Sada je: 25 srp 2026, 23:48.

cesto odbijanje flasice

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

cesto odbijanje flasice

PostPostao/la jale » 09 ruj 2008, 13:42

naime treba mi praktican savjet.
nasa mala zvjerkica popije jako malo adaptiranog (osim kad se ujutro probudi i nocu pred spavanje snena i pospana). pokusali sa raznim kljunovima i casama, ne zeli ih ni pogledati. ne zelim stavljati u mlijeko bilo kakve sastojke da je zavaravam a jede ga umiksanog u hranu.
ima li ko kakav savjet sta da radim?
naime popije od 60-90ml po obroku (solo mlijeko) a ostalo se trudimo umiksavati u ostalu hranu. pedijatrica mi je rekla da bi trebala popiti ili unijeti sa drugom hranom oko 700ml dnevno. ona ne unosi toliko.
a za jutarnji i nocni obrok popije od 150-180 kako kad.

hvala mnogo!
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: cesto odbijanje flasice

PostPostao/la IINA » 09 ruj 2008, 13:56

Koliko mi se čini bliži vam se prvi rođendan.
Meni je starija sa 12 mjeseci odbijala mlijeko. Pila je samo ujutro, dok i to nije jedan dan prestalo.
Količina mlijeka koju treba je oko 500ml.
Ja sam to riješila tako da je pila jogurt. Stavljala sam ga u flašicu, jer nije drugaćije htjela :dunno
Čak sam jedno vrijeme miješala 1/3 mlijeka, 2/3 jogurta i prolazilo je.
Kravlje nije pila do četiri godine.
Je l voli parmezan? U njemu ima gomila kalcija, pa sam i to na žličicu nudila, jer nije htjela drugačije sireve.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jale » 09 ruj 2008, 14:44

nisam joj probala davati ni jogurt ni svjeze sireve ni parmezan, u tablici pise u 11 mjesecu... ali pocecu, nema mi druge...

hvala iina mnogo :3srca
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 09 ruj 2008, 15:25

Počni sa punomasnim, običnim jogurtom. To može sigurno :mah
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jale » 09 ruj 2008, 15:42

hvala mnogo... nemas ni pojma koliko :3srca

mozda da iskoristim priliku da priupitam: da li bi bio problem da promijenim adaptirano? sad koristimo aptamil ali zbog finansijske situacije bi promijenila u bebimil. kakva su tvoja iskustva?

hvala mnogo!
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 10 ruj 2008, 08:13

Moje mišljenje da slobodno mijenjaš.
Kod sasvim malih beba sa osjetljivom probavom, svakako se preporuča ne mijenjati, no tvoja cura je već veeeelika.
Neće je smetati. Jedino ti se može dogoditi da joj se neće svidjeti okus, jer svako adaptirano ima drugačiji okus :dunno
Možeš to izvesti postepeno, da se navikne na novo. Npr. zamijeniš jednu žličicu aptamila sa žličicom novog mlijeka, pa nakon par dana zamijeniš dvije žličice,....
Nadam se da kužiš kaj sam mislila. :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jale » 10 ruj 2008, 11:04

hvala mnogo! shvatila sam naravno, tako smo prelazili sa 1 na 2. a bebimil je pila na samom pocetku ali smo joj prestali davati jer je imala jako tvrdu stolicu. a koliko i sta sve jede mislim da ukus nije problem samo agregatno stanje :D

hvala jos jednom...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jale » 12 ruj 2008, 16:48

samo da prijavim prvu popijenu flasicu od 150ml bez zezanja bebimila 2. cak i ne smrdi :3srca spava vec 2,5 sata sto je uspjeh za dnevno spavanje!
hvala IIna :3srca
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la plavooka12 » 13 ruj 2008, 10:18

jale, slobodno joj daš i bebimil 3, ali ono je samo s okusom vanilije ili voća, nisam sigurna, ali znam da postoji trica samo s okusom. jedina trica bez okusa je Hipp 3 u plavoj kutiji!

