Sada je: 12 kol 2026, 21:26.
Moderator/ica: nadicab

marijanamarangunic je napisao/la:da li netko na forumu ima iskustva rada s Ana Lapčević, Poliklinika Simbex, Koranska 16/3, Zagreb, 01/6170034
zahvalna na odgovoru
Marijana

ive3 je napisao/la:mi smo prekosutra u ZG i nastojat cemo svratiti do nje i predati urin za organix test. bili smo kod nje u lipnju ali nam je savjetovala da odgodimo testiranje za jesen jer smo imali 'svjeze' testiranje sredinom ozujka u njemackoj....

flipper je napisao/la:ive3 je napisao/la:mi smo prekosutra u ZG i nastojat cemo svratiti do nje i predati urin za organix test. bili smo kod nje u lipnju ali nam je savjetovala da odgodimo testiranje za jesen jer smo imali 'svjeze' testiranje sredinom ozujka u njemackoj....
da li se kod nje radi to isto testiranje kao što se šalje urin u njemačku i slično?

tam je napisao/la:ive3, možeš li mi malo više reći o tom efektu alfalipoične kiseline na mozak?
Čitala sam da DMSA ne može proći krvno-moždanu barijeru, ali da postoje neke studije da alfalipoična moze u kombinaciji s još nekim antioksidansima i time izbacuje teške metale iz tkiva, no nisu dokazane. Teške metale najteže izbaciti upravo iz mozga zbog te barijere.
Molim te, ako imaš kakvih novih spoznaja, napiši.

tam je napisao/la:Nažalost ničim, samo pretpostavkom da se krvno prenio i dio metala...ALA je inače i dobar antioksidans i potiče aktivnost glutationa.
Kako je bilo u Simbexu?

Lidija je napisao/la:Imam jednu dvojbu od pocetka ovog topica. I jako mi upada u oci. Mislite li zaista da je autizam bolest i da se moze lijeciti?
Autizam nije bolest mozga, nego bolest tankog crijeva

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.