Sada je: 24 lip 2026, 18:24.

Žučni kamenci

Moderator/ica: direktorica svemira

Žučni kamenci

PostPostao/la lilly » 31 sij 2008, 22:58

U žučnjaku mi je radiolog na uzv dijagnosticirao mikrolite (male kamencice). Cesto imam uzasne bolove nakon obilnih obroka. Znam da je najbolje iz temelja promijenit prehranu, ali to mi je fakat tesko. Da li netko zna za neki prirodni lijek, da li ima kakav homeopatski pripravak, neki caj, med...bilo sta?? Ima tko iskustva s operacijom??
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SlucajniGost » 31 sij 2008, 23:47

Najbolje da pitaš u bolnici da ti daju dijetu. Moj svekar ih je uspio dijetom riješiti. Lagana hrana je ključ, ništa masno, teško, prezačinjeno.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la direktorica svemira » 01 vel 2008, 00:01

Jesu li kolesterolni? Ti su, naime, najcesci.

Pomaze dimnjaca (fumaria officinalis), jerbo djeluje blago kolereticno, i spazmoliticno na Oddijev Sfinkter koji kontrolira otpustanje zuci.

Pije se caj, 2 jusne zlice na 200 ml vode (to je jedna doza), ostaviti 10 min, procijediti, piti dva do tri puta dnevno prije obroka. Potreban je oprez ukoliko imas visoki krvni tlak.

Kod akutne boli, kao prva pomoc izvrsno je etericno ulje rimske kamilice, oralno uzeto, dvije kapi na zlicici secera. Moze s piti tri puta dnevno maks 3-4 dana. S tim da tu napominjem da je jako bitno da je etericno ulje kvalitetno, a kvlitetna na nasem trzistu su oshadhi, florihana i pranarom (pranarom etericna ulja su u nekim zemljama eu registrirana kao dodaci prehrani, pa njih radije preporucam za ovakav nacin primjene).
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Žučni kamenci

PostPostao/la lilly » 06 vel 2008, 19:05

Cure thanks!! Kurtizana, daj mi samo reci di je to najsigurnije kupovati?? Samo jos nisam mspomenula da dojim pa ne znam koliko to ima veze; znam da neki cajevi mogu bit i stetn u trudnoci. Kaj je s dojenjem?
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la direktorica svemira » 06 vel 2008, 19:31

Za dimnjacu (Fumaria officinalis) probaj kontaktirati nekog veletrgovca jer ce ti trebati veca kolicina (http://www.jan-spider.hr, http://www.suban.hr, http://www.kemig.hr), ili trazi u ljekarni ili biljnoj ljekarni da ti naruce vece pakiranje od onog sto imaju u ponudi.

Etericno ulje rimske kamilice pranarom i oshadhi ima u web shopu.

I jedno i drugo je sigurno uz dojenje.
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la borninamama2 » 28 vel 2008, 16:09

E a ja sam isprobala, razne čajeve, tinkture, na strogoj dijeti i ............ništa nije pomoglo. Na kraju sam izvadila žučnu vrećicu, laparoskopski mi je izvađena.
Opasnost ti je da ti kamenčići izađu iz žučne vrečice i začepe gušteraču, upale je..... a upala gušterače nije šala.

A ako ne misliš ići na operaciju tada ti je stroga dijeta obavezna. Ništa pečeno, masno, zakiseljeno, vrhnje, majoneze, čokolade..........................
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rejjan » 28 vel 2008, 16:33

Slazm se da treba isprobati sve prije operacije, a sada cu vam ispricati licno iskustvo. Ja sam sa 24 godine prvi put dobila jaki napad zuci. Zapravo to vrijeme je bilo jako stresno za mene, imala sam dosta sekiracija i znam da me prvi put zaboljelo kada sam jela papriku (ajvar). Ti bolovi su bili nesnosni, sjecam se da sam isla u hitnu navece u pola noci jer nisam mogla izdrzati bolove. U bolnici su me smjestili na infektivno odjeljenje jer sam imala povecane bilirubine i zutilo u licu. Medjutim, ubrzo su ustanovili dijagnozu nakon ultrazvuka. Doktor mi je istog momenta predlozio operaciju, ali nisam prihvatila od prvih bolova odmah pod noz. Narednih 15 dana me nista nije boljelo, i jedno jutro opet dobijem onaj isti bol koji nisam mogla podnositi ni naglavacke. Zaista nisam maza i mogu dosta trpiti, ali porod me nije tako bolio. Ja sam isti dan otisla samovoljno na operaciju. Operisana sam laserom, nemam rez, samo dva uboda, skoro neprimjetno na stomaku. Imala sam nekog pijeska i sitnisa u zucnoj kesi. Brzo sam se oporavila, mozda par dana i od tada nikada me vise nije zabolio stomak. Hvala dragom Bogu. Moje iskustvo sa operacijom je jako pozitivno, a te bolove koje sam prezivjela nikada necu zaboraviti. Mislim da osim jake hrane, za zucnu kesu je vrlo bitno cuvati se stresa i hronicnih sekiracija. Razmisli o svemu i konsultuj se sa ljekarima.
Rejjan, 05/07/06
rejjan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lilly » 29 svi 2008, 23:03