Ira pije mlijeko samo ujutro i navečer prije spavanja, oko 200 ml po obroku, a zna se dogoditi da navečer popije i jedva 50 ml.
što se tiče jogurta i svježeg sira, daj joj slobodno, možeš i pomiješati jedno i drugo. Mi već duuuugo papamo i jedno i drugo, a i vrhnje nam dobro ide u zadnje vrijeme ;) :D
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dupin » 13 ruj 2008, 14:24

D papa bebimil dva
probala je i bebimil tri ali je odbijala oba okusa i vaniliju i vocnu
po savjetu forumasica a i pedica se slozila vratili smo se na dvicu
osim, bar za mene nepotrebnih okusa trica ima i pojacano secera
plavooka12 je napisao/la:što se tiče jogurta i svježeg sira, daj joj slobodno, možeš i pomiješati jedno i drugo. Mi već duuuugo papamo i jedno i drugo, a i vrhnje nam dobro ide u zadnje vrijeme

koliko dugo? mi smo tek na jogurtu D ima 10,5mj.
dupin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 15 ruj 2008, 13:32

jale, ajde neka, baš mi je drago :3srca
I ostani na dvojki, trojka vam ne treba :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jale » 16 ruj 2008, 10:30

:5 hvala na svemu, pije nevjerovatno jednostavno bez moljakanja i nutkanja :) nemate pojma koje olaksanje. jede i jogurt sa mrvacama crnog hljeba i to joj je uzina svako jutro. sa sirom cu jos malo pricekati.
ne bih prelazila na 3 jer mi je bezveze da je navikavam na "okuse" mlijeka, drago mi je da pije ovo a kad dodje vrijeme samo cemo preci na punomasno iz tetrapaka.

jos jednom hvala IIna :3srca

edit: samo da dodam da je to mlijeko sa okusom necega po mom misljenju zavaravanje pa iz tog razloga ne zelim davati kad vec bez problema pije "obicno"
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 16 ruj 2008, 10:31

:kiss
IINA
Sveta krava

PostPostao/la plavooka12 » 16 ruj 2008, 16:15

dupin, probala je jogurt sa 8 mj. naravno, u dogovoru s pedijatricom ;)
od tada ga jede često, barem 4-5 puta na tjedan!
dala sam joj i voćni, i Dukatino i Hipp voće i jogurt, to joj ne odgovara, zna malo povratiti nakon njih, pa sam od njih odustala!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dupin » 17 ruj 2008, 11:30

plavooka12 je napisao/la:probala je jogurt sa 8 mj. naravno, u dogovoru s pedijatricom
od tada ga jede često, barem 4-5 puta na tjedan!
dala sam joj i voćni, i Dukatino i Hipp voće i jogurt, to joj ne odgovara, zna malo povratiti nakon njih, pa sam od njih odustala!

ma nisam ni sumnjala da si bez dogovora s pedicom pocela s jogurtom
samo ja imam tablicu dohrane koju mi je dala nasa pedica po kojoj jogurt ide tek od 10mj.
a vocni, dukatino...za njih kaze da nema potrebe da ih dijete papa a jedan od razloga je i povracanje nakon njih kao to si i sama napisala
dupin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jale » 22 ruj 2008, 10:30

samo da prijavim da smo pronasli razlog odbijanja flasice.
dude na flasici su sa premalom rupom za nju pa cemo danas kupiti nove vece. naime kad je napunila 5 mjeseci imali smo isti problem pa smo takodjer kupili vece i sve je bilo uredu. izgleda da je prerasla ove 6-12 mjeseci :)

eto ako slucajno neko bude imao slican problem neka pokusa sa ovim...

