evo kako
ja sprovodim kreativnu terapiju sa mojim ucenicima slikano danas nakon sta sam okacila radove.
od danas pa sljedecih misec ipo dana biti ce izlozenu u hodniku biblioteke gdje su svoje radove izlozili i svi vrtici i skole iz ovog dila grada.
svatko je dobio po malo prostora a mi smo dobili jedan pano sa dvi strane.
prednja strana.
nasa izlozba se zove
proljece 2008 a kao sta vidite na panou na vrhu livo je samo naziv skole i ulica.
ovo su moja tri ucenika na satu
umjetnosti tkanine ukrasila bojama roletnu od tkanine ( tocno se vidi 3 razlicita stila ali ja sam postigla suradnju medu njima, ovo su slikali, bojali i ljepili ukrase dobra dva miseca)

evo i "slika" koje smo uokvirili proslu sedmicu ( oni su izabrali od desetak ponudenih materijala svi troje istu na jednoj sarenoj tkanini djelove koje su poslije isjekli skarama i stavili u ovaj okvir koji se inace koristi kad se nesto veze).

na dnu panoa je mala klupica na koju sam stavila zelenu tkaninu i kamenje ( koje smo skupa skupljali oko skole pa tu ima i cimenta

) koje su nasi ucenici bojali.

na drugoj strani panoa su 4 slike slikane skrilnim bojama ( na svakoj sam okacila ime ucenika i naziv slike)
uz to ima i foto izlozba cetvero ucenika koji su dobili digitalnu i isli smo u park da slikaju dolazak proljeca.

ove bijele lastavice koje vidite na prednjoj i straznjoj strani je rad nasih najmanjih, isprintane laste koje su oni bojali i lipili sjajne ukrase.
i za kraj evo i sto smo radili prije misec dana, isprintala sam slike nekolicine ptica koje su ucenici poslije sjekli skarama i ljepili na stipaljku koju su potom zakacili na granu pa smo tako dobili drvo puno raznih ptica.

i sutra u 10 idemo svi skupa tj cijela skola na izlozbu i ja vec znam koliko ce tu biti ponosa i veselja kad prepoznaju svoje radove.
a nisam ni psiholog ni pedagog ni ovo ni ono vec gustam buditi kreativnost kod nasih ucenika i gustam kad me zaustavljaju 100 puta na dan (cim me vide) da oni
meni recu il daju znakovni simbol da je izlozba u biblioteci i ja 100 puta ih pohvalim i kazem da su njihovi radovi najbolji.
i jako mi je tesko citat da ja npr. uz svu volju i zelju ovako nesto ne bih mogla sprovoditi i u hr jer se ne proispituje dal imam zelje, volje i ideja vec jel imam potvrdu i diplomu dok su moje ideje ovde sirokorucke odma prihvatili i dali mi odrijesene ruke.