevareni smo. Baš zbog suosjećanja s drugim roditeljima koji isto tako traže način da pomognu svom djetetu.
A da nešto stvarno pomogne mom djetetu - pa znao bi cijeli svijet, a ne naša Hrvatska.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rea38 » 11 stu 2007, 19:03

Ovo me jako zainteresiralo, pa cu si sama dati jednu obvezu. Nazvat cu ECES sutra i redom postavljati konkretna pitanja (prethodno napisana, da nesto ne zaboravim). Cim ih uspijem dobiti saljem odgovore.

TinkiVinki podrzavam ideju. Ali ima i ona emisija (ne znam na kojem programu) na kojem su otkrili onog pedofila. Mozda netko zna ime emisije?
rea38
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rea38 » 11 stu 2007, 20:02

curke, nasla sam. u njemackoj postoji njihov centar i sve lijepo pise - na njemackom - koliko vidim, cijene nisu astronomske, kao kod nas. na njihovoj stranici su dragocjeni linkovi.

http://www.yushan.de

:mah
rea38
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 12 stu 2007, 06:52

Rea38, mislim da to nije to, ali moje znanje njemačkog nije baš neko tako da ne mogu detaljno pročitati tekst.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 12 stu 2007, 09:36

stanje i spas za mog klinca iz autizma prezentitrano mi je sa stranica :
http://www.joeyyap.com- naime na dnu stranice uputstva -savjeta koju su mi naplatili :roll: napisana je ta www adresa, pa tko voli....
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rea38 » 12 stu 2007, 19:31

faith je napisao/la:Rea38, mislim da to nije to, ali moje znanje njemačkog nije baš neko tako da ne mogu detaljno pročitati tekst.

Ni moje znanje njemackog nije bas za pohvaliti, ali toliko sam razumjela. Mjesto se zove Yu Shan i nije u Kini, vec u Tajvanu. Seminari se odrzavaju u nekoliko gradova u njemackoj i nitko ne spominje te ogromne iznose. Trodnevni seminar uz terapiju u njemackoj kosta oko 70 eura. Imaju i online shop i svi cajevi su po 2 do 3,5 eura.

Koliko sam shvatila tu se radi o nacinu zivljenja i shvacanja zivota, istocna kultura, nama potpuno strana i stoga imamo otpor. Nista senzacionalno, ali mozda ucinkovito, ali ljudi nekad ocekuju carobni stapic ili carobni lijek. Govorim iz osobnog iskustva, jer zivim s ozbiljnom dijagnozom. U USA postoji institut, koji pruza besplatne informacije. Nasla sam na http://www.qigonginstitute.org.
rea38
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 21 stu 2007, 13:08

evo, našla konkretne podatke, adresu i liječnike u Kini
http://www.tcmtreatment.net/images/diseases/00-service.htm
ne vidim da igdje spominju CP, spominju multiplu, reumatizam, glavobolje, lupus, sklerozu ...
S time da spominju samo dobre rezultate, ne i izlječenje - što je korektno i jedino ispravno
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

re

PostPostao/la ddamja59 » 21 stu 2007, 13:25

Poznanica mi je bila kod tog dr. Minga skoro 2 mjeseca. Imala je posebnu prehranu, milion čajeva, kupke i meditacije. Ništa joj nije pomoglo.
Nakon 3 mjeseca je ponovo krenula , ali na drugo mjesto, u Peking. Sama je iskopala podatke majstorice. Dobila je puno poluinformacija u edukacijskoj inicijativi i uspjela sama stupiti u kontakt sa dotičnom. Proboravila je tamo 1,5 mjesec i kaže da su joj se samo smanjile glavobolje i da je puno snažnija. Nažalost, ništa više. Isto tako je dobila cijeli meni posebne prehrane koja puno košta.
Platila je daleko manje nego preko edukacijske. Ja sam joj slala nalaze mog sina u Kinu i majstorica se konzultira sa neurokirurzima. To znači da ne radi baš sama na svoju ruku ali rezultati su upitni.
Potrebno se totalno prebaciti na njihovo tradicionalno razmišljanje i život kakav oni preporučuju da bi bilo pomaka. Nažalost za djecu je to preteško, barem ja tako mislim.
Ja sam toliko nade polagala u sve to, ali sada sam još jača.
moramo se svi zajedno boriti da naši guzičari u vladi i saboru prestanu dijeliti mrvice, dok oni žive povlaštenim životom zaštićene sredozemne medvjedice. :bye
ddamja59
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mammamia » 21 stu 2007, 15:28

Rea 38 je napisala:

[/quote]Mjesto se zove Yu Shan i nije u Kini, vec u Tajvanu.

