Sada je: 07 kol 2026, 22:18.

Juhe naše svagdašnje

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Juhe naše svagdašnje

PostPostao/la Natasa36 » 25 kol 2008, 13:12

Možemo malo o juhicama?

Iako ih ja osobno ne volim (osim od gljiva i kremastih), drago mi je što kod klinaca prolaze (oni vole bistre).

Do sada je sveki uglavnom subotom kuhala juhu od koljenice ali to više neće bit moguće (definitivno je gotovo sa kuhanjem, ne može više iako bi htjela). Da, tu juhu smo onda imali i u nedjelju.

Sad, ja bih htjela bar jednom tjedno izletit s nekom juhicom, ali nemam vremena kuhat ju satima...

I neku od povrća bih rado...

Pa molim da mene jušnu neznalicu uputite u tajne priprema juha (što brže - to bolje).

:klanja
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

Re: Juhe naše svagdašnje

PostPostao/la JiA » 25 kol 2008, 13:26

Bistre mesne juhe ne kuham svaki dan nego vikendom, a onda ih zamrznem u posudice i odmrzavam preko tjedna.

Meni je najdraža ajngemahtec juha koju pravi svatko na svoj način, a moj je sljeeći: na malo ulja prodinstana kapula, pileće krilce i ostali dijelovi piletine na sitnije komade, narezana mrkva, celer, peršunov korijen, grašak ( i koje već povrće još želim ), pred kraj umutim malo kiselog vrhnja i zakuham gris knedle.

Klinci najviše vole juhu od rajčice ( ne radim ju od svježih rajčica iako vjerujem da može i tako, radim sa pasiranom rajčicom iz tetrapaka ): na malo ulja prodinstam kapulu ( malo, pola male glavice ), dodam zlicicu brasna ( ponekad kukuruznog, vecinom obicnog bijelog ), zalijem sa pola case vode, a kad prokuha dolijem ostatak vode sa pasiranom rajcicom, ubacim persunov list, korijen mrkve ( ako imam vremena za dulje kuhanje, ako ne, onda nista od mrkve ), malo bosiljka i to je to.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Masha » 25 kol 2008, 13:31

Ja od povrća najčešće kuham ovako:
Na maslinovom ulju zafrižim malo kapule, pa na to raznorazno povrće na sitno narezano, što više to bolje. Volim kad mi u juhama ima korijena celera, onda mi baš po juhi miriše.
Možeš povrće i smiksati i dodati malo mlijeka ili vrhnja i imaš krem juhu.

Juneće ili teleće juhe kuham u ekspresu. Pileće s puno povrća jer ne volimo (pogotovo mm) baš taj kokošji miris :|
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Potica » 25 kol 2008, 13:39

Meni je najdraža ajngemahtec juha koju pravi svatko na svoj način, a moj je sljeeći: na malo ulja prodinstana kapula, pileće krilce i ostali dijelovi piletine na sitnije komade, narezana mrkva, celer, peršunov korijen, grašak ( i koje već povrće još želim ), pred kraj umutim malo kiselog vrhnja i zakuham gris knedle.

Radim gotovo isto jedino sto ne dodajem kiselo vrnje (i inace ga slabo dodajem jelima) :mah
Pravu juhu s govedinom (btw jel ima negdje za kupiti bas govedina ? - kod nje ono masno na mesu mora biti zuckasto a sve sto se nudi kod nas je junetina) kuham navecer pa isto zamrznem.
Cesto kuham i kvazi-bistru juhu ;) prodinstam malo luka na skroz malo ulja i dodam na kolute narezanu mrkvu, malo friske paprike i ostalo provrce iz grincajga i ako imam jos nesto iz frizdera to prodinstam i zalijem s toplom vodom, gotovo je kad je najtvrdje povrce gotovo i tad zakuham rezance, gris knedle ili sl.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la medo14 » 25 kol 2008, 13:45

ja mesne juhe kuham po zimi kad zahladi.
Sad po ljeti radim isto juhu od rajcice (iz tetrapaka), na kraju ukuham rizu.
Puno radim juhice od povrca. Omiljena mi je od tikvica (ostavim koru). Na ulju malo luka i cesnjaka, dodam tikvice, presin, celer, voda i to se kuha tridesetak minuta. Isto dodam malo lece (crvenu) i vrhnje. Kad je gotovo miksam. Zgodno je sto moze i za drugi dan ili zamrznem. Moze se dodati i neko drugo zeleno povrce i mrkva, ali ja ne volim kad ima puno raznovrsnog povrca.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la olja » 25 kol 2008, 14:32

