Lidija je napisao/la:Bojim se da je porješavamo kako komu ?
Neće ići ... Kad se naljutim onda sam

Sada je: 17 tra 2026, 16:13.
Moderator/ica: nadicab
Lidija je napisao/la:Bojim se da je porješavamo kako komu ?

andrij je napisao/la:[quote="Lidija"
Mozda zato jer je prosla ponoc - ali ja nis ne kuzim sto si ovdje napisala

nadicab je napisao/la:jučer razgovarala sa svojom soc. radnicom i pitam kako to da mama iz moje udruge je dobila status iako joj dijete ide u vrtić i soc. služba jeste upoznata s time?
Ona veli da su sada nova tumačenja da dijete smije ići do 12 sati tjedno u institucije (tkz povremeni boravak) Više od toga ne smije. Za sada
, sad mi tek ništa nije jasno.
ćile je napisao/la:Opet peticija?!
Zar nije Udruga Anđeli pokrenula i dobila ove izmjene pravilnika za roditelja njegovatelja?
Što? Sad ne valja????
Šta ste tražili to ste i dobili
Traži se kako kome trenutno treba, a onda se buni jer mu više to ne treba nego nešto drugo????
Dajte se uozbiljite!!!

U dosta stvari se slažem sa Čilom. Uostalom svak ima pravo na svoj stav.
Sanja je napisao/la::cool U dosta stvari se slažem sa Čilom. Uostalom svak ima pravo na svoj stav.
Peticija?
Vrlo dobro znamo kako je to zafrkano.
Peticija za skračeno radno vrijeme još nije urdila konačnim rješenjem ,a napisali smo je 2005.
Da ne spominjem gosp. Turković koja je doslovno postala sama sebo odvjetnik koliko je radila na toj materiji,...a tek novaca potrošila!

Sandra028 je napisao/la:cure, ja ustavri još uvijek ne kužim baš ništa.
čitam, netko je dobio status i dijete ide u školu, pa netko bi status ali onda dijete ne može u školu...
zašto je još na snazi zakon koji krši ustavna prava djece?
mene osobno hvata jeza od svega- djeca su mi slj.godine školski obveznici. ja sam već sad donijela odluku ne vraćati se na posao-znam da neću dobiti status,a i da ga dobijem pa da mi kažu da mi djeca ne mogu u školu sterala bi ih u ...no ja drugo ne vidim. ok, ostat ću bez 2000kn porodiljnog, naći ću nešto u slobodno vrijeme i čistiti, bilo što i neki novac namaknuti, ali bit ću itu da svoje troje djece s pp odvedem i dovedem iz škole.
meni druge nema. bar ne u sadašnjoj situaciji.

Sandra028 je napisao/la:cure, ja ustavri još uvijek ne kužim baš ništa.
čitam, netko je dobio status i dijete ide u školu, pa netko bi status ali onda dijete ne može u školu...
zašto je još na snazi zakon koji krši ustavna prava djece?
mene osobno hvata jeza od svega- djeca su mi slj.godine školski obveznici. ja sam već sad donijela odluku ne vraćati se na posao-znam da neću dobiti status,a i da ga dobijem pa da mi kažu da mi djeca ne mogu u školu sterala bi ih u ...no ja drugo ne vidim. ok, ostat ću bez 2000kn porodiljnog, naći ću nešto u slobodno vrijeme i čistiti, bilo što i neki novac namaknuti, ali bit ću itu da svoje troje djece s pp odvedem i dovedem iz škole.
meni druge nema. bar ne u sadašnjoj situaciji.

Sandra028 je napisao/la:što se socijalnog tiče- ja koristim produženi porodiljni za svo troje- no gle čuda, vodi mi se samo za jedno. objašnjenje iz centra za socijalno- oni ne mogu drugačije, trojki naprosto nema, tj.nisu mi mogli izdati rješenje o korištenju prod.porodiljnog za svo troje nego samo za jedno. znači,ja kao mama trojčeka ne postojim,bar ne u segmentu produženog porodiljnog-moje plaće, a bogme mi se izgubilo u tome svemu i ostalo dvoje djece. kao da imam jedno dijete s pp, a ne troje- na stranu to što svo troje dobiva invalidninu i uvećan dd.

Sandra028 je napisao/la:andrij, znam da imam pravo na 4 sata, no meni ta 4 sata ne pomažu- posao mi je u botincu- moram krenuti prije osam da bi stigla na posao, i tek sam oko tri doma- uz puno sreće, uz 4 sata rada![]()
što se socijalnog tiče- ja koristim produženi porodiljni za svo troje- no gle čuda, vodi mi se samo za jedno. objašnjenje iz centra za socijalno- oni ne mogu drugačije, trojki naprosto nema, tj.nisu mi mogli izdati rješenje o korištenju prod.porodiljnog za svo troje nego samo za jedno. znači,ja kao mama trojčeka ne postojim,bar ne u segmentu produženog porodiljnog-moje plaće, a bogme mi se izgubilo u tome svemu i ostalo dvoje djece. kao da imam jedno dijete s pp, a ne troje- na stranu to što svo troje dobiva invalidninu i uvećan dd.

Lidija je napisao/la:Pravo na dopust ili rad s polovicom rv je pravo roditelja, a ne pravo djeteta. Cisto da razjasnimo pojmove. Proistice iz zakona o radu koji propisuje radna prava.

Lidija je napisao/la:Pravo na dopust ili rad s polovicom rv je pravo roditelja, a ne pravo djeteta. Cisto da razjasnimo pojmove. Proistice iz zakona o radu koji propisuje radna prava.

Plava je napisao/la:Ne kužim Andrij, pa nemožeš istovremeno ostvariti pravo na dvije polovice radnog vremena, jer kad to zbrojiš onda je to puno radno vrijeme. Mislim da to ipak nije logično. Tako sam ja npr rodila 3 dijete koje je sa pp i bila na rodiljskom do 3 godine za treće dijete, pa nisam onda mogla koristiti i naknadu za dopust do 7 godine istovremeno. Ako i ostvariš pravo kako jedna osoba može to iskoristiti za blizance? Možda bi mogao tata ostvariti za jedno dijete a mama za drugo, a što bi onda bilo za trojke i četvorke...? Meni to zvuči vrlo nelogično, neznam.......

Plava je napisao/la:Nisam rekla da nisi u pravu, samo mi to zvuči nelogično. Dali si ti ostvarila to pravo? Kako onda ostvaruju za treće dijete (ako govorimo o 8 sati radnog vr.)? Kakve veze ima s tim Ministarstvo zdravstva kad naknada neide od njih.

andrij je napisao/la:Plava je napisao/la:Dali si ti ostvarila to pravo? Kako onda ostvaruju za treće dijete (ako govorimo o 8 sati radnog vr.)?
Znaš što je nelogično ....da majka sa dvoje ne postoji ...sa troje još manje.
Zato se zakoni i tumače kao da jedno dijete u pitanju ... pa se po tom istom mjeri i majci sa dvoje i više![]()

Plava je napisao/la:Nisam rekla da nisi u pravu, samo mi to zvuči nelogično. Dali si ti ostvarila to pravo? Kako onda ostvaruju za treće dijete (ako govorimo o 8 sati radnog vr.)? Kakve veze ima s tim Ministarstvo zdravstva kad naknada neide od njih.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.