uvijek subotom skuham za nedjelju a nedjeljom za dva dana u tjednu. Nemam tako veliki lonac da skuham za cijeli tjedan.
Moje su dosta bogate povrcem i u grincajg meni spadaju:
4 mrkv
persun s korijenom
celer srednji s korijenom
pola poriluka
cetvrt cvjetace
dva paradajza oguljena
jedan luk na pola (po mogucnosti zaprzen na kolu)
ako je u pitanju janjea juha onda i dva bijela luka (cesnjaka)
i naravno dobar komad mesnatog mesa
Ok znam da je to sve i svasta i uzasno puno ali to mi je najdraza juha i mora biti dobra. Povrce iz juhe pojedemo ko slavonci prije juhe
I obavezno naravno u ekspres loncu i to 30 minuta da se sve raskuha.
Inace na moru kuham bez ekspres lonca i onda to ostavim na jedinici na struji cca 2 sata da jedva krcka. Jednako je dobra ko i iz espresso lonca. Ne vidim razliku.
Osim filozofske obicne bistre juhe, radim juhu od smrznutih sparoga, od paradajza, od kukuruza, od graha i slanutka, od bizija, od tikivca, od brokul, od poriluka i naravno minestrone.
Sve juhe radim na isti nacin. Prukuham povrce, smiksam u multipraktiku (grah i slanutak , kukuruz, bizije i sve ono s korom pasiram) dodam mlijeka ili vrhnje za kuhanje ili dukatela sirni namaz i ili bacim na zaprsku ili ugustim s gustinom.
I onda ovisno o povrcu dodajem u juhu "zacine"
tikvice obavezno skuham i smiksam jos i barem 5 reznjeva cesnjaka
sparoge za serviranje rezanci od prsuta
poriluk za serviranje kecap u tanjur
Moram priznati da je meni osobno najlosija od kukuruza ali cure je vole. Vole i ovu od brokule i da radim nekada i juhu od cvjetace. To recimo MM voli, ali bistru bez miksanja i bez dodataka mlijecnog. On to samo sa zacinima i izrezana cvjetaca a meni to bezveze.