Kod nas je skoro svakodnevno na meniju neka juha jer ih M. obozava i prakticno nista drugo ne bi u zivotu jela :)
Pilece su joj omiljene (one zuuute, masne ;)
Varijanta 1:
Pilece meso stavim kuhati; za to vrijeme ocistim i operem povrce (mrkvu, celer, pastrnak, luk, krumpir, tikvicu) koje dodam mesu i kuham dok sve ne smeksa dovoljno (krumpiru i tikvici treba najmanje vremena pa ih dodam na kraju ;) ). Posolim i zacinim; izvadim povrce i meso (to N. voli jesti), zakuham tjesteninu ili knedle od griza, a za M. odvojim dio povrca i mesa koji vilicom usitnim, dolijem juhe i napravim joj tako krem-juhu.
Varijanta 2:
Isto sve kao i prethodno samo bez tjestenine - povrce izmiksam stapnim mikserom pa ga vratim u juhu, dodam malo razmucenog kiselog vrhnja i dobijem krem juhu za sve.
Varijanta 3:
Meso (piletinu/puretinu/junetinu/teletinu) iseckam na sitne komadice, stavim dinstati, naribam luk, mrkvu, ... krumpir...grasak... dodam povrce mesu, kratko prodinstam, dodam malo rize, zalijem vodom i ostavim kuhati. Zacinim, posolim, ev. umesam malo kis. vrhnja. Ova varijanta je jako gotova jer ni povrcu ni mesu ne treba mnogo vremena da se skuha.

Ovo su svakodnevne juhe. Kad se setim drugih, dopisem :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la † nina i nika » 25 kol 2008, 14:55

Natasa, zato sluzi ekspres lonac. Nema nakuhavanja. :) No dobro, treba vremena da popusti pritisak. ;)

Bistre juhe kuham sve u ekpres loncu. SVe potrpam i kad postigne pritisak, smanjim. Ako je piletina/puretina onda ugasim za 10 min, a ako je koljenica onda 20min.

Radim osim bistrih i krem juhe od povrca. Sve na isti nacin. Sdinstam luk, stavim cvjetacu ili sto vec ili vise toga, pustim da se skuha i onda prodjem stapnim mikserom, zacinim (sol ili domaca vegeta) dodam mlijeka do gustoce koju trebam i posluzim s kupovnim lopticama za juhu.

Osim toga radim i riblju juhu. Potrpam dva krumpira, luk, persin, cesno cesnjaka, zacini i pustim da se kuha. Kad je krumpir gotov, stavim ribu (oslic file ili "pravi", sto vec imam) i pustim da se skuha (oko 15 min). Za to vrijeme, najcesce skuham malo rize. Ako su fileti od oslica,provjerim da nemaju kosti i onda sve prodjem stapnim mikserom, a ako je bas nefiletirana riba, onda ju izvadim, pomijesam s rizom i posebno serviram tu ribu. Na kraju dodam maslinovog ulja. To je juha "bake Ane". Moji je znaju pod tim imenom. ;)
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la palunkica » 25 kol 2008, 15:13

Hm, moj prvi post na receptima :bye , ali što mogu kad sam specijalist za bistre juhe.

Juhu kuham često (u odnosu na moje ukupno kuhanje kojeg nema previše). I to sve u ekspres loncu.

