Sada je: 12 kol 2026, 01:40.

fizijatar, neuropedijatar

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

fizijatar, neuropedijatar

PostPostao/la barboza2 » 17 ruj 2008, 15:50

eto stiglo i nas pa mi treba savjet vas iskusnih mama. nasim blizancima pedijatar je na prvoj kontroli uocio da se izvijaju glavicama natrag i u stranu. uputio nas je na goljak pa ako budemo morali dugo cekati vinogradsku klaicevu i dr Doko. nemam pojma otkud da krenem. svaki savjet dobro je dosao. citala sam vec ponesto na forumu al uz 2 bebe ne stignem ni jesti a kamoli sjediti dugo pred kompom pa vas molim za pomoc. Hvala!
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: fizijatar, neuropedijatar

PostPostao/la Mammamia » 17 ruj 2008, 16:02

Ako vas je pedijatar uputio na Goljak, mislim da bi to bio najbolji početak. Tamo imate i fizijatra i neuropedijatra i još štošta ukoliko bude potrebno. O ovim drugima ne znam puno. Samo hrabro!
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zira » 17 ruj 2008, 16:42

barboza, i mi smo bili na goljaku i imamo zaista dobro iskustvo. mislim da smo imali odličnu fizio i puno su nam pomogli, s tim da smo imali i vježbalicu doma na početku dva puta tjedno, a kasnije jednom.
dobro je, krećete na vrijeme i dobro je reagirala pedijatrica što je inače rijetkost.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 17 ruj 2008, 19:52

dr Žućko s Goljaka (fizijatar).
Neuropedijatar - mi idemo kod prof Bošnjak jer nas je ona poslala na Vojtu u Klaićevu.
Privatno: dr sabol, neuropedijatar jer ima izvrsnu fizioterapeuticu Karolinu :up
Ostalo nije na takvoj visini i kvaliteti
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 18 ruj 2008, 18:45

dr zucko je super..bili smo ljetos kod njega al nas nazalost ne moze primiti jer prvi put dolazimo sad kod njega a vec ima 5 god i veli da idemo dosadasnjem fizijatru..al svakako i ja preporucam dr zucka..
nasa neuropedijatrica je sad dr jurin s rebra a dosad smo imali dr basnec, isto s rebra, al sad je otisla raditi u sesvete u dom zdravlja pa je sad nasa pedijatrica...sto nam je super..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 20 ruj 2008, 21:59

sto se tice fizijatra ja ti toplo mogu preporucit dr Stojcevic -Polovina.Itekakva visina i kvaliteta, nas je izvukla iz s....a sto se tice motorike, mada smo kasno dosli. Mada iziskuje mnogo truda i ulozenog vremena, ako ste spremni na to, posto imas blizance. nas ti je dosta ovdje na forumu koji hodamo k njima, i koji smo nakon dugog lutanja dosli k njima i napokon dobili dojam da smo na pravom mjestu.pa ako te zanima nesto vise o njihovom nacinu posalji pp ja cu ti rado odgovorit na sve.

sto se tice neuropedijatra mi smo kod dr Miocinovic na Goljaku, jako cijenjena i hvaljena dr, za ostale ne bi znala reci iz svog iskustva

stogod odlucili puno srece i zdravlja uz zelju da vam sve to nece dugo trebati :mah
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la barboza2 » 21 ruj 2008, 17:35

evo sto sam uspjela napraviti. na goljaku smo dobili termin kod neuropedijatra ( dr čikara) 16.10. i fizijatra (dr Žučko) tek 24.11. nas pedijatar nije bas zadovoljan, zeli da idemo i prije negdje, kaze da mu je fizijatar vazniji, tako da cu jos vidjeti sto ce on reci. zvala sam i polokliniku doko, fizijatar 29.10. al ako idem privat onda pocetkom 10 mj. u klaicevoj nema termina u ovoj godini. u vinogradskoj 29.9. tek narucuju. ostaje mi jos samo rebro.
uglavnom ostala sam neugodno iznenadjena!
kako da dodjem do dr svetislava polovine. kako se zove njihova poliklinika? br tel?
koliko ce me to otprilike kostati ako se javim dr Sabolu? nemam pojma dal cu morati stalno hodati na vjezbe ili idem samo na demonstraciju vjezbi. tako mi stoji na uputnici. ipak se radi o 2 djecice. kao sto vidite nova sam u ovom i dosta zbunjena.
jel imao netko slican problem? to nije nista puno ni zabrinjavajuce, ja sam primijetila i prije kontrole al nisam mislila da bi mogao biti problem. cini mi se da je dr reagirao vrlo oprezno jer se ipak radi o blizancima koji su cesto neurorizicna djeca. inace bebaci su krasni. dobili su nakon mjesec dana 1390 i 1250 g.
sto uopce da ocekujem? nakon koliko vremena se uopce vide rezultati kod redovitog vjezbanja?
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zira » 21 ruj 2008, 19:30

