Sada je: 17 tra 2026, 20:51.

Autizam i metabolicki poremecaji

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Autizam i metabolicki poremecaji

PostPostao/la Anni » 25 vel 2008, 13:02

hi, ja znam da je nama nas doktor vise puta ponovio , a i sama sam citala da DMSA prolazi mozdanu barijeru i da cisti mozak al ne u toj kolicini koliko je njemu potrebno i da je oboavezno potrebno nakon sto metali u tijelu nisu vise poviseni jos jedan odredjeni period mozak cistiti.
Mi smo dobivali kroz godinu dana DMSA , pa ako i rezimiramo po tim " novim" studijama cistili smo i mozak to citavo vrijeme.

Pozdrav
Anni

PostPostao/la tam » 25 vel 2008, 13:14

Puno ime DMSA je mezo-2,3-dimerkaptosukcinična kiselina ili na eng. meso-2,3-dimercaptosuccinic acid i koliko sam čitala, jedini je kelat koji se bez toksičnosti može koristiti kod djece.
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ive3 » 25 vel 2008, 13:28

u svim tim opisima kako koristiti DMSA se navodi intenzivno (par puta dnevno) uzimanje tocno 3 dana, pa onda pauza od 10-11 dana? i onda ponavljanje procedure dok se nivo zive ne spusti na normalu... tam, kazes da je jedino ona bezopasna, ali ani tvoj je isao na jos blazu varijantu jednom tjedno, znaci ipak nije bas bezopasna!
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 25 vel 2008, 13:40

Jedino ona može koristiti kod djece bez toksičnosti ( koju ostali kelati mogu uzrokovati) što ipak ne znači da nije "opasna". Zato ja smatram da se ta terapija s kelatima mora obavezno nadgledati od strane liječnika koji zna kelatnu terapiju dobro i što je još bitnije zna ju provoditi kod djece i to s puno iskustva.
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tam » 25 vel 2008, 13:43

Ima jedan site koji sam gledala, od Amerikanaca jer (dr. Shaw i sur. mi se čini) u kojem je lijepo objašnjeno , ali sad ga negdje zagubila. Probat ću ga naći pa ako uspijem, stavit ću ga ovdje...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anni » 25 vel 2008, 21:21

Hi, Ive, taj postupak koji si opisao je tzv. Cutler Protokol( nazvan po G. Cutleru), nas doktor ga ne zeli primjenjivati kod djece ( barem je takvo stanje bili kada smo mi krenuli sa detoxikacijom) jer je cutler metoda s jedne strane brze ali ima puno vise nus pojava...djeca ju teze podnose, agresivana je dosta i teza za provodjenje jer se u ta tri dana daje svaka 4 sata DMSA po Kg djetata...moraju se kapsule otvarati, vagati sa apotekarskom vagom i onda moras dijete buditi po noci , dati mu kapsulu, pa nakon kapsule mora puno piti i nakon tri dana sprovodjenja te metode su svi polumrtvi i dijete i roditelji.
Mi smo radili metodu koja je puno blaza, traje duze i kod nas je prosla bez nekih vecih nus pojava( ponekad sam znala primjetiti da je umoran nakon kapsula i par puta je imao proljev).
Pozdrav
Anni

PostPostao/la stray_cat » 26 vel 2008, 06:44

ne postoji chelation da je bezopasna jer svako tijelo reagira drugacije a nasi su klinci premali da nam kazu, neki od njih cak ni ne znaju izgovoriti sto im je tako da roditelji nekim cudom trebaju prepoznati sto se dogadja. chelation nekad zna skupiti recimo zivu u jednoj tocki u tijelu, recimo jetri, ili mozgu i nemam pojma kako je moguce stvarno pratiti koliko je toga izaslo a koliko ostalo i gdje

koliko sam ja do sad skuzila postoje 2 pristupa u ideji ciscenja od metala i ljecenja crijeva i probave. dio roditelja ide na detox (chelation) i kao kad je tijelo cisto sredit ce se i crijeva i dalje imunitet. dio riditelja ide sa suprotne strane i vele da ako izljece crijeva i probavu da ce se tijelo samo ocistiti od metala.