:mah
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la domy » 13 sij 2009, 14:10

I kod nas je isto bilo tako odjednom je presto piti mlijeko, ali samo čisto.
To smo zamjenili kašicama čokolinom itd...
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gabrić » 28 sij 2009, 13:18

Moj dečkić je star 4 i pol mjeseca, na NAN1 je od 1. mj. života. Do pred dvadesetak dana je pio po cca 160ml 5 puta dnevno bez problema, a onda je odjednom počeo usred obroka nakon pedesetak popijenih ml plakati i odbijati dalje jesti. Da ga nakon toga ne prisiljavam, hranim na žličicu, podrigujemo nekoliko puta u toku obroka, ne bi pojeo više od toga. Probala sam sa većim i manjim otvorom na dudi, očistimo nos, temperatura ok, ništa ne pomaže. Inače je dobre volje tijekom dana, sve dok ne počne hranjenje. A ne smijem ga hraniti češće od svaka 4 sata zbog adaptiranog. Ima li tko kakav savjet za nas? :conf
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 sij 2009, 13:28

mi smo u jednoj fazi prosli nesto slicno i znam da je jeo kako spada ako bih mu davala svakih 5 sati jesti. to mi se tada cinilo uzasno puno vremena, ali zbilja je jedino tako jeo, bas je morao ogladniti, a 4 sata su mu bila premali razmak :dunno
srecom, kratko je trajalo, mozda nekih mjesec dana otprilike.
a da mu probas davati manje obroke, ali cesce? npr. svaka 3 sata 120ml? :dunno
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 sij 2009, 13:30

sad sam se sjetila da je u jednoj fazi isto tako odbijao hranu na pola, bas bi plakao kada ga nesto boli. i to je brzo prestalo :dunno
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Gabrić » 28 sij 2009, 21:45

Hranila sam ga svaka 3 sata prvih mjesec dana, jer je imao malu porođajnu težinu i u to je vrijeme imao grčeve. Cim je dobio na kilaži rekli su da prorijedimo hranjenje na 4 sata zbog adaptiranog mlijeka i situacija se poboljšala (mislim na grčeve). A točno plače usred hranjenja kao da ga nešto boli. Sa svakim novim hranjenjem se nadam da će to proći samo od sebe, nadam se da je samo neka faza kao i kod vas. Čak i sa dužim razmacima od 6 sati (prospavao je noć, nisam ga htjela buditi) opet nije normalno jeo. Hvala, javit ću ako počne lijepo papati.
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 30 sij 2009, 11:24

Gabrić je napisao/la:A ne smijem ga hraniti češće od svaka 4 sata zbog adaptiranog.

zašto??
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

Re:

PostPostao/la danijela81 » 30 sij 2009, 14:19

I mene zanima zasto bas svaka 4? Moj jede po danu svaka 3, onda po noci imamo jedno razdoblje od 7, i jedno od 5 sati spavanja.
Dam mu kad trazi, ne znam jel bi mogla podnijet plac ako bi cekala 4 sata.
Jel krivo radim?
I moj se u zadnje vrijeme ponasa cudno dok jede. Rucicama odguruje bocicu, pa ju hvata. Pa ju ispljune van, pa se dere, pa okrece glavu i izbaci ju, pa ju nece odmah prihvatit, pa se opet dere, i tako u krug. Al na kraju uvijek pojede oko 150 ml.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mamashnita od noje » 30 sij 2009, 14:23

danijela, tvoje je dijete duplo mladje od gabrickinog. sto je dijete starije dobiva vecu kolicinu mlijeka u vecim vremenskim razmacima. obicno se pridrzava uputa na kutiji jer adaptirano mlijeko nije isto kao majcino mlijeko, a osim toga tocno se zna kolicina koju je dijete dobilo, pa dojena djeca u pocetku budu dojena na zahtjev, dok se adaptirano mlijeko daje u koliko - toliko pravilnim vremenskim razmacima.
ali ne treba doslovno robovati svakom slovu na uputstvu s kutije, barem ne kada je o vremenskim razmacima rijec.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Gabrić » 30 sij 2009, 15:41