Ja na Google Earth-u našla Yushan u Kini, (relativno) blizu Šangaja. Podaci s GE: Yushan
Jiangsu
China
Population: 107440
Znam da ima Yu Shan na Tajvanu, jer kad mi je žena iz ed. in. rekla za to mjesto, odmah sam ga upisala u pretraživač, ali uopće nije bitno kako se zove mjesto i gdje se nalazi, nego mogu li pomoći našoj djeci ili je to samo prijevara.

Ddamjana, kako da se dođe do te majstorice u Pekingu ili do neke informacije o njoj? I potpisujem ono tvoje:
[/quote]moramo se svi zajedno boriti da naši guzičari u vladi i saboru prestanu dijeliti mrvice, dok oni žive povlaštenim životom zaštićene sredozemne medvjedice.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 21 stu 2007, 15:28

Ups, zabrljala sam ovo s citatima. :oops:
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 29 stu 2007, 23:47

Evo mene opet. U današnjem Zadarskom listu je izašao članak o liječenju u kini, sa slikama onog dječaka (Maria). Napisali su da je tamo bila neka naša urologinja Plamenka Profeta kojoj je bilo dijagnosticirano pretkancerozno stanje glasnica. Upisala sam njeno ime u google, jer mi je zvučalo jako neobično, pa sam naišla na ovaj članak: http://www.vitamini.hr/3929.aspx
Izgleda da sam pogrešno čula preko telefona i radi se o planini Lu shan, a ne Yushan. To ne mijenja puno, ali eto, ako netko želi, neka pogleda članak. :bye
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Renci » 11 pro 2007, 10:02

neki dan je bilo na tv, akcija skupljanja novaca za ljecenje u Kini.
Bila je neka curica u pitanju, nisam cula tocno dijagnozu. Samo da ne prica i sta jos stvarno ne znam :dunno
Mozda je jos netko to vidio?!
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 11 pro 2007, 10:21

ja našla ovo http://213.202.94.34/rubrika.asp?rub=3&ID_VIJESTI=83751
Sada imaju "udrugu" help koja prikuplja novac i to ogroman za liječenje čajevima :ne
Sve se više ljutim na to :svadja
A jučer je u VL izašla uplatnica za to isto liječenje - ruši se kredibilitet svega što pokušavamo postići :ne
Na internetu našla da Lu Shan ima termalne izvore (kao naše Topusko)
One of the best ways to relax and recover after days of hiking in the mountains is to soak in the healthy waters of hot springs. Not far from Wushe, which lies between Dayuling and Puli along Taiwan Provincial Highway No. 14, there are several hot springs worth trying out. A few kilometers southwest from Wushe is the hot springs resort of Lushan, an ideal place to relax after spending a night in the mountains. The town is perched precariously on the edges of a gorge, which has a river rushing through it. Lushan is one of the better known hot spring resorts in Taiwan, mainly because it provides a lot of hotels and facilities that makes the hot spring experience more convenient, but at the same time, also attracts large crowds on holidays and weekends. The spring water, with a temperature of 87℃, is an effective treatment for such ailments as rheumatism and neuralgia (bathing in the water) and chronic gastritis (drinking the water). The old and new areas of the town are separated by a small suspension bridge.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 11 pro 2007, 11:26

E kad bi vruća voda rješavala probleme, ma i čajeve bi pili...
Šalu na stranu, sad su se stvarno razmahali, čini mi se da će otvoriti još par "udruga" tako da se malo razbacaju i zamuljaju oči.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la twinkielittlestar » 12 pro 2007, 09:56

Pozdrav svima od jedne koju je njena mama vodala po svuda! :mrgreen: Sada je ona mirna da je sve isprobala i zna da do prave medicine nema ravno nista drugo! Sto sam ja uvijek znala. Kada mi netko bude dosao i rekao da ce mi pomoci, a da ne spominje lovu, ok, tu sam da se igramo... inace :mah Ok, moja dijagnoza nema veze sa onim dijagnozama s kojima vasa djeca zive no kuzite poantu..

