Sada je: 31 srp 2026, 16:42.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la thinkPINK » 16 sij 2008, 17:16

Bome, raspistoljila se ti! ;-)
Vidim ima svega... Kako ces odolit kad dode proljetno/ljetna robica u ducane ;-)
Ja sam kupila par bodija na snizenju ukupno nisam platila vise od 100 kn. Mislim da cu za ozbiljniji shoping cekati proljece pa ciljano u neke ducane u kojima bi trebalo biti fora stvari...
Sad sam na mislima o kolicima... za sad vode maxi cosi mura4 ;-) ali kostaju :|
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 16 sij 2008, 17:20

Ja sam kolica 3u1 riješila (dobila),
te krevetić koji je izabrao dragi da mu paše uz namještaj (bež/smeđe),
a posteljina uz zidove (pistacio) i naručio isti uzorak za ampidekl :roll:
gori je od mene :mrgreen:

e da ne znam kako ću odoliti kad dođe kolekcija proljeće/ljeto :mrgreen:
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 16 sij 2008, 17:27

Pa ti si Jewel spremna i opremljena! Vec te vidim za dva mjeseca ces kupovat i igracke ;-)
Mi smo dobili samo krevetic i nemam pojma u kakvom je stanju jer je rastavljen... nadam se da je ok, nazalost nista drugo necemo dobiti polovno...
p.s. smijem li pitati ste ti i dragi sad ok?
:bye
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 16 sij 2008, 18:46

jewel, ne znam zasto si isla do 74, to ti je bezveze jer ne znas kad ce dijete urasti u to, kakvo ce vrijeme biti itd. :dunno (primjera radi: kian ima 13 mj. i nosi 74, liam ga je nosio s cca 8, 9 mj.)
a po 3 bodija ti nikako nisu dosta. ne moze dijete istovremeno nositi 3 velicine - nosi 1, 2. eventualno moze u nuzdi, ali 3 nikako. ni hlaca nemas dosta.
ne znam zasto nas nisi poslusala, ali mislim da si se prilicno presla. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la thinkPINK » 16 sij 2008, 18:55

Likmama mislim da Jewel nije gotova sa shopingom... ;-)
Ja sam ju samo pitala sto je do sada kupila jer vidim da stalno nesto kupuje ;-)
A ovo za velicine, istina... ako se bas kupuje nesto vece, ali i ja mislim da nema smisla, eventualno nesto sto se nosi stalno kao npr. bodici..
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 16 sij 2008, 20:57

thinkPINK - imaš pravo za šoping ;-)
nisam još gotova, to je ono na šta sam naletila
a da mi se sviđa do sada....

pišem ti na pp za dragoga, ali sada najprije idem sa pesekom u šetnju
pa ti se javim ;-)

LiKmama - ma to su 4 odjevna komada u toj velićini
i mogu se nositi od 9 - 5 mj po kalendaru, znači nosivo je!
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 20 sij 2008, 00:10

jes, LiK mama, odjeća je zajebana kategorija :mrgreen:
pardon my french, ženske, al ja danas bila u sloveniji u H&M-u u kupnji robice i moram reći da mi je to bilo teže i tahtjevnije od kupovanja sve opreme skupa

uatoč vašim stvarno vrijednim savjetima, prosvjetljenjima(da je bodi donji veš, primjerice!), popisima koje sam radila i prerađivala svejedno sam ostala zbunjena, uopće nisam znala što da kupim. i kupila sam dosta toga,a opet imam osjećaj da nisam sve kupila i da ću morat još...

sad mi je kasno za report, a moram se još i zbrojit, ali napišem vam sutra što sam točno kupila i sigurno ću imat opet milijun pitanja!

nevjerojatno ste mi puno pomogle!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ana M » 20 sij 2008, 09:45

Koja se filozofija ovdje napravila oko bodića, benkica, štramplica itd....Čak 10 stranica :roll:
Ana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hrvachica » 20 sij 2008, 10:56

ali smo sve uspješno savladali i rješili nedoumice
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 20 sij 2008, 12:06

Koja se filozofija ovdje napravila oko bodića, benkica, štramplica itd....Čak 10 stranica

:rolf
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 21 sij 2008, 12:47

Ana M je napisao/la:Koja se filozofija ovdje napravila oko bodića, benkica, štramplica itd....Čak 10 stranica :roll:

totalna filozofija :mrgreen:
al lako tebi kad sve znaš ;)

dakle, moja kupovina..teško mi je bilo, kažem, teže od sve ostale opreme skupa kupiti - i opet sam bila neodlučna oko veličina, dužine rukava i svega...

kupila sam:
- 3 bodića dugih rukava vel.50 (za svaki slučaj, da jadna ne bude gola ako bude baš tak mala, a ti su bili 50 posto sniženi)

