Sada je: 01 svi 2026, 13:11.

dijete ludo za bakom!a šta s menom?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

PostPostao/la aqua » 31 sij 2008, 13:58

hvala vam cure, stvarno mi pomažete.super su ovi forumi.
uskoro ću krenuti na posao, to je velika prekretnica sada, nadam se da ću možda tada lakše se nositi na kraj sa sveki, i dobiti nešto više samopouzdanja.to kažem zato što sam po cijele dane u kući, jedine osobe s kojima komuniciram su MM, dijete, sveki( o tome ne trebam ništa reći), i prodavačica u dućanu,tako da mi fali zreli ljudski razgovor, pa se nadam da će mi to pomoći u jačanju karaktera.
e sad ne mogu odoljeti a da ne napišem zbog čega ne volim sveki:
kad sam bila trudna, već negdje potkraj termina,naravno kao i svaka buduća mama uređuje dječji krevet i sobu.i tako ja sve uredila, a budući se dijete trebalo roditi svaki čas, pripremila sam u krevet MM-u jastuk sa odjećom koju će mi donijeti kad budemo izlazili iz bolnice.
i sve super , ja rodila, došao dan kad idemo kući.sestra donese jastuk i krene oblačit malog-kad ja gledam i skoro da joj kažem: čekaj pa to nije odjeća koju sam ja pripremila.
Da draga sveki je prekopala po tom jastuku, otišla na plac i uvalila drugu odjeću.ne moram vam opisati bijes i gorčinu koju sam u tom trenutku osjećala. taj jastuk i odjeću smo MM i ja zajedno kupovali sa puno ljubavi, i stvarali uspomene slažući to.tu prvu odjeću sam prala i peglala u suzama s toliko ljubavi, s nestrpljenjem očekujući svoje dijete.ta odjeća meni nije bila odjeća, bila je više od toga.bilo je to prvo što će dijete staviti na sebe, korak više prema vanjskom svijetu i našem domu.
možda se čini glupo, ali jako sam osjećajna.kad se toga sjetim i dan danas zaplačem.u tom trenutku je nestala sva moja ljubav i sve lijepo prema njoj-
za te moje osjećaje i kako sam se osjećala ne zna ni MM ni sveki.povrijedila me tim postupkom više od svega na svijetu.
i tako kada sam odlazila iz bolnice, taj lijepi događaj je morao biti popraćen takvim nečim.
ja sam u sebi samo pričala:ma glavno da je sve u redu, da smo živi i zdravi i da idemo doma, fućkaš odjeću!
ali ipak, gurala je nos u moje osobne stvari, u moje osjećake, moju privatnost, i narušila ono što je meni tada bilo sveto i nježno,
i danas radi slične takve stvari,o tome ću pisati neki drugi put.
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Snježa » 31 sij 2008, 14:11

aqua slika
baš ružno od nje, potpuno te razumijem :(
sam ja to ne bi mogla prešutit, bilo bi :svadja
i ne daj joj da vam to i dalje radi, reci joj kad pređe granicu :baba
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la servuz » 31 sij 2008, 14:33

Jako,jako ruzno...

No tebi se aqua cudim,sto precutkujes takve stvari.Lepo reci,smeta mi to.Morala bi razumeti,a i ako ne razume,jasno stavi do znanja da ti se to ne dopada.Kuda mislis da to vodi i cemu cutanje?
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: dijete ludo za bakom!a šta s menom?

PostPostao/la Rimaithor » 05 vel 2008, 14:05

Prosla sam slicnu situaciju pa te razumijem...
Kod mene se ta ljubomora na svekrvin odnos s malim pocela pojavljivati u periodu kad sam se vratila na posao a ona ga je cuvala.
Kako su cijeli dan provodili zajedno, normalno je da su razvili divan odnos. I je, bio joj je u nekim momentima privrzeniji nego meni...
O, kako mi je srce pucalo od tuge...
No, ja se nisam drzala po strani.
Ma koliko bila umorna od posla, posvecivala sam mu svo slobodno vrijeme :3srca

Danas mu nitko ne moze zamjeniti mamu, iako baku i dalje obozava (tako i treba biti, zar ne?)

:mase :mase
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

Re:

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 vel 2008, 16:51

aqua je napisao/la:za te moje osjećaje i kako sam se osjećala ne zna ni MM ni sveki.

