Sada je: 01 kol 2026, 22:54.

kolica za duplice kad i kakva?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

kolica za duplice kad i kakva?

PostPostao/la tani » 08 ruj 2008, 12:41

bok cure,
ja sam u 14.tj trudnoce i nosim blizance i ovih dana sam pocela razmisljati o kolicima za njih.
trebaju mi vasi savjeti jer imam 100 pitanja :mrgreen: .
-kad ste poceli uopce sa trazenjem kolica? (znam da mi je jos rano ali ja se volim informirati i razgledavati :3srca )
-kakva mi kolica preporucujete? da su sjedalice jedna pored druge ili jedna ispred druge?
-jel postoje kolica koja se mogu razdvojiti?
-da gledam ona 2u1 ili 3u1?

citala sam o svemu tome u novinama ali ja nekako mislim da mi vi mozete dati najbolje i najpouzdanije informacije. :mrgreen: :3srca
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kolica za duplice kad i kakva?

PostPostao/la Zira » 08 ruj 2008, 14:26

kao prvo iskrene čestitke :3srca :3srca , prekrasno!

moj prijedlog za kolica bi bio graco vlakić, ova nova verzija i as 0 grupe koje se montiraju kad su bebe male. izrazito lako se s njima manevrira, imaju ih poznanici, praktična jer mogu proći kroz sva vrata, mogu u lift, mogu po pločnicima, mogu proći između stupića po gradu. ima i još jedna vrlo važna stvar, a to je da su povoljna. kolica su oko 2.000,00kn, a as po cca 1.000,000kn svaka. smatram da je to izrazito prihvatljivo. imaš ih u tl.
ako si za side by side varijantu moj prijedlog su hartan kolica, robusna i možda dosta teška, ali usuđujem se reči najbolja. na žalost, kod nas ih nema, naaaaaaavodno nedgje u slo se mogu kupiti, ne znam točno gdje, ali znam da ih nema u bebe center u brežicama što je nama najbliže. što se cijene tiče, govorim napamet, ali vjerujem da bi komotno mogle koštati 500eur, samo kolica bez sjedalica. kolica su predviđena i za skroz male bebe, ali onda moraš riješiti as za vožnju automobilom. evo link da vidiš kak izgledaju http://www.hartan.de/produkte/main.php? ... 618-11-217.

sad sam se sjetila da možda ima i bebe comfort double varijanta vlakić, mislim da ih je imala jedna mama s blizanaca, mislim da priska :bye , pa pitaj nju za preporuku. tl drži bebe comfort, pa možda ih tamo ima i za kupiti ili barem za naručiti.

dosta twin mama ima i dvoja jednostruka kolica koja se spajaju spojnicama, imala sam ih i ja, ali meni je to bila grozno nepraktična varijanta i kasnije sam kupila neka najjeftinija side by side koja sam koristila s veseljem, ali vidjela sam da koliko koštaju toliko i vrijede.

dobro si razmisli prije nego kupiš pogrešno i nepraktično jer čeka te jedan prekrasan izazov u životu koji je u toj svojoj ljepoti jednako tako i kompliciran. zato si olakšaj gdje god stigneš i to maaaaaaaksimalno!

:mah
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 08 ruj 2008, 14:29

Tani, pozdrav :bye .
Mi smo imali dvoja klasicna kolica koja su imala "kopce" za spajanje jedna pored drugih.
Ne znam sto ces kupiti, ali to nikako nemoj jer je uzasno neprakticno, barem meni bilo!
Da opet biram,izabrala bih ovako nesto:

slika
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la tani » 08 ruj 2008, 16:59

hvala vam cure. :3srca
ja sam trenutno u spanjolskoj pa mislim da mozda ovdje imaju i marke koje se ne mogu naci kod nas a vi za njih znate da su dobre.
htjela sam jos pitatii vezano za auto sjedalice..
vidjela sam da dosta ljud voze bebe u njima u kolicima, jel se to tako mora ili ih mogu montirati samo da mi stoje u autu a bebe normalno voziti u kolicima?
nemojte mi zamjeriti ako su pitanja malo glupa ali ja sam sad totalno u nekon novom neistrazenom svjetu :mrgreen: :oops: .

i sta mi je jos bitno kod kupovine kolica, na sta da obratim paznju?
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zira » 08 ruj 2008, 17:06

tani je napisao/la:vidjela sam da dosta ljud voze bebe u njima u kolicima, jel se to tako mora ili ih mogu montirati samo da mi stoje u autu a bebe normalno voziti u kolicima?

te sjedalice za male bebe se montiraju kad je beba već u njima i ne voze se stalno montirane, okrenute su obrnuto od smjera vožnje i koriste se do cca 1 godine, sve dok se beba samostalno ne diže na nogice.
as koje su stalno u autu nisu za male bebe.
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tani » 08 ruj 2008, 17:09

