Sada je: 29 kol 2026, 23:46.

curke pusite li?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

PostPostao/la yra » 26 sij 2008, 18:58

MM nije toliko strastveni pušač kakav sa ja bila. Može se suzdržati, ali još nije spreman na prestanak. I on to želi, ali još nije došlo njegovo vrijeme.
Likmama, čini mi se da je naš put sličan...na neki način mi to puno znači, jer ima netko tko je ovo sve prošao, korak po korak, baš kao i ja, samo što si ti "veteranka". ;-)
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lora7 » 26 sij 2008, 21:28

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 20:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 26 sij 2008, 22:16

E, sad si zamišljam kako je mojoj djeci smrdila njihova mama!

Ja sam srecom prestala prije dijeteta. Ali je MM nepusac. I kad sada vidim koliko jedan pusac meni smrdi (da me se ne bi krivo shvatilo, smrdi taj dim cigarete koju se zavuce u kozu, kosu, odjecu....) znam kako sam ja njemu smrdila. Svaki bozji dan. :ne
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la yra » 26 sij 2008, 22:24

tanjabb, :up onda ima neke koristi, sada bar znaš da je bila prava ljubav! :wink
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 26 sij 2008, 23:33

pa je, odvratno. meni kad sam tek bila prestala zapravo i nije smetao miris cigarete, ali sada, sto dalje - to gore. mozda zato sto mi se kuca razvjetrila, vecina ljudi s kojima se druzimo ne pusi pa mi se valjda organizam odviknuo. :dunno
ovaj put se zapravo bojim odlaska u zg medju pusace, a svi do jednoga tamo puse.

yra, znam sto hoces reci. :hug samo se ti nedaj. ako ti kad dodje da zapalis, sjeti se koliko si cigareta ne popusila u ovih skoro pa mjesec dana (!) BRAVO), pa stvarno nema smisla sav taj trud baciti u vjetar. a i sigurno si ne zelis da ti opet kosa smrdi, odjeca...
meni je zapravo najveci poticaj u nastavku nepusenja prvih tjedana bilo to sto sam bila (i ostala!) strasno ponosna na sebe (pogotovo sto valjda nitko (osim mm-a) tko me zna nije vjerovao da ja mogu prestati). vecina nas je odrasla u totalno pusackom okruzenju. masa ljudi je pokusala prestati i nije mogla - ja jesam. i to me cini ponosnom jer znam da stvarno je uspjeh pobijediti takvu ovisnost.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la yra » 26 sij 2008, 23:59

Čvrsta sam u svojem uvjerenju! :naughty
I kod mene u obitelji skoro svi puše( osim mlađe sestre).
I svi su pokušali sve i svašta, pa ništa od toga.
I ja sam (skromne li mene! :cool ) jako ponosna, imam osjećaj da sam ovime dobila neizmjerno puno, a jesam, znam. Pomalo me puca neka euforija, nešto tipa: "juuupiiii!"
Jesi li primjetila da se cijeli dnevni ritam morao nekako izmjeniti i obrazac ponašanja djelomice preustrojiti?
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lara.b » 27 sij 2008, 00:12

Svi vi koji želite prestati, želim vam sreću da u tome i uspijete! ;-)
Nemam iskustva sa cigaretama, ali mi se starci bore, a silno bi htjeli prestati.
Meni je nekako uvijek smetao taj silni dim u stanu i od kada sam
u svojoj oazi, bez dima..uživam.
Ipak je i nama pasivnim pušačima teško, morate priznati!
Sretno u svakom slučaju! :bye
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 27 sij 2008, 00:15

Jesi li primjetila da se cijeli dnevni ritam morao nekako izmjeniti i obrazac ponašanja djelomice preustrojiti?