Kao sto cure rekose ovo je strasna greska.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ingas » 11 vel 2008, 00:53

*
Zadnja izmjena: ingas; 18 kol 2010, 20:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
ingas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aqua » 11 vel 2008, 08:32

da i ja sam za to da ne treba ići gore svaki dan.pa moji ga vide jednom tjedno i ne žale se, a fali im jako.
ovaj tjedan je prošao relativno dobro za mene, bili smo jednom gore.zanimljivo je to da cijeli tjedan nismo išli gore, ali oni ni jednom nisu došli dolje.
znači mišljenja su:ako me hočeš vidjeti dođe gore!e pa i ja sam takvog mišljenja.i ja imam posla i obaveze dolje,ne sjedim pred tv-om ili se stalno igram s malim.ali neće ona dole.i rekla sam to MM-U da zašto je sada uopće nema?ali on je samo zašutio, a kad zašuti to obično znači da sam ja u pravu.
i ja bi tako htjela nekog pozvati, ali stan nam je tako mali da ih jednostavno nemam gdje staviti.a nažalost zbog toga i nismo razvili neka poznanstva sa mladim roditeljima.
sveki samo jedva čeka da dođe lijepo vrijeme, jer kad je mali van-on je skroz "lud" uopće se ne da unutra-a to je njoj plus jer vidi da je to moja slaba točka.
e da sad neki dan sam se utješila da mali nju voli Samo radi Slatkiša:-došli mi gore, neće on da ju gleda, i ja bila i istoj sobi, i on stalno k ,meni i grli i mazi se s menom.i veli ona dam ti nekaj i pita mene jel smije?a ja velim ne slatko.a ona donese kinder jaje(jel to nije slatko?).ali dobro znala sam da mali baš i ne voli to pa sam šutjela. i nije htio uzeti od nje-bravo!i ona svom silom oko njega ma odi moj, odi moj a dijete se jednostavno ne da.
i onda mali ode sam u drugu sobu, a ona trk za njim-digne ga na ruke i ŠAPĆE mu odi bum ti dala i još nekaj -to nisam čula.i on odmah k njoj.i vrate se u sobu i mali me više ne šljivi ni pol posto.
kupila ga slatkišima!
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aqua » 18 vel 2008, 14:07

baš sam jadna.može li ona stvarno postići da ju dijete voli više nego mene?
jučer sam napravila pravu stvar, otvoreno i iskreno sam rekla MM-u sve što me tišti u vezi nje, kako se osjećam i kako to utječe na nas.( naravno da sam to rekla na lijep i obazriv način, ne ovako skroz brutalno istinito kao na forumu).
za veliko čudo rekao je da me razumije i da sam U PRAVU!!!.pa ne možeš vjerovat da je to rekao.uglavnom razgovor je prošao ok, i meni je sad lakše, a MM je rekao da će mi pomoći u tome.sad ćemo vidjeti kak će to funkcionirati.nadam se da je dobro shvatio u kojim i kakvim situacijama trebam njegovu pomoć.
i on mi je sam rekao što i vi: da kažem što me smeta.sad kad sam probila led sa njim,nadam se da ću i sa sveki.
no bez obzira na ovo sve još me tište ovi osjećaji da će nju voljet više :oops:
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Snježa » 18 vel 2008, 14:14

aqua :cons na dobrom si putu :up
glavno da imaš m-ovu podršku, bit će ti puno lakše
držim fige :hug
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la watani » 18 vel 2008, 15:23

aqua, poradi malo na svom samopouzdanju.
i drugo, zapitaj se malo kak je tvojoj svekrvi.
jer, ako se ti pitas ovo
no bez obzira na ovo sve još me tište ovi osjećaji da će nju voljet više
,
mozda se i ona pita: “sto ako moj sin voli moju snahu vise od mene?“

pa kad malo razmislis o svemu, shvatit ces da se ljubav djeteta prema majci i ljubav djeteta prema baki/curi/zeni ne mogu usporedjivati.
na kraju i ti (isto kao i ja :mrgreen: ) ces jednog dana biti svekrva.
bolje nam je poceti se sto prije pripremati za to :drink
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Henrietta » 18 vel 2008, 16:08

aqua je napisao/la:baš sam jadna.može li ona stvarno postići da ju dijete voli više nego mene?
jučer sam napravila pravu stvar, otvoreno i iskreno sam rekla MM-u sve što me tišti u vezi nje, kako se osjećam i kako to utječe na nas.( naravno da sam to rekla na lijep i obazriv način, ne ovako skroz brutalno istinito kao na forumu).