barboza, jesi li ti ili pedijatar primjetili kakvo odstupanje?
ili je ped preporučio-la preglede obzirom da su blizanci, pa su sami po sebi neurorizični?
kako god da bilo vježbati ćete sigurno do prohodavanja i dalje, a ako će sve biti u najboljem redu možda ćete i ranije prestati. znam trojke :bye koje je goljak prestao pratiti kad su bili stari nekih 8-10 mjeseci jer više nije bilo potrebno.
ja imam iskustva samo s goljakom tako da o drugima znam samo po pričanju, neki su zadovoljni, neki ne :dunno .
za tog neuropedijatra ne znam, kod kojeg ste naručeni, nas je pratila dr miočinović, a fizijatar znam da je dr žučko odličan iako mi nismo bili kod njega.
mi smo jednom tjedno vježbali na goljaku, imali smo doma fizio dva puta tjedno mislim do puzanja, a kasnije jednom i ja sam s njima vježbala svaki dan. radna terapija nam nije bila potrebna, samo fizio.
meni je ta prva godina bila teška i neizvjesna iako mi je s nekih 8 mjeseci starosti mojih cura dr miočinović rekla da imam zdravu djecu i da se opustim bila sam u nekoj drugoj dimenziji sve dok nisu prohodale, te dok psihologica i logopedica nisu dale svoj amen.
mi se i dalje kontroliramo kod psihologa i logopeda jednom godišnje, a ako s njihove 3 godine bude sve ok mislim da će nas odpustiti do škole ili barem do navršene pete godine.
nisam mislila pisati o nama nego samo da ti približim put kojim ćeš možda i sama morati proći.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Snjeskaa » 21 ruj 2008, 21:03

Lotta je napisao/la:sto se tice fizijatra ja ti toplo mogu preporucit dr Stojcevic -Polovina.Itekakva visina i kvaliteta, nas je izvukla iz s....a sto se tice motorike, mada smo kasno dosli. Mada iziskuje mnogo truda i ulozenog vremena, ako ste spremni na to, posto imas blizance. nas ti je dosta ovdje na forumu koji hodamo k njima, i koji smo nakon dugog lutanja dosli k njima i napokon dobili dojam da smo na pravom mjestu.pa ako te zanima nesto vise o njihovom nacinu posalji pp ja cu ti rado odgovorit na sve.

A ja ti iz osobnog iskustva mogu preporučiti da u što širem luku zaobiđeš dr.Stojčević-Polovina.

I moja D. je nedonošče iz blizanačke trudnoće.
Doktori su uvijek govorili da je s njom sve u redu ali u jednom trenutku sam posumljala upravo zbog izvijanja i odlučila potražiti drugo mišljenje.
Otišli smo kod dr.Stojčević-Polovina.
Nakon kratkog pregleda rekla je da nije zadovoljna i da želi novi uzw mozga iako smo imali već 3.
Napravili smo novi uzw u njenoj ordinaciji, dr. koja je radila uzw složila se sa prijašnjim nalazima i rekla da je sve ok.
Nakon toga na hodniku mi je prišla dr.Polovina i rekla:
"Nalaz nije dobar, a njeno stanje je još gore od nalaza. Njoj treba intenzivna vježba, ja ću s njom puno raditi.
Moguće je da će imati cerebralnu paralizu, ali uz intenzivne vježbe ja vjerujem da će ona hodati, ne sa godinu ali ja ću se truditi da prohoda do trećeg rođendana i na svojim nogicama mi donese cvijeće"

Totalno smo potonuli...
Nakon par dana došla sam sebi.
Cure, ja sam fizioterapeut.
Znam prepoznati dijete koje ima cerebralnu, znam da moje dijete to nije.

Odlučimo potražiti treće mišljenje.
Otišli smo k dr.Sabolu. Pregledao ju je i rekao da je sa D. sve u redu. Radi sve što je i trebala raditi u tom periodu.
Čak ne trebamo ni vježbati kod njih.