I kod nas je isto kao i kod Danijele, igranje s bočicom, ali više ne pojede količinu koju je prije jeo. Sto se tiče razmaka od 4 sata odlučila sam probati mu davati češće manju količinu, ako vidim da je baš jako gladan, pa ćemo vidjeti koliko će na kraju dana pojesti. On uglavnom niti ne traži jesti češće od toga; je do nekih 2 mjeseca, ali više ne. Inače zadnjih tjedan dana bilježim koliko je pojeo za svaki obrok, i počinje me hvatati panika kad vidim da je pojeo manje od 500 ml mlijeka. Sreća ima dana kad pojede puno više, ali uz moje i njegove suze. Ne znam da li je bolje da je gladan ili iznerviran. Kad vidimo bočicu oboje nas počinje loviti panika. :strah Koliko bi inače mlijeka u prosjeku trebalo popiti dijete od 4.5 mjeseca teško 5400g? Po prosječnoj potrebi za kalorijama znam, oko 750 ml, ali koji bi bio minimum a da se ne trebam brinuti ako ne pojede više od toga. Da li da možda promijenim mlijeko? NAN1 užasno smrdi po željezu i stolica mu je zelena. Ako da, koje? Počela sam mu u jedan obrok dnevno stavljati 1 čajnu žlicu rižinih pahuljica i dam mu par žličica soka od jabuke ili kruške.
Blago mamama koje doje.Znam da i one imaju problema, ali opet... :proljece
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 30 sij 2009, 15:48

gabric, ne zuri s dohranom, a sok na zlicicu i pahuljice jesu dohrana.
i mi smo krenuli s nanom i stolica mu je bila uzasno zelena i na kraju smo presli na hipp s kojim smo zbilja bili zadovoljni, cini mi se da je bas imao negdje oko 4 mjeseca.
ali to je vrlo individualno, nekom djetetu odgovara neko mlijeko, nema pravila. :dunno
premda ne vjerujem da ti dijete odbija mlijeko radi okusa, probaj ga zamijeniti.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la snowwhite » 30 sij 2009, 20:28

nama je od nana isto zelena stolica, odnosno nisam znala da je od nana ali eto čini se da je od toga. I stolicu ima svaki drugi dan. Jel to zabrinjavajuće? Ja se nekako nisam oko toga brinula pa sad ne znam :dunno.
a jede puno to nam nije problem, čak dapače jeo bi on i više nego mu ja dam ali onda puno bljucka. dakle ne odbija flašicu...otišla ja offf :lol
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Gabrić » 31 sij 2009, 14:58

Moguće da je od NAN-a. Gabriel je prvih mjesec dana bio na preNAN-u i stolica je bila ok. Kad je prešao na NAN1 postala je zelena, moguće od puno željeza u njemu, iako je dovoljno jeo. Ped. je to to tako objasnila. Stolicu je do sada imao svaki dan, rijetko kad da je bila tek svaki drugi. Ali i da je, kažu da to nije za zabrinuti se. :mah
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tia79 » 14 vel 2009, 14:39

Gabrić je napisao/la:Moj dečkić je star 4 i pol mjeseca, na NAN1 je od 1. mj. života. Do pred dvadesetak dana je pio po cca 160ml 5 puta dnevno bez problema, a onda je odjednom počeo usred obroka nakon pedesetak popijenih ml plakati i odbijati dalje jesti. Da ga nakon toga ne prisiljavam, hranim na žličicu, podrigujemo nekoliko puta u toku obroka, ne bi pojeo više od toga. Probala sam sa većim i manjim otvorom na dudi, očistimo nos, temperatura ok, ništa ne pomaže.

ista stvar i u mene samo što moja ima 3 mjeseca i na pre-nanu je i ne znam što mi je činiti
gabrić jeli tvoj dečkić počeo bolje jesti? ako jest kako? imam osječaj da ću izluditi s bocom u ruci :/
tia79
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 14 vel 2009, 20:35

jeste li cijepili djecu netom prije tog strajka jela?
swenova mama
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.