aqua, brutalno? Gle koliko ja poznajem muški rod oni te i razumiju jedino kad govoriš jasno i glasno bez previše uvijanja i okljevanja. Nije ni okrutno ni brutalno očekivati da TI i TM odgajate vaše dijete. Sad sam se sjetila na jedan post ne znam od koje mame koja je napisala da je okrenula stranicu kad je navršila 30tu i to je živa istina na faksu sam skoro ostavila mm zbog njegove mame i sestre, sa 26 sam se živcirala i bila povrijeđena i tužna (nemoj ni pomisliti da je to mm primjetio dok mu nisam rekla) a danas :drink i da budem i "okrutna" ali više se ne dovodim u situaciju da mi netko od njih drobi.... Vidjet ćeš doći će sve na svoje pogotovo ako je TM na tvojoj strani.

Drži se.

:mase
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aqua » 27 vel 2008, 13:52

i dalje muku mučim.uspjela sam MM-a na svoju stranu dobiti i smanjiti maksimalno odlaske sveki.
ne znam da li je to što radim prozirno ili to dobro ne radim,jer me MM pitao da li ja to namjerno radim i izbjegavam?
vidi se da me baš i nije shvatio u onom otvorenom razgovoru.
muči me to kad je sveki blizu mene, ja kao da promjenim ličnost, postanem skroz drugačija osoba,loše volje,namrgođena, pričam kad me se pita, i tako postanem nekako odsutna i izolirana.to me smeta jako što kraj nje ja ne mogu biti prava ja!!! :(
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 27 vel 2008, 21:08

aqua, :hug Ne znam kakav odnos imaš s mužem i kako ste inače funkcionirali. Ne možeš a i ne bi bilo dobro ni za vas kao obitelj da se povlačiš u sebe i budeš nesretna.... Što si mu rekla kad te je pitao jel to namjerno radiš? Ja bi rekla da radim (jer ti to i radiš namjerno) i navela razloge - bez optuživanja i bez da ga dovodiš u situaciju da se nađe između dvije vatre. Znam da to nije lako ali nije ni ovo dobro kako ti je sada. Probaj se staviti u kožu svog muža, pa svoje svekrve i objektivno sagledaj stvar sa njihovog glediša. Ja znam da moja svekrva voli svog sina iznad svega i da je njegov komfor i zadovoljstvo iznad svih i iznad svega (da ne govorim da joj nije problem ni pronaći krivce za sve njegove probleme) - i ja na njene izjave i radnje gledam (trudim se gledati) da je sve to iz ljubavi prema njemu.....Ne znam komplicirano je to. Ona se neće promijeniti, pa probaj ti promijeniti sebe i maknuti nju iz fokusa događanja...... Danas sam mm podsjetila da je sveki rođendan u subotu i pitala što ćemo joj kupiti :angevil . Sve je u našim glavama a i to je jedino što možemo promijeniti.

:mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aqua » 28 vel 2008, 08:39

odgovorila sam da to radim da bi bila više s malim, što i je istina, i zbog svega onog o čem smo razgovarali.
znam teško je to, on ne želi povrijediti ni nju ni mene.imamo dobar odnos, mladi smo par, ali je to problem što živimo s njima, pa je i njegovo ponašanje drugačije, nekako je slobodniji.zna da može bilo kad otići nešto raditi kad mene nema jer zna da će ona uskočiti.
mislim kak da kažem, on nema taj osjećaj da smo mi obitelj(a ni ja) kad je svako malo gore kod njih.a ja sam se morala pomiriti s tim da više ne živim sa svojima.o tome sam isto pričala s njim.
kad budemo sami živjeli odnos će biti drugačiji, on će biti više koncentriraniji na nas i odgovorniji,a do tad.............trpim!!! :( :(
možda je problem to što smo mi jako mladi roditelji pa si oni onda misle da smo neiskusni i da oni više znaju?!
ja kužim da su oni stariji i imaju puno više iskustva, ali metode i način odgoja i postupanja s djetetom se mjenjaju, i nije isto što je bili prije 20 godina a što danas.
a njima je teško prihvatiti naša načela i mišljenja, pogotovo ako ja kažem da sam to pročitala u nekom priručniku o odgoju( odma je odgovor: a to što tamo piše su gluposti, ja sam svoje dečke tako i tako odgajala i bla bla......)
:nevi
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 28 vel 2008, 09:08