Dora je propuzala mjesec dana nakon pregleda kod Polovine u dobi od 8 mjeseci,posjela se i počela se dizati na nogice sa 9 mjeseci, sa 11 mjeseci sustigla je vršnjake rođene u terminu, prohodala je sa 14.5mjeseci.

MM i dan danas ne nagovara da ju tužimo jer to što nam je Polovina napravila je užasno.
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 21 ruj 2008, 23:02

Svatko od nas ima svoje misljenje i iskustvo, vidis ja bi mogla tuzit sve ostale doktore koje smo prosli pocevci od naseg grada, pedijatra, neuropedijatra i fizijatra koji su me svi uvjeravali da je s djetetom sve u redu, da ce sve to on nadoknadit, da je odstupanje u motorici normalno za nedonosce s krvarenjem, da neka ne brinem..na svoju ruku sam ponovno trazila neuropedijatra kada mi je bilo jasno da nesto nije u redu, i tada mi opet govorili da se bezveze brinem al ajde dali ga tek sa 7 mj na vjezbe ( a vec je naveliko kasnio u motorici), svaki mjesec sam bila s njim na pregledima, a kada je prosao godinu dana i napretka nije bilo tada mi je ta ista neuropedijatrica koja me uvjeravala da ce sve bit u redu tuzno pogledala i rekla da je dijagnoza cerebralne poremetnje kretanja sa naznakom cerebralne paralize, a u nalazu mi napisala da je razlog sto je dijete nedovoljno praceno u dojenackoj dobi!Ja bi joj skoro glavu otkinula.
Tako da smo ti mi s malim dosli k polovinama s njegovih 17 mjeseci, on nije mogao nista, nije se rotirao, podizao na rucice, stisnute bile sakice, jaki spazam na ekstremitetima, o sjedenju i puzanju niti govora..uglavnom on danas sjedi, puzi, hoda po koljenima, radimo stajanje, ceka nas jos velik put al jedino sto mogu reci je da nas je dr Polovina izvukla iz velikog s...a, i ja joj jedino mogu biti jako zahvalna. to sto drugi pisu o njoj mene ne zanima jer meni je jedini dokaz njezine strucnosti moje dijete koje je itekako napredovalo kod nje.
meni se dize kad citam rasprave o tome koji od doktora je bolji, "jaci", a roditelj samo pita kojem sve fizijatru se moze javiti. ja sam samo dala informaciju a na svakom roditelju je da sam odluci kojem od njih ce pokloniti povjerenje i ici sa svojim djetetom.

barboza, ako se odlucis za dr Polovinu, broj ti je 01/37 69 001

tolko od mene na ovom topicu, idem prije nego zapocnu nove polemike :mase
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Snjeskaa » 21 ruj 2008, 23:13

Lotta je napisao/la:meni se dize kad citam rasprave o tome koji od doktora je bolji, "jaci", a roditelj samo pita kojem sve fizijatru se moze javiti. ja sam samo dala informaciju a na svakom roditelju je da sam odluci kojem od njih ce pokloniti povjerenje i ici sa svojim djetetom.

tolko od mene na ovom topicu, idem prije nego zapocnu nove polemike :mase

Pa i ja sam samo dala informaciju zasnovanu na vlastitom iskustvu.
Na svakom roditelju je da sam odluči kome će pokloniti svoje povjerenje, slažem se s tobom, i ne pada mi na pamet ulaziti u rasprave koji je doktor bolji.
Ipak, mislim da roditelj koji traži informaciju ima pravo čuti i loša iskustva sa određenim doktorima.
Da sam se barem ja na vrijeme informirala, uštedjela bih si suza i suza.

Drago mi je da tvoje dijete pokazuje napredak, želim vam sve najbolje.
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 22 ruj 2008, 07:03

za svakog specijalistu čemo nači i za i protiv a roditelji su ti koji če se sami odličiti kod koga če ostati i trebaju vjerovati svojem instinktu.
moj Luka se nikada nije izvijao, imao spazam i sve drugo što bi mogla povezati sa ostalom dječicom i što bi mi bile neke smjernice za dalje. prohodao je bez vježbanja a kako je rastao i postajao višlji njemu se hod pogoršavao. prošli smo i šalatu ( ortopeda) i klaičevu (neuroped) i rebro ( neuroped). svugdje smo bili neki poseban slučaj, kako je dr. napisao u svom nalazu; neobičan uzorak hoda ... u klaičevoj ( nakon brojnih pretraga i hospitalizacije od 2 tjedna ) mi je dr. rekla; da je moje dijete u pitanju išla bi dalje. i tako nas je ona od sebe slala dalje jer ni sama nije znala šta da radi sa Lukom.
fizijatrica u našem gradu ( koja ima epitet jako dobre dr. za dijecu na našem području) mi je rekla da šta hočemo da on hoda .... a to što neobično hoda i puno pada je glupiranje????? :svadja . a to glupiranje, kako je ona nazvala, se kasnije pretvorilo u dg. ataksija - nesposobnost koordinacije, voljnih pokreta.....