Ovaj topic sam i ja morala procitati i drago mi je da ste toliko pametne i bistre pored svega sto se dogadja sa vasom djecicom pa ne ludujete na prvu loptu za necim takvim. Vjerujem da ste u prvih par godina od saznanja dijagnoze prosle i sito i reseto i da su vas mnogi smotali pa da sada mozete razluciti stvarnost od manipulacije.

:3srca
twinkielittlestar
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

pitanje o kinezima!!!!!

PostPostao/la brankal » 04 sij 2008, 02:46

moze li mi netko reci sto je s tim lijecenjima u Kini! Ima li ikakve koristi, svasta citam ovdje pa se covjek pita kud da krene! Jel itko bio osobno tamo? Ne zelim zvucati kao nevjerni Toma, ali ipak da neki tako lako ozdrave :dunno
brankal
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 04 sij 2008, 07:56

Pa u tome i je stvar, lova se skuplja za odlazak ali nismo još čuli priču nakon povratka :dunno . Čekamo.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 04 sij 2008, 20:39

tekst o curici koja odlazi u Kinu na lječenje

http://www.jutarnji.hr/slavonija_i_bara ... ,103005.jl

možda netko zna obitelj pa može kontaktirati
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lidija » 04 sij 2008, 23:47

Udruga HELP - koja se spominje u clanku - zna li netko nesto o njoj ? Naime, udruga pod tim imenom ne postoji u registru udruga RH.

Mislim da smo vec o tome pisali - zanima me da li je netko nesto saznao u medjuvremenu?
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fortuna33 » 05 sij 2008, 09:28

cudi me da je to ljecenje u aziji toliko na udaru u hr ( maloj zemlji, takoreci jos napacenoj i polusiromasnoj) dok se u svedskoj o tome nema pojma ( a svedani na veliko putuju u azijske zemlje i sama azija je takoreci blizu).
bas sam trazila i cackala i nisam nista nasla ( 200 000 i nije neka velika cifra ovde a jako puno roditelja mojih ucenika su dobrostojeca i otputovali bi vec sutra tamo al isto tako otisla bi i hrpa novinara i znanstvenika da sve provjere.
isto tako novac koji se sakuplja preko ikakvih udruga ima posebnu sifru na racunu i ako nema 009 znaci da udruga nije provjerena i nema sve papire ni dokaze da ju se moze smatrati kao udruga kojoj se preporucuje donirati lovu.

usput svugdi pise samo ljecenje podno planine lu shana ko da to ljeciliste nema nikakvu adresu. pitam se kako bi zvucalo azijcima prodavat ideju o ljecenju pod kozjakom :conf
Zadnja izmjena: Fortuna33; 05 sij 2008, 09:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 05 sij 2008, 09:37

Fortuna33 je napisao/la: al isto tako otisla bi i hrpa novinara i znanstvenika da sve provjere.

Ova rečenica dosta objašnjava.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la brankal » 11 sij 2008, 01:07

fortuna nisam bas upucena o kakvoj se sifri tocno radi? gdje to treba stajati i kako provjeriti? :juhu
brankal
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la brankal » 11 sij 2008, 01:09

i jos me zanima tko je taj mirko V. o kojem je pisala faith? ima li on veze s Kinom i nadam se da netko zna nesto sto je s cijelom tom pricom, probala sam traziti malo o tim toplicama po netu al bezuspješno :conf
brankal
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 11 sij 2008, 01:11

branka, pretpostavljam da se ta šifra odnosi na udruge u švedskoj, fortuna je gore.

fortuna, ja da imam love, nikad ne bi išla u kinu, nego u švedsku i to za stalno :mrgreen:
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.