Gle, ne trebaš ti nju voljeti kao ni ona tebe ali moraš se izboriti da te poštuje a to bi trebala i ti nju. Reci hoću da moje dijete gleda to, to i to, da jede to, to i to...... i nemoj se opravdavati nego navedi konkretno činjenice - kad ti pametuje kako je ona "svoje" dečke odgajala reci joj " Vi ste tako i to je u ono vrijeme bilo OK a ja ću svoje odgajati ovako!". Ne znam koliko imaš godina ali s vremenom na puno stvari ćeš moći gledati drugačije. Muža si natjeraj da obavlja kupovine špeceraja, da plaća račune, da klofa tepihe..... ne znam daj mu neke zadatke da dobije osjećaj obitelji. Bori se.

:mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Snježa » 28 vel 2008, 09:11

aqua potpisujem Henriettu, sve ti je dobro rekla :5
i šaljem ti jedan veliki :hug , izdrži znam da ti je teško
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 28 vel 2008, 09:18

nemam sad vremena čitati cijeli topić , ali samo a ti kažem moje djete obožava baku , ali moju mamu . s njom živimo i odmalena samo baka i baka. od kad ja radim ima krevet u bakinoj sobi i ne šljivi ni mene ni tatu. inače baka povremeno izgubi živce s njom ali mala je uvijek brani.

a svekrva je druga priča, ona radi , često gubi živce jer ima drugih briga , mala je zove već tri dana da dođe vidjeti njenu novu frizuru ali ona nema vremena, ma ja se ne uzrujavam radi toga- ne više...

kad mi je mala bila stara oko godinu dana prvi put su je odveli k sebi na jedno popodne i tad ju je moja svekrva ošišala jer je rekla da djetetu kosa strši ko...
to joj je bilo prvi i zadnji put da se petlja gdje joj nije mjesto, lijepo sam joj objasnila neke stvari, ništa rućno samo tek toliko da se zna...
danas se više ne mješaju u naše odluke i ja to poštujem

i moram napomenuti da jako rijetko imaju vremena da je uzmu k sebi recimo u nedjelju ili tako, ali stvarno me to više ne dira

a najprije od svega trebaš razgovarati sa mužem i postaviti se na pravo mjesto
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

Re:

PostPostao/la Krumpirić » 28 vel 2008, 09:56

aqua je napisao/la:hvala vam cure, stvarno mi pomažete.super su ovi forumi.
uskoro ću krenuti na posao, to je velika prekretnica sada, nadam se da ću možda tada lakše se nositi na kraj sa sveki, i dobiti nešto više samopouzdanja.to kažem zato što sam po cijele dane u kući, jedine osobe s kojima komuniciram su MM, dijete, sveki( o tome ne trebam ništa reći), i prodavačica u dućanu,tako da mi fali zreli ljudski razgovor, pa se nadam da će mi to pomoći u jačanju karaktera.
e sad ne mogu odoljeti a da ne napišem zbog čega ne volim sveki:
kad sam bila trudna, već negdje potkraj termina,naravno kao i svaka buduća mama uređuje dječji krevet i sobu.i tako ja sve uredila, a budući se dijete trebalo roditi svaki čas, pripremila sam u krevet MM-u jastuk sa odjećom koju će mi donijeti kad budemo izlazili iz bolnice.
i sve super , ja rodila, došao dan kad idemo kući.sestra donese jastuk i krene oblačit malog-kad ja gledam i skoro da joj kažem: čekaj pa to nije odjeća koju sam ja pripremila.
Da draga sveki je prekopala po tom jastuku, otišla na plac i uvalila drugu odjeću.ne moram vam opisati bijes i gorčinu koju sam u tom trenutku osjećala. taj jastuk i odjeću smo MM i ja zajedno kupovali sa puno ljubavi, i stvarali uspomene slažući to.tu prvu odjeću sam prala i peglala u suzama s toliko ljubavi, s nestrpljenjem očekujući svoje dijete.ta odjeća meni nije bila odjeća, bila je više od toga.bilo je to prvo što će dijete staviti na sebe, korak više prema vanjskom svijetu i našem domu.
možda se čini glupo, ali jako sam osjećajna.kad se toga sjetim i dan danas zaplačem.u tom trenutku je nestala sva moja ljubav i sve lijepo prema njoj-
za te moje osjećaje i kako sam se osjećala ne zna ni MM ni sveki.povrijedila me tim postupkom više od svega na svijetu.
i tako kada sam odlazila iz bolnice, taj lijepi događaj je morao biti popraćen takvim nečim.
ja sam u sebi samo pričala:ma glavno da je sve u redu, da smo živi i zdravi i da idemo doma, fućkaš odjeću!
ali ipak, gurala je nos u moje osobne stvari, u moje osjećake, moju privatnost, i narušila ono što je meni tada bilo sveto i nježno,
i danas radi slične takve stvari,o tome ću pisati neki drugi put.