neka svako iznese svoje mišljenje i iskustvo bilo ono negativno ili pozitivno jer ovdje smo da bi pomogli jedni drugima :3srca
da sam ja bar znala za ovaj forum na početku našeg lutanja u nepoznatom svijetu bilo bi mi lakše sa vama sve prebroditi
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 22 ruj 2008, 09:38

o mojim iskustvima o dr Stojčević-Polovina ima u starim, jako starim topicima.
Njeni pobornici vjeruju u nju i njene metode i branit će je zbog toga do kraja, pa smo zato na Forumu i napravili neki prešutni koncenzus da se o njoj i njenim metodama ne raspravlja jer se na kraju priča uvijek svodi na vrlo burne emocije i povišene tenzije.
Ukratko dakle: njena metoda nudi rad, rad i što više dnevno sati rada s djetetom i tako nekoliko godina. Na topicu "vježbači" ćeš pročitati kako se ti roditelji bore za djetetov napredak. :up
Goljak - oni sve više rade po Bobathu i ja sam osobno jeko veliki zagovornik te metode tj Bobatha. Kada je Dneis bio mali, mi smo s njegovih godinu dana otišli u Ljubljanu jer ovdje Bobath još nije bio poznat, tek su nekoliko godina poslije prvi terapeuti prošli tečaj Bobatha. Mi smo prvih godinu dana vježbali u Vinogradskoj po metodi njihove šefice dr Stojčević. Bobath metoda veli da s djetetom vježbaš do 1h dnevno, a sve ostalo je baby habdling. Također upražnjavaš normalni život obitelji koji je nama jako falio kod Polovine; mogli smo ići u šetnje, goste, igrati se , učiti i poticati druge stvari koje su isto tako jako važne - za to nije bilo mjesta kada sam s njim vježbala po 4-5 sati svaki dan prvih godinu dana.
Eto, na tebi je da odabereš što i kako hoćeš. :hug
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 13 tra 2010, 01:06

ne znam gdje bi drugdje stavila svoje pitanje..
poznanik trazi neuropedijatra za svoje dijete..treba mu misljenje za komisiju..ali nema vremena cekati na termin u bolnicama jer mu treba dosta brzo..pa ako znate nekoga da ima ugovor s hzzo-om i da bi mogao primiti,molim recite...ja sam mu sugerirala polikliniku dr.sabol jer sam se toga prvo sjetila..zvao je ali mu je skupo...nasa neuropedijatrica je sada u domu zdravlja sesvete ,ne znam da li bi k njoj mogao otici buduci da to nije niti njihov kvart,niti imaju karton kod te doktorice..ne znam dali moze bilo tko samo tako doci..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 13 tra 2010, 10:38

jedino privatno moze odmah doci na red. a sto mu treba kod neuropedijatra? treba napraviti eeg, mrm? mislim, na osnovu cega ce mu dati misljenje, vec postojecih nalaza? :dunno
poliklinika dijagnostika 2000.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la alexandra » 13 tra 2010, 18:14

da, u bolnicam nema šanse, ako treba eeg, a ako je za komisiju onda treba i treba friški nalaz neuropedijatra. preporučila bi ko i shnita polikliniku 2000, termin dobiju isti tjedan, a cijena eeg + pregled je oko 700 kn. znam da je puno, ali u klaićevoj se recimo naručuje za 4-5 mjeseci.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la danijela81 » 13 tra 2010, 18:35

ako nalaz treba samo za komisiju, to se treba naglasiti kad se naručuje. najbolje je doći osobno na šalter i lijepo zamoliti, tako smo mi došli u roku 10tak dana na red u Vinogradskoj.
na kraju se ispostavilo da nije sve baš naj, pa je i u roku mjesec dana obavio MR.....
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la lulamae » 14 tra 2010, 12:04

reci cu mu onda nek tak pita na salteru u bolnici..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.