Ja stavim zajedno hrpu povrća i piletinu/teletinu/junetinu. Od povrća stavim grincajg do dva + još pojačam celer i već što mi se nađe pri ruci, nekad papriku, korabu, paradajz, ma bilo što, samo u većim količinama. Stavim i dosta papra u zrnu, soli i pustim na najjačoj vatri (nepoklopljeno). Kad zakipi uzmem žlicu i pokupim ono što se od mesa stvori bijelo (tako juha ispadne jako bistra). Nakon toga stavim poklopac, i pustim pod pritiskom kuhati za piletinu do 20 minuta, a za teletinu/junetinu oko 30-35.

Pritisak popusti odmah ako staviš lonac u sudoper i po njemu puštaš hladnu vodu.

Nakon toga procijedim, povrće se jede isti dan a meso i juha može i drugi. Ako ima viška zamrznem u plastičnim vrećicama.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Natasa36 » 25 kol 2008, 15:15

Joj koja jušna raskoš!

Juhu od paradajza napravim ponekad za večeru klincima, a ajngemahtes (sa svim mogućim povrćkama + noklice imaju 1 x tjedno, kuha teta čuvalica)

Ali nije mi palo napamet smixati povrće i napraviti krem juhu :klanja

Preporučam se za sve i dalje

Nina i Nika, kod nas ti je "malo" specifična situacija s kuhanjem... Sveki je onaj tip koji misli da jelo nije dobro i nije dovoljno kuhano ako se ne kuha bar 3 sata... pa tako i express-lonac: ili ga uopće nema, a ako ga ima, to je model iz 50-tih godina koji je vjerojatno dobila kao vjenčani dar i nikad koristila... Kod nas doma je non stop bio u upotrebi...
Tako sam i ja skoro zaboravila da taj lonac uopće postoji :dunno
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la MalaSirena » 25 kol 2008, 15:37

Često radim:

Juhu od brokule/cvjetače, poriluka i mrkve http://www.coolinarika.com/recept/pire-juha-od-cvjetace i uz nju popržene kockice kruha te posip od poprženih sjemenki sezama koje malo usitnim u avanu.

Bistru juhu od povrća sa ili bez mesa - na malo ulja popirjam narezanu mrkvu (neki put je naribam, neki put na kockice, neki put na štapiće, neki put na kolutove, kako kad mi se da), celer i grašak, podlijem vodom i lagano kuham oko 10 min, dodam na cvjetiće natrganu cvjetaču, brokulu, poriluk, kap-dvije rajčice i začine (sol, vegetu, malo papra) i lagano kuham dok povrće ne omekša, na kraju ide tjestenina i peršin. Ako je mesna varijanta, obično na početku malo popržim na kockice narezano pileće bijelo meso.

Nešto kao gusta juha od povrća i mesa - slično kao i ova gore bistra, samo što u nju volim dodati na kockice narezanu papriku zelenu i crvenu mesnatu, dodam malo brašna i malo više rajčice.

Druga varijanta gušće juhe je da u hladnu vodu stavim pileće batke ili zabatke, na laganoj vatri kuham oko pola sata, dodam na krupno narezanu mrkvu, celer i grašak te kuham sve dok mrkva ne omekša. Na kraju lagano popržim brašno i umiješam u juhu (ali da ne bude pregusto), dodam kopar i peršin te noklice.

Juhu od rajčice radim tak da na malo ulja lagano popržim brašno, dodam češnjak i kratko popržim, podlijem vodom i umiješam rajčicu iz tetrapaka. Dodam sol, šećer, papar, peršin i na bosiljak, a na kraju tjesteninu.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la TanjaMT » 25 kol 2008, 16:39

radim krem juhe od puno vrsta povrca, izbjegavam kombiniranje vise od dvije-tri (uklj. 1 mali krumpir koji stavim radim radi gustoce). najvise volimo od bundeve, karfiola, brokule, graska, tikvica, ma zapravo sve volimo :mrgreen:
uvijek jednako radim: mrvicu luka ili cesnjaka (za tikvice, cvjetacu ili brokulu stavim cesnjak, ostalo ide na luk) izdinstam na maslinovom ili putru, dodam povrce od kojeg mi je juha i mali krumpir. skuham u malo vode, izmiksam sa tom vodom razrijedim i na kraju stavim Rama Cremefine za kuhanje (kao nije masno ;) ). od zacina sol, biber i ostalo po zelji.
mesne juhe radim rjedje, vise zimi nego ljeti.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la sj » 25 kol 2008, 18:16