sigurno je da sam detox ne znaci nista ako se ne promijene zivotne navike i prehrana. mi smo uz GFCF (koj nam bas ne ide najbolje jer mali odbija gluten free kruh) dodali filtere za vodu i filtere za zrak. pokusavamo se na neki nacin pribliziti SCD diet i nekako smanjiti krumpire, rizu inace ne voli pa je tu tjestenina od rize i stvarno nemam pojma kako bi ga hranila da i to izbacim

svecano se vec mjesecima spremam poceti sa pecenjem tog SCD kolaca koj se koristi umjesto kruha i nikako da se pomaknemo jer jednostavno ne stizem sve. zapravo kako sam ja doma sa malim, on samo 3 puta tjedno ide na par sati u igraonicu ja stvarno spadam s nogu i ne stizem nista izorganizirati i uhodati. nikao da uigramo rutinu sa davanjem suplemenata jer je sve toliko ucjenjivanja, navlacenja, da nemamo pojma kako da smo od svega uzasno iscrpljeni. da sva bude jos zanimljivije, ja sam jedina u stanju ugurati u njega to sto treba, on se na svaku primjenu sile i ucjene od njegovih asistentica zatvara i njih prihvaca jedino kao drustvo za igru tako da tu nemamo puno pomoci

mi iduci mjesec idemo napokon kod doktora di anni ide sa svojim malim pa cemo viditi sto i kako dalje, tad cemo se na licu mjesta odluciti koliko daleko cemo ici sa terapijama

ono sto je najgore u citavoj prici sa autizmom je da svi samo gledaju kako da vam pokupe lovu jer hrpa roditelja placa sve zivo samo da pomognu djeci i onda treba prepoznati na sljepo sto stvarno pomaze

idem sad otvorit novi link sa web konferencijama koje radi great plains, meni je to sjajan izvor informacija
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 26 vel 2008, 08:58

Hi, malo bih prokomentirala ovu drugu soluciju ciscenja koju si navela..crijeva se oporave pa se organizam sam rijesi metala... teoretski mozda da ..al ne vjerujem da je prakticki bas tako lako..jer uz svezibve muke koje radimo crijevna se sluznica jako tesko oporavlja sama od sebe...mi se rjesavamo metala, gljivica, dajemo vise od dvije godine probiotike, nadijeti je , secer industriski dobiva na kapaljku, krumppira i rize ne voli punió jesti.( al jede kruha puno) i jos uvijek je nalaz stolice los( puno je bolji nego na pocetku ..al je jos uvijek los ). Negdke sam procitala da je organizmu ponekad potrebno i do 20 godina da bi se rjesio metala pod uvjetom da nove ne dobiva...zamisli samo koje poremecaje u mozgu mogu izazvati metali ako su tako dugo u organizmu. I meni je jasno da svaki ljek je ujedno i otrov za nesto drugo..al kada sam vidjela nalaz teskih metala od svog sina...nisam se ni minute dvoumila...jer one kolicine olova koje je on imao u sebi nebi izasle tko zna kako dugo van i na kraju krajeva i metali jesu jedan od uzroka poroznog crijeva..pa kako ce se crijevo oporaviti u potpunosti ako je organizam pun metala?

pozdrav
Anni

PostPostao/la Stefanova_mama » 26 vel 2008, 11:21

Anni a da li sumnjas sta je moglo uneti u organizam toliku kolicinu teskih metala?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ive3 » 26 vel 2008, 12:08

Stefanova_mama je napisao/la:Anni a da li sumnjas sta je moglo uneti u organizam toliku kolicinu teskih metala?

okolina.
sinoc sam opet malo pratio navedeni satelitski program iskljucivo posvecen autizmu i navodili su primjere odakle se to sve moze unijeti u organizam.... navodili su uglavnom primjere u SAD i Meksiku, gdje je opcenito kompletan istocni dio SAD do negdje polovine teksasa vrlo rizican, vode i zrak. stijenjak je jos jedina netaknuta 'oaza'.
naveli su i cinjenicu koja i nas malo tangira jer su za sredozemlje naveli da etna u zrak svake godine izbaci x tona zive i teskih metala u obliku dima... te to polako udisemo, zaboravio sam tocan podatak pa zato x.
i sad kad imas organizam koji se slabo bori i ne izlucuje tu toksicnost iz sebe vec se talozi.... imas jednog od uzrocnika 'autizmu slicnih stanja'.
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 26 vel 2008, 12:14

Stefanova_mama je napisao/la:Anni a da li sumnjas sta je moglo uneti u organizam toliku kolicinu teskih metala?

Ako analiziram primjer svog sina onda milsim da je kod njega veliku ulogu odigralo cijepljenje, zatim moje blombe koje sam imala u ustima u toku trudnoce, a vjerojatno je vec sa slabim imunim sistemom dosao na svijet( ja imam puno alergija)...to su samo moja nagadanja, a tko zan sta je sve tu bilo presudno..nemalo puta sam procitala da trovanje metalima moze imitirati autizam...pa ako se opet osvrnem na primjer moga sina onda i tu vidim logike jer on galopira u razvoju od pod detoxikacijom...sada se samo nadam da metali nisu napravili neku stetu koja se vise popraviti ne da.
A to sto ti Ive pises je uzasno...pa kako se protiv toga boriti i sta nas ljude ceka u buducnosti?
Pozdrav
Anni