- 6 bodića dugih rukava vel. 56 (bila su pakiranja po 2)
- 5 bodića dugih rukava vel. 62
- 3 plišasta i jedno pamučno 'odijelce' dugih rukava i sa zatvorenim stopalima vel. 56 (to se prodaje pod pidžame, al ja bum to oblačila i ovak)
- 2 pamučne 'hlačice' sa stopalima vel.56 (to sam računala ako bude prevruće za odijelce preko bodija dugih rukava)
- jedan pamučni kompletić odijelce bez rukava (ja sam to uvijek zvala štramplice, al to su hlačice sa stopalima koje imaju tregere, kopčaju se na ramenima) + majica na drukere naprijed
- preeeedivnu hello kitty vreću za spavanje bez rukava, srednje debelu
- tri para čarapica
- četiri kapice (tri na navlačenje, jedna koja se veže ispod vrata - te se u H&M-u zovu helmets :lol: )

- jedan plišasti kompletić hlačice i jaknica (mislim da će mi to bit samo za paradu jer hlačice nemaju stopala + dvodijelno je pa mi se čini nepraktičnim)

- tatica je kupio plišaste šlapice (iako je to samo šminka, jel da? ne trebaju joj nikakve šlapice, čini mi se)
- tatica je kupio tanke traper tregerice vel. 62 i pamučnu majicu dugih rukava na kojoj piše MILK BUILD THIS BODY :rofl: :lol:

-jednu vesticu vel. 62 (nije bilo manjih)

potrošili smo dosta eura na to, a ja i dalje imam osjećaj da mi pola toga fali...kupovala sam bodiće dugih rukava, a na kraju nije bilo odijelaca bez rukava...pa se sad bojim da će dori biti prevuće u kombinacijama bodi dugih rukava + pliš odijelce dugih rukava (17.3 je termin...doduše, tad još zna biti ful zima)

e, svi bodići su zapravo bodi benkice, s drukerima, super je to stvar!

sva sam se smotala u toj odjeći...bilo je pamučnih odijelaca dugih rukava, ali bez stopala pa sam odlučila to ne kupovati...čini mi se da to nije baš neka sreća...ja bi najradije kupila sve sa stopalima i u jednom komadu

sad mislim da mi fali još jedna vreća za spavanje...da kupim neku s rukavima? neće bebi bit zima za ruke u vreći bez rukava?
i kupila bih još za izlazak iz bolnice jedan od onih debljih kombinezona..ne znam kak da opišem..deblje je od odijelca, ali tanje od skafandera, a ima nogavice sa stopalima i duge rukave, cifom ili drukerima se kopča naprijed...mislim da će joj to bit dovoljno toplo, a može u autosjedalicu...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 21 sij 2008, 13:09

jedan plišasti kompletić hlačice i jaknica (mislim da će mi to bit samo za paradu jer hlačice nemaju stopala + dvodijelno je pa mi se čini nepraktičnim)

Meni su upravo takve kombinacije omiljene i najprakticnije. Odjelca bez stopala beba moze nositi i po nekoliko mjeseci- pogotovo iz H&M jer su im nogavice podvrnute pri dnu kao i pasica oko struka (bude podvrnuta).. Obujem mu carapice i mekane papucice ili patikice...
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 21 sij 2008, 13:19

Maslačak je napisao/la:Meni su upravo takve kombinacije omiljene i najprakticnije. Odjelca bez stopala beba moze nositi i po nekoliko mjeseci- pogotovo iz H&M jer su im nogavice podvrnute pri dnu kao i pasica oko struka (bude podvrnuta).. Obujem mu carapice i mekane papucice ili patikice...

gle, ja nemam pojma o tome kak se beba ponaša prvih par mjeseci
pa ja brijem da ak se rita im lamata nožicama da se hlačice dignu i onda je djetetu hladno
kažem, ja brijem da sve mora biti u jednom komadu, s milijun gumbića, i sa stopalima
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nikina mama » 21 sij 2008, 13:34

sad mislim da mi fali još jedna vreća za spavanje...da kupim neku s rukavima? neće bebi bit zima za ruke u vreći bez rukava?

Mi nismo nikada imali vreće s rukavima... :dunno
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 21 sij 2008, 13:35

e, jel ja vas gnjavim sa svojih milijun bedastih pitanja?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 21 sij 2008, 13:36

Nikina mama je napisao/la:

Mi nismo nikada imali vreće s rukavima... :dunno

mi smo jednu dobili i nikad koristili. ne volim ih, mislim da je to malo previse.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 21 sij 2008, 13:43

frrr je napisao/la:gle, ja nemam pojma o tome kak se beba ponaša prvih par mjeseci
pa ja brijem da ak se rita im lamata nožicama da se hlačice dignu i onda je djetetu hladno

je, opce je poznata stvar da su najbrzi tih prvih par mjeseci; stalno ih treba imat na oku jer mam nekam zbrisu .
:rolf :rolf

spri, frrr na oft, al ti si meni tak super :3srca
sve to tak streberski odradjujes, da te bas onak milina citat.
pogotovo nama iskusnim mamama, koje sad znamom da kod ovih nasih malaca nista nije ko iz knjige.
cak bih rekla da kod njih iskljucivo vrijede murphyevi zakoni :mrgreen: .