majko mila, pa ovo je ZA MENE zbilja strašno, ja sam takva, takve sam stvari i namjere srezala u korijenima, ne kažem da ih nije bilo, ima ih kod svakog, samo ja sigurno nebi patila i prošla preko toga ko ti. Nije baš fućkaš odjeću jer ćeš ti jedan dan eksplodirat,
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la aqua » 28 vel 2008, 14:04

stvarno mi je lakše kadčitam vaše savjete i potporu!hvala vam curke!!! :mase
da istina možda sad gledam drugačije na te stvari, jer sam mlada, i trudnoća i brak su i MM-a i mene zatekli usred faxa, pa možda i to ima veze.
jer nisu me stigli upoznati prije braka i vidjeti kakva sam osoba kao ni ja njih.
pa smo se eto upoznavali kroz već navedene razno razne situacije.
vjerujem da ću se možda jednog dana svemu tome samo nasmijati, ali sad se moram boriti.
to fakat utječe na sve nas, na moj odnos sa sinom, prema MM-u( mnogo puta sam se razljutila neopravdano na njega zbog sveki.on me voli jako i stvarno se trudi( da bi mogao još više, naravno da bi-kao što rekoh to će doći kad se preselimo).-a nadam se da će to biti kroz godinu dana.
utječe na mene, moju osobnost, i koči me da uživam u ovim danima kad je moj tigrić još tako mali-a kako samo brzo raste!!!da bar bude uvijek tako mali, tako je sladak! :bab
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stela5 » 25 tra 2008, 13:51

ovo kad sam pročitala s robicom u bolnici..strašno..potekle su mi suze..ne znam zašto..ali, to normalna osoba ne bi napravila..ozbiljno..čak bi se usudila reći da je ta osoba malo psihički bolesna..mjenjati robicu, a ti si već sve pripremila za svoje dijete..ona to sve namjerno radi.. ona zna da si ti nesretna njoj je drago kad ti patiš..uglavnom kako kažeš, glavno da je zdravlje, sad robica vamo-tamo...ali, ipak..to normalna osoba ne bi napravila..možda pretjerujem , ali morama sam se javiti jer su mi čak suze potekle kad sam to čitala..

a, dobro i ja sam jedno emocionalno biće..luda sam za svojom djecom i to previše..zato te razumijem u potpunosti..mama je mama..i ona mora biti na prvom mjestu..ali, kako su te već prije savjetovali, moraš postaviti svoje granice..reći naglas kaj te smeta i kaj se smije ili ne smije bez obzira na sve..ako nema slatkiša, nema i gotovo..tko god da bude povrijeđeni, makar se i mali plakao..morate riješiti te odnose, inače...ali, pošto se već dugo nitko ne javlja, valjda je sve ok..samo nisam mogla odoljeti da se ne javim jer me to s robicom jako pogodilo..

sretno..pozdrav..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aqua » 27 tra 2008, 10:18

hello hvala na utjehi.da dugo nisam pisala, mislim si da nisam dojadila sa svojim žalopojkama.
šta se tiče situacije, sve je ko i prije.
plačem skoro svaki dan, ogorčena sam i jadna.
sa mm-om se u zadnje vrijeme stalno svađam.
moj mali uživa u sveki, sad zadnjih par dana ona dolazi dolje da ga nahrni navečer, obuče piđamu i sve to, a ja sa strane ko nevidljiva stojim i kipim.mali hoće nju, njoj to paše, a ja izvisim.
jako mi je teško stvarno!!!!!!!!
ne mogu više!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 27 tra 2008, 11:48

:hug šaljem ti pp
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 27 tra 2008, 13:08

Aqua trgni se. Zasto joj to dozvoljavas? Reci joj otvoreno da te stvari treba da radi mama, bez obzira koliko mali hoce nju. Pokazi zube ovo nikuda ne vodi, osim ponizavanju i ponistavanju tebe. Ona to radi namerno i sama od sebe nece prestati.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Anđela » 28 tra 2008, 12:04

Nadam se da ću uskoro naći vremena da malo pročitam dosadadšnje postove.... za sada mi je tema odgovarajuća...