Ja ti potpisujem NiN za ekspres/pretis lonac. Juhu od junetine, piletine, puretine, govedine s dosta povrća kuham s dosta povrća (kapula, mrkva, selen, krumpir, pola paprike, rajčica, koleraba) baš u tom loncu. Ne treba velik komad mesa - skoro da pokrije moj dlan. Bitna mi je juha, a meso ionako klinci ne pojedu :dunno
Osim ovih juha kod nas prolazi juha od poma, riblja juha i juha od povrća. Mi svaki dan obavezno imamo juhu. I da, mmama još kuha i juhu od leće.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Mala Bornica » 26 kol 2008, 14:14

uz govedju i riblju juhu, moji jos vole juhu od kukuruza:

zaprska, voda, konzerva (ili smrznuti) kukukruza i zlica griza. prokuhati 10 min. i gotovo.

sin voli i juhu od graska: skuhati smrznuti grasak, propasirati, zaciniti, eventualno dodati malo vrhnja.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la jzksv » 26 kol 2008, 18:53

Moje cure vole ovakvu juhu od povrca, a brzo je i gotova:
Izrezati 1 srednji krumpir i 1 mrkvu na kockice i staviti kuhati u malko posoljenu vodu 10-12 minuta.
U medjuvremenu, oprati omanju glavicu karfiola i glavicu brokule i razdvojiti na sitnije dijelove - "cvjetove".
Dodati karfiol i brokulu u vodu u kojoj su vec krumpir i mrkva, kuhati jos 5 minuta.
Sad napraviti tanku i blijedu zaprsku i dodati u juhu, dodati zacine po ukusu i navali!
Varijacije su brojne, mozes zagustiti juhu instant krumpir pireom, ili skuhati 2 krumpira, pa jedan propasirati i njime zagustiti juhu u kom slucaju je ovo potpuno bezmasna juha. Isto tako, moze se ova juha 10-ak minuta dulje kuhati, onda svo povrce propasirati, dodati malo vrhnja... Ili ostaviti juhu rijetku, dodati malo ulja i tjestenine za pravu bistru juhu. Pusti masti na volju :proljece
Katja 14.5.96
Stella 2.3.00
jzksv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 26 kol 2008, 19:06

baš mi je drago što je otvoren topic ovog naslova jer sam konačno saznala što je to ajngemahtec juha :lol
mislim, i mi to kuhamo, ali se ne zove tako

i ja bistre juhe kuham u express-loncu s tim da u zadnje vrijeme najprije ubacim meso, najčešće koljenicu, i nju popečem s obje strane, a onda dodam svu silu povrća nasjeckanog na kockice i vodu. poklopim i kad zapišti smanjim temp. i kuham ovisno o mesu. u ovu juhu ne zakuhavam ništa, tko voli povrće jede povrće, tko ne voli, dobije bistru juhu.
druga su mi strast kremaste juhe i radim ih na dva načina - 1. zažutim malo kapule, na to dodam nasjeckano povrće, malo prodinstam i dodam malo vode te na kraju smiksam i dodam vrhnje ili 2. samo skuham više vrsta povrća + grahorice ili žitarice u vodi pa samo smiksam
riblju kuham kao i nina i nika

ljeti jako rijetko kuham juhe, prevruće mi je
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Adorabla » 31 kol 2008, 17:52

uvijek subotom skuham za nedjelju a nedjeljom za dva dana u tjednu. Nemam tako veliki lonac da skuham za cijeli tjedan.
Moje su dosta bogate povrcem i u grincajg meni spadaju:
4 mrkv
persun s korijenom
celer srednji s korijenom
pola poriluka
cetvrt cvjetace
dva paradajza oguljena
jedan luk na pola (po mogucnosti zaprzen na kolu)
ako je u pitanju janjea juha onda i dva bijela luka (cesnjaka)
i naravno dobar komad mesnatog mesa
Ok znam da je to sve i svasta i uzasno puno ali to mi je najdraza juha i mora biti dobra. Povrce iz juhe pojedemo ko slavonci prije juhe :mrgreen:
I obavezno naravno u ekspres loncu i to 30 minuta da se sve raskuha.
Inace na moru kuham bez ekspres lonca i onda to ostavim na jedinici na struji cca 2 sata da jedva krcka. Jednako je dobra ko i iz espresso lonca. Ne vidim razliku.

