E, bas vam hvala na otvaranju ove teme, jer ja sam vec gotovo luda od ovoga...
Moja djeca, vec godinama, ljeti uopste ne piske i ne nose pelenu, ali zimi jednostavno opet pocnu...
Prestale su sa tri, pa sa 4 pa sa 5...
I tako vec tri godine uzastopno...ja sam potpuno prolupala od toga...
I sada ima vec dva-tri mjeseca da jednostavno ne mogu da ih napresvlacim koliko puta se upiske. Jedna od njih nije se upiskila vise od 8-9 mjeseci, sad jednostavno ni ne pominje da bi isla na wc. Druga nije nikada trazila sama (jer ne govori), ali bismo joj samo pokazali gdje se nalazi wc ukoliko smo u gostima i odlazila bi sama...same puste vodu, obuku se...
Sad odbija da ide na wc i kada je opomenemo, a vrlo brzo poslije toga se upiski.
Nisu nikako kakile u gace, cak i kad su imale pelenu uredno je skinu i idu da kakaju na wc, ali piskenje ce nas izludjeti potpuno....
I sad opet dolazim u iskusenje da im vratim pelene, jer prosto sam na ivici snaga...
I tako cesto i obilno piske da sam dala par puta kontrolisati urin, ali je uvijek bio uredan...
I jos sto je interesantno, upiskice se samo kada sjede, nikada stojeci...
Eto, ako ima ko kakvu ideju sta bi mogao biti uzrok toga, bas biste me obradovale...
Sve ove standardne metode navikavanja na tutu smo prosli i savladali, ali kao da u nekom periodu prestanu da vaze...