:bye
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 21 sij 2008, 13:48

Vreća bez rukava, nikad sa nijma.
A nemaš niti jedan kratko/bez rukavni bodi :conf
U pliš odjelcu i bodiću dugih rukava će ti se skuhat :dunno
Znači pliš odjelce ide sa bodićem bez rukava (ili kratki rukav).
I ovo sa nogama si u pravu, ne samo to, nego ti njima soknice skliznu sa nogica, jer u biti nemaju petu, pa ti je bolje da su ti stopala zatvorena :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 21 sij 2008, 13:52

watani je napisao/la:je, opce je poznata stvar da su najbrzi tih prvih par mjeseci; stalno ih treba imat na oku jer mam nekam zbrisu .

:dunno a znam da sam smiješna...i stalno se borim između dvije faze - 'uzet ću još i ovo, za svaki slučaj' i 'nemoj kupovat, kad rodiš bit ćeš milijun puta pametnija šta ti treba zapravo'
al stalno se bojim da će mi dijete bit golo i boso jer sam ja zaboravila nešto
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 21 sij 2008, 13:55

U pliš odjelcu i bodiću dugih rukava će ti se skuhat

Ma nece.. Mi smo i usred ljeta nosili bodice dugih rukava (ok, bilo je hladnjikavo ljeto).. Sve zavisi kakva vam je temperatura u stanu.

:mrgreen: Jos cemo te samo zbuniti...
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 21 sij 2008, 13:59

IINA je napisao/la:A nemaš niti jedan kratko/bez rukavni bodi :conf

mislim da imam nekih par što sam dobila...kupit ću onda par još kratkih rukava
a bez rukava bodi niti bodi benkicu nisam vidjela uopće
(doduše, nije da sam obišla 200 dućana s bebi opremom...bila u tri-četiri)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 21 sij 2008, 14:07

Biti ce ih na ljeto! Tad ces ih lako dokupiti.. Za sad ti ne trebaju. Dok je beba skroz mala bolje je da ima jos jedan sloj- odnosno bodic sa dugim rukavima i preko jos jedan rukav..
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 21 sij 2008, 14:12

Imam pitanje... ako je termin 1.7. sto mislite o kratkim/dugim rukavima za bodi... jel bi bilo onda ok kupit duge u velicini 56 kad je bebac jos mali a onda kratke u 62? Ipak ljeto je... ili i kratke i duge u obje velicine... nisam pametna... pitam zato jer sam vidjela da ima tih bodija i u pakovanjima od vise komada za kupit sto mi se cini da se isplati, ali su unutra svi s kratkim ili dugim rukavima...
Zadnja izmjena: thinkPINK; 21 sij 2008, 16:06; ukupno mijenjano 1 put/a.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 21 sij 2008, 14:12

frr, daj reci, je l ti živiš u stanu? Čini me se iz postova da da.
Onda ti je definitivno bodi dugih i pliš dugih rukava preveć. Jedino ako živiš u kući u kojoj štediš na grijanju, pa ti je u stanu 21 :dunno
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 21 sij 2008, 14:15

Jedino ako živiš u kući u kojoj štediš na grijanju, pa ti je u stanu 21

21 je optimalna temp., moji su i na 21, kao novorodjene bebe bili u bodiju dugih rukava i kombinezon hlacama (znaci koje imaju ledja i prsa, samo nemaju rukave).
tijelo im treba biti toplo, rukice i nogice nisu nikakav pokazatelj, a njima ionako stalno lamacu pa se i vise zagrijavaju.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 21 sij 2008, 14:32

IINA je napisao/la:frr, daj reci, je l ti živiš u stanu? Čini me se iz postova da da.

u kući, u prizemlju tj. suterenu i dosta je hladno (dakle, stan je u prizemlju kuće)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 21 sij 2008, 14:39

E onda su ti dugi rukavi ok.
Inače, kod mene nema šanse da bude 21, meni je u stanu 25 i nemam mogućnost regulacije (grije me toplana).
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 21 sij 2008, 16:00

IINA je napisao/la:meni je u stanu 25 i nemam mogućnost regulacije (grije me toplana).

:shock: rastopila bih se, skupa s djecom, a mm valjda ne bi prezivio 10 min u tome.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 21 sij 2008, 16:20

Da, zamisli spavat u tome?!?
Griju do 23 sata, onda grijanje ugase, pa ti budi pametan i znaj kako pbuć djete za noć :roll:
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 21 sij 2008, 19:11

IINA je napisao/la:Da, zamisli spavat u tome?!?
Griju do 23 sata, onda grijanje ugase, pa ti budi pametan i znaj kako pbuć djete za noć :roll:

koma. meni je ta toplana oduvijek najveca nocna mora (u smislu da kad god sam nekome gledala neki smjestaj, ako je grijanje na toplanu automatski sam ga izbacila).
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.