Osim filozofske obicne bistre juhe, radim juhu od smrznutih sparoga, od paradajza, od kukuruza, od graha i slanutka, od bizija, od tikivca, od brokul, od poriluka i naravno minestrone.
Sve juhe radim na isti nacin. Prukuham povrce, smiksam u multipraktiku (grah i slanutak , kukuruz, bizije i sve ono s korom pasiram) dodam mlijeka ili vrhnje za kuhanje ili dukatela sirni namaz i ili bacim na zaprsku ili ugustim s gustinom.
I onda ovisno o povrcu dodajem u juhu "zacine"
tikvice obavezno skuham i smiksam jos i barem 5 reznjeva cesnjaka
sparoge za serviranje rezanci od prsuta
poriluk za serviranje kecap u tanjur
Moram priznati da je meni osobno najlosija od kukuruza ali cure je vole. Vole i ovu od brokule i da radim nekada i juhu od cvjetace. To recimo MM voli, ali bistru bez miksanja i bez dodataka mlijecnog. On to samo sa zacinima i izrezana cvjetaca a meni to bezveze.
Adorabla
Medena

PostPostao/la silki » 31 kol 2008, 21:10

Natasa36 je napisao/la:Sad, ja bih htjela bar jednom tjedno izletit s nekom juhicom, ali nemam vremena kuhat ju satima...

evo jedna brzinska i meni jako draga. često je rade u dalmaciji i zove se falša juha.
na maslinovo baciš dva manja krumpira narezana na kockice.
na to dodaš jednu rendanu i jednu na kolutiće narezanu mrkvu.
dinstaš 10 min. zaliješ vodom.
peršinov i celerov list nereži i ubaci nek' se kuha.
nakon 40tak min ubaci malo paradajza u tubi, rekla bi moja baba konserve i soli.
od tijesta mo'š šta hoćeš.
ova je dorianova najdraža juhica :proljece
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la su » 02 ruj 2008, 09:38

ovo je pitanje za mame koje kuhaju juhe u ekspres loncu..

kako skuhati juhu u expres loncu a da je fina bistra?
nedavno sam kupila jedan od Solingena i slijedila sam njihova uputstva a juha ispala koma, mutna, bljutava, a bila je od domaće kokice i sve domaće povrće... :baba
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 02 ruj 2008, 10:08

Koliko dugo si ju kuhala? Lako moguće da je bilo prekratko.
folne
Mladenka

PostPostao/la su » 02 ruj 2008, 10:11

pa nekih 8-10 minuta kako piše u uputstvima za piletinu
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 02 ruj 2008, 10:13

juhe kuham duže, definitivno. pogotovo ako je meso bilo smrznuto, onda na to vrijeme iz uputstva dodam 10-15 minuta. Probaj slijedeći puta bar još 10 minuta. Piletinu nisam nikad kuhala ispod 20 minuta, a junetinu (smrznutu) 45 minuta.
folne
Mladenka

PostPostao/la su » 02 ruj 2008, 10:23

folne, od kojeg trenutka počinješ računati vrijeme kuhanja?

meni u uputstvima piše da se vrijeme kuhanja počinje računati od trenutka prestanka isparavanja odn od trenutka kada se sigurnosni ventil podigne, što znači da je postignut optimalan pritisak u loncu...e od tog trenutka sam kuhala 8-10 min
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 02 ruj 2008, 10:35