ne. :dunno dobila sam bila par knjizica o tome kako prestati pusiti i u svima se spominjalo kako treba prestati raditi stvari koje povezujes s pusenjem tj. prije/poslije kojih obicno zapalis. krenula ja sebi zbrajat: ok, znaci ne smijes piti kavu, ne smijes jesti, ne smijes sjesti za komp, ne smijes ici van, ne smijes kuhati, ne smijes djecu stavit spavat, ne smijes se seksat, ne smijes se tusirat.... :zub
ozbiljno, nije bilo toga u sto ja ne bih uspjela ukomponirati pusenje. sve, a pogotovo zavrsetak svega, mi je bio povod da sjednem i zapalim. ja sam cak i pusila jednu za kraj dana - jednu bih ugasila i onda odlucila da sad idem spavat, pa bih morala jednu popusiti za zadnju. :roll:

i stvarno sam mislila da ce mi sve predstavljati uzasan problem, ali nije. uopce. :dunno sad mi zapravo nije jasno kako sam si mogla poslije rucka kvariti okus hrane u ustima. :dunno
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 27 sij 2008, 00:39

lara.b, vama je gore, vi to niste tražili, a dobili ste...

Likmama, na potpuno isti način sam i ja funkcionirala (naročito s onom za laku noć) i ne kužim od kuda sam našla toliko vremena za to!? Pa, ja sam stalno čučala u kuhinji pod napom! Kuhanje=pušenje non-stop, jedna na drugu jer si pod napom. Kad skuhaš, nisi više pod napom, zato vuci dok možeš.
Koji idiotizam! :baba

Skužila sam otkuda tolika euforija, od svjesnosti da----JA SAM SADA SLOBODNA!!! :dj
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 27 sij 2008, 20:40

LiKmama je napisao/la:dobila sam bila par knjizica o tome kako prestati pusiti i u svima se spominjalo kako treba prestati raditi stvari koje povezujes s pusenjem tj. prije/poslije kojih obicno zapalis. krenula ja sebi zbrajat: ok, znaci ne smijes piti kavu, ne smijes jesti, ne smijes sjesti za komp, ne smijes ici van, ne smijes kuhati, ne smijes djecu stavit spavat, ne smijes se seksat, ne smijes se tusirat.... :zub
ozbiljno, nije bilo toga u sto ja ne bih uspjela ukomponirati pusenje. sve, a pogotovo zavrsetak svega, mi je bio povod da sjednem i zapalim. ja sam cak i pusila jednu za kraj dana - jednu bih ugasila i onda odlucila da sad idem spavat, pa bih morala jednu popusiti za zadnju. :roll:

i stvarno sam mislila da ce mi sve predstavljati uzasan problem, ali nije. uopce. :dunno sad mi zapravo nije jasno kako sam si mogla poslije rucka kvariti okus hrane u ustima. :dunno

Prepoznajem se u tvom postu. Jedino što me muči je što mi se užasno jede a pogotovo slatko. I ovako imam veliki problem s kilogramima, a sad sam počela, bar mi se tako čini, još više jesti :bad
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Krumpirić » 27 sij 2008, 23:46

ivanaCH je napisao/la:ja sam probala negdje s 19 godina. Sve mi je to bilo fora, ali nekako mi se nije "primilo". Pusila sam nekih godinu dana ali nikad redovito. Ipak, mislim da mogu osjetiti sto znaci biti ovisan i kako je tesko skinuti se. Imam i ja, uostalom, jednu svoju ovisnost, o seceru. I iako vec neko vrijeme ne konzumiram secer niti proizvode koje ga sadrze, znam da bi me samo jedna kockica cokolade odvela do teskog prezderavanja. I to ne bi bilo samo jedanput. Ne pokusavam usporediti ove dvije ovisnosti.

nešto slično.
samo,nisam ovisna o šećeru nego o konstantnom jedenju,ono, moram imat nešto pod zubom.Kikiriki,košpice il nešto konkretno...samo da se jede.

sva sreća ni meni se kao ni ivani ne prima :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la she » 27 sij 2008, 23:47

Pušila 10 godina pa prestala. Ponovo zapalila nakon godinu ipo (smrt jako bliskog mladog rođaka) i pušila do trudnoće. Opet propušila čim smo završili sa dojenjem. Nikad više od pakle i nikad različite marke. Nikad pored dece (ni svoje ni tuđe), nikad na ulici i nikad u gostima ako sam jedini pušač.