PostPostao/la ive3 » 26 vel 2008, 13:09

Anni je napisao/la: A to sto ti Ive pises je uzasno...pa kako se protiv toga boriti i sta nas ljude ceka u buducnosti?
Pozdrav

Darwin. vjerujem da znas na sto mislim: jaci ostaju slabiji odumiru.
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 26 vel 2008, 13:20

ma da, princip prirodne selekcije
Anni

PostPostao/la tam » 26 vel 2008, 15:18

Ja mislim slično, smatram da je ASD uzrok evolucije, tj. novi način reagiranja ljudskog organizma na veliku količinu smeća koje prima bilo kojim putem i iz bilo čega...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anni » 26 vel 2008, 15:28

tu si potpuno u pravu, mi evolucijom nismo dorasli za sav taj otrov koji guramo u sebe i sav taj stres koji skupljamo u toku zivota...ako podjemo samo od toga da premalo spavamo, prelose se hranimo, jurimo kroz zivot..pa kako mozemo onda biti zdravi...al opet pitam kakva ce buducost covjecanstva izgledati ako se ne osvjestimo?
Anni

PostPostao/la JEICA » 22 lip 2008, 20:57

U Italiji pisanje recepta je bilo jednako neozbiljno kao i sam "pregled". Na listu papira imaju napisane suplemente koje koriste (vjerojatno u većini slučajeva) i onda zaokruže što je od toga najbolje za dijete. Recept "pravi" nismo dobili već broj telefona u Švicarskoj gdje se mogu ti preparati naručiti - neznam koja firma. Za sprej za nos B12 umjesto inekcija rekao je da se može kupiti u Italiji bez recepta - nisam probala pa ne mogu potvrditi.
JEICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Glori » 22 lip 2008, 22:39

imam talijanski i američki sprej,ali želim inekcije pa ako pronađeš broj telefona molim te javi...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ive3 » 23 lip 2008, 09:00

Glori je napisao/la:imam talijanski i američki sprej,ali želim inekcije pa ako pronađeš broj telefona molim te javi...

da li se te injekcije daju svaki dan? u guzu? u ruku?
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 23 lip 2008, 11:28

kako je meni objašnjemo,ide svako tri dana u guzu(većinom)....doze se računaju po kilogramima...imam negdi taj program za izračunavanje...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ive3 » 23 lip 2008, 12:00

Glori je napisao/la:kako je meni objašnjemo,ide svako tri dana u guzu(većinom)....doze se računaju po kilogramima...imam negdi taj program za izračunavanje...

ajd nadji da vidim kako to oni racunaju?
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ive3 » 26 lip 2008, 22:35

evo stavljam ovdje link na jedan odlican dokumentarac (traje 50 minuta) koji prikazuje 4 aspie tinejdzera i njihovu 'borbu' da se ukope u okolinu. isto tako se vidi i nacin rada u 'autisticnoj skoli' u engleskoj. da li se uopce mozemo komparirati s njima?

kratak sadrzaj filma imate ovdje:
http://www.imdb.com/title/tt0464102/

a film (podijeljen u 6 dijelova) imate na youtube-u:

http://www.youtube.com/watch?v=uJGfQ-0cAh4
http://www.youtube.com/watch?v=hfVl0uYzVZE
http://www.youtube.com/watch?v=XGOe2StXpCY
http://www.youtube.com/watch?v=YVdYDWx5kbs
http://www.youtube.com/watch?v=kKVBvNVozD4
http://www.youtube.com/watch?v=QLp8oh6hUTk
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 26 lip 2008, 22:51

ljudi moji pa šta se ovo dešava u centru za autizam u st....http://tipkovnica2.bloger.hr/default.aspx?date=1.1.2008
šta stvarno tuku dicu...a i ova ravnateljica-kakva je to stručna osoba-ne da nije stručna već ne poznaje problem kojim se bavi...ima li tko njen mail da joj pojasnimo neke :cigle
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 07 srp 2008, 14:02