Da, vrijeme kuhanja računam kad mi je onaj čepić podignut maksimalno, dvije crte. Treba mu minuta dvije otkad se zatvori ventil da se digne na maksimum. Moj je Fissler, ali pretpostavljam da i tvoj ima nešto slično.
folne
Mladenka

PostPostao/la su » 02 ruj 2008, 10:37

da, moj je Solingen, ima taj ventil kaj se podiže od kad se računa vrijeme kuhanja

ok, probat ću kuhati malo duže pa ću vidjeti kako to izgleda...hvala ti puno :bye
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 02 ruj 2008, 10:48

Puuuno finih juhica se nakupilo, da čovjek ogladni kad čita :gladan

Silki - fakat brza juha, mislim da ću nju probati prvu...

A što se lonca tiče, sve mi se čini da ću si vrlo skoro nabaviti jedan... (to me vraća u djetinjstvo, zvuk pištanja lonca, ventil koji poskakuje i para koja izlazi... divna sjećanja)

Ja si isprintam, pa polako od jedne juhice do druge...

Puse svima! :kiss
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la sj » 02 ruj 2008, 10:58

Silki pa to mi često radimo i zovemo je falša juha. Možeš prodinstat s kapulom i mrkvom i pola svježe paprike.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la TmamaKiN2 » 09 ruj 2008, 15:06

i ja imam fisslerov i u njemu kuham juhe, no jedno pitanje za palunkicu ali i ostale curke

i ja volim staviti puuuno povrca, pogotovo mrkve, no kad stavim sve to malo mjesta ostane za vodu!! tako da o nekom zamrzavanju nema niti rijeci.. a ni meni se nece kuhati juhu 2-3 sata u jednom vecem loncu kojeg imam.
kolike ekspres lonce imate?
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Solea » 09 ruj 2008, 15:43

mi svi volimo juhe, u zadnje vrijeme jako cesto pravim razne guste i krem juhice.
ako bi birali najomiljenije onda bi to bile:
mm-u i meni crvena (paradajz juha) - nekada ukuhavam tjesteninu, nekada male noklice a najcesce serviram uz kockice prepecenog (posusenog) kruha
krem od vrganja - nju svi obozavamo!
gusta juha od krumpira, vrlo slicna ajnprenici, isto svima po volji.

inace, za izbjegavanje svakodnevnog nakuhavanja, osim bistre mesne (iz velikog lonca, sto su cure vec spomenule) i ovu paradajz juhu obicno napravim za dva dana, moze stajati u frizideru, a i samo kuhanje ne traje jako dugo.
povrtne krem juhe isto se ne moraju dugo kuhati a, ovisno o sezoni, izbor je stvarno velik.
mrvicu luka ili cesnjaka (za tikvice, cvjetacu ili brokulu stavim cesnjak, ostalo ide na luk) izdinstam na maslinovom ili putru, dodam povrce od kojeg mi je juha i mali krumpir. skuham u malo vode, izmiksam sa tom vodom razrijedim i na kraju stavim
malo vrhnja za kuhanje ;)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la silki » 09 ruj 2008, 21:20

sj je napisao/la:Silki pa to mi često radimo i zovemo je falša juha. Možeš prodinstat s kapulom i mrkvom i pola svježe paprike.

:daj5

moj mama ubaci i papriku. meni smeta ;)
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la nina » 09 ruj 2008, 22:33

ja sve potrpam u padelu :mrgreen: -meso,mrkva,korijen celera,peršina,peršin,malo graška,pomidora,posolim,pri kraju dodam brokule i karfiola,i kuha se.niš posebno,a ispadne ok.nikakve zaprške,ma niš.
često je na meniu i riblja juha-ito potrpam očišćenu ribu,maknem i glavu i rep,stavim mrkve,peršina,korijena,sol,na kraju stavim rižu i to je to :mrgreen:.
od mesa mrzim bijelo meso sa kožom,ja stavim file :pee ,teletinu,junetinu,i to sve bez masnoga,na kraju stavim masl.ulje,jer roko neće niš bez maslinovog.a bome i mi,što nam je jednostavnije,to bolje.
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.