Opet sam prezivjela jedan napadaj zuci, zajedno s upalom gusterace i izgleda da cu morat na operaciju, jer mi je zucnjak pun kamencica i mulja..
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivinamama » 30 svi 2008, 08:20

još jedno friško iskustvo s operacije...sve super, sve za 5 :)
Jedem normalno, bolova nema...ma preporod...nebi ponovno one trudove kod napada ...završila dva puta radi njih u bolnici
ivinamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 30 svi 2008, 17:53

Ivinamama, jel laparoskopija ili klasicna operacija? A gdje si operirala?
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 30 svi 2008, 21:21

meni je isto color doplerom utvrđeno da imam mulj :dunno sad koliko je to ozbiljno ja nisam svatila znam samo da je nakon poroda poremetilo cijelu krvnu sliku i u rodilištu su mi radili sve pretrage.
doktor je rekao da svakih 6 mjeseci treba ići na CD i provjeriti i da bi bilo dobro da se držim djete.
prošlo je 6 godina nisam bila na kontroli i nemam nikakve bolove i ne pazim što jedem. :cool

moja baka(82 god) je bila na operaciji prije 2 godine i sad je tek poletna a napadi su joj bili najgori nakon naranđe a nikako da je prestane jesti.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivinamama » 02 lip 2008, 12:30

radila sam laparaskopski u Dubravi...oni uvijek krenu da će biti laparaskopija al postoji mogućnost da tijekom operaciej mora i klasično. I kod mene je bio mulj (tako da ga nisam dobila za uspomenu :))
Ma ne znači ako netko ima kamence ili mulj da ih treba ići operirat...to vrijedi teorija čekanja...samo ukoliko ima napada i oni pričinjavaju problema da...kažu da tko ima jednom napad da se to uvijek ponavlja
ivinamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sama » 02 lip 2008, 13:10

Ja sam svoj žučni kamen riješila homeopatijom. Uzimala 3 mjeseca cholesterinum C6 i kamena nema. :bye
rakić i ribica
sama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la borninamama2 » 03 lip 2008, 10:07

Sama, a di si bila do sada kad sam se već dala pod nož? Šalim se, ali me zanima gdje se to može nabaviti i da li se smije u trudnoći koristiti ili dok se doji. Prijateljica isto ima sitne kamenčiće ("papar i sol") i prije nego je dočekala operaciju ostala je trudna.

Operacija je nužna ako su napadaji česti, a pogotovo ako uzrokuju upalu gušterače. Meni dijeta jednostavno nije pomagala i blesača sam trpila i skoro se zaribala....
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sama » 03 lip 2008, 10:59

Ja sam slučajno na sistematskom otkrila da imam kamen. Inače, nemam nikakvih tegoba. Kako sve bolesti i tegobe rješavamo homeopatski, tako sam i ovo išla probati.
Ne bi davala ništa na svoju ruku, jer mislim da je razlika ako je kamen i ako je pijesak. Moj kamen je najvjerojatnije bio kolesterinski, pa sam zato dobila i tu remediju.
Neka frendica ode na pregled kod homeopate i neka pokuša, nema što izgubiti, samo dobiti.
rakić i ribica
sama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lilly » 05 lip 2008, 16:21

:dunno , Nemam pojma, meni na nalazu od UZV-a pise :"žucnjak gotovo u cijelosti ispunjen konkrementima i muljem", i nemam pojma kak bi se to drukcije rijesilo nego operacijom. Sad sam imala upalu gusterace, amilaze su mi bile 15000, a normalno je do cca 400.
A mislim isto da ih ne treba dirat dok ne reagiraju, ali meni je to sad sve cesce i cesce...
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 25 lip 2009, 23:22

Tražim pomoć ili iskustvo ako netko zna. Naime prije tri dana MM je operirao žuć tj.sve mu je izvađeno zbog žućnih kamenaca. Danas su mu trebali skidati dren no obzirom da iz rane još krvari rećeno je da mora ponovo na reviziju te su se kroz dan ponovile sve silne pretrage čak i CT i nemaju poima što bi bio razlog zašto mu rana još krvari i usput su mu jetrene probe skočile iznad normale za dosta. Bilirubin je ok pa su za sada isključili mogućnost da se radi o jetri, no nezna se što bi bilo u pitanju. Zna li netko sličan slučaj i ima li netko ideju kaj se to može zakomplicirat.
Lijepo molim dajte nešto jer ću izludjet :baba
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 26 lip 2009, 10:13

Ja sam lani operirala žuć, ali je bila rutinska laparoskopska operacija. Drugi dan su mi izvadili dren, treci dan sam isla doma.