Znam da mogu prestati samo čekam onaj klik koji mi je kvrcnuo i prvi put. Cigarete ne smetaju ni meni (mislim na ono tipa kašalj i sl) ni drugima jer ne trujem nepušače (sem mm-a ponekad) a pušači se ionako sami truju.

Inače sam čudan pušač - smeta mi zadimljena prostorija (ako gore više od dve cigarete istovremeno dobijam instant glavobolju i želju da nikad ne zapalim) i smeta mi više od jednog pikavca u pepeljari (šizim u gostima gde domaćin prazni pepeljare nakon 3 ture gostiju)
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la maryca » 28 sij 2008, 00:12

prestala prije 3godine.

pusila i ja i MM. on je uvijek govorio da, ako izdrzi i ne zapali par dana, nece vise nikad i vjerovala sam, ali vjerovala da nece izdrzati :mrgreen: .. dode jedan dan i kaze od danas ne pusim!!!
iznenadila sam se, kontam nemoguce i kazem mu, svjesna da nece izdrzati, ako ti prestanes i ja cu (ugrizla se za jezik :mrgreen: ).

i on prestao, ja pusikala manje, tajno i cim sam zatrudnjela - prestanem, ne sto nisam mogla, nije mi smetao dim, nego NISAM htjela!
izdrzala sve to, dojenje itd do danas..
al moram reci da i dan danas imam zelju, ponekad povucem koji dim,a sto je najcudnije i to MM nikako nije jasno, svaku Korizmu bi prestajala, punih 40 dana i vise ne bi zapalila i kad sve prode, ja po svom! :conf

a posto sam slatkoljubac, cokolade obozavam i kad bi se u Korizmi odrekla oboje i cigara i slatka, na cigare nisam ni mislila, samo na "nesto" slatko!
to mi je bilo gore, a kad se ne bi odrekla slatkog, samo cigara, onda sam jela sve moguce slatke napasti..pa ne znam kud bi udarila :mrgreen: ?!

sada kazem, ne pusim, ali jednostavno ne mogu odoljeti kada sam sa starim prijateljicama u BiH, kava, prica....i taj "ceif" sto bi rekli, nema zamjene...razumijete me zar ne?
maryca
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 28 sij 2008, 09:30

JA SAM SADA SLOBODNA

Upravo to! Ti sada jesi slobodna!
Svaka čast!
JiA
Vjetropir

PostPostao/la yra » 28 sij 2008, 09:51

:kiss JiA!
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zauvijekmama » 28 sij 2008, 10:07

Nikad nisam ni probala.
Mozda mi je dok sam bila mladja bilo i zao kaj ne pusim(svi drugi su imali kamo s rukama, a ja nisam :mrgreen: ), ali sada mi je definitivno drago kaj sam nepusac. :drink
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Stefanova_mama » 28 sij 2008, 10:55

Ja sam prestala zato sto sam htela da prestanem (karakter ha! :mrgreen: ). Pusila kutiju dnevno sirokog crvenog dunhill-a. Prestala zbog trudnoce. I onda shvatila da definitivno stavljaju droge zavisnosti u duvan. Zasto? Pa krize su mi se javljale u redovnim razmacima. Prvo na pusacke omiljene momente u toku dana, onda svake sedmice jednom, onda jednom u svaka tri meseca (tako da sam zakljucila da su te droge zavisnosti unutra iskombinovane na kratkorocne efekte, srednje efekte i dugorocne efekte). Sirim teoriju zavere :naughty .

Sad zvocam muzu. On mora sam prestati ne mogu ja umesto njega, ali definitivno mislim da ima dovoljno stvari u zivotu koje ruse nase zdravlje, da ne trebamo mi sami sebi svesno stetiti. Ima za koga da zivi najduze moguce. Ali on mora sam doneti taj zakljucak i sam resiti da prestane da pusi.

