Sada je: 12 kol 2026, 23:06.
Moderator/ica: nadicab

azaleja, molim te, objasni mi kako netko tko radi muzikoterapiju je priznati psihoterapeut. Koliko ja znam psihoterapija je definirana jednim pojmom, a muzikoterapija drugim. I, koliko mi je poznato, muzikoterapija se može koristiti kao jedno od sredstava liječenja osoba s duševnim poremećajem ali to nije psihoterapija. Molim te, pojasni mi.

Lidija je napisao/la:MI suradjujemo sa zenom (zavrsila je glazbenu akademiju) koja vodi nase glazbene RADIONICE prema Orff-u. Iako je zavrsila punooooo edukacija i zavrsava postdiplomski na ERF-u, ne pada joj na pamet nazivati se terapeutom, niti ono sto radi zvati terapijom. Ona s mojim klincem komunicira ritmom, tonom, melodijom, pokretom .... Klinci uzivaju, opustaju se, uce, .... i mi zadovoljni. Ona se dosta primila posla i ucenja o i sa djecom s teskocama, ali ponavljam koliko god imalo i terapeutskog ucinka - taj program nazivamo radionicom i gustamo.

- kreativne terapije nikome ne škode, dapače kroz različite medije pronalaze načine komunikacije - izražavanja sa osobom, tako da Martica može samo dobiti. Ono što sam ja samo htjela naznačiti da se danas mnogo ljudi smatra hrabrim krenuti u to područje kao terapeuti bez dovoljno znanja i iskustva

vidis da ste se na kraju skompale 

Plava je napisao/la:Fortuna33, nama to treba ali u hrvatskoj....

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.