Sa mnom u sobi je bila jedna baka kojoj se sve zakompliciralo, imal je dren danima i nitko joj nije nista govorio. Ona sama je rekla da je bedasta jer je trpila godinama, pa su joj morali klasicnom operacijom odstranjivati žuć. Bila je s tim drenom kad sam ja dosla, a i ostala je jos poslije mene, tak da ne znam kak je sve zavrsilo :dunno

Ne znam kak bih ti mogla pomoci, samo drzim fige da bude sve u redu.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 26 lip 2009, 14:11

evo malo alternative za lijecenje problema sa zuci

http://alternativa.hr/content/view/121/37/

tema mi je zanimljiva jer mi je lani homeopata rekao da imam upalu zuci (a isla kod njega zbog e. coli). u zadnje vrijeme me bas boli desno - jetra, zuc, sta li je.
kakve pretrage trebam napraviti, pomagajte... poprilicno sam izgubljena, ne znam di poceti a imam neku zbunjenu doktoricu u koju se bas ne pouzdam...
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la pinky » 26 lip 2009, 14:20

evo ovdje ima kapi za izbacivanje zucnog kamenca:

http://www.travar-mb.hr/html/kapi.html
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la lea.marijela » 26 lip 2009, 21:07

Dakle desilo se slijedeće ispala mu je ta klapnica uslijed prevelikog pritiska tekućine koja mora proći kroz crijevo koje je iz nepoznatog razloga bilo znatno suženo. Danas je išao na neki zahvat slično gastroskopiji. Dobio je totalnu narkozu i putem sonde su mu umetnoli nekakav komadić neznam točno čega koji bi trebao držati to crijevo raširenim i omogućiti nesmetan protok. Sve za sada upućuje na uspjeh,
Nakon zahvata dren je curio još cca 2 sata i nakon toga je prestao, ukoliko tako ostane možda ga sutra nebudu morali operirat :joy
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 26 lip 2009, 21:12

pinky je napisao/la:u zadnje vrijeme me bas boli desno - jetra, zuc, sta li je.
kakve pretrage trebam napraviti, pomagajte...

Žuc boli s desne strane(mene je boljela u "zlicici" i u ledjima). Najbolje je prvo napravit UZV, pa ces vidjeti.

Mene su operirali hitno zbog ovoga:
lilly777 je napisao/la:Sad sam imala upalu gusterace, amilaze su mi bile 15000, a normalno je do cca 400.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la edna » 02 srp 2009, 22:48

veliki pozdrav za sve na forumu...ja sam nova i imam pitanje vezano za kamence u zucnoj kesi pa bih voljela ako neko ima isto iskustvo ili odgovor za mene da mi odgovori.....znaci..nalazim se u devetoj sedmici trudnoce a prije dvije noci sam dozivjela napad kamenaca u zucnoj kesi pa bih vas molila ako neko od vas zna da mi kaze sta da radim posto umirem od straha da ne bih sto naskodilo mojoj bebi...kako da si pomognem.....molim vas pomozite...unaprijed zahvalna
edna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lilly » 03 srp 2009, 22:46

I mene su prvi put ulovili u trudnoci.

S bebom ce biti sve u redu, samo pazi sto jedes da se ne ponove napadaji..da ne uzimas lijekove bezrazlozno.. Navodno se moze i u trudnoci operirat, ali to su bas ekstremni slucajevi... Mozes neko vrijeme pripazit, ja sam cekala da mi se malac skine s cice :mrgreen:
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leonardaj » 03 srp 2009, 23:59

Ah, da i mene su ulovili u prvoj trudnoći,u 7-om mjesecu.
I na hitnoj me htjeli uvjeriti da su trudovi. :roll:
Tek 6 mj. nakon poroda, nakon već xy dolazakla hitne, jedan pametni dr. je ustanovio da je žuć.
edna, mislim da nema opasnosti za bebu, ali svejedno pitaj svog doktora.
Sretno!
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bakina apoteka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.