A na komentare "ma ja ne mogu izdrzati, moram zapaliti" se nasmejem. Verovatno sam ih i ja odvaljivala u svoje vreme. Ne desi se apsolutno nista ako covek ne zapali, samo zivis dalje i ne zapalis cigaru.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la LiKmama » 28 sij 2008, 11:02

Pusila kutiju dnevno sirokog crvenog dunhill-a.

uf. meni je to bilo prejako.
ja sam pusila crveni ronhill (21!) dok je postojao, onda krace vrijeme walter (fuj), rothmans kad sam imala para (to mi je najbolja cigareta svih vremena)... i sad da se ubijem ne mogu se sjetiti sto sam ovdje pusila :bum. pa ne vjerujem.... mislim da je bilo od jps, ali kak su se zvala... no dobro, nije bitno, ali ne mogu vjerovati da se ne sjecam.

Ne desi se apsolutno nista ako covek ne zapali, samo zivis dalje i ne zapalis cigaru.

je da, ta logika funkcionira kad ne pusis. kad si pusac - jednostavno moras i nema tu daljnje rasprave.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 28 sij 2008, 11:18

Ma desi se svašta, ak ne zapališ. Meni recimo fali kisika :dunno :shock:
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 28 sij 2008, 11:32

Ne desi se apsolutno nista ako covek ne zapali, samo zivis dalje i ne zapalis cigaru.

Jesi ti citala Carrovu "Lako je prestati pusiti"? :mrgreen:
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Stefanova_mama » 28 sij 2008, 11:59

LiKmama je napisao/la:

je da, ta logika funkcionira kad ne pusis. kad si pusac - jednostavno moras i nema tu daljnje rasprave.

Znam ali ja imam srecu da sam vec sa druge strane. :mrgreen:
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 28 sij 2008, 12:01

JiA je napisao/la:

Jesi ti citala Carrovu "Lako je prestati pusiti"? :mrgreen:

Nisam, ali vec zamisljam da je o okorelim pusacima, koji prebiraju cikove u pepeljari od juce, kad su resili da prestanu da puse i bacili sve zalihe cigara. :mrgreen: Ili nesto strasnije?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Bella » 28 sij 2008, 14:29

ja pusim. nikada doma, samo vani. ne pusim puno, jucer npr. nisam niti jednu zapalila. navise mi pase kad pijem kavu, i ako sam sa drustvom.
dok ga ne osjecam, nemam ni potrebu.
Nase fotke- http://public.fotki.com/tarcikus/
mama od 5.1.2006
Bella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la yra » 28 sij 2008, 14:55

[/quote]
je da, ta logika funkcionira kad ne pusis. kad si pusac - jednostavno moras i nema tu daljnje rasprave.[/quote]

Je, to je upravo tako, jednostavno moraš, pa zapališ, pa ti je opet za 3 minute žao, al svejedno vučeš, jel ti tu cigaretu trebaš.

Stefanova mama, što se tiče urote zavjere, meni to nije baš tako nevjerojatno.
Prije 50 godina kad su ljudi pušili čisti duhan, nije bilo toliko ovisnosti. Kad je bilo duhana-pušilo se, a kad nije - e, onda se nije pušilo.

Postoje nekakve kemikalije koje su pojačavači nikotina, oni pojačvaju djelovanje nikotina u našem mozgu, tako da smo mi sada puno ovisniji, nego ljudi prije 50 godina.

Na brošuri o Niquitin flasterima piše da od 4000 sastojaka u cigareti samo i isključivo nikotin stvara ovisnost, ali on ne uzrokuje moždani i srčani udar, rak i sl. No, one 3999 drugih tvari u dimu cigarete to uzrokuju.

Jel vam se kad dogodilo da kad ste pušile zasmrdi na travu ? :pimp
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 28 sij 2008, 15:51

Ma desi se svašta, ak ne zapališ. Meni recimo fali kisika

:lol ne, tebi je tada prevec kisika u krvi na koje tvoje tijelo nije naviknuto, pa stoga vrtoglavice
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la IINA » 28 sij 2008, 16:03

Je je, lako je to reć :mrgreen:
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MATEJA » 29 sij 2008, 11:17

Nočas sam sanjala da sam povukla dim :pimp !!!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 29 sij 2008, 12:02

:pusi
IINA
Sveta krava

PostPostao/la yra » 29 sij 2008, 14:28

...da, sanjala... slika
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 29 sij 2008, 22:11