Mi smo nedavno bili na kontroli kod doktora u Njemackoj (obavili vise pretraga na jednom mjestu-stolica, krv i urin), doktor je zadovoljan napretkom ( i mi smo jer prije 6 mjeseci kad smo tamo bili L. nije htio ni pogledati doktora ni igracke, samo svoje ruke; ovaj put je nasao neke papire i knjige, vadio ih s polica, igrao se s igrackama iz kutije, gledao doktora i cak mu dao ruku da ga odvede u drugu sobu). Sve u svemu, terapija suplementima i floortime su definitivno poboljsali njegovu komunikaciju s okolinom. No kako smo stali u Munchenu (pola puta) imala sam prilike upoznati Anninog sina i moram reci da djecak uopce ne djeluje autisticno. Njegovi roditelji kazu da se u govoru primjecuje jos deficit, no ja ne govorim njemacki, ali on hrvatski razumije i sasvim smo se lijepo sporazumjeli. To je jedno veselo dijete koje pokazuje cijeli niz emocija i gesti. Bila sam impresionirana.I moj je suprug rekao da uopce ne djeluje autisticno i kad bi barem L. bio upola takav.
To nam svakako svima daje nadu da se deficiti mogu barem malo korigirati, uz trud i naporan rad. Znam da je svako dijete drugacije, ali ovo je ipak tracak svjetla...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Glori » 07 srp 2008, 16:36

...drago mi je da ste zadovoljni.....:bravo

...a što se tiče anninog malog iz opisa roditelja koji su ga vidjeli,ja se pitam da li on uopće vše ima autizam ili su to sad ostale govorne poteškoće ...

mi se isto moramo pohvalit da otkako radimo ABA-DT-3 sata -pažnja se popravila....a uskoro krećemo sa još 2 sata ET-ABA (nikako da se završe radovi u stanu sve kasni oko mjesec dana)...

...još nisam nabavila B12 u inekcijama-pa izgleda da ću i ja u Njemačku....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 07 srp 2008, 20:27

Glori,
baš mi je drago da napredujete.
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Glori » 07 srp 2008, 20:46

...da samo imam i problem MM je odlučijo malog skinut sa djete.... :zbunj
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ive3 » 07 srp 2008, 23:29

Glori je napisao/la:...da samo imam i problem MM je odlučijo malog skinut sa djete.... :zbunj

koje? gfcf ili scd?
mi evo 3 tjedna vise nismo na striktnoj gfcf dijeti (otkada se prebacio u jutarnju smjenu vrtica) i mislim da nema negativnih efekata, barem ih jos nismo primjetili, tj. ponasanje je isto kao i da je na striktnoj dijeti.
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamita » 08 srp 2008, 00:15

mi smo upravo završili 10-dnevnu terapiju Diflucanom zbog candide. za dva tjedna imamo kontrolu stolice.uskoro će biti godina dana kako smo počeli sa gfcf dijetom, a sada još i dijeta za candidu.
moram ovdje napomenuti da mi je jako žao što se Anni prestala javljati, jer su meni njeni postovi prije godinu dana dali poticaj i snagu i nadu i upravo sam zbog toga krenula sa svime ovime. i jako sam joj zahvalna na svemu što je ovdje pisala!!!!

i mi radimo abbu i flor time,ali premalo zbog nedostatka stručnjaka u našem kraju(sva sreča da imamo i tog jednog), a u školi tj. Centru za odgoj mi nemamo defektologa već učitelja razredne nastave, taKO da je pravi rad opet na nama roditeljima kao i prije škole.

U principu sam jako zadovoljna napretkom s obzirom na teške dijagnoze i nikakva očekivanja od strane liječnika, jedan mi je nedavno rekao da ako će M tako lijepo napredovati da će to biti medicinski fenomen...jer se mozak vjerojatno obnavlja sam od sebe...a prije 6-7 god to nisu pretpostavljali s obzirom na dijagnozu i prognoze...
neki dan sam bila najsretnija na svijetu kad je M počela isprobavati moje cipele : probati, obuvati je govorila...
primječujem da sve razumije i lakše komuniciramo, jedino me muče još uvijek ispadi plača (povremeno)koje ne mogu sebi objasniti
pozdrav svima
mamita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Glori » 08 srp 2008, 09:17

...već sam pisala da smo skinuli sa SCD nakon mjesec i po (moramo radit pehanometriju ),a misli ga on skinut totalno (ali to će napravit na svom godišnjeem )...

gfcf-nisam vidjela pomake,ali kad smo dodali enzime i antifugale-stolica se sredila

na SCD on je bio drugo dijete,miran i pažnja se jako popravila,a i "ispadi" su nestali...

sad je u fazi kad oponaša sestru i ekipu iz vrtića-ovo sa cipelama"isprovavanje" kopira od jedne cure iz vrića...

kad sa njim radimo defektološki-po savjetima od def.on to bez velikog problema rješava,ali kad pređemo na ABA-tada mu se spava,(to je baš smiješno za vidit),pokušava izbjeć,ali nakon sat vremena pažnja dosegne vrhunac i tada se sa njim fino može radit na razumjevanju pojmova..
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 08 srp 2008, 20:51

Glori, zašto ga misli skinuti skroz s dijete?
Vidiš, kakva je to mala mustra, spava mu se kad je ABA na redu, to su mali filozofi :mrgreen:
Primjetila sam ja i kod svog finte...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.