Zira je napisao/la:
tani je napisao/la:vidjela sam da dosta ljud voze bebe u njima u kolicima, jel se to tako mora ili ih mogu montirati samo da mi stoje u autu a bebe normalno voziti u kolicima?

te sjedalice za male bebe se montiraju kad je beba već u njima i ne voze se stalno montirane, okrenute su obrnuto od smjera vožnje i koriste se do cca 1 godine, sve dok se beba samostalno ne diže na nogice.
as koje su stalno u autu nisu za male bebe.

to nisam znala :oops: .
vidim ja da cu morati dosta toga nauciti :mrgreen: .
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 08 ruj 2008, 18:50

tani, te jaja sjedalice možeš slobodno stalno držati u autu. one "samo za auto" koje spominje zira vjerojatno su veće sjedalice koje su okrenute u smjeru vožnje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Zira » 08 ruj 2008, 19:03

eli je napisao/la:tani, te jaja sjedalice možeš slobodno stalno držati u autu.

ma of kors, samo ako nema djece u njima mislim da bi se trebale voziti u gepeku :dunno , ali o tome sigurno puno više znaju forumašice iz projekta autosjedalica.

eli je napisao/la:one "samo za auto" koje spominje zira vjerojatno su veće sjedalice koje su okrenute u smjeru vožnje.

da, na te sam mislila. as koje su stalno montirane, pričvršćene pojasom.
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la AA » 08 ruj 2008, 21:40

tani, od srca cestitam :3srca :3srca

Mi smo imali ovakva kolica(samo u drugoj boji) meni su bila super, dovoljno velika da dvije bebe u vrecama stanu komotno (moje su spavale preko dana, vani u kolicima) a opet relativno uska da mozes s njima ici gdje hoces. Za ljeto i putovanja smo imali gracco vozic. Vrlo je bitno da kolica imaju nulti (potpuno ravan)polozaj, dok su bebe male i ne posjedaju se, dok kod vozica prednje sjediste nema nulti polozaj, nije za sasvim male

Ja sjedalice nisam nikad stavljala na kolica, pa ne znam kako to ide.... meni je recimo, bilo prakticno, da ih drzim u kuci, stavim bebe, vezem i onda ih odnesem do auta.... i onda isto u sjedalicama iz auta
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tani » 09 ruj 2008, 00:16

bili danas u nekom ducanu za djecu i decko nam je ponudio ova kolica http://www.bebeconfort.com/collection-2 ... ilites.htm .
zajedno sa autosjedalicama (onim kosarama) kostaju sa popustom 840 eur :roll: .
meni to izgleda previse :dunno
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la AA » 09 ruj 2008, 07:29

meni to izgleda previse

I meni to izgleda previse, za ovaj tip kolica.... koliko se sjecam, kod mene su takva kolica bila oko 200/250E (poslije sam ih vidjala na akciji za 99E)
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 09 ruj 2008, 08:53

tani, dok su ti maleni, tj. barem prvih pola godine trebali bi u kolicima ležati na skroz ravnom. obrati pažnju na to da li kolica imaju skroz ravni položaj.
eli
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 09 ruj 2008, 09:18

Mi smo imali skroz ravan polozaj u kolicima, ali ionako smo se skoro nikad vozili u njima.
Autosjedalice su mi bile ujedno i nosiljke. Vezala sam ih u njih u stanu ili gdje god i onda stavljala u auto i pričvršćivala pojaseve od auta.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la tani » 09 ruj 2008, 11:20

stvarno ste zlatne :kiss !
sve vase savjete upijam kao spuzvica :rolf .
poslije sam gledala cijene nekih kolica na internetu i ova koja su nam ovdje ponudili su stvarno previse :stup .
opet kazem necu ih jos kupovat :stup i jer stvarno mislim da je prerano ali imati okvirne informaccije gdje, sta i koliko nije lose imati.
zaboravila sam reci, svidjaju mi se ova kolica sto je AA stavila sliku .
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zira » 09 ruj 2008, 13:45

tani je napisao/la:svidjaju mi se ova kolica sto je AA stavila sliku .

jesu lijepa su, ali meni kod njih ne odgovara to što se prednji kotači sami ne rotiraju, pa moraš dizati kolica ako želiš zaokrenuti ili vuči kotače :dunno . zato opet glasam za hartan. :cool
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tani » 09 ruj 2008, 23:53

Zira je napisao/la:
tani je napisao/la:svidjaju mi se ova kolica sto je AA stavila sliku .