DIJETE LUDO ZA BAKOM - A šta s menom??
MOja A. je doslovno luda za bakom. Čim je vidi odma joj trči i vrišti za njom.
NEdavno je bila malo boležljiva i budila se noći. Plačući je vikala baba i tražila nju da je ona utješi i mazi.... i tako dvije noći zaredom... meni je to bilo strašno, osjećala sam se kao da me moje vlastito dijete nevoli!!
Kad se dalju igramo vanka A. je super raspoložena al čim vidi baku odma u plač i hoće njoj da je ona nosi.
Baka je inače zaposlena i ima dosta posl oko domaćinstva i nema baš puno vremena za melecku a ona jadna samo za njom plače i viče babaaaa, babaaa......
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stela5 » 28 tra 2008, 14:21

pozdrav.. ja te u potpunosti razumijem..već sam i napisala prije kaj mislim o tome i toj ženi..i znam da ti je jaaaako teško..ali, tvoj problem uopće nije toliko kompliciran..samo trebaš otvoriti usta i reći točno to kaj misliš..ne biti bezobrazna, nego lijepo ono fino objasniti neke stvari..samo to..bez obzira kakav si karakter jer ćeš inaće jako dugo patiti bezveze..svaki put kad ti nešto zasmeta reci joj..ne znam niti zašto bi ona ga navečer hranila, oblačila..ako dođe do vas, reci joj..oprostite, ja si hoću sad obući maloga i nahraniti..htjela bi malo privatnosti s malim ili tak nešto..nek ona dnevno provede malo s njim kojih 1 h ( ali uz uvjet da se pridržava pravila koja joj zadaš u vezi s njim, ako se neće držati onda ništa i od toga)..ali, ti moraš biti najviše s njim, ne ona jer si mu ti majka..ta žena jednostavno uživa što on nju "voli" kak ti više od tebe i ona zna da ti patiš radi toga..zato je to najgore od svega..kaj uopće ne misli na maloga, nego samo da nekoga povrijedi (konkretno tebe)..ja bi to začas riješila i uopće nije teško..samo kažem trebaš reći sve što misliš na lijepi i kulturan način..u, biti ne znam da li ideš već na posao ili ne..ali, svaki put kad ti nešto zasmeta samo joj reci..nemojte mu davati ovo..ili nemojte ga vi oblačiti budem ga ja jer ga želim i otiđi s njim od nje, makar se plakao..neka bude manje s njom, izdvoji kak sam rekla 1 h za njih dvoje ako se bude držala tvojih uputa i to neka bude njihovo druženje, a ostalo ti uživaj sa svojim djetetom..ako ju ne želiš u blizini, reci joj..sad idem ja sama s njim tu i tu..sama ću ga obuči, nahraniti, želim to..razgovaraj o tome s MM-om..nemoj gledati na to ako se bude i malo možda plakao..plakat će 5 min i onda bude sretan..bila sam i ja u jednoj situaciji, pa zato znam kako ti je..mali je bio s menoim stalno, ludi smo bili jedan za drugim..nije me bilo 7 dana...i već me zaboravio..nije htio niti da ga presvlaim, hranim..strašno..kao da sam neki stranac..i to me jako boljelo..koliko djetetu malo treba da zaboravi neke stvari koje su mu prije značile sve na svijetu..i trebalo mi je dosta dugo da ga opet pridobijem..uglavnom, naravno svi u obitelji bake, djedovi trebaju uživati u djetetu, ali trebaju se ipak znati granice..mama i tata su jedno, svi ostali su drugo..samo reci što misliš i sve će biti ok..nemoj šutjeti, trpjeti i gledati..pogotovo zato jer ona to radi samo da ti patiš, namjerno..100% sam sigurna..