jesu lijepa su, ali meni kod njih ne odgovara to što se prednji kotači sami ne rotiraju, pa moraš dizati kolica ako želiš zaokrenuti ili vuči kotače :dunno . zato opet glasam za hartan. :cool

o tome nisam razmisljala... :pee
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tani » 28 lis 2008, 12:13

da malo podignem topic!
vec mjesec dana obilazim po zagrebu ducane sa djecijom opremom i jos nisam nista nasla. do sad sam vidjela "u zivo" samo vlakic kolica od JANE (ili tako nesto) i nisu mi se bas svidjela. :roll:
odluila sam se za varijantu jedno pored drugog i sad trazim u tom pravcu, ali svakako moram napomenuuti kako sam razocarana ponudom kod nas :( .
mozda odem do slovenije :dunno .
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la AA » 25 stu 2008, 22:54

Tani :3srca kako napreduje potraga? Jeste uspjeli nesto pronaci?
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daphne » 26 stu 2008, 10:28

po meni, mislim da je najbolje da kontaktiras Gemini sa ovog foruma, jer je ona tata mata za kolica i opcenito svu bebi opremu a i ja cu je "upozoriti" na ovaj topic. kako i ona sama ima blizance, s njom nema greske.
Daphne

PostPostao/la Gemini » 27 stu 2008, 08:40

Hvala Daphne , no ja sam Tani odgovorila na jednom drugom topicu već ;)

No svakako preporučam odlazak u SLo. U Brežicama u Baby centru imaš trenutno 4 modela za vidjeti a u Pikapolonici jedan.
Link na sliku...

D&D 21.09.2005.
Gemini
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LTL » 29 stu 2008, 16:27

BOK, SVIMA.
jA SAM JOŠ JEDNA MAMA BLIZANKICA. MI SMO ISTO MUKU MUĆILI S KOLICIMA I U SLOVENIJI NA KRAJU NAŠLI BABYWELT PREDIVNA KOLICA, JEDNO KRAJ DRUGOG JE SJEDALO, IDU U 0 POLOŽAJ TAKO DA SE MOGU KORISTITI OD PRVOG DANA. MOJE CURE SU U POČETKU SPAVALE U NJIMA U DNEVNOM BORAVKU,DA IH NE NOSIM U SOBU NA 10 MIN. SPAVANJA, HA,HA :proljece JER SU KAKO KOMOTNE. MOGU TI POSLATI SLIKE NA MAIL.
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tani » 21 pro 2008, 20:26

nismo nasli jos nista :(

Gemini je napisao/la:Hvala Daphne , no ja sam Tani odgovorila na jednom drugom topicu već ;)

No svakako preporučam odlazak u SLo. U Brežicama u Baby centru imaš trenutno 4 modela za vidjeti a u Pikapolonici jedan.

gemini koji su modeli i gdje je taj pikapolonici?

LTL,jel se radi o modelu ohaio twin? mi smo isli vidjeti takva polovna kolica i bila su nam teska za rasklapanje i prevelika za auto.
inace su mi super ali s obzira da bi ih morali stalno sklapati i rasklapati nisu mi bila bas prakticna :roll:
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LTL » 21 pro 2008, 22:44

nama idu u auto,imamo octaviu,s tim da nismo baš puno putovali s blizankicama!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tani » 22 pro 2008, 13:36

LTL je napisao/la:nama idu u auto,imamo octaviu,s tim da nismo baš puno putovali s blizankicama!

imamo mi monovolumen, opel zafiru , ali zauzme nam cijeli prtljaznik, a kako smo stalno na putu malo nam je to nezgodono.
meni je u stvari veci razlog bio to sto su jako nezgodna za rasklopiti, ja ih ne mogu sama :oops: .
a inace su mi super kolica!
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tani » 27 pro 2008, 13:26

napokon smo odlucili sta cemo sa kolicima.
nasa draga prijateljica val nam je poklonila svoja kolica PP :kiss :srca :joy ali s obzirom da nemaju nulti polozaj, za pocetak cemo uzeti bertone koja su mi onako srednje kvalitete ali za tih 3-4 mjeseca ce biti dobra :joy .
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daphne » 27 pro 2008, 13:49

tani, vec 30 tjedana? wow, brzo prolazi... jos malo i banditi su tu.... :kiss :srca :srca
Daphne

PostPostao/la tani » 31 pro 2008, 18:38

Daphne je napisao/la:tani, vec 30 tjedana? wow, brzo prolazi... jos malo i banditi su tu.... :kiss :srca :srca

da,da ...vidis kako smo veliki ! :xgrin
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la AA » 13 vel 2009, 11:24

tani :srca i ovdje cestitke od srca i veeeliiiikaaaaa dobrodoslica banditicima :sve
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tani » 20 vel 2009, 19:55

hvala AA :srca
slika

slika
tani
Samo sam naišla
Samo sam naišla