drži se..pozdrav..
stela5
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anja979 » 30 tra 2008, 00:59

saljem ti svu svoju pozitivnu energiju da to rjesis,ja sam mislila da ce se to meni desiti, jer sam taj tip koji ne zna reci sta ga smeta, vec pucam na neduzne kako se kaze. medjutim ispostavi se na kraju da je moja svekrva gora od mene, ona nece doci da me ne smeta jer mi imamo svoj zivot, i zena ispadne 100% na raspolaganju. dok moja mama hmmmm, njoj, ma ni svekrvi vjerovatno ne bi nikad nista rekla osim samo popiz.... sama sa sobom, a opet moja mama zivi 500 km dalje pa kad dodje ja sam sretna i pretrpim "ja sve znam" probaj obrnutom psihologijom, nisam citala sve postove pa ne znam jesi li, sad lijepo kad god uhvatis slobodno trazi je da cuva dijete, idemo u kino, na veceru ... s muzem ces popraviti odnose a njoj ce vjerovatno dosaditi stalno trckarati okolo
anja979
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aqua » 01 svi 2008, 15:36

ma znam sve to lijepo zvuči kad tu čitam i stavrno nakn toga osjetim veliku hrabrost da ove riječi sprovedem u djelo.
a kad dođe trenutak i stanem joj pred lice-gotovo-sva ta hrabrost nestane!
evo sutra ga ona čuva-kad dođem s posla mali me sigurno neće ni pogledati ko i obično.sigurno će se najesti svih slatkiša mogućih.a ona mu već dana kljuca: joj sutra budeš bakin, sutra budemo ovo i ono.a meni kosa raste na glavi!
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 01 svi 2008, 15:52

milijardu puta sam cula "sutra si samo bakin". sto od moj mame, sto od moje svekrve. big deal, stvarno. :roll:
ne kuzim ja vas cure uopce. :dunno
jedino sto bih zamjerila je to sto ga kljuka slatkisima, protiv moje volje. i opcenito, sve sto radi suprotno od onoga sto ste vi jasno i glasno rekle je ono sto bih zamjerila, ali i sto bih joj itekako stavila do znanja.
stvarno kod nekih od vas sticem dojam da ste pomalo nezahvalne.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Rimaithor » 01 svi 2008, 15:56

ja se na tvom mjestu uopce ne bih svađala s njom, vec bi se toliko bavila malim da ona ni ne dođe na red od tebe. Ako ti stojis po strani i ne petljas se dok ona radi ono sto bi trebala ti, to se nece rjesiti razgovorom nit svađom :dunno Igrajte se sto vise! Nesto napravite zajedno od plastelina, kocaka, lutkice od carapa, ma bilo kaj, bojajte, citaj mu slikovnice, izmisljaj price, pjevajte, uci ga pjesmice, izmisli igru koju znate samo vas dvoje, igraj se, igraj se, igraj se! Klincima vise znaci aktivna igra na podu s mamom nego bilo kakva cokolada.
Ako ga ti zabavis, cak nekad i das slatkise (ma zasto ne nakon rucka, vecere), interes za baku ce slabjeti, a potkupljivanje slatkisima nece paliti jer ih dobiva i od tebe pa vise nisu "mito" vec uobicajena stvar. :dunno
Ja sam doduse imala srecu sto mi mali nije ljubitelj slatkisa :cool Njega si mogao podmititi jedino svojom 100%-tnom paznjom :3srca
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Ciara » 01 svi 2008, 17:55

znam jednu curu koja je bila protiv bake , smetalo joj je samo da baka pogleda dijete i bila je jako ljuta na nju i htjela je prekinuti sve odnose.
međutim preokret situacije dijete nije dobilo vrtić i mogla ga je čuvati samo baka i dijete je uživalo a mama konačno shvatila da baka ne želi ništa loše!

moje dijete voli obje bake i sad je kod bake i dede pa zašto bi mi to smetalo, mm i ja smo si lijepo popili kavicu i uživamo.

ako ti smetaju neke stvari možda da joj to objasniš, da bi ti htjela probati sama i biti više uz dijete dok možeš.nikad neznaš kad će ti baka dobro doći.

inače za moje dijete je baka bila centar svijeta , jer ja radim , dolazim sa posla živčana i nemam volje za ništa.
promjenila sam neke stvari, čitamo, pišemo, crtamo, beremo lišće , idemo u šetnju...
isto to radi i baka i meni ne smeta.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.